Chce DNA testy. Ako by ste reagovali?
Dobry den,
zacnem od zaciatku, spoznala som muza(cudzinec), bola to obojstranna laska z obidvoch stran.
Po pol roku som otehotnela. Bolo to take planovane neplanovane.
Zacali sme spolu byvat, som par tyzdnov pred porodom, vsetku vybavicku sme kupovali spolocne, a dnes som mu povedala zeby sme teda mohli ist na matriku, podpisat papier o otcovstve.
A vypadlo z neho ze nejde nikam, ze chce dna testy. Najprv som si myslela ze si robi srandu, nakolko som na nom nikdy nepoznala aby pochyboval o dietati ze je jeho. Tesi(l) sa ako maly chlapec. Vzdy mi bozkaval brucho, hladkal…-atd.
Ale on to myslel vazne, ja som sa rozplakala, a som sa ho opytala, ze zijem s nim a pochybuje a ci som nejaka k…? A ze on si je na 99% ze je otcom, ale potrebuje mat dokaz, lebo keby to spravil a dieta nie je jeho uz by sa to horsie vracalo spat. A ze to je otazka len jedneho dna. A ze ma miluje ale ze ho mam pochopit.
Povedala som mu, ze ziadne dna testy nebudu, ze to dieta bude len moje, a moze odist odkial prisiel.
Samozrejme dieta je jeho. Odkedy mi to povedal, len placem.
Momentalne som u rodicov, chcem si od neho vziat vsetky veci, a nikdy ho uz nevidiet. Zhnusil sa mi, ponizil ma.
Ako by ste reagovali vy? Co by ste robili v mojej situacii?
Suhlasili by ste s testom?
Niektore to beriete Akoby snou partner ani nesexoval a chce mat istotu ze dieta je jeho Lebo ona v kupelni mà celu sadu spermii ci nahodou ozaj sa oplpdnila
Tou jeho . Pritom on hovori ze neveri ze mu bola verna a ze si mysli ze mala sex s inym chlapom a tak to dieta ani nemusi byt jeho. Dovera bud je alebo nie je. Je jedno ci su manzelia ci spolu boli 6m alebo 10rokov ked spolu su v exluzivnom vztahu. A ze pre nemcov je toto normalne a standard hmm pochybujem.
@h2 ty nie si vydata tak nevies.. ze manzelky dostanu po svadbe pas cudnosti . Plechove gatky na zamok a kluc mà len manzel . Inak vsetci co maju deti bez svadby si robia test 🧬 Ved kurier opravar casnik nahodny okoloiduci ta mohol oplodnit. 🤣tvoj muz moze mat tajne dvojca .. o ktorom vies len ty 🤣to vobec nie je o dovere ale pragmatickosti,
Dobre si urobila.Magor. Riadne ta urazil🤨
Kamoška žila z partnerom 10 rokov a ked sa rozhodol pre svadbu, chcel testy otcovstva. Čiže uz 10 ročnému dietatu robili testy. Kamoška aj tak súhlasila so svadbou a sú manželia, všetci 3 majú jeho priezvisko.
Prepáč, ale kombinácia cudzinec a otehotnenie po pol roku je sama o sebe úplne mimo. Za 6 mesiacov nemôžeš spoznať človeka do detailov. A presne tu máš aj výsledok. 6 mesiacov je príliš krátka doba na také rozhodnutie, ako je materstvo.
Na testy by som šla, ale podmienka nech si to zaplatí on. Možno iná mentalita, možno mu rodina niečo dohovára. Ak nemas čo skrývať, funguje to medzi vami a lubite sa nehladaj za tým nejaké poníženie. Mám syna a medzi nami rodičmi tiež raz podľa taká téma. Môj syn sa podoba výlučne na našu stranu a samozrejme tie podpichovacky “poštárov syn” a iné blbosti padli… muž sa len tak opytal, keby chcel test či by som šla. 😁🙈 zacala som sa smiat…že jasne šla, ale hneď keď prídu výsledky ti ich pred tvojimi “kamošmi” otrieskam o hlavu a v hodnote testov si pôjdem niečo sama ore seba kúpiť, keď máš na take blbosti peniaze. Odvtedy to nespomenul ani raz😁
@miadi môj svokor takisto po mužovom narodení si vyžiadal dna testy, keby svokra z toho robila drámu tak by muž vyrastal bez otca... Ja nevidím do ich vzťahu ale keď žena otehotnie po pol roku vzťahu ja sa nečudujem že muž si chce byť istý a chce dna testy. Jedna vec ako si napísala je dôvera lebo áno pol roka je pol roka ja som opatrná aj keď človeka poznám niekoľko rokov nie že pol roka, a ako písala autorka vždy je jednoduchšie dať sa zapísať ako dať sa vyškrtnúť z rodného listu. Ale konať emotívne a pripraviť kvôli tomu dieťa o otca je strašná blbosť
@kris_tin257 uz ju pozna vyse roka a stale nedoveruje? Je to jej vec ako sa zariadi ale s chlapom co potrebuje test DNA si Neviem predstavit. On robi dramu z otcovtva . Ona nerobi dramu. Je zranena lebo jej nevery. Ine zeny odpustia hocico to este neznamena ze sa rozhodli spravne. Tvoja svokra sa Mozno rozhodla tak Lebo nechcela zit u rodicov ako single matka . A pre niektore je dovera vo vztahu nepodstatna. Chleba si za nu nekupia ..
@miadi pozri tvoj názor neberiem ti ho, pre mňa dna testy nie sú koniec sveta a dôvod na to aby dieťa vyrastalo bez otca 😊
@h2 haha musia zistiť matku
Podla mňa zbytočne plačeš do vankuša, na testy by som išla už len z toho dôvodu, aby som mu ten papier vylepila na stenu, že som mala pravdu. A 6 mesiacov je kratka doba, ale ked ste byvali v jednej domacnosti, tak dokonca trapas, že to vyžaduje....A hovoriš, že velka laska z oboch stran ....hm..no možno si to tak videla ty, zrejme uňho to bolo trochu ináč..
Mne toto byvali povedal par dni pre porodom na MATRIKE moj ex. Ano na matrike pred uradnickou mi povedal ze nepodpise to, lebo mozno ani neni otec... obaja sa smiali natom-mne to nedoslo vobec vtipne, onedlho som bola slobodna matka... skoda len, ze ten papier sme podpisali a syn nosi jeho priezvisko a je v RL. Chyba...
Otehotnela si "plánovane neplanovane"? To je ako? Možno práve to je dôvod jeho neistoty keď si mu napríklad povedala, že teraz isto neotehotnieš, lebo nemáš plodné dni a potom si otehotnela. Akože podľa mňa jeho reakcia nebola úplne normálna, ale ani ty si nezareagovala úplne adekvátne. Že si si hneď zbalila veci, povedala mu, že dieťa bude len tvoje, že ho už nikdy nechceš vidieť. A je po veľkej lááááske. Toto ho určite utvrdzuje v tom, že dieťa nie je jeho. A ty? Tebe keď sa zhnusil, v poriadku, ale ak nemáš čo tajiť mala by si tie testy podstúpiť. A oplieskať mu ich o hlavu. Pretože s výživným sa bude slobodnej mamičke žiť ľahšie....
autorka myslim, ze tu zauradovala jeho rodina, sme byvaly vychodny blok, budes mat Nemca chyteneho a bude platit ked nieco vysoke alimenty... alebo nejaky kamos mal zlu skusenost, ze mu na krk nejaka zena chcela uviazat nie jeho dieta... chapem tvoju urazenu hrdost, ale ja by som s tym testom nemala problem, ste spoluu kratko a bolo to počatie vobec planovane? niekto nevie po 6 mesiacoch ci chce s tym clovekom stravit cely zivot... vy uz riesite dieta, skus sa pozriet na to aj jeho ocami, planoval vobec zit na SK? ci ma tu pracu? mozno rodina chce aby sa vratil a to dieta bude jeho kotva na SK, preto mozno ho nahuckali alebo on sam sa rozhodol... dieta je zavazok, aj pre neho aj pre teba, mozes mat kontrolku v hlave pri nom a pri dalsom prejavy nedovory to rovno skoncit, ale za mna by som tomu dala sancu... zvaz si co je pre teba a tvoje dieta naj, s cim vies a chces zit... chces zit od buduceho tyzdna sama? mat oporu tak max u rodicov, surodencov? vies si predstavit s nim uz nikdy nic nemat? ak ano tak do toho, ak nie tak zvaz svoje kroky... ja sa riadimm heslom, ze dolezite rozhodnutia treba robit s kludom, pockat si kym hnev trosku opadne a potom sa rozhodnut... inak nechas rozhodovat svoj hnev, frustraciu, ponizenie a nie seba samu.... vela stastia v rozhodovani a nech si s tym rozhodnutim stastna 🙂
@ysseba to je tak, ze sme vedeli, ze sa to moze kedykolvek stat a brali sme to, ak bude tak bude. Nemal s tym najmensi problem. A zrazu vyzaduje nejake dna testy, pricom mi tvrdi ze vie ze on je otec? A povie mi to par dni pred porodom?!
A ze ja mu nerozumiem, a idem si stale svoje?! A ze nas miluje. To sa vobec da?
Chce mat istotu v DNA testoch ze dieta je jeho. Ale… neveri tebe zeby to tak mohlo byt bez dokazu-vysledku testov?
Ak tak trva asi by som isla. Ale bolo by to posledne co by som spravila. A az po porode. Kazdopadne priezvisko daj svoje 😉
A ak by aj chcel otcovstvo nech si to riesi po porode…
@toiba nechcem byt s nim, nepriamo mi naznacil ze som mozno klamarka a podvadzacka. Tu nejde o tie dna testy, tu ide o to, ze mi neveri. To ma boli viac ako nejake dna testy.
Mal 1000 prilezitosti mi to povedat, mozno by som to zobrala lepsie na zaciatku, ako teraz ked mame vsetko zariadene, prichystane, a ja mozem porodit kazdu chvilu.
Bola by si s clovekom, ktory ti neveri?
Pri dalsom dietati by vyzadoval to iste? Lebo on si potrebuje byt 100% isty?
Mila autorka. Rozumiem obom stranam. A dokazem pochopit aj muzovu stranu, moze mat v celku rozumny dovod. V zapadnej kulture su tieto testy beznejsie, je to nieco akceptovanejsie ako u nas. Jeho styl sa mi podoba na: doveruv, ale preveruj.
predstav si váhy.
na jednej strane svoje ego a pocit krivdy.
na druhej dieta, ktore vyrasta bez otca, bez muzskej vychovy, bez desiatok-stoviek tisic EUR, ktore "nebudu" v domacnosti pocas najblizsich 20-24 rokov
Dalej seba, ako sa trapis s dietatom sama, zaspavas sama, staras sa sama.
muz je velmi/prilis racionalny, nechape ako moze s tymto emocne zene ublizit. Si teraz klbko hormonov. Chod na testy, s vysledkom v ruke mu povedz ako velmi ti emocne ublizil, ale dieta je pre teba viac ako svoje ego. Casom sa na to zabudne a mozete zit stastne az do smrti. A keby aj nie, rozist sa mozete kedykolvek aj neskor.
a on sa po tom, ako si odisla ako k tomu stavia? nekontaktoval ta, neprosi ta aby si sa vratila?
@chillibubble napisal mi, ze mi nikdy nechcel ublizit a ze ma velmi miluje aj dieta, a ze sa ho mam snazit pochopit.
A ze vobec nie som dospela, lebo keby som bola by som mu povedala, nechcem s tebou byt, ale dieta je nase, prosim bud dobrym otcom. A ze si to nemam brat osobne, zeby to urobil kazdej jednej ci by s nou bol rok alebo 7 rokov.
Stale sa ohrna testami, ze co sa stane ci je to nejak nebezpecne pre dieta. Ale moje dieta nebude jeho pokusnym kralikom, lebo ON si zmyslel po 9 mesiacoch. A nevie pochopit, ze tu nejde o testy ale o doveru.
A hej, ze mozem ostat v byte, lebo vsetko mame prichystane, ze on pojde byvat inam. A ze som strasny egoista.
Ale neskutocne ma zranil, ja to ani neviem opisat.
Skuste sa vzit niektora do mojej situacie.
@toiba akurat pozeram komentare a evidentne dierka z ostbloku bez kondomu je im dobra ale s doverou je to uz horsie, pre mna nic nove ale vcelku hnus takto to citat. Spochybnovat zrazu zenu ked pri tom boli ti chlapi a isli naostro...ubohe. Moralna uroven toho naroda bola vzdy pod nulou ale toto je strop.
Mi to pripomina baby co sa vlacili s Arabmi a chodili na potraty ako na beziacom pase. Tiez asi panom tvorstva v šprcke nestála pýcha 👎
Ano, vcitili sme sa do situacie. Rozumieme a pochopili sme Ta.
Co vlastne chces dalej pocut. Ze sa mas s nim rozist? tak sa rozid. Dalsie temy mozu byt:
Moze sud nariadit DNA testy?
Stretavanie za pritomnosti matky.
Urcenie vysky vyzivneho, muz z Nemecka.
Zvysenie vyzivneho
Ex mi nici zivot
Moze zobrat dieta do zahranicia?
...
@anna_2 chcela som vediet, ci som ja ta nenormalna alebo on. Lebo si pripadam tak, a ci to je teda normalne spravanie.
Preto nechcem ziadne testy, nech vobec zabudne ze ma niekde dieta, nechcem byt toho svedkom ze sa budeme sudit o dieta. A nedajboze mu prepne a ukradne ho.

@kris_tin257 to nie je dobou ale clovekom. Nezijem v nemecku ale dost viac na zapade a vobec to nie je bezne . Testy dna si clovek pyta od zeny ktorej neveri, Moj brat zbuchol frajerku po 3m znamosti rozisli sa kym bola teho. Test DNA nepytal vyzivne plati za dietatom chodi z jedneho konca Svk na druhy. Dieta je ako cez kopirak cely on, Moze ist na dna 🧬 test ale to nic nezaruci ze bude dobry partner ci otec . Len bude vediet ze snou moze mavat ako on chce. Vzdy bude Podla jeho. To nie je o zranenom egu. V zdravom funkcnom vztahu sa otcovstvo nemusi dokazovat.