Chcem ísť žiť na ulicu
Mám taký sen už dlho že pôjdem žiť na ulicu na záhradu teda do unimobunky kúpim si ovce a budem sa starať o ne. Dám výpoveď v práci predám auto a bude kľud. Nevidím zmysel tohto snaženia že mám 25 rokov nikdy žiadna priateľka žiadny kamaráti absolútne nikto vkuse sám. Načo mám mať starosti bežného života keď nič pekné z toho nemám radšej budem žiť na ulici. Som odkázaný na večnu samotu cítim to
Tak vyskusaj. Ci sa Ti to bude pacit viac ako normalne byvanie, praca, budivanie niecoho. A ci takym stylom na ulici aj skor nejaku frajerku najdes.
Zacni setrit, daj si nejake ciele, venuj sa hobby (= najdes kamaratov) a trosku sa vzchop.
@colsami nedá sa nič sa nemení zbytočne sa snažiť už ľahšie to prijať
A teraz kde bývaš?
@petronelag v byte v podnájme tri roky
@tobias123321 No neviem či je to nejaké dobré riešenie, lebo tí ľudia čo už žijú na ulici obyčajne stiahnú ešte nižšie.
@tobias123321 Ak máš takýto deň, tak by bolo ľahšie si to najskôr vyskúšať niekde na salaši, na samote. Stále takých ľudí hľadajú... Nie je to ľahká robota, možno to len tak vyzerá. Ale je aj celkom dobre zaplatená. Ak ťa to bude baviť a napĺňať, potom porozmýšľas o vlastnej farme. Ale už budeš mať skúsenosti. Ak nie vždy môžeš odísť, čo pri vlastnom chove nebýva jednoduché len tak odísť.
Ok, ako prvotný nástrel možno fajn. A čo v zime? čo ovce? čo ty? čo budeš jesť? z čoho si to kúpiš?
@tobias123321 takýto sen
A čo vyskúšať život v zahraničí pre zmenu? Lebo aj na záhradu, unimobunku a ovce treba peniaze.
Ak chceš nejakú radikálnu zmenu, vyskúšaj napr. brigádu v cudzej krajine. Aj si zarobíš, aj vyskusas nové veci. Ja som napr. 12 rokov žila v Chorvátsku a môžem odporučiť. Cez leto je tam o prácu núdza. Isto by sa niečo pre teba našlo.
Akurát robiť cez sezónu v turizme nie je žiadne leháro.
No úprimne, podľa mňa ti skôr ulahodí terapeut ako z unimobunky zbúchaný salaš. 😅 Tie pocity samoty, odsudenosti na niečo co nechceš a márnosti môžu zmiznúť úplne, ak im venuješ profesionálnu pozornosť.
Dávid, položím ti otázku. Prečo si tak neurobil? Hovoríš o tom už pol roka, ak nie viac. Druhá otázka, tam pri SNV pri lese v Unimobunke budeš mať kamarátov a priateľku? Lebo o to ti stále ide.
Ok, ako prvotný nástrel možno fajn. A čo v zime? čo ovce? čo ty? čo budeš jesť? z čoho si to kúpiš?
@nikaeli budem chodiť žobrať a pre ovce spravím miesto
Dávid, položím ti otázku. Prečo si tak neurobil? Hovoríš o tom už pol roka, ak nie viac. Druhá otázka, tam pri SNV pri lese v Unimobunke budeš mať kamarátov a priateľku? Lebo o to ti stále ide.
@billy_jean ani teraz ich nemám a nežijem v lese
@billy_jean ani teraz ich nemám a nežijem v lese
@tobias123321 už nejakých pár rokov ťa evidujem. Stále je to o tom istom. Plačeš, že ťa nikto nechce, že nemáš kamarátov. Opýtam sa, čo si preto urobil. Okrem oslovovaní starších žien na pokeci. Myslím, ako si sa zmenil ty. Lebo základný problém je tvoj mindset a nastavenie.
@tobias123321 už nejakých pár rokov ťa evidujem. Stále je to o tom istom. Plačeš, že ťa nikto nechce, že nemáš kamarátov. Opýtam sa, čo si preto urobil. Okrem oslovovaní starších žien na pokeci. Myslím, ako si sa zmenil ty. Lebo základný problém je tvoj mindset a nastavenie.
@billy_jean hľadám stále dakoho vonku v skupinách na diskotékach ale som ako vzduch medzi ľuďmi. Som prekliaty samotou
@tobias123321 sú farmy, ktoré vyslovene žiadajú takýchto antisociálnych valachov. Treba vyskúšať, porovnať, vybrať si.
@billy_jean hľadám stále dakoho vonku v skupinách na diskotékach ale som ako vzduch medzi ľuďmi. Som prekliaty samotou
@tobias123321 no dobre, tak keďže o tomto nápade básniš už dlho, tak go ahead. Máš naše požehnanie. Aspoň raz v živote niečo urob. A neplač iba.
@majamat mám chatku pozemok
@tobias123321 Ale udržiavať to, aj miesto pre ovce nato treba zručného chlapa, lepšie by bolo nájsť si miesto na farme, kde chovajú ovce a ešte by si mal aj plat.
@majamat mám invalidný dôchodok čiže poistený som a pôžičky čo mam sa budú platiť z dôchodku a jedlo vyžobrem alebo po kontajneroch pôjdem
@majamat mám invalidný dôchodok čiže poistený som a pôžičky čo mam sa budú platiť z dôchodku a jedlo vyžobrem alebo po kontajneroch pôjdem
@tobias123321 Skvelý plán. Nepotrebuješ pre tieto svoje ľutovačky požehnanie na fb,ani na koníku. Každý sme si strojcom svojho šťastia, tak smelo do toho a rob si čo len ty uznáš za vhodné a môžeš byť, aj nebyť- je to tvoj život. Pomôcť sa dá len tomu, kto o to stojí. Ty sa vieš iba ľutovať a preto ti momentálne nemá kto pomôcť. Tak choď, žobri-tebe by som ani 10 centov nedala. Vyberaj kontajnery, je to tvoje rozhodnutie. Podľa mňa ti dali ľudia dobre mienené rady aspoň tisíckrát. Veľa šťastia.
@tobias123321 neviem načo sem píšeš keď nikdy nikoho nepočúvaš. Na ovce nepotrebuješ naše požehnanie, len sa chceš zase ľutovať.
@tobias123321 mna by zaujimalo, za co tie ovce kupis, za co ich budes chovat, z coho zaplatis veterinara, a naco ti vlastne budu… lebo mlieko, vlna, maso - to treba vediet aj spracovat a zabezpecit odbyt, co opat vyzaduje investicie…len dufam, ze nemaju byt ako nahrada priatelky 🙈🙈🙈
Vies, je to mozno pekny napad, ked je leto, jasne, super sa spi vonku... A co budes robit v zime, na jesen na ulici, ked tam bude sneh, mraz, dazd, vietor,...?
A umyvat sa budes kde? Varit, prat? Hm?
@tobias123321 len dnes som videla na fb ze na ranc hladaju pastiera oviec, plat 1000€ v cistom + ubytovanie zadarmo. Len som si nezapamatala, ktory ranc. Ale urcite vychodne Slovensko.
@tobias123321 no, minule bola reportáž, že chovatelia oviec majú dlhodobý problém s kvalifikovanými pastiermi. Ak ta láka práca so zvieratami, vyskúšaj. Nemusíš hneď radikálne meniť život a všetko predávať.
Nádherny plán života budem chodiť žobrať.Prebud sa čím skôr len sama depresia negativizmus preto sa TI nedarí najprv všetko nastav v tvojej hlave.A potom same somariny.Chcem chovať ovce odkiaľ na to vezmeš máš predstavu že koľko ovca stoji či niekomu len tak napíšeš nedarujete mi ovcu.Aj ta maringotka niečo stoji.Myslíš si že budeš žobrať zdravemu človeku niekto niečo da každý mesiac aby si mal na prežitie.Ked odstraniš zo svojho života sami negativizmus potom všetko pôjde ako ma.Najprv si všetko poriadne premysli na každe podnikanie musiš mať kápital.Chod naprv vyskúšať robiť na salaš baču za plát a potom uvidiš.Lebo tak ako rozmysľaš tak dopadneš aj s chovom oviec.Alebo si naivne mysliš že TY pôdeš po žobraní na celý deň a ovce nepodojene budu čakať.A to by si musel vyžobrať koľko aby si zabezpečil chov aj platil všetko čo treba.Práca od svitu do mrku.Každý deň kopec roboty a na otázku s čoho to všetko utiahneš pôjdem žobrať no skvele.Určite zdravemu človeku daju peniaze jasne každý druhý TI hodi do klobúka po 5 eur ved nebud naivný a nemysli si že všetko je jednoduche.kde budeš ovce pasť či na betone v meste.Kto TI len tak da pozemok zadarmo ovce zadarmo maringotku zadarmo ved si na smiech.Sny a plány su vec jedna a peniaze a financie druha.Za čo kupiš maringotku režiu teplo elektriku budeš platiť začo.Na ulici že život ťažky hlavne v zime bezdomovci sú utlačení na okraj spoločnosti.Len TY sa prebud rýchlo zo sna ak tak chceš žiť chod do zahraničia zarob peniaze a potom niečo rozbehni a nie na otázku s čoho budeš žiť budeš žobrať. Och dospej dostaň rozum a nie ako male dieťa na piesočku kedy sa mu to ako hodi tak hovori.Tento tvoj neralní sen musi mať najprv finanacie a nejaký normálny plán vopred a nie hura akce a nič s toho nič nedomyslelne.
Ak to chceš skúsiť, oslov salase, zúfalo zháňajú ľudí k ovciam. Nemusíš hneď všetko predávať, skús si takto jednu sezónu vonku a uvidíš. Pekne platia, len tie podmienky hoc kto nedá.... Buď na kopcoch hore s jarkami, alebo dole pod horami na pastvinách so stádom, tam treba vedieť už aspoň podojit a hrudku, či ostiepok porobiť
@tobias123321 Ak máš takýto deň, tak by bolo ľahšie si to najskôr vyskúšať niekde na salaši, na samote. Stále takých ľudí hľadajú... Nie je to ľahká robota, možno to len tak vyzerá. Ale je aj celkom dobre zaplatená. Ak ťa to bude baviť a napĺňať, potom porozmýšľas o vlastnej farme. Ale už budeš mať skúsenosti. Ak nie vždy môžeš odísť, čo pri vlastnom chove nebýva jednoduché len tak odísť.
@xenia65 u nás má pastier oviec 1500 eur

Tak vyskusaj. Ci sa Ti to bude pacit viac ako normalne byvanie, praca, budivanie niecoho. A ci takym stylom na ulici aj skor nejaku frajerku najdes.
Zacni setrit, daj si nejake ciele, venuj sa hobby (= najdes kamaratov) a trosku sa vzchop.