Chcem sa rozviesť ale nedokážem to
Musím to to seba dostať von a počuť nejaký nestranný názor. Žijem v nešťastnom manželstve, aspoň teda ja som nešťastná, smutná, nespokojna, zúfalá z mojej situácie. Sme spolu skoro 10 rokov, manželia len kratšie ale celé to beriem ako moju obrovskú životnú chybu. Už počas vzťahu som veľa krát rozmýšľala nad rozchodom, že to proste nie je ono. Počas príprav na svadbu keď on to mal na háku a len kritizoval som to chcela zrušiť celé a zacat odznova ale vždy to proste ostalo na tom istom, zobrali sme sa, mame dieťa. Po dlhom období jeho nevšímavosti (ani pusu mi nedal, zato sex chcel aby mal on dušu na mieste.. ja som to len pre trpela, žiadne milé slovo, nejake porozumenie, normálny rozhovor atd) , hádky, len výčitky, v ničom som mu nebola dobrá som ho priznám sa podviedla.. Nie raz.. Nemám výčitky ani nič.. Proste nejako už nič necítim... Napriek tomu všetkému ho nedokážem opustiť.. Už koľko krát som mala na jazyku, že už to nemá zmysel medzi nami, nech sa rozvedieme ale nedokážem to kvôli nášmu dieťaťu . Aj keď som nešťastná a rozmýšľam aké by to bolo byť sama a potom si niekoho nájsť už hádam toho pravého s kým by som bola šťastná neviem urobit ten prvý krok pre rozchod. Sama sebe nerozumiem. Nechcem aby bolo moje dieťa z rozvedenej rodiny ale zase nechcem sa trápiť pri mužovi, ktorého asi neľúbim a zbadať sa niekedy po ďalších 10 rokoch ako už stará so skoro
nulovou perspektívou do budúcnosti co sa lásky týka... Ach môj výkrik do tmy.. Sama si nerozumiem.
Aby som tu nepisala skratene preklady, ktore si kazdy vysvetli po svojom, oporucam clanky na stranke Psychology Today. Je ich tam mnozstvo od rozmyslania nad rozvodom s detmi az po zvladanie zmeny po rozvode a najdenie si noveho partnera. Kto ma vazny zaujem, je to na hodiny citania v anglictine. V skratke sa 20 hodin citania neda napisat do kratkych uryvkov na MK.
https://www.psychologytoday.com/us/blog/contemp...
5. Whether you have kids or not. Both having and not having kids in divorce is extra painful. The obvious reason divorcing with kids is harder is because it adds complications and the kids can sometimes be put in the middle of your arguments. Surprisingly, however, not having kids can be equally devastating because when you divorce your mate, you lose your entire family. The stark contrast of the emptiness can be profound.
10. Whether you have adequate support. Although it can be tempting to isolate during your divorce, it's the worst thing you can do. I always recommend joining a divorce group because you get a chance to be with others who, because they are going through their own divorce, will be able to help see you through.
@sbear ja to cele citat nejdem, tato tematika sa ma netyka. Ale je jasne, ze rozvodom trpia hlavne deti z rozvedenych manzelstiev. Ty po straveni 20 hodin nad psychology today si dospela k zaveru, ze keby si sa mala este raz rozviest, tak uz to neurobis a kvoli dietatu vydrzis v manzelstve?
Aj ste robili v manzelstve nejake opatrenia na jeho zachranu ci ani nie?
@0silvia0 Ona by sa nerozviedla po druhý krát, už to naznačila v príspevkoch predtým a z toho ide strach a je mi jej ľúto...
@0silvia0 pozeram temy kam som prispela a vidim, ze vsade reagujete na moje priblble prispevky. To som uz prispela do 4 roznych tem, kedze po 3 rokoch zacinam rozmyslat, ci voobec potrebujem noveho chlapa. Akoze vy ste si na mna zasadli alebo co? To nemate v hlave nic ine, ako mi pisat, ze nie som normalna? A ta druha tu pise o pol jednej rano??? Lebo ma lutujete? Lutovat ma kludne mozte, ale pozor, aby sa na vas z mojho nestastia nieco neprilepilo 🙂
@sbear dík za ten odkaz, je skvelý
@sbear no ja nerozumiem o čom sa my dve teraz rozprávame. Ja sledujem tvoje priblblé príspevky? No keď priblblé, tak priblblé, ako povieš. Ale ja som nikomu nenapísala, že nie si normálna ani nikoho nesledujem, ani neľutujem. Ale pokojne sa rochni vo svojom čudnom životnom rozpoložení naďalej a nazabudni po sebe zasa všetko zmazať, lebo toto logiku fakt nemá...

@katkazocele to vazne nad tymto rozmyslate o pol jednej rano??? Ved pani, ktora zadavala tuto otazku tu uz ani neprispieva. Jej situaciu nepozname. My sme sa rozisli vyslovene koli blbosti a u nas viazla komunikacia. Takze teraz si komunikujeme viacej ako vo vztahu... Pisem, ze si treba prestudovat vyslovene zahranicne stranky a napr. ceske facebookove skupiny. Radsej chodte spat o desiatej ako vazne citat kraviny, ktore si tu niekto plodi z hlavy?