icon

Chcem sa vrátiť domov zo zahraničia, ale môj muž to nechce

enni9
6. mar 2023

Ahojte mám 29 rokov, 9 ročný vzťah, s mužom už skoro 2 roky žijem v zahraničí. Predtým som pracovala na Slovensku a svoju prácu som mala veľmi rada, žila som s rodičmi. Môj muž ma volal do zahraničia kde už bol dlhšie a keďže som nechcela prísť o vzťah nechala som všetko a išla som za ním. Dohodli sme sa že niečo zarobime a vrátime sa domov, vybudujeme a časom chceme deti.
Za ten čas čo žijem v zahraničí som vystriedala 3 práce, vždy bol nejaký problém či uz s mojim skúsenosťami, šéfom. V poslednej práci som zatiaľ najdlhšie
Môj najväčší problém je že ma život v zahraničí ubíja, práca vôbec nenapĺňa a chcem sa vrátiť domov. Nepáči sa mi táto krajina, chyba mi moja rodina, priatelia, Slovensko.
Chcela by som sa uz zasnubit mat svadbu a deti ale tu je to nereálne aj kvoli 3 mes. Materskej, žiadna pomoc rodiny a museli by sme ísť do väčšieho bytu.
Jedine čo ma tu drží je moj muž o ktorého nechcem prísť a spoločne bývanie ktoré na Slovensku nemáme.
Pred časom sme začali riešiť že by sme sa posunuli ďalej a začneme sa budovať na Slovensku. Môj muž s tým súhlasil no pred nedávnom zmenil názor že sa domov momentálne vôbec nechce vratit lebo tam podľa neho nemá žiadnu istotu aj kvôli súčasnej situácii. Moj muz ma na to taky názor že ešte niesme dostatočne zabezpečeni.
Povedal mi že sa mám vrátiť domov ak chcem, ak tam budem šťastná. To by zrejme znamenalo koniec vzťahu a k rodicom sa naspäť vrátit nechcem.
Neviem ako ďalej, máte podobne skúsenosti ?

haley7897
6. mar 2023

@54tinka54 jazykovú bariéru ako dôvod prečo nemôže zohnať lepšiu prácu a teda jeden z hlavných dôvodov jej nespokojnosti uviedla autorka. Logicky z toho vyplynulo, že to je to na čo by sa mala sústrediť ak chce zmenu. Viac v diskusii však ale vyplýva, že ona tam proste nechce a nevie žiť a nechce ani nájsť sposob akoby sa tam vedela cítiť lepšie. Súhlasím, nie každý je schopný vystúpiť a fungovať mimo komfortnej zóny.

mircalla
6. mar 2023

@enni9 Prave naopak, vyuzila by som prilezitost, naucila sa dalsi jazyk a snazila by som sa najst si lepsiu pracu. Aspon by som sa snazila. Ak keby som sa chcela vratit, ten cas by som vyuzila ako sa da uz len kvoli jazyku.
Mas ozaj mylnu predstavu o zivote na Slovensku. Vela sa tu zmenilo k horsiemu. Len blazon by sa sem vracal. Dovody som uviedla.

54tinka54
6. mar 2023

@haley7897 “Môj najväčší problém je že ma život v zahraničí ubíja, práca vôbec nenapĺňa a chcem sa vrátiť domov. Nepáči sa mi táto krajina, chyba mi moja rodina, priatelia, Slovensko.”
Najväčší problem uviedla celkom jasne hneď v prvom príspevku.. to nie je o práci ani o jazykovej bariére, preto ma udivuje, aké komentáre k tomu príspevku sú.

vroni
6. mar 2023

Co chceš počuť? Ako ti dame navod, aby tvoj muz s tebou pobežal sa schovať na slovensko materi pod sukňu a boli ste stastni az do smrti? No nic také neexistuje. Muz zaraba, evidentne je spokojný a ty dupes nohami ako trojrocak a všetci sú zlí a blbí, len ty si lietadlo. Jazyk sa učiť nebudeš, školu si neurobíš, lebo fnukat je ľahšie a stoji menej peňazí. Tak sa zbal, chod domov a nájdi si rovnakého Tapakovca ako si ty sama a zostaň na materskej, kolko ti bude hrdlo raciť. Uľaví sa tebe, tvojej rodine a určite aj tomu chlapovi, s ktorym žiješ.

mircalla
6. mar 2023

@54tinka54 Potom nechapem, preco tam vobec sla. Su ludia, ktori ozaj neradi opustaju svoje dedinske istoty. Ale to vedia vopred, ci su ten typ a vedia sa prisposobit alebo nie.

54tinka54
6. mar 2023

@enni9 to chce jednoznačne vážny rozhovor s tvojim partnerom. Ak ste sa najprv dohodli a súhlasil, že sa vrátite, prečo zrazu taká zmena? Nie je to od neho fér, mal by si stáť za svojim slovom alebo ti nesľubovať veci, s ktorými nie je stotožnený. Mali by ste sa dohodnúť na nejakom konkrétnom termíne, kedy sa vrátite. Takto to máš veľmi neprehľadné, keď on sa “momentálne nechce vrátiť.” A možno z vášho rozhovoru nakoniec vyplynie, že on sa vlastne vôbec nechce vrátiť.. hlavne nech je úprimný.. budeš aspoň vedieť na čom si a podľa toho sa zariadiš.

54tinka54
6. mar 2023

@mircalla nechápeš? Kvôli láske.. a píše že išla tam s tým že niečo zarobia a vrátia sa.. takže išla tam s tým že je to dočasné a nie že tam bude žiť nastálo.

haley7897
6. mar 2023

@54tinka54 ešte raz. Ak mi niekto napíše, že jedným z hlavných dôvodov jeho frustrácie je jazyková bariéra a z toho dôvodu nízko platená a nevyhovujuca práca nevidím dôvod prečo by som to odignorovala.

mircalla
6. mar 2023

@54tinka54 Povedal jej jasne, ze ak chce nech sa vrati. Takze nevidim problem, nechce tam zit, manzelovi to nevadi, ked sa vrati bez neho. Asi to nebude taky silny vztah, ked ju v pohode nasmeroval domov

haley7897
6. mar 2023

@vroni ale vieš co je na tom najzabavnejsie..? Keby to bol chlap ktorý by sa ťahal domov za rodinou, bol by neschopak a zakomplexovaný "mamičkar". Keď chce domov žena, zase je len on ten zlý lebo jej nechce vyhovieť . A úplne ignorujú fakt, že nieje jeden racionálny dôvod prečo by sa mal vrátiť. 🙈

54tinka54
6. mar 2023

@haley7897 to je len taký vedľajší problem ktorý sa neoplatí v jej situácii riešiť, keď autorka je zjavne nastavená tak, že sa chce vrátiť na SK a budovať si život tu.
@mircalla no veď práve to som písala, že tu sa treba zamerať nie na učenie jazyka ale na to, či ten vzťah čo má je ok. Lebo taký prístup od muža je dosť vlažný.

mircalla
6. mar 2023

Jaj opravujem, to ani nie je manzel. Takze naco byt v inej krajine, kde nie som stastna s muzom, ktoremu je suma fuk, ci som tam?

enni9
autor
6. mar 2023

Ďakujem za všetky odpovede 😉 situácia vyriešená našli sme kompromis, čítali sme spolu všetky vaše rady dobre padlo citat podobne príbehy a zasmiali sme sa na tých ktorý súdia bez toho aby nás poznali… a že máte potrebu takto do bodky rozoberať nejaký cudzí jazyk😂 (čo nehrá u nás rolu keďže sa dorozumiem) asi máte nudne životy
Jedine čo má zaujímalo či máte podobnú skúsenosť
Pekný zbytok dňa 🔅

maminkadeticiek
6. mar 2023

No to je krasna vyhliadka robot upratovacku vo Svajciarsku.A jeho pristup nie je v poriadku,podla mna uz k tebe neciti to co predtym.

mircalla
6. mar 2023

@enni9 Urcite ste si spolu citali komenty z MK a potom ste nasli riesenie. A to zazaracne behom 20 minut.

haley7897
6. mar 2023

@54tinka54 pozri, na nikoho z nás jej situácia nemá vplyv. Zámerom bolo pomôcť, poradiť. Až niekde v strede diskusie vyplynulo, že nejde o žiadosť o radu ale len zdieľanie frustrácie. Akokoľvek sa autorka rozhodne, tak bude. Nikto z nás ju nepotrebuje o niečom presviedčať, na nikoho z nás nemá vplyv ci si zvýši kvalifikácie alebo zlepší jazyk. Fakt išlo len o to pomôcť. Nabudúce bude len lepšie napísať ze ide o výlev. Ušetríme si všetci čas a energiu

vroni
6. mar 2023

@haley7897, no ved... Nemaju na Slovensku prácu, bývanie a ani zázemie, ale ona chce a chce a chce.... Ja chápem, že nie každý chce zostať v zahranici. Ale keď tam idem na par rokov zarobit, tak makám. Na sebe, na jazyku, na plate, aby som zarobila. Ale ona len remca, krajina sa jej nepáči, práca ja nanič, sef je zly, na sebe pracovať tiez nebude, lebo sa jej to neoplati, proste ja byt chlapom a takáto partnerka ide naspat k mamičke dobrovolne, tak jej aj bonbonieru pre mamičku pribalim. Hlavne nech je šťastná a zostane tam kde je.

haley7897
6. mar 2023

@vroni inak ja som nejako prehliadla, že niesu zobrati. Všade ho oslovuje "môj muž" a tým pádom som vypustila pasáž kde píše ze sa chce zasnubit. To naozaj radšej prehodnotiť ci niesu výrazne inak nastavení. Mne by vadilo ak by ma partner brzdil.

barbie1981
6. mar 2023

@enni9 zažila som presnú situáciu ako ty, po škole som odišla s priateľom do zahraničia privyrobiť si na byt. Život tam má ubijal, chýbal mi život na Slovensku, rodina , kamaráti. Po 4r som si povedala dosť, vedela som že takýto život žiť nechcem, aj keď sme mali krásne bývanie, dobrú prácu. Po 4 r som oznámila priateľovi že už mám toho plné zuby a chcem odísť na Sk, moc sa mu to nevidelo, ale keď videl, že odídem tak či tak aj bez neho tak sme odišli spolu a začali žiť život na Slovensku. A sme oveľa šťastnejší než v zahraničí. Ja už som mala toho plné zuby ako ty a odišla by som aj za cenu rozchodu , keby nešiel.

lienka.7
6. mar 2023

@enni9 ti dal jasne najavo, ze si mu ukradnutá. On tam chce ostat, ty nie. Tak môžeš ísť. A na tvojom mieste by som aj sla.

danica2711
6. mar 2023

pri všetkej úcte, čím viac čítam tvoje odpovede, tým viac súhlasím s tvojím partnerom. Vráť sa na Slovensko do svojej detskej izbičky, zháňaj krvopotne zamestnanie za pár šušňov (lebo tých hudobných škôl tu až tóľko nie je), rýchlo zabudni tých 5-6 nemeckých či francúzskych či akých (neviem, v akom kantone žijete) slov, lebo veď načo ti bude cudzí jazyk... Proste si domased bez flexibility a schopnosti integrovať sa do nového prostredia - čo už, každý sme nejaký, to neznamená, že si zlá. Ale s tvojím partnerom kompatibilní nie ste, takže radšej založ rodinu s niekým iným. Asi sa vám obom uľaví

evelyn246246
6. mar 2023

.. zda sa mi, ze si tam sla len koli priatelovi dufajuc, ze ho to cim skor prejde a vratite sa s5 na Slovensko. Preto si sa tam nijako neposunula, lebo cely ten cas si len cakala kedy sa vratite a teraz si zistila, ze tvojmu priatelovi je tam tak dobre, ze radsej ukonci vztah ako sa vratit s5 ..

retatka
Autor odpoveď zmazal
sense
6. mar 2023

@mircalla ved MK vždy vyrieši problém za chvíľku... Par komentovať co nepasuje a hneď je kompromis doma.... Najprv jej povie ved keď chce nech ide a zrazu sa obaja bavia na komentoch...

mircalla
6. mar 2023

@sense Hej nevyriesil sa za dlhu dobu a zazracne za par minut prave teraz.

marca12
6. mar 2023

Uplne ta chapem. Tiez by som bola nestastna daleko od rodiny a priatelov. Navyse svajciarsko je dost neprivetiva a draha krajina. Jeden z vas musi ustupit. Cudujem sa,ze tvoj muz,ked ta vidi taku nestastnu,ze sa uz davno nezbalil a nesiel s tebou domov. Peniaze nie su vsetko.

bluka2
6. mar 2023

Hudobná škola v Nemecku, kde dcéra chodí. Škola na dračku, dostať tam miesto sme museli čakať, kedy sa niečo uvoľní, sú úplne plní. Učitelia sú tam sami Poliaci, Maďari, Číňanka, úroveň nemčiny taká, že keď sa navzájom rozprávajú po poľsky tomu lepšie rozumieť. Fakt vedia také základy akurát na dorozumenie sa, sú tu krátko. Ak majú oni joby s takou znalosťou, môžeš mať zrejme aj ty. Ak je problém v tom, že ste v nejakej odľahlej dedine, kde je 10x viac ľudí v lyžiarskej sezóne ako normálne, tak by mohol byť kompromis presťahovať sa do nejakého mesta v rámci krajiny, kde môžeš mať prácu ako lektorka hudby.
A tiež trochu otvoriť myseľ, model rodičovskej na 3 roky nemusí byť najlepší či jediný správny.

bluka2
6. mar 2023

Nejde podľa mňa o to, že by ju nemal rád, podľa mňa skôr vidí priepastné rozdiely vo vnímaní sveta a života. Možno mu viac vyhovuje mentalita tam a jej nie...a on vidí tento rozdiel a to ich rozdeluje
@marca12 mne sa práveže zdajú vo Švajčiarsku dosť priateľskí, žiadni nasrdeni čašníci ako na Slovensku, žiadni takí a odstupom ako Nemci, fakt príjemný mix, všetci si po týždni v hoteli pamätali mena mojich detí a kopec takých detailov, čo spravia deň príjemnejším

sisaka
6. mar 2023

@marca12 poznám 3 pary, ktoré ma tak na rýchlo napadnú a to manželské, žiadny priatelia, 3x muži ustúpili, lebo ženy boli veľmi nešťastné v zahraničí a všetky 3 páry sú stále spolu a vrátili sa po rôzne dlhých pobytoch a Slovensku nazad do zahraničia. Jeden pár sa nedávno rozhodol zase vrátiť na Slovensko, tento raz na popud muža, som celkom zvedavá ako dlho im to vydrží tento krat

elizabet173
Autor odpoveď zmazal