icon

Chcem mu zničiť život

dimitra
17. máj 2014

Uz som tu popisala vela, ale toto je fakt nieco. V skratke mam dceru s grekom ktora ma 7 mesiacov. On je zenaty a ma dve deti.Po narodeni malej sa o nu riande staral a aj o mna cca 5 mesiacov. Vravel ze ju miluje a ze ma len jedneho otca a to jeho, ze pokym on bude mat peniaze, ze bude mat aj ona a pod. Uz predtym sme sa dohodli, ze odidem s malou na slovensko a do grecka budem chodit tak 2x do roka tajne a aj on tu. Vsetko bolo fajn, odisla som domov . Vzdy bol na skype, vyplakaval ako mu chybame a ze nas chce vidiet a pod. Posielal mi aj peniazky. Ja som mu povedala, ze ja nikomu nic nepoviem, lebo nemam v plane s nim ani zit ani rozbit mu rodinu. CCa 5 dni do zadu ma vyhodil z fb asi pred 2 dnami mi zavolala ze povedal vsetko zene a ta mu zakazala malu kontakovat, takze si ma vymazat jeho cislo. Ja na to ok, ala budes zapisany ako otec a on nesuhlasi. takze to davam sudne. Ale to mi nestaci, chcem ho vidiet trpiet zato ako sa rychlo zbavil otcovskych povinosti. Moja mala si zasluzi mat to co jeho deti a aj bude. To ako ju odvrhol mu nedarujem. Tak ako jeho zena ublizila mojej dcere, tak ja ublizim jej synom. Dozvie sa o tom cele jeho mesto a to prave teraz pred volbami, pretoze kandiduje. Chcem ho vidiet trpiet zato ako sa zachoval. Akurat ked to dopisem, idem pisat jeho detom. Len som sa chcela vyrozpravat a varovat vsetky zeny ale aj muzov. Kazdy sa v kritickej situacii zachova inak ako tvrdi v stave ked je vsetko ok

bambina78
18. máj 2014

sama mam sudom urcene otcovstvo a tym aj priznane vyzivne od otca,ktory zije v zahranici. Tahalo sa to od narodenia vyse 2 rokov,kym bol výsledok..urcene pojednávanie, urcenie prekladatelky, zaslanie dozahranicia...to su mesiace a mesiace len okolo 1 papiera! a co mam z toho?? NIC! moje dieta je uz skolak a nevidelo od neho cent 😖 .. takze nechcem ti brat iluzie, ale aby si si nakoniec hlavu nenarazila ty s tolkou nenavistou. Ked si si zacala so zenatym chlapom, mala si brat vsetky moznosti do uvahy, bohuzial aj takuto.

ladywitch26
18. máj 2014

@dimitra este jedna vec,ktora ti zrejme zatial nedochadza. ak sa mu chces pomstit a hnat ho pred sud, tak ok. len co ked sa bude potom chciet pomstit on tebe? dieta ma narok na grecke obcianstvo po nom. predpokladam,ze bolo narodene tiez v grecku. co ak tym, ze mu sudom urcis nejake povinnosti, si on na oplatku zacne ziadat aj nejake tie prava? co ak bude chciet striedavu starostlivost? ako to budes znasat, ked budes musiet male dieta posadit do lietadla a kazde dva tyzdne stravi unho bez teba? a ver tomu,ze ak on bude chciet, budes ty tahat za kratsi koniec. mam kamosku, ktora 5 rokov bojovala o to, aby mohla s dietatom dojst na slovensko. dieta sa narodilo otcovi, ktori zo zaciatku nejavil zaujem, dokonca matku obcas aj vymlatil, ale zrazu sa zobudil a zacal javit zaujem a kym sa sudy vliekli, ona nesmela opustit krajinu s dietatom a musela mu umoznit styk kazdy tyzden na 2 dni. mas aj toto premyslene?

cobhan
19. máj 2014

@dimitra tak aby sme sa trosku pohli, ak to chces riesit sudnou cestou, tak musis zacat cim skor, kedze urcenie otcovstva mozes ziadat len do 5 rokov od porodu. Mozes to spojit so ziadostou o urcenie vyzivneho, co ti usetri nejaky ten cas. V tomto pripade to pojde pred viacclenny prvostupnovy sud, co je pre teba vyhoda, nebude o tom rozhodovat len jeden clovek. Poplatky sudu by nemali prekrocit 147 euro, ale budes potrebovat pravnika, ktory poda zalobu na sud a bude robit vsetky pravne ukony a ten bude ovela drahsi. V pripade, ze sud uzna jeho ako otca, tvoje dieta bude mat rovnake prava ako jeho deti, takze bude moc aj dedit. Ostane v opatere teba ako matky, ale v pripade, ze by sa tebe nieco stalo, pripadne by si bola nejsvojpravna na dieta ma narok otec a moze mu byt zverene do vychovy.
Priprav sa, ze budes potrebovat tak milion papierov, tlmocnika, uradne overene preklady vsetkeho mozneho a vsetko sa to parkrat strati a znehodnoti kym to dojde na miesto urcenia. Takze bud si zaplatis lacneho pravnika, co to tam za teba odnesie a poda zalobu a budete cakat alebo zacvakas a budes mat cloveka, co ich tam bude otravovat kazdy druhy den a kontrolovat ci sa veci deju tak ako maju.

jabadaba
19. máj 2014

@cobhan uf, riadna natura su ti Greci. Nebyt zmienky o Grecku tak prisaham, ze pises o Sicilii... 😀 Inac, ja by som sa aj bala, z vyfasujem zopar pod oko. 🙄

jabadaba
19. máj 2014

@cobhan z tohto postupu mam normalne kropaje potu na cele. Nestala by mi veru ziadna prchava chvilka vasne za takuto naslednu torturu. Radsej by som si rozkrok prispendlila o podlahu. 😝

cobhan
19. máj 2014

@jabadaba Greci aj Taliani su v tomto rovnaki, rodina je prvorada, chlapec/muz v rodine bude vzdy mamickin mazanek a ked by sa mamicka dozvedela, co je synator vyviedol, tak prva reakcia by bola, ze moj chudacik malicky, nejaka vychodoeuropska potvora ho dostala do takychto problemov, kde je ta mrcha, ved si to s nou vybavime takto mojho synceka trapit a problemy mu sposobovat 🙂

marse
19. máj 2014

cudzinec? a ešte ženatý?

to je tak ked nam nestačí normálny slobodný Slovák

dimitra
autor
19. máj 2014

@cobhan v mojom okoli, teda v Grecku poznam 3 taketo pripady a sudy konali dost rychlo, mozno mm vyhodu aj v tom, ze vsetky doklady a vlatne vseko co sa ma tzka maju v grecku, pretoze som tam vedena ako podnikatelka a mam tam aj prechodny pobyt, taktiez poznam sudneho prekladatela v grecku, ktory mi velmi pomohol pri vybavovani papierov po narodeni malej a fakt tie preklady tvrali max.. tyzden aj s dorucenim. O tom, ze urcenie otcovstva je mozne len do 5 rokov od porodu pocujem prvy x. Mne bolo spomenute, ze je to mozne vzdy.Okrem toho je moja krstna mam a krstny otec na dost vysokom poste v sudnictve , nebudem pisat kde, z pochopitelnych dovodov...staci pozriet komentare niektorych zien..., takze myslim ze to trosku posuria. Teda pevne verim, ze to bude co najrychlejsie

jabadaba
19. máj 2014

@cobhan no pekne.

dimitra
autor
19. máj 2014

@cobhan no mozno mam v tom nestasti trocha stastia. Otec mojej dceri zije na severe, kde je kultura dost ovplyvnena slovanskou kulturou, takze nie je to taky tzpicky greko turek

cobhan
19. máj 2014

@dimitra to, ze je niekto na poste v sudnicte na Slovensku ti v Grecku moc nepomoze, kazdopadne ja ti len radim, aby si konala co najskor a pripravila sa aj na nemozne. Tych 5 rokov plati pre teba, dieta moze v tvojom zastupeni ziadat o uznanie otcovstva pokial je neplnolete, pripadne rok po dovrseni plnoletosti. To je ta posledna hranica, kedy sa to da.

dimitra
autor
19. máj 2014

@cobhan ano budem konat co najskor, ale po vcerajsku mu davam este tyzden sancu ze uvidim ci konal naozaj len skratovo. On si vraj ani napamata co mi povedal v telefone, ze bol uplne mimo, tak ak je to tak, ma tyzden na to dokazat. To aj na margo vsetkych zien, ktore si myslia, ze to robim pre peniaze. Nie nerobi, robim to kvoli dcere. aj ked neverim ze sa to velmi zmeni,ale aby sa raz epovedlo, ze som mu sancu ako otcovi nedala.a potom,,,nech si to doma riesi ako vie

kveta
19. máj 2014

@dimitra Fascinuje ma, ze sa vobec nebojis, ze to dieta vysudi.. Hlavne nech plati..

dimitra
autor
19. máj 2014

@kveta ak niekto nepochopil, ze mi o peniaze nejde, tak hold co narobim.

kveta
19. máj 2014

@dimitra Na to, aby decko vidal, ho nemusis vlacit po sudoch. A Ty tu riesis sudy, teda peniaze.

ushuaia
19. máj 2014

@jabadaba inak sa divim ze to stale pokracuje, uz radsej nebudem ani komentovat, ale iba citat... 🙂

dimitra
autor
19. máj 2014

@kveta ano aj peniaze,vsak bez nich sa zit neda, ale hlavne bude mat mala otca aspon na papieri. Ked sa odmietol o nu zaujimat aj bez papiera ako otec, tak bude zapisany a mala raz bude moct povedat mam otca a nie neznami. Ale myslim ze to som opisala dost jasne v tejto diskusii

sashabb
19. máj 2014

@dimitra ty asi nečítaš poriadne. @kveta sa ťa pýta, či sa nebojíš, že tvoje dieťa vysúdi otec. To znamená, že ty o dieťa prídeš a bude ho vychovávať on, a ešte ty budeš platiť jemu???

lolitka25
19. máj 2014

@dimitra vedela si ze je zenaty? Ak ano, co si to za ubohu zenu, kt.nevadilo ze spava so zenatym?
Nerozumiem ti, podla mna si chora zena, chces znicit zivoty aj jeho deti? Tym ako sa chovas nicis zivot aj svojej dcere, tolko zloby a nenavisti okolo nej.to si dietatko nezasluzi! Zamysli sa nad sebou.Fascinuje ma, ze sa nebojis ze moze vase dieta vysudit on a ty ho budes vidavat zriedka.
Ak nechces peniaze co chces? Stretavat sa s takym muzom? Na toto si odkazana? Ak chces peniaze ma vasa mala na ne narok a kludom to vyriesis iste lepsie ako nicenim zivotov!

Mne to cele pripada ako argentinska telenovela o ohrdnutej zlatokopke, prepac.

dimitra
autor
19. máj 2014

@lolitka25 uz niekolko krat som pisala, ze som sa ukludnila a idem to riesit sudne, nechapem co teda kritizujes

monika151
19. máj 2014

ale aj tak vas nechapem hehe, holka chce riesit sudne otcovstvo no a ??? zasuvate dozadu to, co spravil on a dopredu davate ju... vyzdvihujete tu nejake narodnosti a ich zvyky, nech je aj mongol a nech mu koza s ponikom robia operov, raz sulozil, k tomu ako zenaty, tak co chce? je uplne jedno ci to je grek a zlatokopka,aj zlatokpkine deti maju narok na povinnosti svojho otca, nech je aj neviem odkial. akurat zas by som nerypala do vsetkeho, do rodiny, do jeho kampane atd... len s nim a len k veci. sudne. inac aka sranda na tomto koni ha ha ha

turistka
19. máj 2014

@dimitra ja som ti polozila otazku a zaujimala by ma tvoja odpoved.... myslis si, ze takyto chlap je hodny lasky tvojej dcerky?

lenocka123
19. máj 2014

Ajajaj zeny, viete co , vobec neverim ani jednej z vas zeby sklopila usi a nepytala ani euro na dieta. Ved aj otec ma predsa nejake povinnosti, ved dieta aj nieco stoji a ked prislo na svet zasluzi si aby bolo o neho postarane, ci uz z matkinej alebo otcovej strany. Ja niesom ziadna zlatokopka,ale myslim ze peniaze by som urcite pytala. A myslim ze kazda zena.

lenocka123
19. máj 2014

A tym si nezastavam autorku aby si to niekto zas zle nevysvetloval, neschvalujem jej konanie,ale ked sa uz stalo, urcite prava zas ma. Nielen drzat hubu a krok

monika151
19. máj 2014

jasne, nech plati, ked uz neni schopny hlbsich citov, podvadza zenu a hovori sa tomu svata rodina, ehm, dobre.. spinava vypocitavost je to a ne svate, chore, obratene hodnoty a v krajine ktora ma tieto veci postavene inac este nafuknuto s pocitom super vedomosti o inych kulturach verbalne dokopu pod ciernu zem niekoho, kto si ide po svojom...niekde sa stala chyba.

grasie
19. máj 2014

@dimitra nečítala som komentáre, len tvoj hlavný príspevok. a teda že správaš sa jak chudera, pomstychtivá harpia, čo ide ubližovať nevinným deťom. čo oni majú s tebou, čo oni majú s tým, že si sa kurvila s ich otcom?!!! ešte sa ideš vyvršovať na jeho žene, myslím, že prežíva oveľa väčšie peklo ako ty, pretože ju podviedol jej najbližší človek. ke´d ste vedeli na tajňáša podvádzať, tak sa aj na tajňáša dohodnite na peniazoch a neubližujte ešte viac ľuďom okolo seba.

dimitra
autor
19. máj 2014

@turistka no ja si myslim ze ma narok poznat otca a uz aj 5 rocne dieta sa vie rozhodnut ci niekoho lubi , alebo nie, ale co je na tom zle ze jej chcem dat sancu?

dimitra
autor
19. máj 2014

@grasie no ja som to aj na tajnasa chcela robit dalej ak by si citala tak by si to vedela, ale on nesuhlasi

eeffka
19. máj 2014

@dimitra nuz co ti na to povedat, keby som sa dozvedela ze ma muz podviedol a navyse ma z toho vztahu decko uz by (ak chce ostat s nami) ani nepozrel na tu svetovu stranu. a bolo by mi uplne jedno ako sa citi "slecna milenka".

filipb
19. máj 2014

Jeho rodinu do toho neťahaj, žena za nič nemôže a deti sa na svet nepýtali... "Kto seje vietor, zožne búrku"... Nevravím, že sa máš na to vykašľať, je otec, musí mať nejaké povinnosti, ale... Veľa šťastia.. 🙂