Chcem bábätko, ale partner chce ešte pár rokov počkať
Ahojte dievčatá 🙂. S priateľom by som chcela bábätko, sme spolu už 4 roky. Mám 24, on 25. Už od mojich 18tich som chcela bábätko, ale vedela som, že pojdem na VS, tak som si chcela v klude všetko dorobiť. V 22. som prekonala potrat v 6tt a ťažko som tento stav prekonávala... od prvej chvílky som sa nesmierne tešila, že konečne čakám bábätko s užasnou bytosťou 🙂 Zasiahlo ma to až tak, že som vyhladala psychologičku, ktorá mi neskutočne pomohla 🙂 Momentálne mi nič nestojí v tom, aby som si splnila moj sen. Neskutočne ma ovládol "materinský" pud, na nič iné ani neviem myslieť. Všetci s okolia ma podporujú... až na môjho priateľa. Ten si chce vybudovať úspešnú kariéru, postaviť dom, atd... Mám kde bývať - či už u svokrovcov alebo u mojich rodičov - sama som za, aby som nebola celé dni s bábätkom sama, predsa začiatky sú ťažké a pomoc svokry alebo maminy sa vždy zíde. Len priateľ chce bábo až tak o 5 rokov. Neviem, či to dovtedy vydržím. Neksutočne ho milujem, naozaj si sedíme ako bytosti, máme spoločné plány, len sme sa nezhodli v čase. Viem, že na neho tlačím, ale neviem si predstaviť mať sex a vedieť, že si dáva pozor, len aby náhodou. Aj ked iné ženy mi poradili, aby som nehovorila, že mám plodné dni, ale príde mi to neskutočne povrchné a sebecké - v takom prípade to nechem. Naozaj sa na tehotenstvo cítim psychicky aj fyzicky.
Ak ste sa ocitli v podobnom prípade, ako ste sa s tým vyrovnali? Je lepšie na neho tlačiť alebo čakať? V prípade toho, že ste mali "chuť otehotnieť" dá sa to potlačiť?? lebo zatiaľ mi toto príde ako najsilnejší pud aký som kedy v živote mala.
Ďakujem za každú cennú radu.
@natalienka12 hej, vidim 😀 holt, na mobile sa to neda opravit 😀
@moni244 Ze oblubena......😀😀😀😀
@maciatkolulu
@moni244 ty chodíš autobusom? 😂
@natalienka12 😀 jasne, setrim emisie
@natalienka12 ty si do niecoho naburala na tej kolobezke, aspon by to vysvetlovalo tie tvoje reci
@lenuska1245 urcite by som netlacila na neho,skor sa porozpravala.. On si len mozno viac uvedomuje rizika byvania s rodicmi.. Kedysi sice bezne,ale kolko konfliktov mali tiez..
Mozno by som si na tvojom mieste vyskusala nejake babysittingy v rodinach - mnohi potrebuju postrazit deti,dokocna podaktori aj uplne malicke..
Ono pomoc od rodiny je fajn,sama ju vyuzivam,no urcite sa nevyhnes radam,ktore ti nebudu vyhovovat a ine je,ked ten clovek odide domov,ako ked je stale pri tebe. Ja sa nemam na co stazovat,mam tolerantne obe strany (okrem mojho otca).
To,ci mas nieco odrobene,je len otazka naroku na matersku,ak sa bez toho zaobides,rodicak dostanes,ak ked je nizky. A robit mozes potom z do 70ky minimalne.. Kedysi nik nerieisl,ze mnohe 18-19tky uz s bruchami maturovali (mamine spoluziacky), ona mala prve v 22, otec mal 27r.,prezili,aj jej teraz sa to vola predlzena rodicovska,kedze ja som do skolky chodit nemohla.. Su spolu dodnes,len v tom case sa ludia nebali zakladat si rodiny.
Takze uz len rozhovor s partnerom,ale s tym,ze budes mat aj konkretnu predstavu a riesenia na urcite, nazvimz to krizove situacie.
@natalienka12 precitaj si kodex prosim ta...
@maciatkolulu aj ty dobre? Rešpektuj druhých a neurážaj.
@natalienka12 pocuvaj ma, kde som ja koho urazila, napisala som svoj nazor a nic viac, opat ta ziadam, aby si mi dala pokoj, ty nevies citat?????
@maciatkolulu a ja som kde koho urazila? Ty sa tu vyjadruješ štýlom, že mi šibe, tak asi admina to bude zaujímať. A že kto si má prečítať kódex správania.
Tiez si myslim ze aspon 2 roky podnajom ak budete vychadzat a hlavne nebudete riesit ziadne problemy a budete stale jak hrdlicky a hlavne bude ti pomahat v domacnosti a bude schopny teba a babo uzivit lebo ty dostanes len 200eur rodicaK.a hlavne uz pred babom treba hospodarit spolocne aby sa nestane ze ti bude potom vykrikovat ako on vsetko plati a tebe neda abi euro ved mas rd.no proste treba nahprv spolu zit a riesit dospelacke veci a potom babo.
Aj moj priatel chcel este pockat.. a potom este.. a este.. lebo toto a hento.. uz nie je moj priatel. Kto chce hlada sposoby, kto nie hlada dovody.
Tvoj priateľ má pravdu a rozmýšľa správne....Ísť z vysokej školy na materskú nieje dobrý nápad.....Máte kde bývať?u svokrovcov alebo u rodičov!Takže nemáte kde bývať......
A ano treba mat nejake zazemie ale nesla by som do extremov, ako tu pisu niektore uspesne plne zabezpecene panie, vlastny byt, somariny, no je taka doba, zial, ze sa zije z ruky do huby, a zene roky bezia, bohuzial, cakat na zabezpecenie mozes aj do 50 tky a potom co? Vysusena maternica..hlavne ze mas vlastny byt. A co je vlastne to zabezpecenie? 90 Perc. Slovakov nema uspory. Sa neda nic odlozit. A zivot bezi, nehovorim ze sa treba spolahnut na rodicov, oartnera, aspon stalu pracu mat to ano, nejaku istotu, ale kedy je clovek naozaj zabezoeceny? U nas? Hypoteky na 30,40,50 rokov... a cakaj dovtedy. Zit treba za chodu, bohuzial, aspon staly prijem, istu pracu mat, a vsetko pride postupne, ale popritom uz jeden maluch moze byt. Este mas cas, aj tych 5 rokov... si mlada. Ale nenechaj sa zas vodit za nos pridlho... ja som tiez cakala 5 rokov... zbytocne. Podla mna chlap co zene nechce dopriat ju naozaj nemiluje.. proste odmieta jej byt napomocny pri naplneni jej zivota, poslania ako zeny, a extra ked to zena velmi chce. To potom neje chlap ale sebec. Nehovorim, pravda nemusia chciet vsetci mat deti, ale nech nevodia tie zeny potom za nos a najdu si take co tiez nechcu... tolko asi odo mna. Aj z mojej skusenosti.
@lenuska1245 A opýtala si sa maminy , aj svokry, či aj ony budú také natešené, že sa im tam nasáčkuješ s dieťaťom a s mužom? Netreba najprv poriešiť bývanie? Potom skoro všetky vyplakávate v diskusiách, aká je svokra sviňa a podobne 😨
@ebi88 prepac,ale nesuhlasim! On si zrejme uvedomuje,ze nemaju nic! Ona este len po skole bez prace a praxe,z coho chce zit? A hlavne zit u jednych ci druhych rodicov je na prd,za chvilu by sme tu citali ako jej radia,idu na nervy,hada sa s muzom atd atd. Nik netvrdi,ze musi kupit byt a mat na ucte tisice,ale zabezpeceny treba byt. Aspon nat pracu,aby sa mala kam vratit,alebo aspon skusenost. Fungovat za pochodu s dietatom to vedie len k tomu,ze ostane sama! Aj my s muzom mame hypo,zijeme tiez od vyplaty k vyplate,ale mame svoj byt kde je klud a nik sa do nas nestara a synovi nechyba nic,radsej sa uskromnim ako zit s rodicmi a riskovat nervy a stratu partnera
@petulda333 no tak nemate vlastny byt, ked mate hypo, to je prva vec, a aj napriek tomu mate dieta.. ci by si cakala kym splatite hypo? Asi nie... tiez to je riesenie za chodu. Tak o com je rec?
@ebi88 o tom ze byt sme mali 2r pred narodenim syna,ano ak by sa nieco stalo ze napr muz pride o pracu a tym padom hypo neutiahneme tak mame kam ist (k rodicom) ale to je chvilkove riesenie! A nie ze ona si planuje ze sa k rodicom nastahuje s dietatom bez rozmyslu! V tom je rozdiel. Ano byt este nie je nas,ale zijeme sami a v klude,co im nehrozi a je to tu takmer denne pisane. Ja by som si dieta nerobila,kebyze nemam prac.skusenosti,ziadne uspory a byvanie.
@petulda333 ja v mojom komentari tiez pisem ze mat aspon pracu - staly prijem (nemusia to byt tisice, ale je to istota). Tak v com nesuhlasis? Neposielam ju k rodicom. Avsak, ak by to tak chceli a rodicia tiez, nevidim ani v tom problem. V polsku ziju tri generacie v jednom dome, bezne, to je o ludoch. Jedny sa vadia druhi nemusia.
@evittam Takže dala som si tú námahu a zistila som, že ty si už mala zakázané adminom prispievať do fóra.
Príspevok bol upravený adminom, lebo nespĺňal pravidlá fóra. Poznámka admina: “má zákaz prispievať do fóra do 4.11.2016”
20. okt 2016 o 08:38 • evittam
😀

@moni244 "kazdi" 😂