icon

Chcem sa vrátiť domov zo zahraničia, ale môj muž to nechce

enni9
6. mar 2023

Ahojte mám 29 rokov, 9 ročný vzťah, s mužom už skoro 2 roky žijem v zahraničí. Predtým som pracovala na Slovensku a svoju prácu som mala veľmi rada, žila som s rodičmi. Môj muž ma volal do zahraničia kde už bol dlhšie a keďže som nechcela prísť o vzťah nechala som všetko a išla som za ním. Dohodli sme sa že niečo zarobime a vrátime sa domov, vybudujeme a časom chceme deti.
Za ten čas čo žijem v zahraničí som vystriedala 3 práce, vždy bol nejaký problém či uz s mojim skúsenosťami, šéfom. V poslednej práci som zatiaľ najdlhšie
Môj najväčší problém je že ma život v zahraničí ubíja, práca vôbec nenapĺňa a chcem sa vrátiť domov. Nepáči sa mi táto krajina, chyba mi moja rodina, priatelia, Slovensko.
Chcela by som sa uz zasnubit mat svadbu a deti ale tu je to nereálne aj kvoli 3 mes. Materskej, žiadna pomoc rodiny a museli by sme ísť do väčšieho bytu.
Jedine čo ma tu drží je moj muž o ktorého nechcem prísť a spoločne bývanie ktoré na Slovensku nemáme.
Pred časom sme začali riešiť že by sme sa posunuli ďalej a začneme sa budovať na Slovensku. Môj muž s tým súhlasil no pred nedávnom zmenil názor že sa domov momentálne vôbec nechce vratit lebo tam podľa neho nemá žiadnu istotu aj kvôli súčasnej situácii. Moj muz ma na to taky názor že ešte niesme dostatočne zabezpečeni.
Povedal mi že sa mám vrátiť domov ak chcem, ak tam budem šťastná. To by zrejme znamenalo koniec vzťahu a k rodicom sa naspäť vrátit nechcem.
Neviem ako ďalej, máte podobne skúsenosti ?

Strana
z5
tululu
8. mar 2023

Zeny,zeny.My by sme sa mali naucit od chlapov jednu vec.Nie vzdy treba pitvat,analyzovat a navrhovat 250 rieseni.Chlapi pojdu na pivo,ponadavaju na robotu,postazuju sa na hlucne deti a manzelku v deravych teplakoch,spolupatricne sa zasmeju a idu spokojne domov. Berte to s nadhladom,ale je MDZ,tak obcas mozeme niekoho len tak poklepat po ramene a pochopit,ze nie kazdy sa chce predierat zivotom ako dravec,niekto je spokonny aj doma za humnami.Autorka si to aj tak musi poriesit sama.Tu len klabosime.

haley7897
8. mar 2023

@tululu 1. O co je príspevok ktorý nemá nič s témou lepší?
A po 2. Ver ze chlapi medzi sebou rozoberajú veci, vzťahy, situácie zľava, sprava ze by sa ti hlava točila 😆

tululu
8. mar 2023

@haley7897 1. O nic.Ale aspon nezaboli 🙂
2. Nepoznam chlapa,ktory by vecer nepadol na vankus ako poleno,lebo mu hlavou behaju rozne myslienky a variacie 🙂 Nehovorim,ze nie je,ale fakt nepoznam.

haley7897
8. mar 2023

@tululu ale ja som nespomínala nikoho spankove návyky..

tululu
8. mar 2023

@haley7897 Ani ja.To bolo pripodobnenie.Ked sa chlap chlapovi stazuje,druhy ho placne po ramene a povie ake to je na figu,slusne povedane.Ked sa s kamoskami stazujeme,je to na tri hodiny psychoanalyzovania pri kave.Kopec zien sa tu pride postazovat,vyrozpravat a 35 komentov za radom je zoznam chyb,ktore urobila.To fakt cloveku pomoze.Hlavne takemu,ktory nehlada riesenie,len sa proste chce vratit domov.A komu sa nechce citat zbytocne staznosti,nemusi.Ci?

haley7897
8. mar 2023

@tululu nerada sa opakujem, ale ako som písala vyššie, veľmi by si sa čudovala koľko, do akej hĺbky a detailu dokážu chlapi rovnako rozoberať témy.
A stále nerozumiem ako prispieva tvoj komentár. Tie zvyšné boli aspoň k téme. Možno niektoré neboli podané najtaktnejšie, ale aspoň zovseobecnujuco nebagatelizovali a neplietli do toho nejaké emdéžet. Ľudia sa vyjadria k príspevkom vrámci svojich 🧠 možnosti a 🗣️ schopností, čomu nerozumiem je, prečo sa ľudia zapájajú do témy s tým, že im príde zbytočné niečo rozoberať. A. K. A "prišla som prispieť tým, že neprispejem"... 😳

mateson
8. mar 2023

@michbel kto vydržal Matoviča,tak Fica dá v pohode 🙃

michbel
8. mar 2023

@mateson Matovic je zly, ale Fico je uplne peklo, nieco co sa nevie ani vysvetlit slovami. Slovensko s Ficom pojde cestou Madarska a potom Bieloruska.

anika2007
8. mar 2023

@enni9 vezmite sa,majte dieta,a potom s dietatom tu mozes byt i sama na materskej zacas,muz zarobi a po case sa vrati.teraz ho nic domov netaha.

denie111
8. mar 2023

@enni9 podľa mňa tu rieši každý hlúposti... Ja ti verím ze chceš prísť naspäť. Nie každý si vie zvyknúť na inú krajinu a ze je tak ďaleko od svojich blízkych, tiež by ma to ťahalo naspäť. Tiež by som si nevedela zvyknúť. Ja by som ti poradila len toľko ze sa porozprávajte.. A pokiaľ naozaj nebude chcieť sa vrátiť. Tak to bude znamenať pre vás rozchod... Ale zase stará nie si.. Budeš aspoň s blízkymi.. Pri rodičoch by som bola kým si nenájdem niečo pre se a a potom by sa to už ukázalo nerieš všetko až tak do predu.. V prvom rade pokiaľ šťastná tam nie si tak sa vráť. Ci už sním alebo bez neho.. Netráp sa tam...

mikadooo
8. mar 2023

@enni9 nech ti povie deadline - alebo spolu vydiskutujte a následne dohodnite deadline - za mňa najmax hranica by asi bola 2 roky. A potom domov. Ak potom začne vymýšľať, ja by som ho tam nechala. Je ale každopádne dobré mať svetlo na konci tunela.

jahodka11
8. mar 2023

No neda mi napisat… sama žijem vo svajciarsku uz skoro 10 rokov a budete sa diviť, nemcina nie je vobec TOP… učím sa dodnes… manzel tiez..on rob v kancelárii, ja upratujem v jednej firme… tie,co pisu, ze si uz davno mala vediet jazyk.. asi sa nikdy nikam ako do vedľajšej dediny nepozreli… lebo uz len vo svajciarsku je to v každom kúte uplne,ale ze uplne iny dialekt…pripadne taliancina, francúzština… ale naco to tu budem rozpisovať, kto vie, vie…kto nie…ako tak citam, poradit vie aj tak… ani neviem, c mi tie debilne komentáre skor dvíhajú tlak,alebo su na smiech… poznam vela ludi, ktorí sa vrátili..ktorí su tu dočasne a potom taki ako my, co sa neplánujú vratit…ale my kvoli detom,ktore su tu doma.. ja by som isla este niekam.. do inej krajiny..aj manzel mozno..vlastne viac ako ja by chcel,ale kedze su uz deti, je to zložitejšie..deti su uz vacsie, 15 a 10 a starsi sa dostal na dobru skolu,takze by t bola skoda..ale chapem tvoje pocity… mne sa tu paci, ale ci je to ten pravý domov..zatial asi nie..xy problemov ako vsade,lenze v cudzom jazyku…a nie kazdy je hned priebojný a nauci sa hovorit..a nema s tym problem…skusila by som na tvojom mieste este popracovať na jazyku..isla na urad prace..aj ked tam ti ponuknu hocičo a musis to vziať…cize to je taka podla mna posledna moznost…a uvidis.. a teda, naozaj by som este raz hodila rec s partnerom.. ze oňho učíte nechces prist, ale zatial to teda nedavas ani tu v CH…ono je to velmi tazke,ale jeden z vas bude musiet urobit kompromis…co sa po rokoch bude zdať ako velky problem… mozno… a mozno nie…na SK neviem najst nejake pozitíva…okrem rodiny… bohuzial…ale toto tiez pochopia len ti,co niekde boli.. a zili tam…aspon chvilu…inak je zbytocne cokolvek vysvetľovať…drzim ti palce…hlavne sa skus nevidiet to takto cierne… lebo nie je tu zle… len je to ine….

andreatytler
9. mar 2023

@enni9 Moja prva reakcia bola ze chuda moje, tvoj priatel je riadny magor. Velmi dobre viem ako dokaze rodna zem cloveku chybat, ale ako citam dalej tak nechapem naco si za tym priatelom isla ? Par rokov to tam neznasat, trpiet a sabotovat vsetko dobre co pobyt v zahranici ponuka a potom sa vratit. Robis velku chybu.

500 je privelka investicia… to vazne ??? nechyba tam nula???

Hudba je tvoj vysnivany job. Ved to sa da robit kdekolvek, je to medzinarodny jazyk!!!

Ale najviac ma dostal ten opis “otrasne neludskych pracovnych podmienok” ze musíš robiť rýchlo, kvalitne, vychádzať s kolektívom, nesmieš sa na nič sťažovať lebo ti job hned vyfukne nejaky migrant.

Vobec sa necudujem ze ta priatel posiela samu domov.

nelili1978
9. mar 2023

@enni9 no ja s mojou povahou by som jednoducho išla domov a vybavené. Keď sa niekde necítim dobre, neostanem. Priateľ sa evidentne rozhodol žít tam, takže nemôžeš nasilu chcieť, aby išiel ....

natalka13
9. mar 2023

@enni9 moze si najst lepsiu pracu, naucit jazyk ked chyba rodina a Slovensko nikdy tam stastna nebude

sendricka
10. mar 2023

@enni9 ja by som robila súkromné vyučovanie doma.

modrykonik33
10. mar 2023

Na skúšku by si mohla prísť na Slovensko a tu sa po čase rozhodneš akým smerom sa budeš uberať, možno ti Švajčiarsko a priateľ bude moc chýbať a prehodnotiš svoj názor

lenagawel
3. apr 2023

och ja som takto odisla koli manzelovi, ten pred svadbou sluby a po svadbe sa veci zmenili on zacal menit nazory a ja teraz prezivam tu to iste co ty….takze si to ozaj premysli predtym ako urobis take vazne rozhodnutia

kvietocek87
10. júl 2023

Radšej za menej peňazí,ale doma......

norbi2501
23. nov 2023

@enni9 poradene ti tu uz bolo a aj celkom trefne( sudiac ako clovek co zil 10 rokov v Uk ), tak len doplnim : V zavislosti od krajiny kde zijete , zacni si sperkovat jazyk na uroven aspoon silne B2 az C1 casom a to u domacich lektorov/ sukromnych skol, pozeraj len v danom jazyku, slovnik vzdy po ruke a kazdu vec co uvidis a nevies hned si prekladaj.Jazyk je cesta do duse kazdeho cloveka( plati to obojstranne) , skrz tuto znalost sa ti pod kozu zacnu lepsie vryvat kulturne zlozky danej krajiny,( jazyk su predsa zvyky, vsetky prvky naridnej kultury, povedomia, humor, povaha a natura ludi je nim ovplyvnena, vsetko), spoznas kopec native speakerov, ale hlavne ludi co sa podobne trapia ako ty ;), cim viac poznas a vies o mieste kde si, tym ho mas viacej rada , je psychologicky dane ze proces aklimatizacie a prekonanie kulturneho soku trva cca3 az 5 rokov ( samozrejme za vyssieho predpokladu chcenia), ja som s tym zapasil tiez dlho tak 3 roky a nakoniec je UK moj druhy domov a milujem kazdy aspekt tejto kultury( samozrejme jazyk viem na urovni slabsieho Angkicana alebo Oni mi zvacsa typuju ze som z Irska, nevedia si uz accent zaradit ku Slovanom).. netreba hundrat a pustit sa do prace, podporit muza, on podpori teba a vsetko sa pomalicky napravi( vnutorny pocitovy salat) k lepsiemu. Kamarat ma zenu polku a tiez maju malu, ona normalne nepracivala aj dva roky lebo muz dibre zarobil na stavbe aj 4000 libier mesacne, co pokrylo s prehladom vsetko

suzikaa
28. júl 2025

Tu si niekto naplánoval peknú rozprávku ,,práca von, vrátite sa, svadby, deti, sedieť na materskej kým on bude makať a budete žít šťastne do konca zivota". Riesis veci, ktoré sa nedejú momentálne (zásnuby, materskej). Nechávaš sa ťahať svojim priateľom, nie je to tvoj muž. Tvoja jediná starosť je rozhodnúť sa za seba "Chceš žít v zahraničí s nimi alebo doma bez neho" . K rodičom ist nemusíš veď ste isli robiť na bývanie tak niečo zarobené na zaciatok tu mas, najdes si zas pracu a je to. Ale to nechceš, lebo ty chceš istou aby ťa mal kto ťahať za ruku a na koho sa obratit. No toto rozhodnutie musiš spraviť sama a to skôr než týmto sťažovaním sa (čo asi aj vo vzťahu má zlú atmosféru) on rozhodne za teba. Zrejme sa mu do tvojho plánu nechce.

anonym_f3a546
28. júl 2025
@suzikaa

Tu si niekto naplánoval peknú rozprávku ,,práca von, vrátite sa, svadby, deti, sedieť na materskej kým on bude makať a budete žít šťastne do konca zivota". Riesis veci, ktoré sa nedejú momentálne (zásnuby, materskej). Nechávaš sa ťahať svojim priateľom, nie je to tvoj muž. Tvoja jediná starosť je rozhodnúť sa za seba "Chceš žít v zahraničí s nimi alebo doma bez neho" . K rodičom ist nemusíš veď ste isli robiť na bývanie tak niečo zarobené na zaciatok tu mas, najdes si zas pracu a je to. Ale to nechceš, lebo ty chceš istou aby ťa mal kto ťahať za ruku a na koho sa obratit. No toto rozhodnutie musiš spraviť sama a to skôr než týmto sťažovaním sa (čo asi aj vo vzťahu má zlú atmosféru) on rozhodne za teba. Zrejme sa mu do tvojho plánu nechce.

@suzikaa diskusia má dva roky, predpokladám, že to je už všetko vyriešené

vroni
28. júl 2025
@anonym_f3a546

@anonym_f3a546a hlavne sa autorka, ako je dobrým zvykom, ofucala a zrušila účet, takže sa nedozvieme, ako geniálne všetko vyriešili.

suzikaa
28. júl 2025
@anonym_f3a546

@anonym_f3a546 aha. mne to ponúklo po pravej strane a nepozrela som sa na dátum. Tak snad to doriešili

anonym_f3a546
28. júl 2025
@vroni

@anonym_f3a546a hlavne sa autorka, ako je dobrým zvykom, ofucala a zrušila účet, takže sa nedozvieme, ako geniálne všetko vyriešili.

@vroni to je vždy, keď odpovede nie sú podľa predstáv autorky témy

vroni
28. júl 2025
@anonym_f3a546

@vroni to je vždy, keď odpovede nie sú podľa predstáv autorky témy

@anonym_f3a546, veď áno, s autorom témy treba vždy súhlasiť, inak si zmaže účet alebo založí anonymnú tému, aké sú všetky ženy zle 🤣🤣🤣

Strana
z5