Chcem sa rozviesť ale nedokážem to
Musím to to seba dostať von a počuť nejaký nestranný názor. Žijem v nešťastnom manželstve, aspoň teda ja som nešťastná, smutná, nespokojna, zúfalá z mojej situácie. Sme spolu skoro 10 rokov, manželia len kratšie ale celé to beriem ako moju obrovskú životnú chybu. Už počas vzťahu som veľa krát rozmýšľala nad rozchodom, že to proste nie je ono. Počas príprav na svadbu keď on to mal na háku a len kritizoval som to chcela zrušiť celé a zacat odznova ale vždy to proste ostalo na tom istom, zobrali sme sa, mame dieťa. Po dlhom období jeho nevšímavosti (ani pusu mi nedal, zato sex chcel aby mal on dušu na mieste.. ja som to len pre trpela, žiadne milé slovo, nejake porozumenie, normálny rozhovor atd) , hádky, len výčitky, v ničom som mu nebola dobrá som ho priznám sa podviedla.. Nie raz.. Nemám výčitky ani nič.. Proste nejako už nič necítim... Napriek tomu všetkému ho nedokážem opustiť.. Už koľko krát som mala na jazyku, že už to nemá zmysel medzi nami, nech sa rozvedieme ale nedokážem to kvôli nášmu dieťaťu . Aj keď som nešťastná a rozmýšľam aké by to bolo byť sama a potom si niekoho nájsť už hádam toho pravého s kým by som bola šťastná neviem urobit ten prvý krok pre rozchod. Sama sebe nerozumiem. Nechcem aby bolo moje dieťa z rozvedenej rodiny ale zase nechcem sa trápiť pri mužovi, ktorého asi neľúbim a zbadať sa niekedy po ďalších 10 rokoch ako už stará so skoro
nulovou perspektívou do budúcnosti co sa lásky týka... Ach môj výkrik do tmy.. Sama si nerozumiem.
@bonnie29 Presne - ja som si tiež dlho hovoril, že veď nie je to také zlé. Ale v retrospektíve to beriem ako niečo čo bolo len riešením z pohodlnosti, čo malo možno nejaké výhody pre jedného či druhého. Ale nebol to ani vzťah, ani láska. A takéto veci je lepšie si uvedomiť predtým než človek uzavrie manželstvo, najneskôr predtým než má spoločný majetok alebo deti.
A človek si až neskôr uvedomí že si klamal sám sebe a presviedčal sa že veď z toho tá láska a vzťah môže časom byť. Ale tak to nefunguje... Niekedy je nutné najprv napraviť tie zlé rozhodnutia aby mohli prísť tie správne. Aj za cenu že to bude na začiatku pre jednu či obe strany veľmi bolestivé.
@bonnie29 a keby sa ťa on opýtal či ho ľúbiš a ak áno tak prečo ...vedela by si odpovedať?
alebo by si zaťato a razanatne odpovedala nie neľúbim,v podstate manželstvo bol omyl,ale žiaľ prišlo dieťa,tak hold smola?
každý rozhovor by mal byť konštruktívny a rozobrať problém k meritu veci..viem že je to ťažko,lebo jeden je lepší rečník ako ten druhý,príp nedokáže zo seba vyplodiť súvislú vetu..ale daj mužovi šancu..počúvaj ho čo hovorí,neskáč mu do reči,kludne si otvorte fľašu vína,dajte syna k babke a rozprávajte sa,...
@bonnie29 haló, dobré ráno do roku 2018. Rozvod už nie je žiadna stigma. Žiaľ, rozvádza sa už ako na páse a aj vtedy, keď to nie je nevyhnutné. Sama vyhodnoť, ako je to vo vašom prípade. Čo spôsobuje tvoje pocity a ako to vieš zmeniť. Ja osobne si myslím, že je vysoké percento žien, ktoré ako zakliate princezné čakajú, že si partner prečíta imaginárne titulky, ktoré im bežia na čele, alebo z nich bude po večeroch romanticky lúdiť ich skryté pocity. Ale v praxi nič také dlhodobo neexistuje. Treba hovoriť. Priamo, úprimne, bez kadejakých klišé a odbočiek do slepých uličiek. Keď príde z jeho strany výčitka (podľa teba neoprávnená), alebo komentár, ktorý sa ťa dotkne, povieš niečo ako "keď mi hovoríš takéto veci/takým spôsobom, cítim sa ...., je to pre mňa náročné/frustrujúce/smutné..." doplň si sama. To je len jeden príklad. Ak to povieš zo srdca presne tak, ako to máš a on nezbystrí pozornosť a nebude sa tomu venovať, tak asi máš dôvod uvažovať nad iným riešením, možno najprv poradňa a možno aj rozvod.
@bonnie29 ja som bola v nie dobrom manželstve 5 rokov..z toho tri som.bola podvadzana...chcela som to dať dokopy kvôli deťom a stále bolí sľuby že áno je koniec s tamtou a bla bla bla..k tomu bol závislý od svojej mamičky a počúval len ju a svojho podareneho brata..ten to všetko zaklincoval že ak sa nerozvedieme tak je debil a nebude sa s ním baviť..videla som na deťoch že sú nervózne zo situácie..ja som bola tiež...jemu to bolo očividne fuk a bol rád keď mal pokoj..takže nakoniec tak či tak došlo k rozvodu...teraz máme druhého ocka, ktorý je presný opak ex...čakáme prírastok na ktorý sa všetci 4 tešíme...🤗🤗🤗
@arasidka123 počkať, dobre chápem že 3 roky si vedela že ti je pravidelne neverný? :O
Spomeň neveru, pride katkazocele
@katkazocele stále som sa mu snažila uverit recicky že to skončili...a vždy som si povedal že to kvôli deťom..ale to je asi najhoršie čo môže.byt...ze len kvôli deťom..pre nich bol rozvod oveľa lepšie riešenie..a samé medzi sebou sa bavili že prečo ocko odišiel..mladšia staršiemu povedala že preto lebo nás už nechce..podotýkam že to mala 3,5 roka asi...
Ak človeka niečo robí nešťastným, či už je to práca alebo vzťah, treba ísť od toho preč. Život je krátky na to, aby sme sa trápili. Bude to síce chvíľu bolieť, ale časom to prejde. Je rozhodne lepšie, ak dieťa vyrastá s jedným alebo druhým rodičom, prípadne v striedavej starostlivosti, ako v nefungujúcej rodine. Deti sú veľmi senzitívne, aj keď ti to možno tvoje dieťa nepovie, tak to cíti. Občas by boli dospelí prekvapení, čo všetko dieťa počuje, vníma, cíti.
Je to ťažké, každý by chcel dokonalú rodinu a život, ale keď to skrátka nefunguje, nechaj to ísť... Príde niečo nové, lepšie 😉.
@arasidka123 máš veľmi vnímavú a múdru dcérku, to je neuveriteľné aké sú detičky všímavé a ona ešte aj pochopila situáciu :O to sa niekedy ani dospelým nepodarí :( veru je to to najhoršie, o niečo sa umelo snažiť kvôli deťom, aj keď daný človek už v takom vzťahu nie je šťastný :( som na teba hrdá že si dokázala od neho odísť a vidíš, teraz si podľa mňa skutočne Šťastná a máš vedľa seba toho Pravého, ktorý na teba čakal 😍
@sabmarkusova plný súhlas, život je krátky aby sme strácali, niekedy aj celé roky snažiac sa niečo ,, Opraviť, udržať, zachrániť" keď aj tak to nie je možné 🙂
@bonnie29 aj moja mamina zostala s otcom kvôli deťom..aj keď nechápem prečo, lebo sa nám nikdy nevenoval a ani nevenuje. Je to proste typ sám pre seba. Tiež nefajčí, nepije, nechodí po krčmach, ale to predsa nie je všetko. Oni dvaja sú absolútne odlišné typy. Ale čo ti chcem napísať, že sme vyrástli a čoraz menej ju potrebujeme. My sme štyria súrodenci a myslím, že do života by nám dala viac mama, ktorá robí svoj život spokojným ako mama, ktorá sa neustále pre niekoho obetúva a podriaďuje. Teraz pred 60 tkou začala mať problémy s tlakom, záchvaty, omdlievacky, volanie pohotovosti. Všetky vyšetrenia ukazujú, že je zdravá a speje to k tomu, že sa u nej prejavila panicka porucha. Je to hrozne zažívať to s mamkou, pre ktorú chceš len to naj. Ale je to tým, že my deti ju už tak nepotrebujeme,fixla sa na vnúčatá, ale tie už tiež rastú a ona je sama. S otcom sa nevedia rozprávať, nemajú spoločné záujmy, nikam spolu nechodia...nič si za tie roky manželstva nevybudovali, ešte je aj frustrovaná. Zo všetkého sa obviňuje. Je schudnútá, zostarnutá, nevie sa zaradiť do života a my deti sa snažíme, ale nemáme pocit, že to pomáha. Tak porozmýšľaj či ti to za zo stoji. Ja by som za spokojnú, šťastnú mamu, ktorá si napĺňa svoje potreby a žije plnohodnotný citový život hoci aj s iným chlapom dala hocičo.
@bonnie29 Chapem ze by si nechcela brat dietatu fungujucu rodinu. Ale ste vy fungujuca rodina? Ste rodina, ktorej model chces dietatu odovzdat ako normalny a plny lasky? A ako chces zit ty? Stastna mama = stastne dieta. Co robi stastnou teba?
@bonnie29 ja si myslím, že vieš čo máš robiť, vieš čo potrebuješ, ale nespravíš to a nehnevaj sa, logicky mi z toho nič iné nevychádza, že veľkú rolu hrajú financie. Nezvaluj to, prosím ťa, na dieťa. Možno to vyzerá u teba teraz tak, že sa nedokážeš postaviť na vlastné nohy, ale ver mi, dokážeš to. Nenič si život, keď nemusíš. Sústreď sa na seba, na vlastné záujmy, užívaj si čas s dieťaťom a ten "pravý" časom príde.
@arasidka123 u nás je to naopak.. Ja som ta co podvádza... Je to smutné, blbé ale je to tak.. A aj tak sa od neho nedokážem odpútať.. Žeby to bolo tou dobou co sme spolu, určite dieťaťom, aj tým ze co povie rodina
Kvôli dieťaťu sa nerozvádzať je len výhovorka ( poznám to od seba) ale vezmi si to tak že dieťa toto vidí a bude to považovať za normálne a bude presne toto žiť vo svojom manželstve... A toto isto nechceš.... 😉😘
@magua Fantastický a pravdivý postreh 🙂
Moja rada je,urob co citis.Je fajn ze beries ohlad na dieta ale uvedom si ze dieta raz vyrastie a ty ostanes nadalej v nestastnom manzelstve.Mala som nieco podobne ako ty.Ziadost o rozvod som podavala 3x a 2x ju stiahla lebo tiez som nechcela aby maly bol z rozvedenej rodiny.Potom som si uvedomila ze aj ja si zasluzim byt stastna a moj syn si zasluzi mat mamu v pohode.Rozviedli sme sa a mne sa velmi ulavilo.Stretla som muza ktory je uzasny a zamilovala sa.Uz sme spolu vyse 8 rokov a mame 4 nadherne deticky.Nikto ti nemoze hovorit ci sa mas rozviest alebo nie.Dolezite je co citis a chces TY.
@danielak84 Ahoj, smiem vedieť čo bolo dôvod rozvodu? prípadne ako dlho si naberala sily na tento krok?
@katkazocele dovodov bolo viacero,ja som mala iny pohlad na zivot ako on.On bol lenivec a nechcelo sa mu robit.Vsetko som tahala ja a na materske bol tiez on lebo som musela ist robit,inac by som nemala ani na plienky.Rad sa chodil zabavat s kamaratmi,vsetko bolo na mne.Ja som chcela dalsie dieta on nie.Bolo toho velmi vela,to by som pisala do rana.Rozvod bolo moje najlepsie rozhodnutie co som urobila.Teraz mam toho najlepsieho muza na svete a nebyt jednej rodinnej tragediu som najstastnejsia na svete.
@danielak84 Asi hlúpa otázka ale, ten tvoj bývalý, bol až tak dobrý herec, že tento jeho Charakter sa neprejavil už pred svadbou??? ak smiem vedieť ako ste sa spoznali s tým súčasným? 🙂
Radšej sa predierať životom sama ako byť v takomto vzťahu kde nieje láska iba samé lži... prizeráš na dieťa ale dieťa si z vás nevezme nič dobré. Toto je ten paradox..
@katkazocele herec nebol dobry.Uz ked sme spolu chodili boli obdobia kedy som to chcela ukoncit ale vzdy som sa nechala prehovorit.Potom som ostala tehotna,brali sme sa ked mal syn pol roka.S terajsim manzelom som sa spoznala par tyzdnov po rozvode v jednom bare.
@danielak84 Ja som vždy bola toho názoru, že do baru chodí ten typ chlapov,ktorý proste chcú v danom momente len Sex, nie vzťah, ale asi si stretla výnimku 🙂 Vieš to je rovnaké, ako keby chalani si hľadali manželky na zábavách, tam žiadne vhodné na manželstvo nechodia 🙂
@bonnie29 je mi luto, co prezivas.
ale vies, ja si myslim, ze by si nebola stastna ani v druhom vztahu (su aj vynimky, ked ten prvy muz je ozaj mimo normalu). ale vo vacsine pripadov by to dopadlo po case rovnako. pretoze ono to nie je o tom - byt stastna, ale robit stastnym toho druheho. a pokial budeme hladat svoje stastie, ani druhy, deviaty, tridsiaty vztah nebude uspesny.
skus sa zamysliet, ako denne robis stastnym svojho manzela ty. co prenho robis z lasky. nie pretrpiet, kvoli dietatu. to nie je laska k manzelovi. ja viem, ze ju necitis, to nevadi. laska nie je len pocit. je to rozhodnutie - kazdy den. lebo ak sa nerozhodnes muza milovat, ani toho druheho nebudes - tak skutocne. ak budes len cakat, co ti on da.
v kazdom nefungujucom vztahu su dve strany, ktore k tomu prispeli. nie je to chyba len jedneho (pokial, ako vravim, to nie je daky psychopat). pozri sa na to z jeho strany. ako sa asi moze citit byt podvadzany? to predsa nemoze nic dobre do vztahu priniest.
ak chces vas vztah zachranit, zacni pren nieco robit. ano, zacni od seba. nehlad na to, kto viac zleho spravil, lebo donho nevidis.
otazka je, ci chces. lebo ak nie, potom nie je na mieste si stazovat, ze vas vztah nefunguje. potom nefunguje aj preto, ze si ho pochovala.
dufam, ze pochopis, co chcem napisat a nedotkne sa ta to v zlom zmysle...
prajem vam, aby ste si nasli k sebe cestu. lebo da sa to, ked sa chce.
@katkazocele prosim ta a kde chlapi mozu najst vhodne manzelky? Na kurze strikovania alebo na prechadzke v muzeu? Este som v zivote nepocula, ze chlap ktory ide do baru chce v danom momente sex. Co ak tam ma stretko s kamosom alebo sa chce len jednoducho zabavit?
@katkazocele Asi som mala stastie.On tam bol so spolocnikom z firmy oslavit jeden dobry kseft a paradox je ze on je z NR a ja z BA a bol v BA oslavovat.Nemyslim si ze do slusneho baru (nie diskoteka) chodia muzi hladat len sex.Ja som tam tiez bola s kamoskami posediet si a pokecat.
okej skusim takto. bola si uz u kvalitneho psychologa? mala by si ist. napr indtitut virginie satirovej. odporucam....
dalej preco si sa zamilovala do muza? kedysi este. ktore kvality crty jeho ta k nemu pritiahli? kniha 5 jazykov lasky si kukni. aky je on otec a manzel? rozvod nie je horsi ako zit s nefunkcnym vztahom medzi mamou a otcom. co je horsie mat zapalenu vyrazku alebo ju vytlacit? pidla mna v momente kedy manzelja ma sex aj ked s tym nie je vnutorne stotoznena tak to je zaciatok konca. nezastala si si samu seba. z toho co opisujes by ma neprekvapilo ze aj on hlada podporu inde. ostavat kvoli dcerke a rodine co povedia je blbost. ostavat lebo obaja vylozite karty na stol podstupite terapiu spolocnu i individualnu a zmenite sa ako ludia a rodicia a rodina k lepsiemu je tiez moznost
@katkazocele ty mas strasne divny pohlad na svet. Preci by v bare, na zabavach, boli len ludia, co chcu sex? To si nikdy na ziadnej/v ziadnom nebola?

@dominika6 opýtala som sa ho, že či ma vlastne ešte ľúbi.. Jeho odpoveď bola že áno inak by som už s tebou nebol.. Ale keď som sa ho spýtala ďalej prečo ma vlastne ľúbi, čo dobré pozitívne na mne je, prečo ma ma vlastne rad tak nevedel povedať nic...zahovaral a hneď začal vyťahovať na mňa negatíva aby nemusel povedať žiadne pozitívum.. Podla mňa má neľúbi a je so mnou čisto výsostne len zo zvyku a preto co by iní povedali, keby sa rozvedieme a kvôli synovi aj keď nejak extra sa mu nikdy nevenoval ani nevenuje