icon

Chce DNA testy. Ako by ste reagovali?

23. mar 2023

Dobry den,
zacnem od zaciatku, spoznala som muza(cudzinec), bola to obojstranna laska z obidvoch stran.
Po pol roku som otehotnela. Bolo to take planovane neplanovane.
Zacali sme spolu byvat, som par tyzdnov pred porodom, vsetku vybavicku sme kupovali spolocne, a dnes som mu povedala zeby sme teda mohli ist na matriku, podpisat papier o otcovstve.
A vypadlo z neho ze nejde nikam, ze chce dna testy. Najprv som si myslela ze si robi srandu, nakolko som na nom nikdy nepoznala aby pochyboval o dietati ze je jeho. Tesi(l) sa ako maly chlapec. Vzdy mi bozkaval brucho, hladkal…-atd.
Ale on to myslel vazne, ja som sa rozplakala, a som sa ho opytala, ze zijem s nim a pochybuje a ci som nejaka k…? A ze on si je na 99% ze je otcom, ale potrebuje mat dokaz, lebo keby to spravil a dieta nie je jeho uz by sa to horsie vracalo spat. A ze to je otazka len jedneho dna. A ze ma miluje ale ze ho mam pochopit.
Povedala som mu, ze ziadne dna testy nebudu, ze to dieta bude len moje, a moze odist odkial prisiel.
Samozrejme dieta je jeho. Odkedy mi to povedal, len placem.
Momentalne som u rodicov, chcem si od neho vziat vsetky veci, a nikdy ho uz nevidiet. Zhnusil sa mi, ponizil ma.

Ako by ste reagovali vy? Co by ste robili v mojej situacii?
Suhlasili by ste s testom?

miadi
25. mar 2023

Urcite sa to da aj neskor len je to viac papierovaciek,

charliee1980
25. mar 2023

Fakt by ma zaujimalo, o co mu presne ide ?!?!
Cize ako sa postavil k tomu, ze ty s testami nesúhlasíš ? Nechce byt vlastne dovtedy ani v RL ? Chce byt vobec v RL ? Nejde len o nejake naťahovanie z jeho strany, ze nakoniec ani nechce byt v tom RL ? Dokazat po porode, ze je otcom dietata, je rovnako jednoduche ako dokazat, ze nie je (teoreticky) otcom dietata. Alebo rovnako obtiazne. Tak naco tieto caviky ?

miadi
25. mar 2023

Tam nebude nejaka lehota casova. Este mà napadlo ci nechces urobit kompromis., ze ok pojdes na ten dna test aj zajtra ( nech ho cvakne ) ale stym ze rovno sa dohodnete na vyzivnom na dieta ci uz spolu budete ci nebudete . On chce mat svoju “ istotu “ Tak nech mas aj ty nejaku istotu pre dieta, Ved vy sa mozete rozist dnes zajtra o rok . A budes ho nahanat sudom aby platil vyzivne? Alebo budes moc hrda ostanes single mama u rodicov a on sa bude tvarit ze jeho dieta neexistuje?

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
autor
25. mar 2023

@charliee1980 ze ho neviem pochopit, ze nerozumiem muzom. A ze som urobila velku dramu z toho, pricom je to len banalita. A neocakaval taketo spravanie odo mna, ze si myslel, ze budem normalna a ze si to vydiskutujeme. A ze ci potom vysvetlim dietatu ze som poslala jeho otca do pekla lebo chcel dna testy.
Viac sme sa o tom nebavili, vlastne nebavime sa vobec. A ked som sa ho opytala preco mi o tom nepovedal skor, povedal ze stale o tom rozmyslal ci ano alebo nie.

miadi
25. mar 2023

Ono ten dna 🧬 test ked si teho stoji okolo tisic alebo viac euro. Ked uz je dieta na svete tak par stoviek. Akoze on vobec nie je pragmaticky. Ak by veril na 99% ze dieta je jeho .. tak chce kopec $ vyhodit koli 1%? Emocie bokom cista matika.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
miadi
25. mar 2023

Wow pekny manipulator este to cele otocil proti tebe. Mam dost . Prepac riadny blb.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
charliee1980
25. mar 2023

Tak sa ho Opytaj, ci s tym súhlasí, ze DNA testy nikdy nespravis….na matriku ist nechce, Takze zapísaný predpokladam nebude. Ci je to pre neho v poriadku ? Rada by som vedela odpoved. Pretoze….tie testy si moze urobit kedykoľvek !!! A dieta jednoducho jeho nebude. A zmenia mu to v RL. Tak preco nechce s tebou na tu matriku ??? Toz, nadibudam pocit, ci vobec chce byt zapísaný a takto to oddeľuje. Nevidim dovod, aby robil taketo drámy. Je to uplne rovnako zložité, ked bude, aj nebude otcom.

ukulela
25. mar 2023

@zoro9836 pockaj, pockaj. Urazenym egom pripravi dieta o otca, ked ho bude mat v starostlivosti???? Akoze on ju urazi, de facto podozrieva z nevery (tu by mi hned napadlo, ze podla seba sudim teba), ale ona ma cupitat na testy a pokracovat vo vztahu? Moj ty kvet! Ak bysom na testy v takomto pripade sla, bzah by uz bol v pecku. Max vyzivne a styk. Hotovo.

madeline1
25. mar 2023

otehotneli ste po pol roku, to je cas, ked vztah moze vyzerat rozne, nevieme, ci ste spolu uz zili, ako casto ste sa vidali, mozno si sla zo vztahu do vztahu a otehotnela si naozaj az po pol roku? verni ste si samozrejme boli, ale ak by si mu verna v tom case nebola, asi by to vzal s nadhladom, asi sa mu to cele zdalo skoro, asi ste to, co je medzi vami nemali vydiskutovane dostatocne...test si daj spravit (aj keby to nebolo tvoje, on by s vami ostal, ale ty vies, ze je tvoje a pravom ta to zamrzelo) a porozpravaj sa s nim, ze sa ta to dotklo, ze si bola verna, ale nemali ste to vydiskutovane a myslim, ze verny bol aj on, len to prislo skoro, ked ste sa o vas este nepobavili...tvoje dieta by urcite malo mat otca, jeho, zaroven, ak si test nedas spravit, vtedy ta bude podozrievat...a este ti poradim, diskutovat ak uz s kamaratkami, s rodinou, so psychologom, tu ti mozu poradit, ale sustred sa aj na tych, ktory tvoj vztah poznaju viac a hlavne na svojho partnera...

miadi
25. mar 2023

@elizabet173 mam pochybnosti ze bude dobry otec . Bude dietatu hovorit ze vsetko mohlo byt super ale matka urobila dramu koli jednemu banalnenu testu a vdaka nej prislo o otca. Takto sa milujuci muž nechova. Aby ona musela dokazovat ze je otcom vrchol drzosti od neho. Mozno ju podozrieva lebo on Sam Nebol verny. A Keby bol milujuci tak mu tych 99 % staci a chcel by Hlavne aby sa vratila.

mima1988m
25. mar 2023

Podla mna to nema z vlastnej hlavy. Ak niekdo do neho hucal, mohol podlahnut.
Si nastvana co chapem, ale pockaj s rozhodovanim. Dietatu 100% bude otec chybat, neda sa nahradit.

rony2255
25. mar 2023

@madeline1 ale on s tým prišiel pár týždňov pred pôrodom, nie hneď...

madeline1
25. mar 2023

@mima1988m moze byt, nejaky kamarati, ze ved ste boli spolu kratko a chvilku pred tym sa rozisla...napriklad ...moze to tak byt, netreba robit z toho vedu, ale test nech si da spravit, potom sa i on bude citit previnilo, ze preco mu to vobec napadlo
..

autor
25. mar 2023

@miadi povedala som mu, ze on ziaden vztah s dietatom mat nebude, ziaden kontakt nic. A ze dieta nie je nejaka vec ktoru ja mozem vlastnit a rozhodovat. Proste ja tomu neorzumiem, tvrdi ze chce byt otcom a na druhej strane chce dna test.

miadi
25. mar 2023

Inak ta znama co otehotnela na zaciatku noveho vztahu dufala ze dieta je toho noveho.. žije s tym novym - on zivy ju aj jej dve deti co mà s ex a ten dna test bol koli vyzivnom. Dna test robili az ked sa dieta narodilo. Tento tvoj pan Mozno len hlada cestu von zo vztahu. Lebo to sa vsetko da aj dodatocne vyriesit. Mozno kupil oblecko Mozno hladkal brusko .. ale nechce s tebou žit. Takto aspon bude mat “ istotu” ze dieta je jeho a pokoj od teba . A este argument ze ty si dramaticky odisla od neho a rozbila “ rodinku.”

charliee1980
25. mar 2023

A kde si na take prisla ? Ty si myslis, ze ta na DNA nevie donútiť, ak naozaj otcom byt chce ? Ale mne sa skor zda, ze on v RL ani byt nechce 😁 A len ta naťahuje. A ty zas, ked nie je dovod na obavy, nevidim tiez dovod na tvoje caviky.

madeline1
25. mar 2023

@rony2255 no ved to je jedno kedy, mozno sa s niekym rozpraval,mozno vela premyslal ako spolu zacinali...

@autorka to mu nehovor, nerob rozbroje a unahlene zavery, ved chce byt otcom a odhliadnuc od tohto bol aj dobrym partnerom, prekonaj sa a daj si spravit test, bude si isty a bude sa citit previnilo...mozno vas tato situacia posilni, ze v case ked to ledajako medzi vami zacinalo ste sa uz tak lubili, ze ste si verni boli...treba sa na veci pozerat z roznych uhlov, lebo tu ti poradia zahodit vsetko za hlavu, ale vztahy lahke nie su a k silnemu vztahu sa treba dopracovat rokmi a aj negativne veci sa vo vztahoch deju...mozno sa o dvadsat rokov na tomto incidente zasmejete...mozno mal v minulosti problem splodit a s tebou to bolo sup sup...ak si teda nedas spravit, moze ta pravom podozrievat...neboli ste spolu dlho kym sa to podarilo, nezili ste spolu v jednej domacnosti, prekonaj sa a daj si spravit test...ak by chcel vycuvat zo vztahu, tak by uz s tebou nebol a netesil by sa cele tehotenstvo na dieta, osobne si myslim, ze by ostal, aj keby jeho nebolo....ale treba mu povedat, ze ci je normalny, ved pre teba znamenal vsetko uz od zaciatku a nemusi o sebe pochybovat...

chillibubble
25. mar 2023

autorka ak bude chciet byt otcom a mat vztah s dietatom a najde si pravnika, tak ten vztah s dietatom mat bude. styk s nim vam upravi sud.

comika
25. mar 2023

Dala by som spravit DNA a s nim by som nadobro skoncila. A pred tym by si zasluzil este kopanec

miadi
25. mar 2023

Ten dna test mozete dat spravit v porodnici. Dietatu by som dala moje priezvysko. Nechcela by som ho pri porode Lebo to je velmi intimna vec a ked si mysli ze Nebol pri plodeni.. dohodla by som vysku vyzivneho. V styku s dietatom by som mu nebranila . Zranil urazil teba nie to dieta. Ak na dna test nepojdes rozidete sa on mà pravo ten test dosiahnut sudnou cestou a mat svoje prava. Cize toto nie je len na tebe. Ci bude chciet poznat svoje dieta mà prava ako bio otec .

madeline1
25. mar 2023

@chillibubble hej len nebudu spolu v jednej domacnosti a autorka ho urcite aj lubi a podla mna aj on ju...keby chcel vykluckovat zo vztahu, otazka otcovstva by ho vobec nezaujimala...boli spolu kratko a ktovie ako,myslim si...

miadi
25. mar 2023

Ty ho zas vydieras ze dieta neuvidi. No nemas na to pravo . Ty ho mozes maximalne ubezpecit o tom ze uz neuvidi tvoju lasku k nemu .. ale dieta nje je vec ktoru vlastnis- tvoje vlastne slova. Tvoje dieta mà pravo poznat otca - ktoreho si mu vybrala.. mat snim fajn vztah aj ked vy spolu Mozno nebudete.

ningningie
Odpoveď bola odstránená
charliee1980
25. mar 2023

@ningningie Urazil jej ego 🤣 Az tak, ze neuvidí ani dieta. Az si clovek zacina mysliet aj alternatívu, ze oprávnene žiada DNA testy, ked sa tak autorka vykrúca.
DNA robit za ziadnu cenu, ale nad dvojitým občianstvom rozmýšľa 😁

autor
25. mar 2023

@miadi to boli jeho slova o dietati, ale ved on si nie je isty ze ci je otec. Aky on chce mat kontakt s dietatom, ked potrebuje dna testy?

autor
25. mar 2023

@charliee1980 len som sa pytala co sa tych obcianstiev tyka. Poslala som ho do certa aj s jeho dna testami. Jasne som mu povedala, ze ziadne nebudu.

miadi
25. mar 2023

Ak nebude uvedeny ako otec .. tak nebude mat dieta ine ako tvoje obcianstvo. Lebo len tvoje obcianstvo je iste.