icon

Chcem druhé dieťa, ale finančne to nevychádza

barborakoryt
30. dec 2013

Vždy som chcela dve deti ktoré by vyrastali spolu, ale kvôli manzelovym dlhom a hypotéke si druhé dieťa nemôžeme dovoliť, veď žijeme iba z mojej materskej aj to nám ešte pomáha svokra....ale neviem sa zbaviť myšlienky na druhé dieťa, aj keď veľmi dobre viem že by som si mala hľadať robotu. Mám to nechať tak a nájsť si robotu, počkať kým budeme na tom financne tak aby deti mali všetko čo potrebujú alebo ostať ďalšie tri roky na materskej, mať svoje vysnívané dve detičky a dúfať že nejako mesačne vyžijeme??

Strana
z4
weruska1311
1. jan 2014

na tvojom mieste by som išla určite pracovať .. veď na druhé mimi máš ešte času .. ja keby nebývam vo svojom, tak by som si nedovolila mať zatiaľ ani jedno, nie to ešte dve .. ale to záleží samozrejme len na vás

linda81
2. jan 2014

@barborakoryt a Ty si co spravila doteraz na riesenie financnej sitaucie , do ktorej vas tvoj manzel dostal? ste predsa rodina, tak je dost alibisticke si povedat, vsak nech sa staraju s jeho mamou , ved je to ich vina....nebudem tu pisat o nasej situacii po svadbe, ale my sme prva dietatko museli odlozit o takmer 4 roky, kym sme posplacali svokrine dlhy a to sme boli skoro 30 nici, ale teda ma nenapladlo nechat manzela sameho , nech sa s tym trapi a ja doma sediet....

peterek414
2. jan 2014

@barborakoryt ahoj moja tak ja mam 4 rocnu dcerku a 2 rocneho synceka a moj priatel pracuje ako ma vo fabrike na 3 zmeni ma 34 rokov a ked mu zomreli rodicia tak mu xekutor zobral byt co im jeho otec narobil dlhy a tak mojmu priatelovy neostavo nic ine len si braz pozicky do kym sa s toho vsetkeho vyhrabal a teraz ich plati tak ze ked zarobi vo fabrike 450 eur mesacne a pozicky plati 150 az 200 eur mesacne najom mame 400 eur a ja mam len rodicovsky prispevok tak ze nam na zivobite ostava cca 150 az 200 eur mesacne a vyzijeme si kralovsky a mame dve deti a urcite este jedno chceme dieta....Tak si sprav ako chces daju sa uzivit aj 4 deti z mala ked zena vie varit,priect a robit si doma potraviny ako napriklad chlieb,rozky atd tak sa to.......a stale moje deti maju co jest aj oblecenia maju dost chodia ciste .......tak ze drzim palceky a nepocuvaj nikoho mas svoj vlasny rozum a ked si ty veris ze to vladnes tak preco nie .....Drzim palceky 😉

mamka34
2. jan 2014

@peterek414, ja si myslím, že je to veľa o prístupe, ak sa priateľ, či manžel do takejto situácie dostal nie vlastnou vinou, tak za dostanete z toho, pretože ak viete šetriť a máte sa radi, to je opodstatnené. No práca sa dnes hľadá strašne ťažko, viete si predstaviť ako ťažko bez práce a s dvoma deťmi o pár rokov? A ak by to dieťatko nebolo zdravé, stačí, ak sú to bežne chorľavé deti, tak je na striedavej OČR-ke v jednom kuse. Ak si popri materskej robí aspoň štátnicu z jazyka alebo upratuje po večeroch, to je OK, to znamená, že niečo robí, ja som pracovala ako uvádzačka v divadle po večeroch a bolo to super, mala som kultúru aj peniaze navyše, potom som opatrovala zasa susede dieťa. Proste ona ešte nedokázala, že chce aj pracovať, pretože nároky sú obrovské, veď Vám ochorie dieťa a čo? My včera pohotovosť-poplatok, ATB poplatok a potom čo?Nedať mu lieky? Ja si myslím, že v istých situáciách je to jednodznačne nezrelosť.

peterek414
2. jan 2014

@mamka34 ano to mas pravdu ze su aj take situacie ze su dei chore a su tie vidavky vecie nehovorim ze nie a moj priatel bol bez prace pol roka a zili sme len s rodicovskeho prispevku a to bola brutalita...Moja dcerka nosi silne dioptrie 8 a kazdu chvilu kupujeme okuliare lebo bud sa pokazia alebo ich neni doktorka a to su tiez dos nakadne situacie a este stale koznej musime jej osobitne vsetko prat stale maste kupujeme a to povedala doktorka ze nasadi antibiotika zo syncekom chodime po dohtoroch lebo ma nalez na oblickach a nestraca sa mu to......a zvladame to niekedy lepsie a niekedy horsie ale da sa vsetko......

garonka
2. jan 2014

@barborakoryt ja na Tvojom mieste usudim iba podľa seba, z tvojho prvého príspevku mam pocit, že po druhom dieťaťku tužiš. Ja nebudem radiť či je to spravne alebo nie, je to predsa Tvoja a manželova vec. Ak sa rozhodneš pre prácu nech sa Ti v nej darí ak pre druhe dieťatko nech ma Tvoja dcerka najlepšieho surodenca na svete 😵

chii123
5. jan 2014

dievčatá...všetky maminky pozdravujem😉..nemám čas...čítať všetky vaše odpoveďe ,rady...a málokedy sa aj pletiem do tém...ale chcem vám povedať,že ja mám 4 deti a keď som čakala to štvrté veľa ľudí po meste ma považovali za nenormálnu,nezodpovednú,robili si so mňa srandu či nám nejde televízor.....ja som sa na bábätko tešila... je to od výplaty do výplaty...ale nesťažujem sa ...len sa modlím, nech je ako je....nech sme zdraví a môj má robotu.. najskôr zaplatiť šeky..strava a všetko ostatné...a jediné čoho sa každý deň bojím..je dožiť sa vychovať...a byť tu pre svoje deti..to je obrovská zodpovednosť a nemáme žiadne záruky....myslím si ak budeme zdravé a budeme tu...tak sa dá všetko...a to je jediná vec čo sa bojím ja....lebo nikto nemá záruku,,,,ani ten najviac bohatý...že sa nič nestane.....viem aj to že na všetko treba peniaze.......viem,že sú maminky veľmi chudobné aj rodičia..a majú to veľmi ťažké.ale neodsudzujem ich ,keď chcú mať deti...dobre je to mžno nezodpovedné...dobre...ale tiež čakať...kým sa na mňa usmeje šťastie a budem dobre zarábať..prípadne vyhrám v lotérii a zarobím na dom,dovolenku,všetkým spravím detské izby,.môj život znamená tie deti mať...aj mne moja vlastná mama nadávala,že 4 deti.......hovorím za seba ..a to,..každý má predstavu o štandarte rôznu..a taktiež...chápem...tie,ktoré vidia,že dnešný život je ťažký...a chcú niečo prilepšiť deťom..a chápem aj tie ktoré majú jedno...a dosť,že pomooooc,.,lebo mať deti...je,že už to nie je ako predtým😉 🙂 🙂 🙂 za mnou prídu aj na to wcko 😀 😀 😀 ..všetky rešpektujem.....nikoho neodsudzujem...nikoho nesúdim,len zastávam........a uznávam byť mamou.....neviem si proste predstaviť keby som ňou nebola.....a držím palčeky všetkým snažilkám...a všetkým maminkám,ktoré idú do toho....

jaaty
5. jan 2014

@barborakoryt ahoj, nečítala som všetky príspevky, ale na tvojom miesto by som v prvom rade išla pracovať a potom možno o dva či tri roky sa vrhla na ďalšie bábätko. Veď si mladá, tak má skutočne dosť veľa času a netreba sa do toho tak hrnúť 😉

jankastubka
5. jan 2014

Nikdy by som nesla do niecoho, kde by som len dufala, ci mi to vyjde. To len zavana problemami. Ak vam to nebude vychadzat, budete sa hadat a budu trpiet deti.
Treba si vsetky vydavky a prijmy dat do excelu, pozriet ci sa da este na niecom usetrit, a ak to vyjde, tak ok. Ak nie, urcite by som neriskovala.

zvolsiinylogin
11. jan 2014

@barborakoryt neviem, ti poradit...aj moj ma dajake dlhy, ale to sa splati do troch rokov a je to v pohode...inac ja som zas cakala dlho na toho spravneho, dieta nemam a asi sa ani nedockam...takze, nemusis nic planovat, ale ak to pride, ber, drzim palce..

canama
11. jan 2014

@barborakoryt Co dodat k tomu co uz tu bolo napisane? V kazdej rodine je situacia velmi specificka takze poradit ti samozrejme nemoze ani jedna s nas, lebo nie sme v tvojej kozi. Nevieme ake velke ma tvoj muz dlhy a za kolko je mozne ich splatit. Ak obaja s manzelom tuzite po dietatku tak je to ok, ale mat dieta preto, aby bolo surodencom pre to ktore uz mas, prepac, to nie je dobry dovod mat dieta. Okrem toho, tvoja dcerka je stale este dost mala, potrebuje skor pozornost rodicov ako surodenca. A prave toho sa tak casto nedostava detom, ktore su narodene kratko po sebe. Neda sa zjednodusit situacia na rovnicu, ze mam dost penazi, spravim si dalsie dieta a naopak nemame peniaze, nespravime si dieta.

ellie222
29. jan 2014

@barborakoryt ahoj, my máme zatial jednu dcérku..uvazujem a chcem druhé .. ja som bola jedinacik, mama zomrela, otec alkoholik, od 15som sa prebijala sama.. vzdy som tuzila po nejakom surodencovi, preto svojej vlastnej urcite surodeenca zaobstaram.. mm zaraba v priemere 400e, ja 200, hypoteka 220e, prerabame starsi dom, poistky telefony 100e, nafta tiez nieco..ostava nam okolo 200e. ale ver mi, aj ked som doteraz mala vsetko po com mi srdce pistalo, clovek si uvedomi ze tie materialne veci su nanic pokial nemas pri sebe niekoho koho milujes..viem o tom, ze akonahle sa dostanem do prace kde som predtym zarabala okolo 700e tak sa k druhemu uz nedopracujeme..zvyknem si opat na peniazky, budem chciet dokoncit dom..a preto aj keby mame cely mesiac jest omrvinky (samozrejme obrazne povedane ) tak do druheho urcite ideme!

sis789
31. okt 2015
Používateľ sis789 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od sis789.

Ahoj,

skúšala si konsolidáciu pôžičiek? Z vlastných skúseností ti môžem odporučiť https://www.zuno.sk/uvery/refinancovanie-pozicky/

Strana
z4