icon

Chce DNA testy. Ako by ste reagovali?

23. mar 2023

Dobry den,
zacnem od zaciatku, spoznala som muza(cudzinec), bola to obojstranna laska z obidvoch stran.
Po pol roku som otehotnela. Bolo to take planovane neplanovane.
Zacali sme spolu byvat, som par tyzdnov pred porodom, vsetku vybavicku sme kupovali spolocne, a dnes som mu povedala zeby sme teda mohli ist na matriku, podpisat papier o otcovstve.
A vypadlo z neho ze nejde nikam, ze chce dna testy. Najprv som si myslela ze si robi srandu, nakolko som na nom nikdy nepoznala aby pochyboval o dietati ze je jeho. Tesi(l) sa ako maly chlapec. Vzdy mi bozkaval brucho, hladkal…-atd.
Ale on to myslel vazne, ja som sa rozplakala, a som sa ho opytala, ze zijem s nim a pochybuje a ci som nejaka k…? A ze on si je na 99% ze je otcom, ale potrebuje mat dokaz, lebo keby to spravil a dieta nie je jeho uz by sa to horsie vracalo spat. A ze to je otazka len jedneho dna. A ze ma miluje ale ze ho mam pochopit.
Povedala som mu, ze ziadne dna testy nebudu, ze to dieta bude len moje, a moze odist odkial prisiel.
Samozrejme dieta je jeho. Odkedy mi to povedal, len placem.
Momentalne som u rodicov, chcem si od neho vziat vsetky veci, a nikdy ho uz nevidiet. Zhnusil sa mi, ponizil ma.

Ako by ste reagovali vy? Co by ste robili v mojej situacii?
Suhlasili by ste s testom?

heidy222
23. mar 2023

Fakt veľmi zvláštne, potom napíš, že ako to vysvetlil,lebo ma zaujíma, že čo za myšlienkový pochod je toto

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
chillibubble
23. mar 2023

@zoro9836 keby si da moj muz spravit dna test za mojim chrbtom, tak by ma to menej zranilo ako keby to chce odomna. mna by to vyslovene urazilo, ze si mysli, ze som mohla mat nieco s niekym inym.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
miadi
23. mar 2023

Davalo by viac zmysel Keby chcel test dna 🧬 hnet na zaciatku teho ked ta poznal len pol rok ( aj tak by to bola urazka no dalo by sa to nejak chapat) teraz ta pozna + 8m a stale ma 1% pochybnosti??? By som sa ho opytala ci mà naozaj miluje a ci by somnou este bol Keby som nebola tehotna. Ze test dna dam spravit ale na sude pri stanoveni vysky vyzivneho. Inak bud mu staci tych 99% alebo nestaci.

ahhola
23. mar 2023

Môže tam byt vplyv rodiny.... Nahucali doho a on konal.
Keď sa malé narodí, nech si cvakne testy a uvidíš. 🙃

chillibubble
23. mar 2023

@zoro9836 no tak mna by viac urazilo a rozculilo to, ze si chlap o mne mysli ze som mala nieco s niekym inym ako to, ze si ich spravi bez mojho vedomia. nevera je pre mna tak zasadna vec, ze ma uraza uz len myslienka niekoho, ze som toho schopna. a ako niekto hore pisal, pre mna by to bol signal ze sam ten clovek nema ciste svedomie, ked si toto mysli o mne. a potom by som teda ja pytala nejaky dokaz o jeho vernosti... ked ste vy vo vasom vztahu v pohode s neverou, tak jasne, odkomunikuj si s nou dna testy napriamo. tam jasne, ze je dovod na take nieco.

miadi
23. mar 2023

@zoro9836 prepac ta tvoja posledna veta co si napisal nedava zmysel . Nieco s prejav dovery? Na konci . . Aka bola otazka? Kasli na to nemusim vsetko chapat 😆

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
chillibubble
23. mar 2023

@zoro9836 tak obvinenie z nevery pre mna nie je somarina ale zasadna vec. neverou sa koncia u normalnych ludi vztahy a manzelstva. ja sa za blbosti teda ozaj neurazam.

miadi
23. mar 2023

@zoro9836 bud veri ze dieta je jeho alebo nie. Nie ze na 99% veri. A potrebuje dna 🧬 test koli tomu 1% . Keby veril ze dieta je jeho ziadny test by nepytal. Co je na tom tak tazke pochopit?

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
miadi
23. mar 2023

@zoro9836 on ju obvinil nepravom z nevery! To nie je somarina! To je pochybnost o jej charaktere! Cize ju nepozna nedoveruje . Nestaci mu jej slovo. Potrebuje dokaz. Jeho hormonalny stav ho neospravedlnuje.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
chillibubble
23. mar 2023

@zoro9836 no vidis, napriek tomu ze si jej nieco "zatrhol", tak si dovoli rypat. mne je sum a fuk co ma muz v mobile a kolko na nom je. chodi miminalne raz za 3 mesiace do prahy oddychnut si od prace, stretnut sa s kamosmi a ja nemam potrebu zistovat preco tak casto, co tam robi, ci sa naozaj stretava len s kamosmi. ja mu doverujem. oznami mi ze ide, spyta sa ci nieco nebude v tom case treba a ide.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
chillibubble
23. mar 2023

@zoro9836 vidim. testy dna vam nevadia, ale do cudzieho mobilu sa radi pozriete. a potom ze kto sa uraza za somariny.

maris5
23. mar 2023

Dala by som urobit testy a odisla od neho. Nezapisala by som ho do RL, ak je taky super tatko, nech si to vyriesi cez sud.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
kris_tin257
23. mar 2023

@elizabet173 nehovorim že je to normálne či bežné hovorím že tomu chápem, a nerobila by som z toho žiadnu drámu a presne ako napísal jeden tu v diskusii kvôli zlomenemu egu by som určite dieťa nepripravila o otca. On sa snaží iba chrániť človek v tejto dobe nikdy nevie

gagik
23. mar 2023

Podla mna je to na západe bezne,ze chlapi chcu DNA testy…tam sa vzťahy a láska neberú nejako vazne..poznam párik, zo zahraničia, kde vo vztahu bolo podla tej partnerky vsetko Ok, mali spolu dve deti , napriek tomu otec deti chcel DNA testy… ona to brala uplne normalne

olimuc
23. mar 2023

Nemci sú trhnuti, tiež som to považovala za urazku 1x ale oni to berú inac … ja som povedala ano pôjdeme ale ty ich zaplatíš. Maly ma 5 rokov a testy padli do zabudnutia, ani nie kvôli podobe, ale proste otec a syn sú občas rovnako natvrdli. Samozrejme, že nemal prečo pochybovať.

beata_k
23. mar 2023

Autorka este zvaz vas vztah. Bolo to od neho nepekne? Bolo....ale ludia si odputia aj neveru a dokazu aj potom pekne fungovat vo vztahu. Vo vasom vztahu je dietatko, ktore sa este ani nenarodilo a uz je bez otca. Mozno je to v jeho okoli bezna vec, ze sa robia testy. Mate za dieta zodpovednost. Ego musi stranou. Treba sa nejak rozumne dohodnut lebo uz to nie je iba o tebe. Uz je to aj o tom malickom. Ono, vies stat sa moze, ze aj v porodnici ho mozu zamenit.

mikadooo
23. mar 2023

Otriaslo by to mnou, ale áno, súhlasila by som. Nech si má svoje testy. Či by som s ním ale ostala, to neviem. Veľmi by sa ma to dotklo, je možné, že by som vzťah ukončila, ako ty. Evidentne tam chýba základná dôvera. A bez dôvery to nie je ok vzťah.

sonnenshein
23. mar 2023

@elizabet173 Ja to tak nevnimam. Vnimam to ako poskytnutie istoty cloveku, ktory sa ide zaviazat mat zavazok na cely zivot, a ako to minimalne co mozem spravit, aby, cokolvek a kedykolvek sa stane (vcitane napriklad mozneho buduceho dedicskeho konania), nebol dovod na pochybnosti.
@h2 Pretoze som plnohodnotne transparentna a tak, ako on moze nechciet vyhlasit otcovstvo, ja nechcem aby vyhlasil otcovstvo bez toho, aby mal "papier" dokazujuci opravnenost takeho vyhlasenia.
Je narocne to vysvetlit, najma ked tam vela hraju emocie. Ja som viac pragmatik ako emotivna, a kedze sme neboli zosobaseni, tak mi to prislo spravne.

h2
23. mar 2023

@sonnenshein Ani ja s otcom môjho dieťaťa nie som zosobášená. Sobáš zaručuje čo? V manželstve neexistuje, aby dieťa nebolo biologicky manželovo, kým bez manželstva áno? A to, že je môj muž otcom môjho dieťaťa, vie na základe toho, že som mu to povedala. Vlastne, keď tak nad tým rozmýšľam, ani nepovedala. Povedala som mu, že som tehotná a vôbec som mu nemusela hovoriť, že s ním. A dokazovať DNA testami už vôbec nie.

chillibubble
23. mar 2023

@sonnenshein a on pri plodeni nebol, ze potrebuje k tomu od teba poskytnut istotu? od neho si nepytala napr. testy na pohlavne choroby ci nebol s inou? alebo testy dna od deti jeho kamosiek, ze nie je otcom on?