Chcem tretie dieťa, ale manžel je proti
Dobry den, mam 34 rokov a moj manzel 40,mame dve deti,dcera 5 rokov a syn 2 roky.Velmi tuzim po tretom dietatku,ale manzel je zasadne proti. Deti sa navzajom velmi miluju a tiez by uvitali surodenca. Ako by ste to riesili? Dakujem
@ostorha krasnych deti je kopu - nie kazda matka citi potrebu svoje deti prezentovat na anonymnom fore - v kazdom pripade ako som pisala ma teda prekvapilo ze fotky peknych deti si spajala s ich sikovnostou ci s postojmi ich matky - tak som teda pochopila tvoj prispevok...
A teda pre teba - preco som sa k tebe vyjadrila - len aby mandalka mala pokoj na dusi - ja tiez sem tam dostanem vyjadrenia ze od mna ocakavali iny typ prispevku - ja to vzdy vnimam v urcitom smere ako kompliment ze si ma clovek pre nejake pozitivne vlastnosti/ naxory zapamatal z diskusii a zrazu mu moj nazor nesadol - napr. Mandalu si nespajam s nicim - nepamatam si ze okrem rypania a zranovania mojej osoby by som od nej citala nazor:-/
Tak bola myslena aj moja pripomienka k tebe - proste ma prekvapilo ze ta taketo povrchne veci zaujimaju - vysvetlila si.mi ako si to myslela - ok pre mna - ja som este tento nick nezaregistrovala ale teda ja prispievam len do diskusii ktore mam pocit ze sa ma tykaju - kedze teraz cakam 3tie dieta tak je to napr. Tato diskusia...
Pekny vecer
@dai je v Tvojej komeptencii ma prosiť k čomu sa mám vyjadrovať? Veď Ty si sa vyjadrila k ostrohe (nie k téme), rovnako ako ja som sa vyjadrila k Tebe. Píšeš, že je Tvoja vec, k čomu sa vyjadríš, ale keď sa ja vyjadrím rovnako k Tebe, máš s tým problém.
Nebuď paranoidná. Teba sa nedá neprehliadnuť, lebo ak už v nejakej diskusii si, vyjadruješ sa ku každému, vysvetľuješ, obhajuješ svoj názor a do krvi oponuješ všetkým, ktorí zdieľajú iný. Reaguješ na každý závan vetra, hlavne taký, ktorý je voči Tvojim presvedčenia a názorom.
Si na seba príliš precitlivená, ak moje príspevky voči Tebe sú tak zraňujúce a rýpavé. A teraz kontroluj lajky .-)
@mandala77 Ty si nikdy nevyjadris k teme. Vzdy sa vyjadris len k diskustujucim. Prides do kazdej diskusie, par ludom vynadas a ides do dalsej. Zial nikdy nemas co povedat k teme, ides vzdy s cielom rypat. Ale ved to vies, kedze ti to tu pisalo uz x ludi. Takze opat nic nove pod slnkom ani v tejto teme. Naco si sem prisla - riesit Dai, lebo si na nu vysadena?
@mandala77 ako povies... opat - skus aspon raz k teme, aby si ta mal sancu clovek zapamatat aj inak ako vecneho rypaca...
Ja chodim len do par diskusii - ako som povedala, kde mam pocit ze viem nieco k teme a ano - hadam je normalne ze v diskusii hajim svoj nazor - obycajne voci osobe, ktora haji svoj, ale ta ti uz viditelne v zaludku nelezi🙂 som rada ze som pre niekoho bez nazoru taka zaujimava ze si ma v tej zaplave diskusii, ktore tu su vzdy najde, aby si trosku zahojil svoje ego a nechal volny priebeh svojim nenavistnym emociam...
Krasny den ti prajem mandala - hadam dnes aj iny zmysel tvoj den bude mat - nielen osobne navazanie sa do ludi ktorych vobec nepoznas...clovek inak normalne ma chut si ta prisvojit ako svojho osobneho voyera, ale kedze som ta v inych diskusiach videla takymto istym sposobom skakat aj do inych nickov tak chapem, ze vlastne o mna ani tak neide, skor len o nejake tvoje komplexy - odporucam si ich poriesit inaksim sposobom.
@dai ja len tak zbezne citam prispevky, takze neviem presne co vsetko tu uz odznelo.. Len sa chcem vyjadrit ktomu co zeny stihaju popri viacerych detoch.. Realne poznam dve zeny - moje velmi dobre kamaratky co stihaju vela.. Jedna ma vlastnu uctovnu firmu a 4deti s malym rozdielom (najstarsia ma 6, najmladsia 1) a druha ma deti 5, je vyskumnicka a iba ten piaty je s vacsim odstupom.. Obe su vzdelane zeny, deti su vychovane vyborne a oni popri nich pracuju a aj sa staraju o domacnost plnohodnotne.. Priznam, ze neviem ako to robia (len viem ze jedna z nich ma upratovaciu sluzbu), ja by som ani zdaleka nestihla to, co ony - hlavne by som nevedela tak rozmyslat a prepnut od deti k pracovnym.veciam.. Ale ja som sa akosi zmierila s tym, ze si asi neviem dobre zadelit cas aby som stihala viac.. Stale sa spolieham na to, ze sa zlepsim ked najmladsi prestane byt taky nespokojny 😅
No ale teda len som chcela, ze realne take zeny existuju a ja ich obdivujem..
@jana_eyre potom je super ze stihaju... ako pisem, ja verim ze tiez budem - ja som len spochybnila ci sa to da plnohodnotne plus ze mamina z oravy tu pisala pausalne o vsetkych svojich znamych - co mne pride tazko uveritelne - ale teda mozno je to tym v akom pracovnom prostredi sa pohybujem ja - proste u nas v praci taku zenu nepoznam( ja som uz s 2mi detmi na mojom mieste za exota ) - bud maju vela deti alebo do tych 3-4 a tam stihaju aj karieru - aj ked jasne ze postupne - nie v 30tke 4 deti aj post riaditelky... ono je tiez rozdiel ci pracujes niekde kde je pohodicka - jedna mamina od nas robi vyskum rakovinovych buniek s 3mi detickami - o 2-3tej konci, zamestnavatel jej vychadza max v ustrety, alebo teda robis v prostredi zatazenom na vykon, tam asi len tazko je takyto model mozny...
Táto diskusia sa pekne zvrtla 🙂 ktoré sú lepšie, ktoré viac stíhajú, riaditeľky s x deťmi 😀
K autorke - manžel nechce, nemôžeš nútiť, možno to ešte prehodnotí o nejaký rok.
K tým čo sa čudujú, ako ženy s 5 deťmi všetko stíhajú a mnohé s 2 nie.... Áno, dakde doma, napr.na Orave, x deti v pohode. Okolo sestry, kamosky, babky, sesternice, dedkovia.... Všetci na kope, to sa deti pekne prehrajú, keď si treba dorobit tu slávnu VŠ, ma kto postrazit a pod.
Veď nech sa páči, otočiť to. Nenechať ísť muža do cudziny, nech ho deti vidia raz za cas, ale ísť s ním hocikam za prácou. Koľko by tých deti bolo, keď na hypoteku treba dva platy. Keď žena uteká po smene do škôlky upotena, vie ze jej dieťa tam je jedno z posledných, ale co uz, keď nemá za zadkom babky, dedko, sestry, kamarátky, keď je s mužom sama na všetko.... To sa potom treba čudovať, ze pri jednom, dvoch deťoch nestihla toľko ako tá čo je desiaty rok ma MD a funguje vramci rodinnej komunity?
A nie je v takom strese a pod tlakom v práci jednoduché znova otehotnieť a ostať doma, to mi každá jedna zamestnaná matka jedného či dvoch detí v okolí potvrdila. Stresy a tlaky denne v práci.... To nie je ako doma na dedine tie spomínané kamosky učiteľky, celý život spokojne v domácom prostredí.
Tiež by sme mohli kúpiť dom kdesi na krásnej dedinke, ale uprednostnili sme rodinu. To nie je o počte deti totiž, ale o tom, ze urobíme všetko pre to, aby sme boli spolu. Aby dieťa cítilo otcovo objatie každý jeden deň.
Poznám rodiny, čo si žijú krásne s viacerými deťmi, muž robí vonku, všetko super, akurát na statusy na FB. Pri blízkom rozhovore je jasné, ze sa odcudzili, ze deťom otec chýba, ale veď čo, každý si zvykne....dokonca žena aj povie, ze ak on vonku nejakú flandru ma, je to jedno, o dom a deti sa postará, financne.... Fakt extrem. A o pár mesiacov ďalšie dieťa, všetci vysmiaty, na fotkach.... Aj takto to funguje .
Nepíšem ze vždy, ale netreba sa tu tváriť, ze to vzdy parádne klape, keď zena rodí do nemoty a muž príde pár krát do roka. Že je to super, veď nie je rozvodovost u nich na dedine. A kam by akože šli tie ženy? Vydate za barak ktorý musí ten chlap uživiť.
Takže toľko na tému, ako bohovsky si organizujú život ženy s piatimi deťmi a ako tie s dvomi nestíhajú. Ja čakám druhé až po 9 rokoch, boli aj zdravotné problémy, aj nutnosť splatiť hypo. Ale ako som sa nadrela v robote za tie roky, v stresujucom zamestnaní, kde predo mnou vystriedali x ľudí, kým našli dakoho kto to potiahne, to by som dopriala každej super všetko stihajucej mamina x deti, nech ukáže, ako to dá. Pri iba tom jednom dieťati.
BTW, matky s menej detmi aspoň stíhajú robiť na nekonečné rodicaky žien ktoré su stale doma. Ich muži im na to vonku nerobia, ani na následne školky. Jasné, rodicaky sú malé.... Na väčšie fakt asi nestihame zarobiť 😅
Nech si každý má koľko uživí, môj možno nie príjemný príspevok je naštartovany tým, ze sa tu x krát vypichlo, ako si úžasne všetko organizujú tie co maju veľa detí a tie druhé praveze nie. A fakt nikomu nezozeriem, ze pozná drvivú väčšinu matiek s piatimi deťmi, ktoré nemajú okolo seba kamosky a rodiny a urobia si popritom, stále všetko samé VS, kariéru, prerobia dom a ešte sedia vo volebnej komisii, vybuduju charitu a postavia útulok....
@mircalla nemám pocit, že by@mandala77 nemala nikdy čo povedať k téme, alebo že by do diskusií chodila rýpať. Práveže som od nej čítala pár dobrých rád, či trefnych postrehov. Zato poniektoré ozaj nevedia za žiadnu cenu prestať argumentovať, asi nepoznajú to príslovie, že múdrejší ustúpi a ostávajú vo svojej bubline, že svojim nekonečným argumentovanim druhého presvedčia. Za mňa hovorím, že mňa také nepresvedci a keď to začína byť zbytočným plytvanim energie, jednoducho prestávam reagovať.
@dai moj muz je inak asi z rovnakeho "fachu" ako si ty, ak som spravne vyrozumela z toho co ta poznam cez pismena a uz on ako muz je za exota ze mame 3deti 😅😅 takze verim, ze ty ako zena to mas este divnejsie..
Suhlasim, ze asi vela robi pracovny cas.. Jedna z mojich kamaratiek ho ma flexibilny a druha zase ide skoro rano a skoro sa vracia spat.. Ten pracovny cas co som mala ja - toho sa najviac obavam ked sa pojdem zaradit spat..
@mamutka tak toto je presne vystihnute, zhrnute, palec hore 👍 👍 👍
trefne aj s tymi vysmiatymi fotkami na internete - to je len virtualny obraz, ktory o sebe umelo vytvarame, selektujeme co zverejnime, aby sme pred ostatnymi vyzerali tak ako chceme... a ked to niekto uz velmi prehana, denne na internete zverejnuje tony "dokazov" o svojom perfektnom vztahu, zivote (negativne nikdy nezverejnuje), je kazdemu psychologovi jasne, ze nieco tu nie je v poriadku... byva to znakom presne opacneho stavu nez je ten prezentovany. je to len zufaly pokus presvedcit okolie (a hlavne samu seba), ze vsetko je v poriadku. a presne toto mi napadne pripominaju prispevky jednej nemenovanej pouzivatelky v tejto diskusii 😂
Pekne sa to to zvrhlo, ale čo čakať
Každá sme iná a máme iné priority sny možnosti
Reálne koľko poznáte okolo seba rodín s 5 deťmi?ja max 3 a to pomáhajú všetci babka, dedko a ženy robia buď z domu, alebo pol úväzok aj tak nie je ľahké pre 3 deti zabezpečiť rozvoz krúžkov, učenie a pod....
Okrem jednej, ktorá spravila "kariéru"je naozaj špička v obore a riaditelka, ALE deti nepoznajú teplú večeru, každé prázdniny sú u babiek, nežijú taký bežný štandardný život
Jej muž chodí veľmi neskoro a u nej sa dalo čakať, že má vyššie ambície ako byť doma s deťmi stále hovorila, že neštudovala, aby s deťmi doma sedela, že iba v práci sa cíti docenena.Takze deti od roka jasle čo tam po tom, že plakali, k psychologovi chodili ja by som to ani za ten kráľovský plat a post nedokazala.Vsetky boli plánované so slušným vekovým rozdielom ja som taká, že keby som vedela, že mám tieto ambície netúžila by som po 3 detoch
@sazumak ty si iná, žiješ v inom prostredí, je to tam bežné.Schvalujem mužove týždňovky a týždeň čo sa Vám venuje.ano polka dediny je rodina a závidím tým deťom a mamičkám taký život.To, čo píšeš, že ženy robia vo fabrike v obchode trocha nechápem, lebo to sú zamestnania buď na smeny, alebo do 18hod a s deťmi je zase len tá ostatna rodina.Ludia sú tam sudrzni a tak sú zvyknutí
Ženy učiteľky super pekne poslanie a zamestnanie len nie všetky nimi môžu byť.Ale celkovo schvaľujem tvoj postoj k rodine detom.Zivot v hlavnom meste splácanie hypotéky na 20,30 r muž večne v práci, ženy ďaleko od rodiny celé dni samé s deťmi a sú rady, keď po škôlke škole stihnú vybrať deti a začína druhá sichta.
Viac sa mi páči model radšej byť doma x rokov s deťmi a pohoda a nemať nadupaný životopis, ale čisté svedomie, že o deti je postarané a nežijeme ako utrhnuti z retaze
@mircalla ja málokedy prispievam, ale minule som čítala tvoj denný harmonogram kedy vstávaš akú máš prácu, kedy chodis domov úprimne neviem si predstaviť kto Ti pri školákovi a tak malej dcérke manažuje domácnosť a tie krúžky čo píšeš.Ale je to tvoja vec prepáč neviem prečo sa do @sazumak navazas možno len nerozumiem tvojmu tónu, ale práveže z teba som mala vždy pocit nadradenosti.
Neviem ktorá tu písala, že ženy s x deťmi čo, ak zostane na deti sama, úmrtie, rozvod nikto nemá čarovnú gulu pomôže rodina, vyplatí sa životná poistka, predá sa dom ako ja som človek veľmi opatrný a zodpovedný, ale nedá sa žiť v takom strachu.Ci jedno dieťa, 3, 5 vždy je to ťažké zostať sama.
Ale hovorím ja také početné rodiny ani nepoznám.
Ale ako vždy zase sa nevieme vcítiť do druhej.Pre mňa je väčšia radosť vziať deti na ihrisko a navariť ako sa hnať do práce a mať stres.A vlastne neviem kam táto diskusia prisla.k autorke, ak muž nechce treba rozobrať prečo buď sa boji financií, cíti sa obmedzený, ma pocit, že stačí, že nestíhate....a možno je len viac racionálny a pozerá do budúcnosti ženy sú viac pocitove
@eliska13 jDetom sa venujem napriek tomu, ze pracujem - ono pracuje vacsina zien - aspon teda, zeny co poznam.....Vela veci riesim, az ked spia. Cele vikendy som s detmi - chodime von a mame rozne aktivity. Nevarim, nepeciem kazdy den - povazujem to za stratu casu, nehackujem, nesijem - tiez to povazujem za stratu casu. Dufam, ze som zodpovedala na tvoju otazku, ked ta uz zaujima moj zivot. Podla mna ide najma o to, ako ten cas stravis. My mame program kazdy vikend a chodime neustale von, aj v zime. Nie som zastancom toho, ze dieta musi byt doma s mamickou do 5 rokov, moja dcera ma rada deti a v skolke je spokojna.
Co sa tyka materstva a prace. Asi to musim povedat priamo, ale ma to co robit aj so vzdelanim a ambiciami,
Ja chapem, ze predavacka ci pracovnicka vo fabrike alebo niekto v statenej sprave asi nema velky zaujem popri detoch aj pracovat - takze jej vyhovuje byt doma co najdlsie. Zase uznaj, ze lekarka, pravnicka a manazerka nestudovala x rokov, aby bola cely zivot doma a chce sa uplatnit aj pracovne, co je v poriadku. Chce tiez prispiet ro rozpoctu a byt uzitocna a robit, co ju bavi. Ale to bude zase kritizovana, ze si nevazim taku ci onaku pracu a nadradujem sa. Vazim, len pisem fakty. Toto proste fakt je. Ak by vsetky zeny mali byt len doma, tak mozeme rovno zrusit akekolvek vzdelavanie
Co sa tyka story dedinka - myslim, ze sme sa tu viacere zhodli, ze o nadradovanie ide, samozrejme mas pravo na nazor.
@eliska13 A ono bud rada, ze zeny pracuju - vytvaraju tak HDP a platie dane, aby sa sa mohli financovat zo statneho rozpoctu rozne pridavky ci prispevky
Ja uplne chapem, ze sa do prace nehrnies, to sa u nas dost vela ludi. Chapem aj to, ze nemaju motivaciu - nizky plat, nezaujimava praca. Pochop aj tie, co pracuju, lebo chcu nieco dosiahnut a maju potencial to dosiahnut
Teraz bude zase obvinena z nadradenosti, ale tak to je.
@mircalla suhlasim, len doplnim - predavacke, ci pracovnicke vo fabrike sa casto ani neoplati ist naspat, ak nema zabezpecenu statnu skolku.. Tiez to nepisem ako nadradena, ale ako clovek bez tych ambicii.. Robila som aj predavacku a sice moja posledna praca bola ina, financne by sa mi vlastne ani neoplatilo vracat sa skor ako deti mozuist do skolky (len problem je, ze statna skolka nebude ani ked najmladsi 3r dovrsi)
@dai Nie urcite nemylim.Nechajme to uz tak sme ake sme ani jedna nie sme dokonala robime chyby,je to internetove forum vsetko co sa tu popise treba brat s nadhladom ,Mna aj toto forum pomalilinky uci jednej vlasnosti ktoru som vzdycky chcela mat,nebrat veci osobne a naucit sa nereagovat v navale momentálnych pocitov.A nick Sazumak ja obdivujem lebo trpi vaznym chronickzm ochorenim,ze vynosila .porodila a odkojila s nim dve deti ja by som sa z jej diagnozy poserkala a velmi pravdepodobne deti vôbec nemala.A ona je rozumna ,mysli aj na zadne kolieska odkladaju na sporiaci ucet pre pripad nudze,mozno sa nevyjadrovala dost zretelne ale myslim ze je to pracantka a dobra mamina aj dost prisna a dievcata su vychovane a pomahaju aj starkej.Urcite tam kde zije su silne rodinne vazby ,mozno preto sa tam zeny neboja rodit vel a deti.Ja mam jedno dieta ,lebo ak by manzel vazne ochorel,odisiel od nas tak viem ze to sama utiahnem a zvladnem na viac sa necitim ani zdravotne uz ,ja sa na pomoc rodiny spoliehat nemozem iba sama na seba ako cely zivot takze ja musim byt v rozhodnutiach velmi opatrna.,Mne by dlhe odlucenia tiez nevyhovovali ,ale plne respektujem ak to tak niekto ma a je s tym OK.
Viete čo ma ešte fascinuje? Ja som aktuálne na RD, ale v čase keď som chodila do práce, som veru nemala šancu v robote vysedávať na koni a reagovať dokola na všetko, ja som ho nemala kedy ani zapnúť. Takisto bez šance pozerať na nete dovolenky, zlavomaty, nové kuchyne a pod., čo často počujem od ľudí z iných odvetvi. Ja som v robote mohla a stíhala iba prácu. Vysvetli mi to niekto? 😉
@mircalla presne tak, som zvedava, kto by na tie zeny robil - ako tu bolo do nebies vychvalovane, ze muz pracuje 3 tyzdne do mesiaca v zahranici, cize ten prispieva do rozpoctu skor v inej krajine, zena s detmi xy rokov doma sedi... niekto musi v tomto state aj makat, ale take sliepocky to nepochopia, tym to nevysvetlis
@mircalla neviem kde si vyčítala, že nepracujem?🙂ja píšem o tom čo mi robí väčšiu radost.Nie nepotrebujem, aby si mi písala kedy si s deťmi, lebo reálne mi je jasné, keď prídeš 18:30, ze to nie je terno.A teda niekto Ti musí pomáhať s vyberaním deti a tak....
Ale nie o tebe bol príspevok len mi utkvel v pamäti tvoj predchádzajúci príspevok.A presne je to o prioritách niekto radšej nebude mať nadštandardný príjem, ak ho prinesie muž a radšej navarí deťom denne a trávi s nimi čas
Každá sme chvála Bohu iná.
@skumavka tak treba si uvedomit ze to ze ty si aktualne v praci neznamena ze kazdy je... ja som tu uz pisala ze som zial niekde medzi pracou a pn-kou - za 3 tyzdne mi zacina materska, dotahujem uz len nejake veci, musim vela lezat a moja praca je na pocitaci - to znamena ze spravim napr. nejaku analyzu a kliknem na kona - napisem prispevok za 30 sekund a zase si nieco robim... pritom moja pozicia nie je execution, cize jej zaklad je v uplne inych cinnostiach ako 8 hodin denne vyplnat nieco ... plus som nocny typ🙂 najviac spravim v noci, takze velakrat veci na ktore sa musim realne sustredit zacinam robit napr. o 10tej vecer a koncim o 3tej rano - mam to takto od mala a fungujem tak stale...
chapem ze napr. predavacka stojjaca za pokladnou ten cas nema, detto niekto za pasom a pod. ... moji ludia napr. ale robia execution a tiez si kvoli vycisteniu hlavy pravidelne davaju prestavky a su na nete - osobne mi to vobec nevadi, je mi uplne jedno ci su na konovi ci facebooku - pokial si robia svoju pracu dobre a kvalitne ...
mna inak vzdy napada co vedie ludi k tomu riesit ako si organizuje cas niekto druhy, ako moze byt tak vela na nete a podobne - ako ak by bola o tom tema tak nech sa paci, ale vo vacsine tem je to uplne off topic a co si vsimam tak sa to pravidelne pouziva ako osobny utok ked dojdu argumenty🙂 tym teraz nemyslim tvoju otazku aby sme sa chapali ...
@mircalla hm, sa mi rata ze ak ma zena nazor za ktorym si stoji a je ochotna zas trochu aj bojovat, tak je oznacena hned sa nadradenu ci arogantnu☹ a ked si este dovolis napisat pravdu ktora boli tak si uz uplne ze za hyenu☹
@eliska13 Ja si vyberiem dceru so skolky a prideme domov o 18.30 pretoze sme este hodinu a pol spolu vonku, skolku mam oproti firme, ideme rovno do parku na ihrisko, pretoze dcera je rada vonku. Syna vydzvihuje zo skoly jeho otec. Potrebujes objasnit este nieco z mojho sukromia ci denneho rezimu? Kludne sa pytaj a hodnot dalej, co je terno a co nie
Lebo uz sa si aj rozhodla, ze mi niekto pomaha s vyberanim deti, vsak ano
@mircalla ok, jedno z vysvetlení. Mám však odpoveď aj z vlastných skúseností. Ja pracujem na znížený úväzok, 6 hod.denne. Samozrejme ako to na SK chodí, prácu odvádzam čo do kvantity rovnako ako ten, čo má 8 hod.prac.cas (za menej peňazí). Som medzi kolegyňami jediná s týmto uvazkom. A viem, že ony takisto ako ja čistého času venujú práci tých 6-6,5 hod. Zvyšok je kazdodenne čas na kávičku s kolegyňou, prípadne na vyššie uvedené aktivity na nete. Ja tento čas radšej venujem rodine, v pohode stíham škôlku, kruzky... Preto je veľká škoda, že na SK je možnosť kratších úväzkov , resp. dalsich prac.modelov taká obmedzená, verím že sa to časom zlepsi, pretože práve ženy- matky by to často veľmi uvítali. Za toto by sme mali bojovať a tlačiť na príslušné miesta, môj názor.
@dai ja píšem o efektívnej organizácií času, tak aby bol prac.a rod.zivot sklbitelny, viď nižšie. A ver, že nie len ľudia za pásom a predavačky si nemôžu dovoliť trcať na nete. A tí, čo môžu, by zasa tento čas možno vedeli aj chceli využiť inak, ale žiaľ musia 8 hod.drepet v robote. Tam som mojim príspevkom mierila.

@mircalla Ups tak som mimo temu,stava sa..