icon

Chcem počkať až do svadby

nikamonika
11. mar 2015

Ahojte, rozišla som sa s chlapcom,ktorý naliehal, hoci som nechcela. Bolo to z náboženských dôvodov, ale aj z vlastného presvedčenia. Chcem niečo také zažiť až po svadbe.Teraz mám kamaráta, ktorý so mnou súhlasí. Myslíte, že v dnešnej dobe je to bežné?

mircalla
8. apr 2015

@sorciera24 Prepac teraz - ale kedze mas skusenost len s jednym partnerom (nastastie pre teba pozitivnu), tak ti to asi tazko vysvetlim....ze co je to zly sex....nechapem, ze sa toto pyta dospela zena, ty si myslis, ze sexualny zivot je pre kazdy par ako z kopiraku? resp. nechapem tuto otazku....tym sa ta nechcem dako dotknut ani to zosmiesnovat....

maculo
8. apr 2015

@alaguema inak to o tom pare, čo si spomínala, že skúsili všetko okrem suloze, tak to je podľa mňa absolútna hlúposť a nechápem aký to má význam.. Snáď možno len prehnaný strach z otehotnenia alebo nieco také...

alaguema
8. apr 2015

@terezka1947 Super. Rešpektujem, že nechceš pokračovať. Už sa asi nedozviem, čo to je pretvarovať sa v posteli, ale nevadí 🙂

sorciera24
8. apr 2015

@mircalla presne tak! a o to tu ide!....ze zly sex pre tych, co cakaju neexistuje...resp. ho nespozname......ano, teda viem si ho mozno scasti predstavit, kebyze tych partnerov mam viac.....lebo by som musela porovnavat 😉 som rada, ze nemusim a tym padom zly sex ni je 😉 hadam teda chapes a respektujes ostatnych s tymto nazorom....

natalym
8. apr 2015

Ja som bola prvá manželova aj on môj. Pred svadbou, ale my sme boli od začiatku v tomto kompaktibilní.
Neverím, ak niekto tvrdí, že sex nie je dôležitý, je a veľmi. My si tým prejavujeme lásku, že o seba stojíme, keby nie sexu, tak rozvod určite. Ak sa dvaja rozhodnú, že pred svadbou, nie, tiež sú kompaktibilní, nie? Však sa zhodli na rozhodnutí. A nemusí hneď dôjsť k styku, však sú rôzne spôsoby spoznávania sa a veľmi príjemné. My sme sa kedysi vydržali bozkávať hodiny a hodiny. Podľa mňa je to každého osobná vec, ak sa dohodnú a sú s tým obaja spokojní, niet čo riešiť.

alaguema
8. apr 2015

@sorciera24 ak niekoho sex nenapĺňa, tak na to príde aj bez toho, aby mal predošlé sexuálne skúsenosti s iným partnerom. Možno to potrvá dlhšie, ale príde na to. Tým som si istá.

mircalla
8. apr 2015

@sorciera24 Urcite respektujem....som rada, ze si v tejto oblasti spokojna, ale ozaj si nemyslim, ze to tak je u kazdeho

fra
8. apr 2015

@alaguema myslím, že také veci ako temperament a podobne sú dosť vecou celej osobnosti čiže sa to môže prejaviť aj inak nie len pri sexe ... kedysi som čítala prednášku isteho profesora biologie, ktorý tvrdil, že najdoležitejšie na trvacnosti partnerského zvazku je to, aby si ludia takpovediac navzájom vonali- že to je proste taká osobná charakteristika, ktorá sa nemení (teda samozrejme ak žena neberie hormonalnu antikoncepciu, vtedy má úplne iný čuch- pekne o tom píše fyziologička D. Ostatníková v rozhovore pre Sme) - a ktorú je tiež možné zistiť aj inak ako pri sexe ...
.
fakt čo sa rozpravam s dievčatami ktoré čakali do svadby, ani jedna sa nesťažuje že by bol sex nejakou mechanickou vecou, práve naopak, je vyjadrením toho, ako dvaja ľudia k sebe pozorne pristupujú a majú podobný hodnotový rebríček - a ako píšem, časom sa to skoro vždy zlepšuje ked sú partneri ochotní si vyjsť navzajom v ustrety
.
a pozrime sa na to naopak, len tu na koníku sú stovky tém typu " celý den pracujem, zarabam, muž leží na gauči a vobec mi nepomože, mína alebo vydeľuje mi peniaze, nezaujíma sa o mna ... atd, atd .... a on ma už uplne prestal priťahovať" - a zjavne nie preto, že by mu niečo narastlo alebo sa zmenšilo, ale skôr preto, že títo ľudia mali iné hodnotové rebríčky a možno spočiatku ich spolu držal len ten sex ...

alaguema
8. apr 2015

@fra áno, to s tým voňaním poznám...a samozrejme, súhlasím, že k tomu nie je potrebný sex. Ja naozaj nemám potrebu tu niekoho presviedčať, aby mal sex pred svadbou 😉 ...mne osobne to nič nehovorí, nie som kresťanka a svadbu som nemala v kostole, takže bezpredmetné polemizovať o tom, kedy to bude prvý krát. Keď sme to tak obaja cítili. To bolo pre nás najdôležitejšie. Len dodám, že aj páry, ktoré sa milovali pred svadbou (a koľkokrát 😀 ) môžu mať hodnotový rebríček v poriadku, nemusí ich spájať iba sex a sú k sebe pozorní 🙂 Takže žiadne naopak neexistuje. Sú len kvalitné vzťahy a také, ktoré za veľa nestoja. So sexom pred alebo po svadbe to nemá absolútne nič spoločné.

natalym
8. apr 2015

Ono je to tak, že vekom sa aj hodnotový rebríček mení. Na začiatku stačí vôňa, sympatia, potom už aj iné veci.

mircalla
8. apr 2015

@alaguema Presne

terezka1947
8. apr 2015

@alaguema ale ja neviem,co je to pretvarovat sa v posteli-kamoska vravela,ze sa je priatel musel pocas "chodenia"pretvarovat,lebo nic nevybadala....a ze par mesiacov po svadbe sa uplne zmenil a aj sam priznal,ze nemal odvahu jej o niektorych veciach povedat do svadby-tot vsjo,co o tom viem 😒

terezka1947
8. apr 2015

@alaguema presne ako si napisala,su kvalitne vztahy a ine vztahy a so sexom pred alebo po svadbe to nema nic spolocne

fra
8. apr 2015

@alaguema ano, to maš pravdu, hned v tom prvom prispevku som písala, že ak pre niekoho nie je svadba doležitá v tom zmysle, že ju považuje za niečo čo ho presahuje, tak naozaj je uplne bezpredmetné uvažovať o zdržanlivosti pred svadbou - s tym suhlasím ... a samozrejme netvrdím, že sex len po svadbe je niečím čo automaticky vyrieši problémy ktoré nastanú- a určite, niektoré vzťahy kde spolu žili ľudia pred svadbou sú lepšie ako niektoré iné, kde spolu nežili pred svadbou, toto sú dosť individualne veci.... takže si vlastne rozumieme, mne šlo len o to povedať, že určite primárne nie je horšia zdržanlivosť pred svadbou, ak na to ludia majú dôvod 🙂

alaguema
8. apr 2015

@terezka1947 no to sú práve tie veci...Pre niekoho sú niektoré stránky sexu neprijateľné a ten druhý to považuje za vzrušujúce. Kde sú hranice, určujú tí dvaja. Ale ak stoja každý na inom póle spektra, tak veru sex pre jedného z nich uspokojivý nebude. A môže sa to ukázať až časom. To už hovorím len z vlastného pozorovania, ale ako sa vzťah vyvíja, to isté sa deje aj v intímnom živote. Misionárska poloha raz do týždňa to nezachráni. Ak je vzťah sexuálne intenzívny, obaja majú záujem si ho spestrovať, obaja sú inovatívni a vynaliezaví. Ak len jeden, tak ten druhý môže byť znechutený, až zhnusený a podobne. Ľudia, ktorí spolu pár rokov žijú sa o sebe dozvedia v tejto sfére celkom dosť.

terezka1947
8. apr 2015

@alaguema a este by som doplnila....mali sa "vyskusani"...lebo pred svadbou spolu zili zopar rokov intimne
takze fakt problemy su,ale neda sa specifikovat kedy urcite nevzniknu,resp.da sa to-uprimnostou jeden k druhemu-a to plati pre obe skupiny

tomasko27
8. apr 2015

S priatelom sme spolu tri roky,a pred mesiacom po nauke sme sa rozhodli ze s tym pestaneme a pockame do svadby.No obcas je to tazke ale ide to zatial a uz len 80dnii a mame svadbu 🙂

natalym
8. apr 2015

@tomasko27 A nie je to už jedno? Či beriete to ako obetu, alebo skúšku?

alaguema
8. apr 2015

@terezka1947 "vyskúšanie sa" asi nestačí. Tieto veci sa môžu objaviť po rokoch, keď majú dvaja ľudia proste diametrálne odlišný prístup k sexu. Ja som ani nikde netvrdila, že sex pred svadbou vylieči všetky prípadné problémy. Konkrétnejšie by som to ale formulovala tak, že niekoľko ročné spolužitie už čosi napovie.

tomasko27
8. apr 2015

@natalym Nie obetu ani skuskku,je v tom jeden dovod ale je to tazke vydrzat ale sme obaja skonstatovali ze nam to aj pomaha to ze to nemame,sme k sebe milsi,viac pozornejsi a prejavujeme jeden druhemu viac objati,dotykov a tak

frotta
8. apr 2015

Drzim palce a v er ,ze to o com si presvedcena a idokazes aj zit podla toho ze nik ti a nic neujde je to hodnota ,ktora stratila v dnesnom modernom svete na svojej podstate ale ,preto stratila aj zena taku vaznost aku by si zasluzila.to ,co nazyvame intimitou je ......nedostane to u teba pojde dalej ale po rokoch mladosti vytriezveme a zistime ,ze je to krasne ale nie prvorade zvlast ked veris.Nech sa nad tym niekto aj zasmeje aspon sme mu dali dovod ale ver ,ze tato hodnota bude vzdy niecim vysostnym Doba nie je ina svet je ten isty,len my ludia si ho potvorime.tak vela stastia,ci sa ti uz to podari alebo nie to,co citis sama to je vzdy to prave.....

timea7
8. apr 2015

@pipilota33 no comment

timea7
8. apr 2015

@alaguema napísala si presne to, o čo som sa snažila niekde na predošlých stránkach, ťažko to však môže pochopiť žena, ktorá mala iba jedného partnera, nemá s čím porovnať, preto vždy bude tvrdiť, že ten, ktorého má, je pre ňu ten najlepší. Vôbec tým nechcem tvrdiť, že má žena vystriedať desať partnerov, aby zistila, ktorý z nich je naj..., ani si nemyslím, že sex je vo vzťahu to najdôležitejšie. Ale dôležitý je a veľmi, dokazujú to desiatky tém na MK, v ktorých ženy píšu, ako im to neklape, vzniká napätie, nervozita....

timea7
8. apr 2015

@mircalla včera som písala v inej téme, že ma veľmi udivuje, že tolerancia je zriedkavejšia medzi veriacimi, ako medzi neveriacimi a keď si nemôžu presadiť svoj názor, prejdú do útoku.

natalym
8. apr 2015

@timea7 Ale ak je jediný a je spokojná, tak je to v poho, nie?
Ja som tomu tiež neverila, ale je sex dôležitý, veľmi. Čítala som, že muži tak vyjadrujú záujem, lásku, nežnosť, nekecajú toľko, ale vyjadrujú to takto. Ak nedostanú čo chcú, rýchlo strácajú záujem, lebo sa cítia ponížený, že milovaná ich nechce. Takže pozor milé dámy.

timea7
8. apr 2015

@tomasko27 a to je už na čo preboha dobré? Máš dve deti...toto teda nepochopím, keby ma rezali a solili....

natalym
8. apr 2015

@timea7 Robia to opačne. My za mladi s mužom sme nemali sex, len dotyky a pod. a teraz máme sex. A tak sem tam aj dotyky. 😀

timea7
8. apr 2015

@natalym taký, ktorý nedostal hneď to, čo chcel a stratil záujem, pre mňa nemal cenu, nebolo za čím smútiť. A ver, že som také zažila. Aj také, že ten prvý nebol pre mňa ten pravý, po intímnej stránke myslím. na to som prišla nie až potom, keď som mala ďalšieho, ale pri tom prvom - časom, asi po dvoch rokoch. Keby sme boli začali až po svadbe 😖 .m tiež som si najprv myslela, že je to to najúžasnejšie, čo môže byť, všetko nové, nepoznané sa zdá úžasné, až neskôr som pochopila, ako veľmi som sa mýlila. Aby som dala veci na pravú mieru, lebo to vyzerá, že som testovala pol mesta 😎 , stačia mi prsty na ruke a ani nepoužijem všetky. Ale som rada, že som sa rozhodla tak, ako som sa rozhodla. Viac krát som tu už písala, že je to každého osobná vec, ak sa pár rozhodne počkať do svadby, OK, ja to rešpektujem, ale nerobila by som to.

natalym
8. apr 2015

@timea7 Myslela som to tak, že sa nebudú doprosovať donekonečna.

natalym
8. apr 2015

Je tu taká téma, že začíname chudnúť, čo tak hodiť tému: Začínam sexovať s vlastným mužom, kto sa pridá. 😀