icon

Chcem mu zničiť život

dimitra
17. máj 2014

Uz som tu popisala vela, ale toto je fakt nieco. V skratke mam dceru s grekom ktora ma 7 mesiacov. On je zenaty a ma dve deti.Po narodeni malej sa o nu riande staral a aj o mna cca 5 mesiacov. Vravel ze ju miluje a ze ma len jedneho otca a to jeho, ze pokym on bude mat peniaze, ze bude mat aj ona a pod. Uz predtym sme sa dohodli, ze odidem s malou na slovensko a do grecka budem chodit tak 2x do roka tajne a aj on tu. Vsetko bolo fajn, odisla som domov . Vzdy bol na skype, vyplakaval ako mu chybame a ze nas chce vidiet a pod. Posielal mi aj peniazky. Ja som mu povedala, ze ja nikomu nic nepoviem, lebo nemam v plane s nim ani zit ani rozbit mu rodinu. CCa 5 dni do zadu ma vyhodil z fb asi pred 2 dnami mi zavolala ze povedal vsetko zene a ta mu zakazala malu kontakovat, takze si ma vymazat jeho cislo. Ja na to ok, ala budes zapisany ako otec a on nesuhlasi. takze to davam sudne. Ale to mi nestaci, chcem ho vidiet trpiet zato ako sa rychlo zbavil otcovskych povinosti. Moja mala si zasluzi mat to co jeho deti a aj bude. To ako ju odvrhol mu nedarujem. Tak ako jeho zena ublizila mojej dcere, tak ja ublizim jej synom. Dozvie sa o tom cele jeho mesto a to prave teraz pred volbami, pretoze kandiduje. Chcem ho vidiet trpiet zato ako sa zachoval. Akurat ked to dopisem, idem pisat jeho detom. Len som sa chcela vyrozpravat a varovat vsetky zeny ale aj muzov. Kazdy sa v kritickej situacii zachova inak ako tvrdi v stave ked je vsetko ok

paradize
18. máj 2014

@bastika keby si chcela, dám ti test 😀 za krátku dobu, čo som na MK (nevšímaj si moju registráciu, nový login), pozbierala som vedomosti o tom, ktorá môže niesť prívlastok dokonalá a do ktorej sa dokonalé púšťajú 😀 mám ich v paži! Už mi je na grc z toho, že tu každá vie len nadávať a vyjadrovať sa, že chyba je furt tvoja 😠 ja keď s niekym nesúhlasím, nájdem si cestu k tomu, ako to napísať slušne, alebo aspoň bez urážky, ale tu sa to nenosí 😝

turistka
18. máj 2014

@dimitra a este jedna vec, ak by mu na tvojej dcerke zalezalo, tak by mu to mohla zakazat aj 100 manzeliek, ale o malu by sa zaujimal, podla mna je to jeho vina, nie jej

mircalla
18. máj 2014

@mamavera Velmi trefne

turistka
18. máj 2014

@paradize tiez si myslim, ze kopa veci by sa dala aj slusne napisat.....

mmattulik1
18. máj 2014

@dimitra skutočne Ta nejdem súdiť je Tvoja súkromná vec ale mám otázku ,píšeš že Tvoja dcéra má právo na otca a aj vídať ho ano je to pravda ale ako to chceš dosiahnuť ? Veď sud nikomu nemôže nariadiť povinne vídať dieťa ak on nechce tak nikto na svete to nezmení Nebojíš sa že práve žalobou ešte viac ublížiš tomuto už aj tak krehkému vzťahu? Čo ak potom ešte viac zanevrie na dcéru ?

bastika
18. máj 2014

@paradize hej no. Ja ju nesudim za to ze bola milenkou ale v takom prípade musím vediet do čoho idem a je jasne ze nechce platiť teda preco by chcel. Milenka je dovtedy pohodlná kým neotehotnie alebo to nechce dotlacit niekam inam. Treba si uvedomiť ze chlap neodide len tak zo vzťahu preco by aj? Musel by riešiť alimenty rozvod delenie majetku atd no takto to je pohodlne. Takze ked si dala urobit dieťa je to čisto jej hlúposť alebo to mohla byt vypocitavost ale sa prepocitala. Toto mohlo dopadnúť dobre len v americkom zlom filme. A povedzme si pravdu este som nepocula o zodpovednom grekovi. A nakoniec mstit sa manželke a deťom je ubohe. Tragicky ubohe. Jedine treba dat chlapa na sud a zistit ci je v Grécku zanedbanie povinnej výživy trestné lebo ak nie tak aj to je zbytočne kedze by som chcela vidiet ako zexekuuju greka 😀

maminuska
18. máj 2014

@dimitra v dobrom ti poradím , ukonči túto debatu a zachovaj si ešte ten zvyšok dôstojnosti čo ti ostal , pretože sa len zhadzuješ. Mala by si vedieť kedy prestať .

cobhan
18. máj 2014

@bastika teraz sa o ziadnom zanedbani povinnej vyzivy nebavime, kedze este nie je ani napisany v rodnom liste a neuznal otcovstvo. To bude prva vec, ktoru treba nahanat a povedzme si rovno, ze to nie je take jednoduche...kym sud vytyci datum pojednavania, obsielky, ktore nemusi dostat, potom sa nedostavi na sud, dalsi datum pojednavania, mozne odovolanie, dalsie cakanie...ako hovorim, da sa to potiahnut na roky a potom ked konecne bude jasne, ze je otcom tak bude druhe konanie o vyzivnom, ktore sa moze potiahnut zase dalsie roky, to uz dimitra nemusi ani zit v Grecku 🙂 a na to sa budu vsetci spoliehat...okrem toho bude musiet zaplati pravnika a platit a platit a platit za kazdy ukon, takze kym sa dopracuje k nejakym peniazom z vyzivneho tak do toho vrazi majland

pribinak
18. máj 2014

Lenže s povinnosťou platiť výživné otec maloletej nadobúda aj rodičovské práva, si pripravená na taku vec, ze bude s malou tráviť cas? Aj mimo SR?

juliana77
18. máj 2014

@mamavera Presne si to vystihla, on dieťa neplanoval, napokon sama autorka to v jednom príspevku aj napísala, že dieťa nechcel. Teraz tu vyplakáva nad rozliatym mliekom. Splodených detí viac než dosť aj z jednej aj z druhej strany, len nie je toho kto by sa o ne staral.

Asi si niekto nesprávne vysvetľuje slovo sväté ......milujte sa a množte sa.

turistka
18. máj 2014

@juliana77 nemyslim si, ze clovek musi byt zrovna katolik, aby uznaval urcite hodnoty...zial chyba sa stala na oboch stranach ☹

zuzana76
18. máj 2014

@dimitra od 17 si sa snazila o dieta? to si este nestudovala na strednej skole?

zuzana76
18. máj 2014

@dimitra a teda ak sa ti ako 18 rocnej dieta naordilo, tak to si sa snazila asi 3 mesiace, tak ake dlhe snazenie, ved to je praveze dost rychlo

ladywitch26
18. máj 2014

@dimitra tak tomuto sa hovori cista zavist. ked nemozem byt stastna ja a moje dieta, tak spravim peklo zo zivota aj tebe a tvojim detom. fuuu, trosku silne kafe na mna. nuz moja, ved ta zivot nauci este, co je to karma. pamataj na to,ze co ty druhym, to aj tebe bude dopriate...
brala by som v pohode, ze ok, nech plati, dat ho na sud o alimenty, ale co s tym maju jeho deti? to ti fakt spravi dobre, ked donicis zivoty aj im? ale rob ako chces, ono sa ti vsetko raz vrati, ci uz dobre, alebo zle

ushuaia
18. máj 2014

@jana_eyre aj to sa stava 🙂 ...uprimne ti poviem nikdy som tu na fore nikoho neurazala ci navazala sa, prave naopak...a najma toto forum je o vzajomnom pomahani si ci zdielani problemov, radach atd, len prosto dnes som sa zacitala aj do inych tem - ved forum je o tom, no a prave prispevky spominanej mamicky ma zarazili, v mnohom si odporuje... preto uz naozaj neviem co so si mam o nej mysliet ako o osobnosti, a najma sa mi nepacilo ze chce ci chcela do vsetkeho zatahovat aj deti...to je cele...

bastika
18. máj 2014

@cobhan mne hovoríš? Ja to zazivam dennodenne na súde ale keby aj dosiahla ze sa určí jeho otcovstvo a jemu sa určí vyzivne dostávame sa tam ze pokial to tam nie je trestné žiadne peniaze od neho nikdy neuvidi. Takze je to cele zbytočne a bude to stat veelmi veľa peňazí asi by som sa na to vykaslala hned teraz 😀

meluela
18. máj 2014

chuda dieta, nema teda stastie na buducich rodicov 😖

radina
18. máj 2014

@paradize myslim, ze normalnu slusnu konverzaciu najdes mozno len v temach , kde sa riesia ozajstne problemy - zdravotne alebo ak mamicka prisla o dieta a pod. :(
ak sa aj zapojim do nejakej takejto temy, tak si 100x premyslim, ci daco napisem, uz som x-krat napisane zmazala prave kvoli tomuto, co sa dokaze z toho stat. je to smutne, lebo clovek nevie co mu zivot prinesie, ci nebodaj im detom. ... mozno by stacilo dat si na tyzden oddych od MK , len ci to podaktore dokazu 😀 😝

cobhan
18. máj 2014

@bastika len som reagovala na to, co si napisala, ale patrilo to samozrejme zakladatelke temy ;) Pozriet sa ci to je alebo nie je v Grecku trestny cin nie je problem aj ked osobne si myslim, ze je to maximalne priestupok, skor ako poznam grecke sudy, tak sa to bude tahat vsetko roky, takze kym dostane do ruky pravoplatne a vykonatelne rozhodnutie moze byt dieta aj pomaly plnolete.

turistka
18. máj 2014

ja teraz neviem, alebo zle citamm vsak zakladatelka ma uz 2 pomerne velke deti, ci nie?

nasta55
18. máj 2014

@dimitra nechaj ho tak, lebo sa Ti to potom vrati a sama nebudes stastna, ked nechce nechaj to tak a mozno stretnes muza s ktorym budes stastna a bude chciet aj dcerku za svoju. Vykasla by som sa na to aj na otcovstvo.

nasta55
18. máj 2014

@dimitra nieco zle je na nieco dobre, uvidis 🙂

bastika
18. máj 2014

@cobhan ved práve a koľko by dostala? Neviem no ale ja by som sa pozerala do budúcnosti aspon by som mala kľudne noci nie stále mysliet na sudy a nájsť právnika ktorý sa rozumie greckemu pravu. Myslim ze zbytočne. Tiez mam v okoli takéto grécke love story a ani jedna nedopadla dobre este si užili aj monokle k tomu.

esterba
18. máj 2014

Greci maju radi deti 🙂 a bol by skvely predvolebny tah priznat sa k otcovstvu, zodpovedne sa postavit k problemu a teda dat navrh na zverenie mal. do svojej starostlivosti - zo strany otca 😀 . Manzelka to prekusne, este bude za hrdinku (to je vlastne hlavna postava tejto telenovely). Bože, asi im aj drzim palce, len keby tu tak neslo o dieta...

cobhan
18. máj 2014

@bastika malo, kedze by sa brali do uvahy aj jeho dve deti. Pravnika musi najst jedine Greka, iny pravnik ju na sude v Grecku zastupovat nemoze a Grek si necha pekne zaplatit, pokial do toho bude ochotny ist, co je dalsia otazka, pretoze take baby moc nemusia. To skor nejaka pravnicka, co bude vediet odprezentovat potrebu otca, atd atd...

paradize
18. máj 2014

@radina Nevidím do budúcnosti. Aj keď chcem byť dokonalou matkou pre svoju dcérku, nebudem si to dokazovať tu a už dupľom nie v prípade, že presne tak, ako každá iná, ani ja nevidím do budúcnosti, a teda: čo ak raz taký problém bude riešiť moja dcéra/môj syn? Nik si nemôže byť 100% istý, že jeho dieťa nebude gay/lesbička, že neotehotnie v 16., že nepodvedie svojho muža/žena alebo že sa nezamotá práve so ženatým mužom/vydatou ženou. Pre toto jediné ja nekritizujem žiadneho zakladateľa témy. Mierne usmerniť (typu: "žena, upokoj sa! Najedz sa! Dýchaj! A o týždeň sa tomu začni venovať bez týchto emócií") alebo vysvetliť, že v pozícií, v ktorej sa žena nachádza si veľmi vyskakovať nemôže a ubližovať iným je neľudské. To by bolo slušné, zdvorilé a malo by to úroveň. Ale ak sa začnu ženy vysmievať, je mi z toho zle, lebo nikomu to neprajem, ale raz toto môžu písať naše deti.

dimitra
autor
18. máj 2014

@cobhan vyzivne sa ziada pri urcovani otcovstva a taktiez sa o jeho vyske rozhodne pri urceni otcovstva

dimitra
autor
18. máj 2014

@bastika ale ano je to tam trestne a ako som uz spominala, bude sudeny podla greckeho zakona a ten je troska iny ako nas, nakolko som v danoom obdobi ked sa splodila mala zila a mala prechodny pobyt v grecku a on je taktiez obcanom greckej republky

bastika
18. máj 2014

@dimitra ty musíš vediet ci to stojí za to koľko zarobi a ake by bolo to vyzivne ci nedas viac na právnika a súdne trovy v týchto prípadoch sa teda u nás nepriznavaju...

bastika
18. máj 2014

@dimitra este by som ťa chcela upozorniť trosku na to ze on je grek, sudca bude grek všetci naokolo su Gréci určite budu držať jeho stranu hlavne ked ťa vykreslia ako niekoho kto narušil ich svatu rodinu. Budes to mat ťažké a beh na pár rokov.