icon

Chce DNA testy. Ako by ste reagovali?

23. mar 2023

Dobry den,
zacnem od zaciatku, spoznala som muza(cudzinec), bola to obojstranna laska z obidvoch stran.
Po pol roku som otehotnela. Bolo to take planovane neplanovane.
Zacali sme spolu byvat, som par tyzdnov pred porodom, vsetku vybavicku sme kupovali spolocne, a dnes som mu povedala zeby sme teda mohli ist na matriku, podpisat papier o otcovstve.
A vypadlo z neho ze nejde nikam, ze chce dna testy. Najprv som si myslela ze si robi srandu, nakolko som na nom nikdy nepoznala aby pochyboval o dietati ze je jeho. Tesi(l) sa ako maly chlapec. Vzdy mi bozkaval brucho, hladkal…-atd.
Ale on to myslel vazne, ja som sa rozplakala, a som sa ho opytala, ze zijem s nim a pochybuje a ci som nejaka k…? A ze on si je na 99% ze je otcom, ale potrebuje mat dokaz, lebo keby to spravil a dieta nie je jeho uz by sa to horsie vracalo spat. A ze to je otazka len jedneho dna. A ze ma miluje ale ze ho mam pochopit.
Povedala som mu, ze ziadne dna testy nebudu, ze to dieta bude len moje, a moze odist odkial prisiel.
Samozrejme dieta je jeho. Odkedy mi to povedal, len placem.
Momentalne som u rodicov, chcem si od neho vziat vsetky veci, a nikdy ho uz nevidiet. Zhnusil sa mi, ponizil ma.

Ako by ste reagovali vy? Co by ste robili v mojej situacii?
Suhlasili by ste s testom?

charliee1980
25. mar 2023

Je to jeho pravo (po právnej stranke veci) žiadať od teba DNA testy, ak sa rozhodne to riesit súdne a bude sa moct riadne starat o dieta, so všetkými jeho právami a povinnosťami. A nie ty budes ta, kto o tom rozhodne, ale on, za pomocí súdu. To len na vysvetlenie.
Chapem, ze tebou lomcuju emócie, len nechapem, preco by to mal byt az taky problem pre teba, ked si si ista ? Mne keby muz povedal teraz, ze chce DNA, asi by som na neho divne pozrela, ale kludne by som isla 😁

autor
25. mar 2023

@charliee1980 lebo mi to povie par dni pred porodom? Ked dieta mam uz pomaly 9 mesiacov v bruchu?
Teraz ma nejake pochybnosti? Ked doteraz ani zmienka o tom?
Asi preto?!

miadi
25. mar 2023

Ked budes mat na papieri otec neznamy tak ako mozes cakat ze dostane nemecky pas ? 😊Bud on pojde na matriku zapisat svoje meno alebo ho budes mat na DNA teste.

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
charliee1980
25. mar 2023

Nie, teraz sa schyľuje k úradným veciam….tak teraz ti to oznámil. Pred pôrodom, ked ty si chcela na matriku.

autor
25. mar 2023

@jabadabadu to s tou vecou, povedal on nie ja, ked som mu povedala ze ziaden styk s dietatim mat nebude, ved co by chcel? Ked potrebuje dna testy.

miadi
25. mar 2023

@jabadabadu uz mi na to napisala ze to povedal on tak som z toho jelen. Cize ona povedala ze dieta neuvidi. A on povedal ze dieta nie je vec. Co mà on pravdu a ak ona povedala ze dieta neuvidi Tak je na omyle.

ukulela
25. mar 2023

Lomcuju tebou hormony. Urazil ta, urobil pixovinu. Ale zvaz ne/vyhody otcovstva. Nie partnerstva. To je uz asi v pecku.

miadi
25. mar 2023

Ty nechapes ze on moze tie dna 🧬 od teba vympct sudnou cestou . Aj styk s dietatom vam urci sud nie ty.

xima
25. mar 2023

Neodpovedala si teda kde ostávaš bývať, či he to jeho byt, alebo platí prenájom..nevadí, ja sa vyjadrím, aj keď sa to tu asi viacerým nebude páčiť. Preto som sa aj pytala koľko mate rokov, on už toho môže mať viac odžiteho , niekto ho možno v minulosti sklamal, mal nejaké veci v rodine alebo blízkom okolí ,ktoré ho viedli k tejto požiadavke. Sam povedal že ti verí na 99%, to je celkom dosť, ja toľko neverim ani môjmu mužovi s ktorým som vyše 20 rokov😅 proste na 100% nikomu. Čo ma ale prekvapuje, že kvôli tomu chceš ešte nenarodenému dieťaťu uprieť právo na otca..aj keby sa ti to podarilo( co si nemyslím, lebo veľmi neverím tomu ze sa ten Nemec vzdá svojho dieťaťa), trošku uvažuj dopredu. Dieťa vyrastie bez otca, no jedného dňa bude chcieť vedieť kto je jeho otec, a prečo nežil s vami..čo mu povieš? Kvôli testu DNA? Z neho môže byt pritom úplne super manžel aj otec, môžte byt plnohodnotná rodina ak toto prekonáte. To že chce tie testy by zabolelo každú ženu, ale vravíš ze ho ľúbiš, tak si to s nim vydiskutuj, poprípade choď na test nech to ma čierne na bielom, a daj tomu dieťaťu aspoň šancu na život s otcom,a takisto otcovi na život so svojím dieťaťom. Viackrát si tu v debate povedala "moje dieťa " ..nie,nie je len tvoje, je aj jeho. Nerozumiem ženám tu ktoré ta podporuju v tom ze máš skončiť tento vzťah, toľko detí vyrastá bez otcov, lebo pri prvom probléme sa "treba zbaliť a odísť " 🙁 ty si teraz aj pod vplyvom hormónov, môžeš reagovať aj prehnane, porozpravaj a porad sa hlavne so svojimi najbližšími, a komunikuj aj s ním, nie je riešenie prestať komunikovať, ak ho naozaj ľúbiš ako píšeš, a dieťa je jeho ,tak nájdite spolu cestu na vyriešenie problému

autor
25. mar 2023

@charliee1980 to sa schylovalo od otehotnenia, keby to povedal na zaciatku pochopila by som to lepsie ako teraz, ked uz len cakame na den ,,D,,

miadi
25. mar 2023

Mas uplne pravo sa snim rozist . No nemozes spalit mosty ohladom otcovstva. To sa musi doriesit ci uz snim
Budes zit ci nie. Koli dietatu .

autor
25. mar 2023

@xima byt mu preplaca firma, cize je ,,jeho,, a mame 30 a 35.

veronikastrickova
25. mar 2023

A inak este jedna vec, ktoru tu ziadna nespomenula. To dieta ma 50% DNA z teba a 50% z DNA otca
To neni len krv, to su dedicne choroby, to moze byt v budúcnosti, ze bude potrebovat krv, bude potrebovat oblicku, transplantaciu hocijaku, moze mat rakovinu. A v 1.rade sa hlada pomoc medzi pribuznymi, az potom cudzi. A ako potom ho budes hladat, ked sa nedajboze nieco zomelie? To neni len zit v ruzovom svete, ze spravim si dieta a vsetko bude OK.

charliee1980
25. mar 2023

Chapes tomu, ze teraz sa to uz realne rieši ? On ti mal akoze v 12tt povedat. ze bude žiadať testy DNA ? Zmenilo by sa nieco ? Zachovala by si sa inak ? Nemyslim. Očividne urazil tvoje ego a rovnako by ho urazil aj v 12.tt. ako v 38tt.
A stale nevidim dovod tie testy nespravit, ak to dieta jeho je. Akokolvek ta to urazilo. Lebo jeden si moze mysliet, ze sa len vykrucas. A koniec koncov, aj tak nic nedosiahneš, lebo DNA ti nariadi sud, ak bude chciet. Tak co ta z tiho tak “hádže o zem ?”

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
autor
25. mar 2023

@charliee1980 urazilo ma to, lebo dna testami mi vlastne naznacil ze som nejaka k…

veronikastrickova
25. mar 2023

Ved ale nikto ta nenuti s nim ostat, ale tym testom sa proste nevyhnes na 99%, kedze je otec ma svoje povinnosti, ale aj prava. To neni len o tom byt zapisany v RL. Nato, ze mas 30rokov tak naozaj rozmyslas ako 18rocna, ktora si neuvedomuje, co vsetko rodicovstvo znamena.

charliee1980
25. mar 2023

Prepac, mne prides ako nevyzreté decko a nie 30r zena. Ako sa hovori : matka je vzdy ista 😁
Ja na tom nic take zle nevidim….ja by som s tym problem nemala. Ak by to dieta nebolo kukucie ovsem 😁 A cele toto tvije hádzanie sa o zem k nicomu nevedie.

veronikastrickova
25. mar 2023

@charliee1980 ale ani matka neni vzdy ista. Kolko krat sa deti zamenili.

charliee1980
25. mar 2023

Trosku skludni hormóny a zapni racio.

mariska1989
25. mar 2023

Milá autorka nebolo nejakého dňa kedy si sa odmlčala na pol dňa na večer keď má také akoby pochybnosti ? Prvom rade takéto veci sa riešia omnoho skôr a nie pár dní pred pôrodom , druhá vec môže sa stať že jedného dňa budeš ľutovať že si sa rozhodla že tvoje dieťa nebude mať otca . Keď chce DNA nech sa urobia po pôrode aby mohol platiť a hotovo .súdom by som dala až sa schváli že sa môže stretávať s dieťaťom len pod tvojim dozorom nakoľko je cudzinec troška sa budeš tým chrániť. Možno vám vzťah teraz vyhasol no ako otec môže byť dobrý a možno časom k sebe nájdete znova cestu a možno pochopíš o čo mu s tým šlo poprípade jemu by som dala vyžrať to čo urobil

autor
25. mar 2023

@veronikastrickova ak teba niekto oznaci ze si k…a ze teda ma pochybnost ze cakas jeho dieta, urcite by si s tym clovekom normalne komunikovala.

autor
25. mar 2023

@mariska1989 nebol taky den, nemala som ani paru o tom, ze nieco taketo mu vobec beha po rozume. Ak by to povedal zo zaciatku zniesla by som to ovela lepsie ako teraz, ked je vsetko nakupene zariadene, po tom vsetkom ako som videla na nom ako sa tesi…

charliee1980
25. mar 2023

Ty si laskavo uvedom, ze otec tvojho dietata je Nemec (ak je to teda pravda 😁) a nie Slovák. Tj.uplne ina kultúra. Slovák ked si zrobi dieta, nema takmer o co prist.Lebo robi na minimalku a to donesie aj na sud. Nemec ma o co prist. Lebo ako sa tu vyssie spomenulo, Nemca kvoli alimentom ošklbu zeny s detmi na ziv.minimum 😁 Ale vo vašom pripade to tak nebude, lebo dieta bude na SVK a alimenty by mu vyrátali podla slovenských kalkuláciek a zvyklosti 😁
DNA testy si robia napr.aj velmi bohatí chlapi. Jedneho takeho poznam. Ma 4.deti s tromi ženami a VSETKY boli na DNA testoch. Nie je Slovák.
Nemka by to asi vzala s chladnejšou hlavou 😁

miadi
25. mar 2023

Vlastne by som sla na ten test uz teraz - je to neinvazivne. Odoberu z tvojej krvy. Naco budu babo trapit ked sa narodi brat extra krv na tento test? Nech len plati co najviac za ten test. Chce ho nech ho mà . Mna by tym stratil ale nech je spoko. Cim skor to vyriesis tym skor to mozes cele uzavriet, lenze otcom tvojho dietata je tak ci tak a Musis sa naucit snim nejak vychadzat ak bude mat o dieta zaujem.

chrumka333
25. mar 2023

Išla by som na test, platil by to on. Myslím, že mu nemôžem upierať byť otcom. To čo je medzi vami, si musíte vyriešiť vy dvaja, nemôžeš do toho ťahať vaše dieťa. Nie je to nástroj na tvoju pomstu, kvôli urazenemu,poniženemu egu.priezvisko by som ponechala svoje ;)

majka_skvela
25. mar 2023

Čo ja viem, toto mi príde ako také urazené ego.
Zničiť si vzťah len preto, že ty si myslíš, že partner je povinný ti veriť len z titulu toho, že ťa miluje. Láska a dôvera sú dve rozdielne veci. Ale takto ti poviem - ono to vôbec nemusí byť o tebe. Môže mať nejaké zranenie z minulosti, možno ho už nejaká oklamala, podviedla. A tak má problémy s dôverou. Podľa mňa milujúca a podporujúca partnerka by muža chcela podporiť a pochopiť... a nie riešiť len svoje ego a "kto si čo o nej myslí". Ak tie testy zaplatí, prečo nie? Veď dieťa je jeho, ty takto upevníš jeho dôveru v seba aj vo váš vzťah a snáď už potom nebude mať pochybnosti. Takéto teatrálne odchody a riešenia mi pripadajú ako zo zlej telenovely. Tak máte sa radi, chcete spolu žiť a vychovávať dieťa a keď chce jeden dôkaz toho, že sa ti ozaj oplatí veriť, ty ideš hneď urazene pochovať celý vzťah?

heidy222
25. mar 2023

Píšeš, že to čo povedal si pochopila akože si myslí že si k ... To je odlišná kultúra. Pre nemcov nie je žena, čo má viac sexuálnych partnerov automaticky k... Pre nich je to normálne a nerobia taký rozdiel v ženskej a mužskej sexualite ako na Slovensku.

dominyca9
25. mar 2023

...a takto skončí jedna "veľká láska". Správaš sa tak trochu ako drama queen. Tým, že by ti to povedal skôr, by sa nič nezmenilo. Alebo by si si radšej dala dieťa vziať? No nič, aktuálne si odpovedz na dve otázky: Naozaj ho ľúbiš (viac ako svoje ego)? Ako odpovieš dieťaťu na otázky ohľadom jeho otca (nebude sa hanbiť, že v rodnom liste žiadneho nemá, odpustí ti a pochopí tvoje rozhodnutie)? Aby sa to raz škaredo neobrátilo proti tebe.