Chcem počkať až do svadby
Ahojte, rozišla som sa s chlapcom,ktorý naliehal, hoci som nechcela. Bolo to z náboženských dôvodov, ale aj z vlastného presvedčenia. Chcem niečo také zažiť až po svadbe.Teraz mám kamaráta, ktorý so mnou súhlasí. Myslíte, že v dnešnej dobe je to bežné?
@bale1rinka tak tam je ta chyba v nepochopenej sexualite, principom milovania sa je davat a nie brat
@purplelife nemôžeš iba dávať...
@bale1rinka Ked chceu obaja hľavne dávať neni nič krajšieho 🙂
@cottonwomen nemám 15 😀
@mima4 to je uplne jedno, mas okolo 33. nie je to o veku ... len mi bolo blbe pytat foto, tak si hovorim, ze hadam na vymenu
@bale1rinka prave vtedy ked najviac davame, najviac dostavame, staci vyskusat 🙂
@cottonwomen ja mam 22 a vzdy som mimi4 našla v diskusii s mne podobnými názormi tak klasické podla seba súdim teba 🙂
@cottonwomen fiha, ty mas teda prehlad 😀 ale je mimo
@nikelca 32r +- par mesiacov, ale ved to je vlastne jedno 😲 , niekto aj vo vyssom veku moze mat nazory ako omladina 20+
Bežné to je, ale či správne ... o tom pochybujem. Ale tak proti gustu žiaden dišputát, každý máme inú filozofiu života.
@zuzana76 lenže v dnešnej dobe je problém ten, že mnoho chlapov berie skôr "čistotu" ako nejakú chorobu ako niečo čo by mali brať ako výhodu, čo by mali brať ako prejav lásky.
@krystofkal
no ked si najdu "partacku" ktora s nimi suhlasi, preco nie?
Kazdy clovek ma ine naroky na budúceho manzela/manzelku a podla toho sa aj chova a obycajne podla toho vyzera aj jeho zivot, vztah...
@mima4 to máš pravdu. Ja len hovorím o tom ako sa to rok čo rok všetko mení. Životný štýl, priority 🙂
@nikamonika nie je to bežné, záleží aj od veku, v koľkých rokoch ste sa zoznámili, ak veľmi mladučkí, je to normálne, že ešte tá sex. stránka veľmi nefunguje, ak starší, je to divné, pretože, ľudia, ak po sebe túžia, tak sa chcú aj s tou sex. stránkou, inak je to skôr trápenie. Ešte jedna taká otázka - a čo ak po svadbe vám to spolu po sex. stránke nepôjde a nebudete si vyhovovať? Po tom sa rozvediete? To je ako kupovať mačku vo vreci...sex a porozumenie si v ňom je vo vzťahu dosť dôležitý faktor.
@libawet keď si nezažila, nevieš. ja už momentálne nechodievam do kostola. s mužom sme viedli život bežných dospelých, aj sexuálny. no keď sme sa dali dokopy, obaja veriaci, povedali sme si, že takto, že bez sexu to dáme do svadby. dali sme. a keď som bola tehotná a nemohli sme mať sex, bola to vec, o ktorej som vôbec nepochybovala, vedela som, že pre nás oboch je sex teraz druhoradý, mala som v ňom istotu. a tiež nás to spojilo spôsobom, ktorý sa ti teraz tiež ťažko prestaví. my sme zažívali veľkú túžbu počas toho obdobia, veľkú. a celé odriekanie sme zažívali tiež spolu a vzájomne sme sa podporovali, ak jeden nemal silu a túžba ho premáhala, mal ju druhý. ľudí dnes kadečo spája, no nás už vtedy spojila spoločná cesta v niečom, čomu sme verili. a ako ti píšem, už nechodievam do kostola, no toto stále vidím ako naše dobré rozhodnutie. naučili sme sa tak pozerať na niektoré oblasti spoločne, už vtedy, pred svadbou. pre mňa to má stále hodnotu. a už vtedy som vďaka tomu vedela, že o mňa stojí. že to nerobí len pre Boha a pre vieru, ale pre mňa. a to sa tiež ťažko vysvetľuje niekomu, kto to nezažil. a porozumenie, o ktorom píšeš si tiež myslím, že je veľmi dôležité vo vzťahu. a my sme ho takto spolu zažili. a sex je pre nás dôležitý stále, no nie tak ako toto porozumenie.

@mima4 ja nemam ani jedno, netusim ako sa to foti ... tak co? Pomenime? 😲