icon

Chcem od muža veľa?

qwer2019
5. okt 2021

Ahojte. S mojím partnerom sme spolu necelých 5 rokov. Prešli sme si už rôznymi krízami aj odlúčením. Máme 2 deti 2 ročne a 1 ročné. To že sa máme radi, to vieme, o tom sa nedá pochybovať. Problém nastáva inde. Ja mám 22, partner 29 rokov. Donedávna sme bývali u mojich svokrovcov, s tým, že svokra si zakaždým presadzovala pravdu a vznikali hádky. Pred časom sme sa presťahovali a Problém pokračuje, ale už len vo 2jici. Muž chodí do práce na 3 zmeny. 2x ranná 2x nočná a 2x poobedná. Spí po rannej lebo skoro vstával, spi pred nočnou lebo ide do nočnej, spí dlho pred poobednou a samozrejme na voľno vyspava lebo je unavený a na druhý deň lebo ide zase do práce. Ja sa starám o domácnosť, deti. Keď ma voľno, alebo je doma s práce chcem aby sa nám viac venoval, len to tvrdí že mu nedoprajem oddych. (Kto ho dopraje mne??) Deti neprebalí, hlavne keď sú pokakane lebo to sa neda.. Nevstane ku staršiemu dieťaťu, ved je tu mama. Ja som nevyspata, nervozna. Sem tam ide s kamošmi von, ale mňa nezobral už pekne dlho nikam, ani žiadna romantika doma. Ja sama von nemôžem, lebo nezvládne byť s menším dieťatkom, pretože je na mňa fixovaný ( ale moja mama a svokor to zvládnu).. chcem tak veľa aby som bola v jeho očiach zase žena? A nie len sluha a matka? Snazim sa, maľujem sa, stále mu nestačí, dať mi kompliment neexistuje. Hlavne nech je všetko porobené. Ešte skritizuje, že nevidno že som upratala. Chcem aby sa mi venoval viac ako zene a našim deťom ako otec. Sem tam mi pomohol s domácnosťou. A nech menej spí. Chcem od neho veľa? Ved ja sama spím málo, napriek tomu robím všetko čo je treba. A to čo málo mi sem tam pomôže a to málo čo sa venuje deťom, keď chcem od neho viac mi ešte povie, že mi nemusí pomáhať vôbec. Som zúfalá.
chýba a kritizuje že už nie som to čo kedysi som krásna

nominativ
5. okt 2021

Mňa toto vážne zaujíma, prečo sa stále z chlapov robia dementni volovia,ktorí zvládajú robiť len svoju prácu a zaslúžia si za ňu dvojnásobne viac spánku a oddychu na rozdiel od ženy.

Toto sme zrovna riešili doma a ja to v živote nepochopím, prečo má mať chlap nárok na nejaké zvláštne prístupy, lebo PRACUJE. Pretože mňa o tom dosť veľa ľudí presviedča, hoci pracujem aj ja a máme dve maličké deti.

JA mám v hlave nosiť čo kde treba plánovať, platiť, riešiť, doniesť, odniesť, kto má narodeniny, oslavu, aby sme mali čo a z čoho jesť, v čom chodiť, aby sme tu nezhnili v bordeli, čo s deckami, keď sú choré atď atď... a nemám muža nejako zaťažovať, LEBO MA TOHO VELA V PRÁCI a ja som matka a žena. A plus, samozrejme, moja robota, ktorá je tiež náročná na hlavu. Toto som už toľkokrát počula a čítala za poslednú dobu, že koniec. Akoby sme v 18.storočí. Len vtedy aspoň tá mužská robota okolo chalupy bola teda poriadna. Dnes veľakrát už ani to nie je, najmä v bytoch.

pinaofina
5. okt 2021

Boze mna vyruti z vas zien na koniku. Preco ju zas hejtite? Je to ich otec. Ona 24/7 sa ma starat o deti, ale panko odrobi 8h denne a potom nech len spinka? A to ze jej dat kompliment alebo prejavit lasku je taka namaha, ktoru chudiatko nezvladne po praci? Moja mama aj otec pracovali presne tento rezim obaja, striedali sa a nestalo sa, ze by otec nedokazal byt s nami, robit okolo domu alebo chodit na fusky, nech sa mame lepsie.
Mrzi ma, ze si tymto prechadzas.

nevenka
5. okt 2021

@qwer2019 toto je o tych nedorozumeniach, no...ja viem, co Ti vadi. Toto by som nedala. Som velmi citliva povaha. No my sme taki domasedi troska, ale ked je prilezitost, preco nie? U nas skor spontannejsie, neplanovane. Lebo co naplanujeme, ochoreju deti alebo to daco prekazi. Ja si skor posomrem, mne sa nechce napriklad s detmi spat na cudzich miestach, mam rada svoj poriadok, klud. Rezim. Hlavne s malym 9 mesacnym.
Ono je to tazko, ked ho take nebavi. Este nie je stary, aby sedel len pred telkou. Ved my sme o 10 rokov starsi a nehovorime si, naco, ...Ale je pravda, ze my setrime kvoli domu teraz. Kazda rodina to ma inak. No len co uz viac Ti poradit, neviem. On by podla mna potreboval vypnut ako sol, to z unavy moze byt takyto. A z pocitu zodpovednosti.

zmrzlinka2021
5. okt 2021

@qwer2019 no manzelstvo prinasa aj urcitu mieru obety, trpezlivosti a lasky voci tomu druhemu. Nevycitaj svojmu manzelovi tuto situaciu ani jeho unavu, prave naopak, skus mu byt oporou, lub ho, bud mu osobou, o ktoru sa moze opriet.
Si este mladucka a velmi skoro ste sa vzali a mate deticky, ale date to, len musite stat jeden pri druhom a vzajomne sa podporovat, aj ked padate na huby.
Som vydata 12 rokov, cize pisem z vlastnych skusensoti.

@nominativ
nie, nie su "mimozemstania", tie zeny su vsak neraz na dne, su psychicky a zdravotne zrujnovane ale čušia, lebo sa porovnavaju s inymi zenami, ktore tiez padaju na hubu, ale spoloost od nich ocakava dokonalost, lenze my dokonale nie sme... Potrebujeme si tiez oddychnut, nacerpat vela sil, ist na masaz, pospat si, smiat sa... nie sme stroje... potrebujeme aby nas muzi rozmaznavali a lubili a to chceme davat aj nasim muzom

nevenka
5. okt 2021

@terina25 asi tak...

elizabet173
5. okt 2021

@qwer2019 skús mu povedať, že od budúceho septembra chceš nastúpiť do práce, deti do jasieľ, škôlky, nech navrhne, ako budete potom fungovať. Kto bude deti vodiť, vyzdvihovať a pod. Mať dve malé deti krátko po sebe je nápor, ale nemal by byť len na matku a otec si ďalej žije ako slobodný. Možno bolo lepšie s druhým dieťaťom počkať, kým to prvé bude samostatnejšie, keď si videla, že sa netrhá, ale to už nezmeníš. Jedine sa rozprávať a zase rozprávať, bez obviňovania, povedať si jeden aj druhý svoje predstavy a hádam sa niekde stretnete

simca06022011
5. okt 2021

Tu nepomozu porovnavacky, ak mam napisat, sused robil na zmeny a prisiel z nocnej, par hodin pospal a makal na stavbe a isiel do prace... deti obriadil ked boli chore, von braval.. a chodil na smeny ;) tu ide o to, ze pan manzel urcite ale urcite sa dokaze vyspat ako kazdy iny clovek a teda by mal vediet v nejakej dobe aj s rodinou fungovat (urcite vie, ved pises ze on uz parkrat von bol , bez teba). Treba sadnut, povedat, ze takto to nepojde.. bud trosku okrese svoje spanky, alebo zmeni pracu... na druhej strane, za chvilu pojdes do prace aj ty, a bude musiet aj on sa starat o deti.
Inak sa musite trosku zatat, aj ty, bohuzial deturence takto kratko po sebe daju velmi zabrat, vidim to na kamoskach, cize musis proste vydrzta, prejde to.. len mam obavy, ze ocka to vyspavanie len tak neprejde, to budete musiet prebrat... a ze mu clvoek nedopraje? on akoze nechce byt so svojou rodinou? nepotebuje to? chce vsetko prespat? (ked dam nabok to, ze ty nie si sluha aby si vsetko robila, aj ked on chodi do prace)

qwer2019
autor
5. okt 2021

@neznamaznama no určite nechcem od neho nič navyše. Dobre vie, že keď stíham, tak nechcem nič, len čas pre mňa a deti. Len niekedy to neviem stihnúť sama. Keby mi to všetko uľahčil aspoň fym, že si po sebe poprace. Ale nie. Najem sa a nechám tanier v jedálni. Vyzlečiem sa a nechám to hodené tam a tam a potom už len ,, Mama kde mam mikynu? Ja nemám oprate to bordové tričko?"

karolinakr
5. okt 2021

To čo sú za somariny, pri 3 zmenach nemusi nič robiť, lebo je rozhadzany? Tak robota 6.00-14,00 unaveny neni, len večer treba ist skorej spat, nie o 23.00 ale o 21,00 od 14.30 do 21.00 ma čas sa venovať detom, manželke aj na koničky vyjde čas, poobedna 14,00-22.00 tam vyspavať neni treba vôbec može si prispať do 8.00 a čas ma do 13.00 ked ide autom, tak aj neskor 22.00-6.00 tam pride domov o 7.00 a keby aj spal do 16.00 ešte vždy ma aspon 5 hodin na hranie sa s malym, slovo so ženou prehodiť aj si knihu prečíťať. V čom akože trpí, ked robi na smeny, nemusi nič robiť len vyspavat? Ja som robila 7.00 -15.00 to je najlepši čas, cely den ma človek pre seba, akurat že skoršie ide spat to je celé, ale žeby som 6 hodin vyspavala pomimo, tak to načo _?

karolinakr
5. okt 2021

Budeš musieť s kamoškou chodiť von, ked on nechce

qwer2019
autor
5. okt 2021

@zmrzlinka2021 ja sa to snažím akceptovať. Mali sme aj také obdobie, že spával v obývačke aby sa vyspal do práce, keď deti mali zle noci. A stane sa aj teraz. Keď sú ťažké noci, spíme oddelené nechcem ho deti nerušia. Ako to bude fungovať keď nastúpim do práce? Bude to len na mne? Ci ako to funguje, keď žena odíde do práce? Žena má aj robotu a deti, domácnosť a chlap len prácu?

qwer2019
autor
5. okt 2021

@karolinakr len to je také, s kamoškou ,,vezmi deti a choď". Ja idem do sprchy, malý sa mu rozplače a zglbe ma, kde som tak dlho, že malý plače a to moja sprcha netrvá viac ako 10min., len keď si vlasy umývam to je +5min... ale keď on sa vyberie s kamošmi na pivo, to je ôk. Ani únava nie je, a je jedno ci deti plaču. Jeho pes sa vycura v byte alebo vysere, lebo som s nim nestihla ísť von... Hádaj kto je na vine??

janeninka
5. okt 2021

@qwer2019 a o tomto rozdeleni po materskej ste sa predtym nerozpravali?
Akoze z takych jeho otázok by ma piclo. Dufam ze na to nesadnes ako na lep, myslim ze je dolezite si iste hranice ustat.. To je predsa jeho zodpovednost..
Mozno by ozaj pomohlo skusit riešiť veci viac spontanne ( mozno je to v niecom pri takych malych detoch jednoduchsie).. Alebo chod nanho ako na dieta a daj mu na vyber dve veci - aktivity alebo vylety nech vyberie 😂

karolinakr
5. okt 2021

@qwer2019 Pozri sa, daj si poradiť od starších a skúsenejších, ako si nastavite pravidla teraz, tak budete fungovat dalšich 50 rokov, ty okrem deti pojdeš este do prace, čiže budeš 2x tak vyťažená plus muž si ťa neobchadza ako vílu a nespieva chvalospevy, akurat ťa to prestane baviť takto makať a budeš vyčerpana, nemožeš mu robiť slúžku, jednoucho nemôžeš Alebo sa obaja obetujú a nepojdu von, alebo budu von obaja chodiť každy so svojimi kamošmi a ten druhy musi bez reptania sa o decka sa postarať. Nepísala si tu už raz? A že ti vykrikuje, že si vlasy dlho umývaš, nehnevaj sa, takto domacnosť nefunguje. Nerob mu sluhu, lebo sa ti to vypomstí

qwer2019
autor
5. okt 2021

@janeninka veľmi nie, ale tak dosť sa počíta s maminou, keďže jeho mama ešte pracuje. Ale zatiaľ sme to podrobné neprebrali. S nim je celkovo ťažká komunikácia. Teraz deti spia a pozerá na futbal, pomedzi reklamu zapne hru na mobile. A na moju otázku, ako si predstavuje ďalej nás dvoch povedal,,ako??no ako??" A čakal co poviem...

elizabet173
5. okt 2021

@qwer2019 nie, v zdravej rodine nemá muž len prácu a žena deti, domácnosť aj prácu. V dobre fungujúcej rodine majú obaja prácu ak domácnosť ešte kým sa deti narodia, keď sa narodí prvé, od príchodu z pôrodnice majú obaja aj domácnosť, aj dieťa, muž má navyše prácu, pretože žena má oveľa väčší podiel starostlivosti o dieťa. To ale neznamená, že muž doma v tom prípade neurobí nič a ani o dieťa sa nezaujíma. Ty si toto zrejme zanedbala. Takéto otázky s ním nerieš, keď pozerá futbal. Toto si predebatujte, keď bude TV vypnutý

simca06022011
5. okt 2021

No a to ze si po sebe neuprace, to bude horšie ako cokolvek ine... Ak to neodnaucis pána robit, mozes si byt ista ze to budes robit navždy za neho. Mam doma to iste a su dni ked ľutujem ze som si radsej nohy nezlamala ako ho stretla... A to sne spolu o mnoho dlhšie 😂 preto ti uz teraz radim - prevychovat, pravidlá alebo nejaky kompromis dohodnúť inak celá laska po par rokoch bude fuc...
Bohuzial podla popisu je to egoista, ktory od teba caka obsluhu a servis. Raz by sa mi postazoval ze som dlhšie v sprche s dieta sa rozplakalo, tak neviem...

simca06022011
5. okt 2021

@elizabet173 myslím ze je taka mlada + zila u svokry, ze ani nevie ako sa to do tohto stavu dostalo... Vztah krizovy uz od zaciatku... Cize zanedbaný je skor vyber partnera.

qwer2019
autor
5. okt 2021

@simca06022011 no odnaucit sa ho to snažím, len je to náročné. Kým sme sa dali dokopy, vtedy mal UŽ 24 rokov, mu v skrini robila mama komíniky aby mal všetko po ruke. Potom som prišla ja, ešte to chvíľu mama robila, a následne tú štafetu dala mne. Tak sme dlho fungovali, že si hodil veci oprate na komodu, keď mu ich mama oprala a ozehlila a bral si ich odtiaľ. Potom keď sme spolu začali žiť cca 4,5 roka dozadu si to sem tam po mojom naliehanie odložil , alebo spolu s mojimi som odložila jeho. Jeho dosť mama rozmaznala si myslím.

zmrzlinka2021
5. okt 2021

@qwer2019 urcite nie, ale o veciach a problemoch treba komunikvoat, nie hadat sa, natahovat, vydierat a podobne. Clovek potrebuje v prvom rade citit pochopenie od toho druheho a ked sa snim komunikuje, vela veci sa dokaze poriesit.

Co ta motivovalo vydat sa v 18 a takmer hned mat 2 deticky hned za sebou?
Nemala si ziadnu tuzbu studovat, cestovat, spoznavat muza este predtym, ako si sa rozhodla si ho vziat a mat s nim deti?
Neber to ako kritiku, len ma to uprimne zaujima, co 18 rocne dievča taha hned do takychto zavazkov. Napr. pre mna v 22 boli top temy, či dám skusku zo statistiky a podobne...

qwer2019
autor
5. okt 2021

@simca06022011 tak u nej sme bývali, po kúpe bytu, keď sme už mali prvé dieťa, nech necháme peniaze ešte aj do nájmu... A tam bývali časté konflikty s ňou, keďže jej syn ,, má na lepšiu "

elizabet173
5. okt 2021

@simca06022011 bohužiaľ preskočili dobu, keď bývajú mladí sami bez detí a vytvárajú si vlastné pravidlá spolužitia. Súhlasím s tým, čo si napísala

qwer2019
autor
5. okt 2021

@zmrzlinka2021 tak boli sme spolu od mojich 17tich, hneď po 18tke sme skúsili bývanie a fungovalo to. Čo sme mali problémy premenili z toho, ako sme sa dali dokopy. Možno ma budete mnohé odsudzovať, ale predtým som chodila z jeho najlepším kamarátom a následne nás mnohí kamaráti podkopávali atď... ale ja to neľutujem. Napriek všetkému milujem svojho muža a som rada, že som sa sním dala dokopy. A práve preto chcem spraviť ak je to v mojich silách ešte niečo viac pre náš vzťah. Nech je to ako predtým keď sme nemali deti. A mali na seba každú voľnú chvíľu.... až na to ze teraz to zosúladime aj s deťmi. A prvé dietko ...no chceli sme, ja som bola vždy rodinný typ, a stále tvrdím, deti vyrastú, budeme mať všetko poplatene a začneme cestovať... A druhe... no to mi zlyhala antikoncepcia... mala som časté menštruácie, antikoncepciu a nejak sa podarilo

simca06022011
5. okt 2021

@qwer2019 no bohuzial, ak 4,5r spolu bývate a netrafi pradlom do prania, riadom do umývačky.... Tak mas co este robit, ale oducanie tu podla mna nepomôže velmi. Moj to do dnes nerobí nic. A nebude ani v buducnosti a nepomohlo ani chytiť handry a hodit ich do kontajnera. Lutujem jedine, ze od začiatku som to za neho robila. Keby sme sa nasťahovali do bytu a nechala by som ho mech si vsetko robi sam, tak bud by to robil, alebo by si nasiel inu. Viem, ze uz viac by som takéto nemehlo lenive vedla seba netrpela, isiel by kade ľahšie. Kludne späť k mamičke😂 lebo vo vzťahu nevládze vsetko ťahať jeden.
Co ta viedlo k tomu s takýmto "muzom" byt neviem, laska je slepá/hlucha ale tak môžeš patrične pritvrdiť a uvidíš. Drzim palce nech ho to prejde. Zaujímavé kukat telku a mobil vládze, ku budúcnosti sa tento zrely muz vyjadriť nevie... No ako keby som o nas doma čítala 😂🤦🏻‍♀️
Inak ti poviem ako to je u nas, a ako to bude aj u vas, ak ho nepresvedcis zmenit pristup: budes všetko riesit sama. Lietať s detmi vsade sama, domacnost po večeroch riesit sama, kariera tiez tym padom prisposobena detom... Ty stresy a on klidek na gauči pri futbale. A ty sa z tej veľkej lasky k muzovi ktorý ti ani sprchu nedopraje a o vlastné dieta sa nevie chvilu postarať budes nervovat. Dobrovoľne.

1gabriela13
5. okt 2021

@qwer2019 nie, nechceš vela. Ja som robila aj na takéto smeny, aj nočné, aj 8icky,vselico...ale nič nebolo také náročné ako starať sa o dieťa, nepprespat 3 roky ani jednu noc, pritom mat navarene, upratané, vyprate, plus mat spoločný čas na seba (ja a muž). A teraz nasledovne. Ja 2 práce na tpp, jedno fyzicky, druhé home office, pritom po jednej práci chodím hneď na hodku do fitka, odtiaľ pre malú do škôlky (lebo muž robí na 24ky), venujem sa jej, pritom odbehavam ku hrncom, kupem ju, uspavam a teraz som home office v druhej práci keď mi ona zaspí. Tak tvoj muž je unavený? Mat jeho únavu. Môj muž sa staral o našu dcéru, a to boli veľmi tvrdé časy keď nám zaspala prvý x ráno o 5ej!!!!a muž o 6ej mal byť v práci. Bol taký vyčerpaný že na krpz na porade zaspal. Striedali sme sa v noci ku malej, nikdy som ho o to nežiadala, sam chcel. A dodnes to je tak. Keď je malá chorá zo škôlky, on sa o ňu stará celé dni aby som ja mohla pracovať. A pritom jej takisto navarí, uspi ju a všetko okolo toho. Takže nie, nežiadas veľa, problém bude v tvojom mužovi!!

qwer2019
autor
5. okt 2021

@simca06022011 ja hovorím,,mladá a sprosta" mať tieto skúsenosti asi viac zapájam rozum a nie len city.... ako milujem ho, a možno to je chyba, že stále som až veľmi zaľúbená... no u nás nech si spraví sám tiež nepomôže. Koľko krát som mu povedala, že nech si perie sám, keď si to nedokáže dať do koša, otočiť a vyprázdniť vrecka... povedal ,,tam sú dvere"..

qwer2019
autor
5. okt 2021

@1gabriela13 no to by som od môjho nemohla chcieť. A sám od seba to nespraví.. pred pár dňami som ho doobeda nechala spať, nech si vstane kedy chce. Konkrétne v nedeľu, boli sme dohodnutí že spolu nevaríme obed. Nechala som ho, ticho som odišla ráno s deťmi prec. Vstal pred 10tou ani ďakujem nič a obed som spravila sama..A popritom behala okolo detí a ešte aj oprala. Ani by mi to nevadilo keby aspoň podakuje

simca06022011
5. okt 2021

@qwer2019 no tak ked povedal tam su dvere, tak to je laska ako hrom... Velmi o teba stoji. Velmi si ta vazi. Sa ti cudujem, ze ta "zalubenost" pri takomto správaní drží.

elizabet173
5. okt 2021

@qwer2019 skutočne si myslíš, že sa máte radi? Nemáš pocit, že do toho vzťahu dávaš oveľa viac, ako dostávaš?

mamutka
5. okt 2021

@qwer2019 bože, taky prístup voči matke svojich detí naozaj nemá muž, klory ženu ľúbi! Ta veta o tom ako sa máte radi, to je, prepáč, blbosť. Neviem koľko rokov chceš stráviť posluhovanim vo viere, že keď deti vyrastú, budete cestovať a pod. Veď on pre teba neurobí totálne nič. On s tebou ani nežije, ved on stále chrape. Ty si slobodná matka v podstate, len varis a peries aj naňho. Akože, nemám rada tie rady, hneď sa rozved, alebo odid, ale nepochopim, na čo byť s mužom, ktorý ženu vôbec neľúbi. Ani nemá rád. Vôbec. Lebo keby mal psa, tak preto, že ho má rád a šiel by s ním von, nech by bol akokoľvek unavený. Lebo toho psa by nemal kto iny vyvenčiť a trpel by. Pre teba ovšem neurobí nič. Jo, mate sa radi.... Keď potrebuje vieš čo, si poruke. Ešte aj varis a peries. Pánko si to zariadil. Môže sa s kamarátmi v robote dobre baviť