icon

Chcem tretie dieťa, ale manžel je proti

tretiedieta
31. okt 2017

Dobry den, mam 34 rokov a moj manzel 40,mame dve deti,dcera 5 rokov a syn 2 roky.Velmi tuzim po tretom dietatku,ale manzel je zasadne proti. Deti sa navzajom velmi miluju a tiez by uvitali surodenca. Ako by ste to riesili? Dakujem

vandica
1. nov 2017

@monise a kde som ja napisala, ze mat 3 deti je trapenie??? Ona sa zrejme trapi, ze chce dieta a manzel razne nie. Keby ma to netrapi, tak sa sem asi nejdem stazovat a radit ako presvedcit manzela nie?? Deti su obrovsky dat a bohuzial nie kazdemu su dopriate. Preto som jej napisala, aby sa tesila z deticiek ktore ma doma, lebo manzel asi nestupi, tak naco byt zbytocne z toho smutna. Treba si to povedat takto a utesit sa tym, kedze s manzelom asi nepohne.

cecilia68
1. nov 2017

@sazumak Plníš tortu s rukami na mobile?

sazumak
1. nov 2017

@cecilia68 Už som naplnila...pošlem obrázok? 🙂

mircalla
1. nov 2017

@sazumak preco by som to nepochopila? Niekde som povedala, ze na vsetko v zivote su potrebne peniaze? Preco stavias vsetky ostatne do pozicie materialistickych svin a zo seba robis dokonalu matku? Pretoze presne to robis uz asi x stran. Pokial sa mi nieco protivi, tak neustale nadradovanie sa.
Co si opat predviedla, pretoze narozdiel od teba nieco nepochopim.

sazumak
1. nov 2017

@mircalla No neviem, kto tu písal, že dopraje svojmu dieťaťu všetko...to nie je dokonalé? Pekný večer prajem a kľudne si píš ďalej sama so sebou, ja debatu považujem za ukončenú 🙂 A prajem Ti, nech z Tvojich detí raz vyrastú dobrí ľudia, podobne ako z mojich...však to si prajeme najviac 🙂

mircalla
1. nov 2017

@sazumak Nikde som nenapisala, ze doprajem detom vsetko. Neklam. Cely cas tu tvrdim, ze moje deti zdaleko nemaju vsetko a ani to mat nebudu, povazujem drahe veci za plytvanie. Snazim sa, aby mali zazitky a aktivity, na veciach mi nezalezi.
Takze opakujem - neklam. Ano, co sa tyka ukoncenia debaty - myslim, ze tvojho nekonecneho chvalenia sa a povysovania uz na dnes stacilo.

dskjhfdlkdjhl
1. nov 2017

@sazumak neviem, ale stale tie Tvoje prispevky na mna posobia tak, ze rodiny, kde maju menej deti, si viac potrpia na materialne hodnoty. Bud sa len nejako nestastne-nepresne vyjadrujes, alebo si to fakt aj myslis. My nasim detom ani nahodou neplnime vsetko, co chcu, ani im nekupime kazdu hovadinu, toto skutocne vidim skor u takych, co tych penazi maju menej. To, ze mam dve deti, to absolutne neznamena, ze nemam vztah k detom, alebo, ze sa im neviem tak venovat ako taka, co ich ma 5. A ani to neznamena, ze sa starsia nevie postarat o mladsiu, akurat teda nema taky pestry vyber, ako keby mala styroch mladsich surodencov.

sasa1310
1. nov 2017

@katarinka289 no neviem ako ty, ale ja by som deti s takým ani nechcela, ktorý by to ani nepocítil, že je o jedno dieťa viac. 🙂 A to mám doma 3 deti, ktoré majú plnohodnotného otca ako matku

katarinka289
1. nov 2017

@sasa1310 Pocitil by to tak, ze namiesto s dvomi detmi by chodil na vylety s tromi, nehral by sa s dvomi ale s tromi, neukladal by spat dve, ale tri....podla mna ziadna zmena

dai
1. nov 2017

@ostorha velmi zvlastny prispevok, pre mna az smutny ... cize ma pekny album tak ma sikovne deti a jedno ma pekne tak bude este sikovnejsie ako vsetky ostatne a je to dokaz ze je rodinne zalozena☹ od teba som uprimne takto povrchny prispevok necakala☹ aj ked teda vsimla som si na mk ze zeny s peknymi detmi ci sane pekne maju omnoho viac likov ako obycajme... ale ako pisem, prave od zastankyn duchovnych hodnot by som toto spravanie necakala...
Pekny vecer

katarinka289
1. nov 2017

@dai ja uz sa tu nejdem vyjadrovat k teme, len k tej kamoske- riaditelke od @suzumak . Aj ja mamznamu, ktora maa sice len dve deti, no v pohode by za ten cas zvladla odrodit aj viac a tiez sa v 32 rokoch stala riaditelkou

katarinka289
1. nov 2017

@sazumak problem je v tom, ze niektore zeny si nedokazu spravne rozdelit cas a potom nestihaju ani dve deti. Moja mladsia dcera isla do skolky v 2,5roku, chodim do prace, do skoly a deti nestradaju na nicom a uz vobec nie na pozornosti rodicov. Chodim cvicit, bravamm si ich so sebou. Sme spolu a tiez sa tamvyblaznia s druhymi detmi.Venujeme sa im, ako to len ide a kazdy volny cas sme spolu ako rodina. Ci by bolo o jedno dieta viac, nic by sa nezmenilo, ved tie starsie uz budu samostatne. Ide ozaj len o to, ze niekto uz to proste nechce vseto od zaciatku

dai
1. nov 2017

@katarinka289 v 32 kludne riaditelkou moze byt - to som nikde nespochybnila - tiez som v tom veku mala 2 deti a peknu karieru za sebou... ale sama hadam uznas ze mat 2 a 5 deti je trosku rozdiel - keby rovno na materskej nezostala ani den tak jej to porodit trva o 3 roky viac a asi aj prace s 5timi detmi bude trosku viac a casu na karieru menej ako s 2mi...

lenka_samorin
1. nov 2017

u nás tretie dieťa našťastie chce len 3r. dcéra. A dôvod je to, že sa jej nepáči, že chodím do práce a bola by radšej, keby som bola doma a ona sa mala s kým ďalším hrať.

katus226
1. nov 2017

Zeny, nekrmte trola, vsetky vieme kto to je v tejto diskusii... trolov treba len ignorovat

katarinka289
1. nov 2017

@dai to si nedovolim posudzovat. Nepoznam, neviem

sasa1310
1. nov 2017

@katarinka289 je to riadna zmena dve deti alebo tri. A určite ešte väčšia mať štyri alebo päť detí. Už len keď sa chceš venovať každému osobitne aspoň tú hodinku denne, s každým robiť domáce úlohy zvlášť. A chodiť pri tom do práce.
A aj väčšie deti potrebujú starostlivosť, nie iba tie menšie. Mám už väčšie deti a koľkokrát sa potrebujú vyrozprávať viac ako tie krpaté škôlkárske. U nás našťastie vychovávame a o domácnosť sa staráme obaja rovnako. Takže manžel vedel veľmi dobre čo je to mať jedno dieťa, dve deti a nakoniec tri deti.

robin_claire
1. nov 2017

@sazumak Inak neda mi, co tu pises, ze vysokoskolske vzdelane zeny su vsetko ucitelky, jedna co ma 5 deti je dokonca riditelka - to je akoze nejake terno, z coho mame padnut do kolien? Praveze je to dost tragicke, ked sa vysokoskolsky vzdelane zeny dokazu v tom regione zamestnat len ako ucitelky...

skumavka
1. nov 2017

Len tak na margo celej témy. Mám kolegyňu- lekárku, ktorá má 4 deti a poznám ďalšiu lekárku, ktora má myslím 8 deti. Normálne pracuje v ambulancii. Tiež sa často pýtam, ako to robia😲 Ale sú mi pozitívnym vzorom.

kiwi3
1. nov 2017

@sazumak ja len, ze gramaticky zle pouzivas von-vonku a sem-tu. zle sa potom cita ten serial o vasej dedinke

mandala77
1. nov 2017

@dai Ty dokážeš niekdy byť ticho a neoponovať každému? Neviem, čo si Ty o sebe myslíš, že si nejaká autorita, ktorá určuje normu, že keď nejaká osoba napíše príspevok, ktorý by si od nej nečakala tak akože čo?
Som to už pár krát u Teba čítala. Ešteže všade dávaš tie smutné alebo veselé smajlíky, aby sme chápali Tvoje vnútorné rozpoloženie.

skumavka
1. nov 2017

@marina24 môžem vedieť prečo konkrétne sú tri deti v dnešnej dobe moc?

sasa1310
1. nov 2017

toto je super, keď pracujú a majú viac detí a ide im to. Toto obdivujem. Ale je mi smutno z tých čo si ozaj spravia viac detí, len preto, aby do práce nemuseli a nehovoriac, že koľkokrát sa tie staršie starajú o tých menších súrodencov.
@skumavka

skumavka
1. nov 2017

@sasa1310 To už len každý vo svojom vnútri vie, aký motív ho vedie k tomu mať ďalšie dieťa- deti. Ako sa vraví- každý vie, kde ho topánka tlačí.

lulu369
1. nov 2017

@tretiedieta ahoj, neviem čo písali baby predo mnou. Ale k tvojej otázke. Pravdu povediac, asi by som na "pílu" netlačila. Ono je iné keď chcú obaja, ale tak toto je iná situácia. Možno k tretiemu babu prídete, tak povediac náhodne, bez toho aby si manžela musela presviedčať😉
My sme s mm tretie bábo neplánovali (aj keď ja som veľmi túžila po druhej dcérke). Sen sa mi splnil, mám doma dve dcérky a jedného synčeka. Keď som zistila, že som 3-krat tehu, ostali sme s mm v šoku a padlo aj slovo potrat. Ale vtedy sa moja polovička rozhodla, že si bábo necháme a nasa mladšia dcérka sa narodila na 6. výročie našej svadby.

mircalla
1. nov 2017

@sasa1310 Mam rovnaky nazor.

dai
1. nov 2017

@mandala77 poprosim ta vyjadrovat sa k teme - to ze ti lezim v zaludku chapem pani dokonala - a teraz skus nieco k veci...
A len pre tvoju informaciu - je moja vec k comu sa vyjadrim a detto ku komu - ci ty si myslis ze sa mozes vyjadrovat k mojim prispevkom brz oslovenia? Si ty nejaka autorita ci jednoducho len sa musis strcit do kazdej temy kde ja pisem? Mas ich tu milion na vyber tak ta poprosim ist rozdavat svoju nekknecnu mudrost do inej - ja prispiev len do 1-2och😉

ostorha
1. nov 2017

@dai Takto ja poznam jej prispevky aj jej hodnotovy rebricek.,.Viem na co sa zameriava v zivote aj pri vychove deti.To ze ma krasne deti je fakt a tu mladsiu ma extra krasnu co je tiez fakt a mrte ludi jej vravi aby ju dala na modeling lebo to dievca je velmi fotogenicke ,Ja kebyze mam modelingovu agenturu tak ju beriem vsetkymi desiatimi takto bol moj príspevok mysleni,cisto z estetického hladiska. Nie ze preto ze je krasna je inym detom nadradena to vôbec nie .

mircalla
1. nov 2017

@ostorha nic v zlom, ale co ma modelingova agentura s touto temou. Mimochodom, uz len uvaha dat dieta na modeling mi pride mierne od veci. uz len kvoli tomu dietatu

bibaryba
1. nov 2017

netlac na pilu ked to ma prist tak pride ja mam 3 deti 13,11,2 starsi su uz samostatni a hrame sa s malou omladila nas