icon

Zahlasuj emotikonom a vyrieš dilemu: Presťahovať sa za partnerom do zahraničia?

pytame_sa_za_teba
Dnes o 11:47

Túto diskusiu sme založili za používateľa/-ku, ktorý/-á sa ocitol/-la v reálnej dileme a chce počuť váš názor. Vyber možnosť, ktorú by si zvolil/a reakciou emotikonom na tento príspevok, a pokojne v komentári napíš aj svoj názor, skúsenosť alebo dôvod. Po určitom čase odpovede zosumarizujeme a autorovi pomôžeme rozhodnúť sa na základe hlasovania a skúseností komunity.

S partnerom sme spolu už niekoľko rokov a máme stabilný vzťah. Nedávno však dostal pracovnú ponuku v zahraničí, ktorá by pre neho znamenala výrazne lepší plat, nové možnosti a pravdepodobne aj lepšiu budúcnosť. Problém je, že ja by som kvôli tomu musela opustiť svoju prácu, rodinu, priateľov a celé zázemie, ktoré som si tu roky budovala.

Partner by bol najradšej, keby sme išli spolu. Ja však neviem, či som pripravená začínať odznova v cudzej krajine. Na druhej strane sa bojím, že ak zostanem doma, môže to náš vzťah časom narušiť. Rozmýšľali sme aj nad tým, že by sme určitý čas fungovali na diaľku, ale neviem, či je to dlhodobo reálne.

Nechcem, aby jedno rozhodnutie ovplyvnilo celý náš spoločný život nesprávnym smerom, no zároveň nechcem, aby niekto z nás neskôr ľutoval, že sa vzdal svojej šance.

Neviem, čo by bolo správnejšie. Ďakujem.

A: Ísť s partnerom do zahraničia 👍

B: Zostať doma a neobetovať svoje zázemie 💙

C: Skúsiť určitý čas fungovať na diaľku 😄

anonym_265a35
Dnes o 12:13

Za tvoje životné rozhodnutia nemajú zodpovednosť cudzí ľudia, ani nemajú za teba rozhodovať.
Niekoľkoročný stabilný vzťah mal už dávno vyústiť do manželského zväzku.
Vzťah na diaľku ochladne láska a vzťah sa rozpadne, alebo znefunkční, odcudzíte sa. V zahraničí začne nový život kde pre teba nebude miesto.

zmrzlinka2021
Dnes o 12:19

Tým že po rokoch ste stále sa neprehupli do manželstva a ak by som mala na sk dobrú kariéru, za mňa skôr B.

anonym_bdd784
Dnes o 12:45

V tomto type diskusii chýbajú neraz dôležité fakty.
Kolko máte rokov, je iné ak okolo 20tky, a iné ak 30+. máte dieťa? Máte spoločnú nehn.? Kde teraz resp. ako teraz bývate? Blízko seba, spolu... Ako fungujete ako pár.
Ak ste ozaj mladí ja by som riskla A.
Zdokonališ sa v jazyku, možno sa ti tam zapáči a zostanete tam. Sedieť doma pri maminej sukni tiež nie je výhra.