Chcem sa rozviesť s gamblerom
Keď som prišla z pôrodnice prasklo to! Dal mi peniaze na účet a v zápätí vytiahol a prehral. Zneužil môj účet, dva roky má klamal. Moje prvé tehotenstvo bol horor. Žila som v klamstve. Stále niekam chodil a vysvetlenie??? Vždy len uveriteľná výhovorka!!!! Chcem sa rozviesť, máme hypotéku a ja sama neutiahnem náklady na dom cca 400€ z 200€materskej. No odísť z ,,domova" nechcem. Ale asi budem musieť ak to chcem skončiť?? Ďakujem za rady
Nenapísala si akým spôsobom hrá ale v princípe sú možné 4 spôsoby:
1. Chodí niekam do spoločnosti alebo herne kde hrá automaty alebo hry typu ruleta, blackjack. Toto je najhoršie, takíto gambleri majú problém sa napraviť, hlavne lebo máš ho mimo kontroly. Ak hrá na automatoch je okrem toho debil lebo by mal chápať že je to tak nastavené že v "long run" nevyhnutne prehrá. Od takého gamblera najskôr ruky preč.
2. Chodí niekam kde hrá nejaké hry, karty atp so živými partnermi. Btw, toto robím aj ja občas, ale jednoznačne viac vyhrávam. Dobre, tu potrebujeme kanonenfutter aby bolo od koho vyhrať 😉 , ale nevidel by som to tak tragicky, proste rada nech si nájde partiu ktorá nie je nad jeho sily ak už nie je schopný prestať. Ale hráči tohto typu by mali byť aspoň tak že ho nebudeš púšťať von hrať, mal by to akceptovať.
3. Hrá nejaký poker alebo niečo na počítači. Toto sa blokuje horšie, ale škody bývajú malé, z toho by mohol vyrásť. Ak to tu myslí úprimne tak by s tým mohol prestať alebo aspoň hrať niečo kde nejde o peniaze.
4. Burza alebo investovanie. Tu môže odísť veľa peňazí ale zase dosť ľudí z toho celkom fajn žije. Tí ktorí ale sa venujú tejto oblasti obvykle sú vysoko inteligentní a pochopia ak na to nemajú, ovšem často sú na tom zle (tam obvykle nastane jedna ale zato veľká katastrofa). Tu by som veril ak sľubuje že končí.
Celkovo ty ho poznáš, nemusí to byť beznádejné. Veľa chlapov si rado zahrá, vrátane mňa, otázkou je či to vieš ovládať a to sa dá naučiť. Blbý býva ten prvý bod, kde sa vlastne musí prehrávať, a ak si to nie je schopný uvedomiť tak s takým by som nežil, nie preto že je hráč ale preto že blbý. Ale tak raz by si mu šancu dať mohla ale nech ti povie pravdu, zase toto na rozdiel od alkoholizmu je niečo čo z čoho väčšina vylezie. Len to zariaď tak aby opakovanie problému ťa až tak neohrozilo. A domu sa nevzdávaj, nažeň ho do roboty, nech napraví čo posral.
@libus0406 som presne v tom. Ak chces napis.
@emilia25 ved to je hadam samozrejme, ze ak zena dostava rodicak muz plati vsetky vydavky. Ak sa davaja rozhodnu mat dieta, tak aj s tym, ze bud on potiahne finance celu domacnost (lebo ved co uz z 200 € zaplati) alebo teda aj ona pojde do prace a starostlivost o dieta si podelia alebo zaplatia opatrovatelku, jasle...Ja osobne by som nechcela byt financne zavisla od muza (nikdy nevies...), ale rovnako by som nechcela ani jemu vydelovat peniaze. A pre mna trapne, aby ak mi chce nieco kupit musel natajnasa odniekial uliat peniaze....Ale chapem, kazdemu vyhovuje inak. Ja uz v mojom veku a po skusenostiach asi svoj pohlad na vec nezmenim 🙂
@esther03 my si na tajnasa nekupujeme nuc. Myslime len na deti a kto co z nas potrebuje si kupy.. ak chceme darceky na Vianoce pre seba tak ideme spolu, kupime si, zabalime a deti mensie netusia väčšie vedia ako to je. Preco nasi pradedkovia nemali vo velkom milenky? Lebo ich nemali ako na kavu pozvat kedze vsetky peniaze davali na svoju rodinu. Takze moj to robi dobrovolne, ze mi dava vyplatu. Z roboty ide rovno domov a nevymysla s hernami, milenkami ani nicim podobnym. Nam to tak vyhovuje. Kazdemu vyhovuje nieco ine. Ale najlepsi darcek si vyberiem sama 🙂
@esther03 moj muz si este aj svacinu berie do prace aj ked v robote moze chodit na obedy v bufete na kartu kupovat ale radsej ako takto minat si zoberie z domu.z roboty rovno domov.vozi kolegov co mu davaju na naftu to si nechava ale aj tak to minie ci uz ked ideme do obchodu ked povie povecsinu to je ked vozime maleho do skoly.proste vsetko ide do rodiny.a ked si chceme vyhodit z kopytka ideme na veceru.a donesieme aj detom.
@libus0406 Ja mám dieťa s gemblerom. Keď mal syn 2 roky, pochopila som, že to už nikdy iné nebude a odišla som. Najlepšie rozhodnutie v mojom živote....O mesiac som našla úplný opak ex- totálne vo všetkom. Milý, obetavý, spoľahlivý...a už sú to 3 roky, čo som za neho vydatá . prajem Ti aby sa ti podarilo odísť a nájsť si niekoho, pre koho budeš prioritou ty a tvoje deti a nie stávky, či automaty...
@oldman50plus chodili vysoké účty za mobil, keď išiel spať po nočnej bral si notebook že si pusti film aby skôr zaspal...keď sa uz priznal tak hral poker. Bral si auto do práce akože zmeškal bus no vyzeral kasína... mame sa sťažoval že chcem od neho aby bolo všetko urobené hneď a tip-top a preto začal s týmto. Ona ma obvinila, že ho len ponizujem a nič ho nenechám robiť. Pritom to bolo tak, že celé dni prespal a ked nespal tak ,,sa nacpaval" všetko som si robila sama či v dome či na dvore. Od neho som chcela, aby priniesol výplatu... Ja sa starám o domácnosť a deti, záhradu som posadila, aby deti mali bio a on len spal a hral...
ahoj. Moj otec bol gambler, ale nie takyto ako opisujes ty svojho muza... podla toho co pises, tvoj muz hra len obcas - a popritom poker, obcas automaty....Tak som to aspon pochopila, kludne ma oprav ak to je inak. Ale, to vsetko zalezi od neho - bud si prizna ze ma problem s hazardom, a skonci, alebo sa to moze stupnovat a o takych 10 rokov do toho moze spadnut viac a to uz je potom tazko nieco riesit ci zachranovat.... Moj otec bol gambler cez 20 rokov. Ak chces, napis mi kludne sukromnu spravu.pekny vecer
@zuzka_puska cca pred rokom som už nevydžala a veľmi som mu vynadala za vysoké účty za mobil a prišlo dačo aj z vymahania za mobilné služby. Prave sa rozhodol že pôjde na služobnú do nemecká na 4 mesiace a sľúbil že dá všetko do poriadku a nebude sa to opakovať. Vracal sa len 1x za mesiac. Poslal len diety, plat si nechával vždy to vedel okomentovať prečo. V skutočnosti neplatil hypo a plyn a potreboval to napravit a utapal ho asi aj jeho ,,koníček" . Neušiel tam kvôli rodine aby sme dorobili dom a slušné žili ale išiel kvôli svojim dlhom. Nahovoril mi ako veľmi mu chybane a chce sa venovať iba nám keď sa vráti. Naposledy som mu dala vtedy šancu a neprešiel rok a nabral úvery a klamal má ako sa len dalo
@libus0406 nechápem ta..kamaratka to isté..5krát stiahla žiadosť o rozvod,vždy nasľuboval hory,doly,aj liečiť sa bol..už bude dobre a podobne--- až kým nezistila že taký dlh, že museli predať byt a ani cent im neostal..nakoniec sa rozviedli..tiež to chceš zažiť??nemyslíš vôbec na svoje deti??
Preboha rozved sa!
a na čo čakáš?
@emilia25 @liaka zeny, chapem ze mat muza co chodi len do prace a z prace rovno domov, nikde peniaze okrem rodiny nemina, donesie domov zene celu vyplatu aj s vyplatnou paskou (aby sa mohla presvedcit ci odovzdal vsetko) je pohodlne....ale...podla mna to nie je zdrave aj ked to chlap robi dobrovolne...kazdy sme entita aj sami o sebe, muz ktory nema konicky, ktory nema ziadnu spontannost...ja by som sa u takeho muza bala, ze mu z tohoto rigidneho nastavenia jedneho pekneho dna prepne.

@esther03 a u nas napr.hotovost malo kedy byva to iba ked idem platit skolku skolu nakupi robime cez kartu a to vzdy spolu.do mesta idem iba ked treba nieco vybavit a pod.ked chcem ja nieco pre seba vie o tom muz ako aj ked chce on tak mi povie.neminam peniaze len tak.