Chcem druhé dieťa, ale muž nechce prísť o svoje pohodlie
Ajojte. Mam jedného 5 rocneho syna. Mam 29 rokov a moj manžel 35. Uz dva roky pracujem. A akosi som zatuzila po druhom babatko, co je podla mna prirodzene. Nikdy som nechcela mat len jedno dieta. Uz to pár týždňov spominam doma, aj maly si pyta súrodenca, ale muž akosi nechce. Cítim sa este mladá a hovorim si, ze vsak ten správny čas pride a ked mam mat babatko, tak budem mat. No miestami ma hnevá, ze manžel je taky sebecky. Boji sa ako by sme to zvládali. Nemame moc peňazí ale vyžili by sme. Zarába okolo 1000 až 1200 euro, ako kedy sa zadarí, ja by som mala materskú potí rodicak a mame svoj byt (hypo) a pomáhajú nam aj svokrovci. Prvy syn ma vsetko v rámci možnosti a v rámci našich hodnôt a hraníc. Skusala som mu dávať aj argumenty, ake by bolo pre prvého uzasne mat súrodenca aj do budúcnosti. Aj pre nas by to bolo krasne v starobe mat väčšiu rodinu. Je mi smutno. Zažili ste nieco podobne ? Alebo aky mate na to nazor. Muž je dobry otec ale nechce asi prist o pohodlie, maly je samostatný a nechce sa asi priskrtit finančne. 😌
Dieťa musia chcieť obaja, takže ak o tom teraz muž nechce počuť, ostáva ti len počkať, či nezmení názor.
Inak ale neviem, kde sa nabrala veta "kde sa uživí jedno dieťa, uživia sa aj dve". Veď dobre, postieľku, kočiar, nejaké oblečenie podedí mladšie po staršom. Ale čo to najdôležitejšie - rozvoj a vzdelanie? Príde škola, niečo dieťaťu nepôjde, potrebujú kvalitné doučovanie, čo sú stovky eur. Budete chcieť, aby chodil na pohybový krúžok, ďalšie výdavky. Dnešné poznatky vravia, že každé dieťa by sa malo učiť hrať na hudobný nástroj - ďalšie stovky eur. K tomu prídu výlety, čas s kamarátmi atď. atď.
@annm81 tak potom uz budem pracovať aj ja a mozno sa nam zlepší situácia, mozno zhorší. Žijem tu a teraz a nechcem si o 10 rokov povedať, ze vsak sme to druhé mohli mat.
Tak začni polroka 500e z platu odkladať ale tak ze sa k nim nedostaneš a nepoužije v prípade núdze rovnako aj hodnotu pomoci od svokrovcov a budeš vidieť ako to budete zvládať... Pretože 900 a 380 ci koľko je rodičak je rozdiel
Ja som na tom podobne. Velmi by som chcela druhe, ale muz o tom nechce ani pocut. On je jedinacik, vzdy chcel len jedno dieta. U nas je situacia trocha ina, financne by sme to zvladli, obaja mame dobru pracu, mame uspory ale uz nemame cas. Ja mam 36 a muz 41. Je to dobry otec, ale vidim na nom, ze niekedy uz nema energiu a trpezlivost ani na toho nasho 3-rocneho... a on je pevne rozhodnuty, ze dalsie uz nechce. Ani debatu na tuto temu nepripusta. A ja sa s tym neviem stale zmierit... Hovorim si, ze by som mala byt stastna, ze mam aspon to jedno (su v mojom okoli zeny, ktorym vobec nebolo dopriate byt mamou), ale neviem sa tej tuzby zbavit a posunut sa dalej...
Na deti nikdy nebola dobrá doba,nepoznám ani ženu,ktorá je pripravená na 100%,lebo stát sa môže čokoľvek a obavy sú a aj budú stále....
Ja ti napíšem za seba . Mam doma dve 13 a 11 r slecny ,pubertiacky. a mam aj anjelika .
Momentálne som v 22tt. ... jedine co ma zaujíma, je ,aby sa moje dieťa narodilo živé a zdravé...ostatne zvládneme...tak isto sme rozmýšľali, či áno či nie...ale rozhodli sme sa nečakat ..a vlastne načo cakat?môže byť ešte horšie, no ja verím,že bude lepšie.
Ak túžiš,musíš sa len s mužom rozprávať o tom...deti sa rodia stále a stale aj budú.
Síce tvojho muža nepresvedčili,ale ja by som.svojho presviedčala.A vyhovárať sa na dobu je také na prd.Lebo vždy bola daka doba a aj bude doba.A nik ti nekaze sedieť doma celé tri roky s dieťaťom.Ked si privyrobis na dohodu popri deťoch tak do kasy prispejes aj ty.a budeš mať aj rodičak aj výplatu.Starsie dieťa potom pomôže s mladším dieťaťom.Sice ja uz pubertálne deti ale napríklad po starom synovi stále odkladám veci pre mladšiu dcéru.Tak tiez ušetrím však mikiny odkladám tepláky má aspoň na vonku na telesnú takisto tričká proste na doma dcéra dedi po bratovi.Daco mi posunie kamoška dievčenské tak do školy vyzerá ako dievča 😉.uz keď boli obaja v škole aj keď som sa zasekla v robote tak syn zobrala aj dcéru z družiny domov tak to tiež bola pomoc.Kebyze ste rozmýšľali o piatom dieťati tak si poviem ,že si trufas ale druhé podľa mňa nie je zle mať.A to je jedno aka je doba.A 900 eur mas dobry príjem síce som nezhliadla aký má tvoj muž.
@henta 👏👏👏presne,lebo v tejto dobe vsetko len cez peniaze a v pohodli s vylozenymi nohami,nevravim su ludia,ktori na to nemaju a fakt by mali premyslat,ale v tomto pripade sa mi to nezda,lebo to tak ani nie je
a autorka je este velmi mlada,aby zostala len pri 1dietati,ak tuzi po dalsom,avsak ak manzel nesuhlasi,moze to znicit vztah,rovnako ako to,ze ho mat nebudu...
Hlavne by som nanho vobec netlacila a nerobila z toho kauzu, lebo si este pokazis aj manzelstvo. Ak je pre teba mat druhe dieta dôlezitejsie ako pocity tvojho muza, tak mas na to nasliapnute. Mat druhe dieta nie je nikoho povinnost. Ked pockas rok-dva mozno sa na to uz citit bude.
Dakujem za rady ženy… určite nechcem nanho tlačiť. Inak sme spolu šťastní a mame sa radi.. ♥️ Tak nech je ako osud zariadi. Budem veriť ♥️
Nezažila.som nič podobné, lebo takéto zásadne veci sme riešili, keď sne spolu chodili.
Autorka ako ste sa dohodli? 🥲
Píšeš,že vám pomáhajú aj svokrovci - ako? Finančne? Lebo ak áno,tak asi na tom nie ste finančne úplne super,keď ste odkázaní na to brať si peniaze od nich (lebo v inom prípade by mne osobne bolo vrcholne sprosté brať si peniaze od svokrovcov,keď ste dvaja pracujúci ľudia)..A teda ak musíte od svokrovcov brať peniaze pri jednom dieťati,tak by mi ani nenapadlo rozmýšľať nad ďalším,tvoj muž to berie racionálne - je zlá doba,všetko zdražuje,ľudia prichádzajú o prácu,bojí sa,aby vás bol schopný zabezpečiť..Ak by ti povedal,že už nikdy nechce druhé dieťa tak čo? Opustíš ho a pôjdeš si hľadať iného,kto ti to druhé dieťa urobí? Btw.nie vždy je súrodenec pre dieťa výhra,ja keď čítam,že najlepšia vec,ktorú môžeš dieťaťu dať,je súrodenec,tak to je taká blbosť,že až.. Netlač na pílu,sama si napísala,že si ešte mladá,druhé dieťa môžeš mať aj o 5 rokov..
Ja som na tom podobne. Velmi by som chcela druhe, ale muz o tom nechce ani pocut. On je jedinacik, vzdy chcel len jedno dieta. U nas je situacia trocha ina, financne by sme to zvladli, obaja mame dobru pracu, mame uspory ale uz nemame cas. Ja mam 36 a muz 41. Je to dobry otec, ale vidim na nom, ze niekedy uz nema energiu a trpezlivost ani na toho nasho 3-rocneho... a on je pevne rozhodnuty, ze dalsie uz nechce. Ani debatu na tuto temu nepripusta. A ja sa s tym neviem stale zmierit... Hovorim si, ze by som mala byt stastna, ze mam aspon to jedno (su v mojom okoli zeny, ktorym vobec nebolo dopriate byt mamou), ale neviem sa tej tuzby zbavit a posunut sa dalej...
@titla Ahoj, chcela som sa len spýtať ako si dopadla? Podarilo sa ho presvedčiť, zmenil názor?
@titla Ahoj, chcela som sa len spýtať ako si dopadla? Podarilo sa ho presvedčiť, zmenil názor?
@zuzka55555 Nie, mame len jedno. Stale ma to mrzi, ale mam 39, zdravotne problemy a uz by som sa tehotenstva asi bala. Muz je rad, ze ma nervy na to jedno 6 rocne a popravde ja velakrat tiez. A potom zacala som si uzivat, ze mlady je uz samostatny, je partak a ja mam viac priestoru na seba. Stale je tam lutost, ale ta tuzba uz nie je taka intenzivna.
@zuzka55555 Nie, mame len jedno. Stale ma to mrzi, ale mam 39, zdravotne problemy a uz by som sa tehotenstva asi bala. Muz je rad, ze ma nervy na to jedno 6 rocne a popravde ja velakrat tiez. A potom zacala som si uzivat, ze mlady je uz samostatny, je partak a ja mam viac priestoru na seba. Stale je tam lutost, ale ta tuzba uz nie je taka intenzivna.
@titla ďakujem za odpoved, muselo to byť asi ťažké, to prijat ... Ja to tiež teraz riešim, s druhým by som sa cítila že je rodina kompletnejšia a hlavne dcérka chce súrodenca, je taká starostliva duša a môj manžel už druhé nechce. Je mi to rovnako ľúto ako tebe ale budem sa s tým musieť asi zmieriť.

@zmrzlinka2021 Ano určite necham. Stale viem, ze este mame cas ♥️