icon

Chcem tretie dieťatko, ale muž nechce

carinita
5. jan 2016

Baby chcela by som velmi tretie dietatko.ale moj muz nechce.mam 6 a 4 rocne.uz neviem co robit,ta tuzba je neskutocna.muz je priliz setrny chce detom dopriat pekny zivot,zijeme normalne nic extra.ale uz mi je do placu ked vidim kamosky ktore su
tehotne.poradi niekto?vdaka

mendynka
11. jan 2016

@m.i.r.i Krajšie si to ani nepísať nemohla a súhlasím s tebou! Presne tak, do oblečenia neinvestujem veľa, ale keď sa mi niečo páči, tak prečo nie, ale topánky musia byť kvalitné aj hračky, odrážadlo atď. Aj autosedačka, bezpečnosť je na prvom mieste..

m.i.r.i
11. jan 2016

@natalym tak to mas super a veru ti akurat tak zavidiet mozem...my sme si to tiez ujasnili...az na to, ze niekto zmenil nazor......pretoze ako mi bolo povedane -- nemozes dopredu vediet do coho ides a ake to bude ked sa dieta narodi..a on nemohol tusit ako ho to vezme a ako sa bude strachovat...a x dalsich veci..ze toto su pre neho veci co sa nedaju naplanovat dopredu, ze budem mat tolko a tolko deti a nic sa na tom nemeni.....rozne okolnosti zahraju ze to tak nie je a nemusia byt zdravotne..ze on proste zmenil nazor lebo ti nie je ako s tym ci si kupim nove auto alebo pojdem na dovolenku ale je to ludskom zivote a to dopredu vediet nemohol...pre mna zrada, pre neho normalna reakcia na situaciu...nemozeme mat predsa vsetko naplanovane..a zas ja sa hadam teraz s nim nerozvediem len kvoli tomu, ze ma v tomto podla mna "podrazil"...

natalym
11. jan 2016

@m.i.r.i Tak ani my sme nejako neplánovali, proste sme tak cítili obaja, že teraz a jedináčika sme nikdy nechceli, tak sa nám podarilo a bolo.

m.i.r.i
11. jan 2016

@natalym ako vravim, super...tak to ma byt..u nas to tak nie je..my sme boli spolu 7 rokov kym sme sa rozhodli mat rodinku...spolu sme zili, poznali sa a vela rozpravali o tom kolko chceme deti a zhodli sme sa, ze budu dve ale s vacsim rozdielom,,obaja sme to tak citili,ze maly rozdiel nechceme....mali sme na to svoje dovody a tak 5 rocny rozdiel sme si stanovili, ze a povenujeme jednemu a potom druhe...nikdy rec nebola o jedinacikovi, manzel je pritom jedinacik ale za tych 7 rokov v zivote nespomenul to, ze by chcel len jedno dieta...teraz ani neviem, ci vediet to predom by som sa s nim rozisla ci co? 🙂 Tazko povedat..ale ja som chcela 3 deti..ale vzhladom na to, ze sme nezacinali s rodinkou najmladsi a chceli sme vacsi rozdiel tak som si aj ja povedala, ze dve deticky budu ok..a s tym sme sli do manzelstva aj do prveho dietatka..ze urcite sa nebudeme nahlit mat hned druhe..ze si vychutname najprv toto..no ale manzel zmenil nazor uz par dni po porode..viacmenej ako som doniesla drobca domov, on chcytil paniku, ze ako my mozeme mat zodpovednost za takeho cloviecika maleho....syncek bol narocny na venovanie, ale inak podla mna v pohode dieta, ani chory nebyval, dobre spaval..len vecne sa bolo treba venovat, nik nam nepomahal, manzel siel aj na rodicovsku...staral sa prikladne..jasom si myslela najprv ze ho to prejde, ze je to cerstvo, vidi male dieta, kde teraz mysliet na dalsie...a my predsa mame cas tych cca 5 rokov..ale jeho to neprechadzalo, praveze sa to stupnovalo, pri kazdom probleme ked sme si nevedeli rady, pri kazdom zube co malemu siel, pri kolikach...ze toto on uz nechce nikdy zazit a nikdy neprivedie dalsie dieta na svet aby sa trapilo...ja som uz tusila ze nie je dobre, ale tak casu bolo dost, zacala som pritlacat az tak ked mal syn 3roky, len ze predsa neostane sam..a manzel zacal vytahovat stale viac argumentov preco je lepsie ostat jedinacikom, ze aj on bol spokojny, ze surodenci si nemusia rozumiet, ze to nie je zaruka, ze malemu len poskodime, ze sa bude musiet obmedzovat, ze nam nik nepomoze a kde to este dve deti..a hlavne vsetky tie reci o strachu..len nech uz je syn vacsi, nech uz rozprava, nech je samostatny a pochopi o com je zivot..len nie bezbranne babo...teraz je ale pravda, ze syn bude mat 6r a posledne mesiace je uz ozaj taky velky..tak "za vodou" ..zacina byt ozaj velmi samostatny, zacina nas menej potrebovat v tom zmysle ako male deticky a na manzela obcas padla nalada, ze mozno by sa mu zisiel surodenec..ja som skoro odpadla..ale ked s tym syn pride, tak to hned zazenie a povie, ze mu kupi psa alebo macku nech sa ma o koho starat a ze brat by mu len bral hracky a vsetko nicil...vidim, ze sa to v nom bije strasne...len ja nie som najmladsia a neviem dokedy mam akoze cakat ci nahodou sa sam nezlomi..niekedy si hovorim, ze to je uz aj tvrdohlavost, lebo ak povoli, tak vlastne mne ustupi...a ja presne tieto crty ked v nom vidim, nechcem aby boli aj v synovi...lebo akolkovek nerada zovseobecnujem a neskatulkujem a poznam x super jedinacikov, mame aj v rodine..tak mnohym z nich chyba presne to co mojmu muzovi -- ista davka empatie...pochopenia druheho, ze ten druhy mozno tuzi po niecom inom a pritom nie je hlupak...
U nas je to inak ale sranda, lebo o syna sa viac boji manzel ako ja...nie zeby som sa ja nebala, ach boze..ale on bol vzdy ten co ujukal, ze ide rychlo na biku, ze tam nech nejde, lebo spadne, stazoval sa na mojich rodicov co mu dali jest, na svojho otca ako sa s nim hra, ze mu to ublizi a podobne..a ja ho musim krotit, nech da svaty pokoj a zahryzne si do jazyka....nic take u nas ako vidim u kamosky ze tatko nema ani sajnu co synovi obliect aby neprechladol a uz vobec nie co mu ma dat jest..u nas je to kontrola z tatkovej strany, uz vonky krici na syna ze si ma obliect mikinu lebo prechladne ...

natalym
11. jan 2016

@m.i.r.i No my obaja nie sme ideálni rodičia, máme radi svoj kľud, takže nám dve bohato stačia, aj keď by sme mohli mať po zdravotnej stránke aj desať detí, proste na to nemáme mentálne a asi ani finančne.
Môj sa nikdy o deti nezaujímal, má ich rád, teraz majú oveľa lepší vzťah keď sú väčšie ako keď boli bábätká, to teda bolo nič moc, všetko sama som robila.

m.i.r.i
11. jan 2016

@natalym ved to ze mam pocit ze to mozno je niekedy aj lepsie..muzi vacsino nemusia babatka...teraz je uz in, ze aj oteckova pomahaju kocikovat, prebalovat, krmit....ale mozno to prirodzene proste nie je uplne normalne..moj muz od zaciatku sa velmi zaujimal, chodili sme spolu na preventivky, na ockovanie pre maleho, chodil do obchodu viacmenej on tak sa vsade vypytoval a zistoval ake mlieko je najlepsie, co je najlepsie...nevstaval k malemu v noci a samozrejme s nim bol ovela menej ako ja, chodieval ovela viac prec, ci uz zasportovat, ci len tak vypadnut..ja som bola tiez ovela viac s malym, ale on sa o vsetko zaujimal, co bude jest, co bude mat oblecene, kam s nim pojdeme, ci tam nie su chore deti...on sa tiez zacina o maleho viac zaujimat teraz ale skor tym sposobom, ze konecne sa s nim da nejako rozumne zabavit..ked bol babo tak ho kocikoval a hojdal ale potom ako zacal syn ziadat hry typu pod sa nahanat, skakat, alebo pustat si auticka po izbe, ci hulakat s dinosaurami, tak to on nemusi..to uplne vypol az kym sa maly nezacne podla neho "normalne" hrat...cize ked vydrzi v kine, na rybacke, ked s nim pojde na bicykli bez knucania a zlostenia ze nevie brzdit, kym posklada Lego podla navodu a bez zlostenia a kym bude hrat spolocenske hry bez zlosti ze prehral...nema trpezlivost na podla neho primitivne hry s ambicioznym dietatom co nevie prehrat a zlosti sa a take veci..tera sa to lepsi...ale stale riesil choroby, oblecenie, lebo ked zacala skolka, tak zacali choroby a s tym problemy kto bude s malym marodovat, pomoc velmi slaba od dedkov a babiek, ked tak sa velmi treba prosit, takze sme mali potom problemy kto bude marodovat, tak sa to odrazalo na strese doma..vtedy nam par mudrych poradilo, ze treba druhe dieta, ze aspon mamicka bude na materskej a tak nebude problem kto bude marodovat so synom...ale tak manzel hned poznamenal ze no ano, ale novorodenec bude tiez stale chory a toto on teda nechce aby sme ho tak dotrapili uz v perine chorobami a tiez ze ok a ked druhe bude mat 3 a pojde do skolky, tam sme zas tam kde sme boli a zas budeme stresovat....

danjelca
12. jan 2016

ahoj tvoj muz akoby mal nromalne taku traumu co byva ked sa muzi zucastnia porodu...prilis emocii na chlapsky system a nezvladaju to...moj muz nebol pri porode starat sa stara ale zase vsetko zdravotne riesim ja on okrajovo uz len robi co nakazem mam pocit ze tvoj muz si velmi dobre uvedomil co to je mat dieta no muzske hormony nie su tak silne ako zenine co aj cez vsetko to trapenie v tom vidi kopec radosti......my mame dve a teda nenahovarala som ho vobec.povedala som ze bude a bolo..a on by este prijal ale to ja by som uz nezvladla ...takze si myslim ze tvoj muz zazil nieco ako citovy sok

emilia25
12. jan 2016

U nás boli všetky 4 plsnovsne a to este počas chodenis sme sa o tom rozprávali takže jako pribúdali roky tak pribúdali deti.toto 4 ale uz v čase splodenis bolo z mojej strany uz neplánovane ked sme sa dlho pokúšali zacalo mi uz hrabať samé testovanie dufsnie tesenie potom sklamanie plač podarili sa nám dvojičky ale v jedenásty tyzden jedno uz tam neboli a druhemu prestali byt srdiecko a potom sme sa snazili pol roka a nic tak som to vzdala ze proste 4 nebude.naše deti boli na prvy sup a toto 4 no stresovom období sme ho plodili keďže sme vtedy riešili aj dane potom kupu domu 3 mesiace ten nám chvalabohu nevyšiel potom opet hľadánie ale to sme uz hypo mali akoby predschvslenu uz len najst pekny dom aj som našla nás dom nás doslova čakal svsgrins v tom čase nám povedala ze tam straší tak som ho chodila len kukst a hovorila si tebs chcem.samozrejme ze to nebola pravda a tak sme zase riešili hypo vsetko ja kedze muz bol v prahe.potom prišlo obdobie rýchlej prersbky muz od rána do večera soboty nedele makal na dome za 3 mesiace sme sa sťahovali potom prišla kapitola predaj bytu boze rok sme ho predávali no stres hore dole sme behali.tak aj ten sa podaril predst.ale to uz sme sa o babo nesnažili všetko som po detoch dala prec plienky perinky no vsetko.no az stačilo opet raz a za chvíľu máme krásny výsledok doma krásnu princeznu.bude to naša malá ruža medzí chalanmi.

emilia25
12. jan 2016

A to baby sme este zivili dlhe roky dalsi 40 ročný krk ktory len chodil a msstil si brucho a na posed cely chleba.prerobili cely byt z 3 izbového na 4 ktory bol svokrin a keďže muz 3 súrodencov ktorý mu povedali ze ssk tam bývaš a mi toľké prachy don valili.p opri tom švagra zivili dlhe roky.clovek si za života prejde rôznymi etspsmi ktoreho ale vzdy posunu. vpred.joj a ked si len spomeniem ze môj muz ďalšiemu bratovi požičal 300tisic sk že na rok 7 rokov mu to vracal.ach niekedy clovek fskt neuvažuje ked je mladý a dobrák od kosti.

sandra551
12. jan 2016

@adelusha Nesúhlasím... Som jedináčik a práve som vždy mala okolo seba širšiu rodinu, sesternice, deti rodinných známych, kamarátov, s ktorými mám pevné vzťahy od detstva 🙂 Nemala som nikdy pocit, že sa nudím, alebo že by mi chýbal súrodenec. Ono je to možno dobré pre rodičov, že sa im dve deti spolu pohrajú a zabavia, no mňa práve nikdy neodsúvali a bavili sa so mnou aj starší, určite to má vplyv aj na intelekt ak od malička je medzi staršími z rodiny aj. A síce teraz 2-3 deti uživíte, ale to sú maličké finančné nároky v porovnaní s tým čo príde. Žena večne doma na materskej, nemá asi nejakú šancu vybudovať si kariéru... A ako riešite dovolenky? Dvaja dospelí a dve malé deti do 12 rokov v cene? Lebo tie deti nebudú mať stále do 12 a nebude sa dať chodiť na rodinné zľavy a akcie. Stačí mať doma 3 vysokoškolákov, niektorý so štúdiom v zahraničí, niektorý možno bude chcieť byť doktor a študovať 6 rokov, jeden bude chcieť byť športovec... Nie je to práve o tom poskytnúť deťom to, aby "mohli" to čo naozaj chcú a povedzme si pravdu, tie peniaze nikomu ani tomu dieťaťu nespadnú rovno pod nos hneď s vyštudovaným titulom? Argumentovať tým, že však si zarobia... no neviem, asi by som deťom niečo chcela dať a aj podporu do života, pretože to tak ide ľahšie a kto tvrdí opak tak neviem no... Fakt neviem aký veľký rozpočet rodiny musí byť pri 3 alebo aj viac deťoch, aby toto dokázala, aby ukázala deťom svet, iné kultúry, rozhľadenosť, aby vnímali a videli svet taký aký je, mali jedinečné zážitky. A nie len "dáko bolo, dáko bude, veď sa tie deti dáko premotajú, ponosia po sebe veci"...

emilia25
12. jan 2016

Neviem ako si zabúdame zit pre tento neopakovateľný oksmzik ale strašne pozeráme do budúcnosti a uniká nám to dôležité tu a teraz opakovať sa to uz nebude.budúcnosť je uz zajtra.clovek nevie co má v zivote napisane ako dlho tu bude a ci vobec stihne zrealizovať to co si neplsnovsl v ďalekej desať dvadsať ročnej budúcnosti.potom ked uz je clovek vystavený uponshlsny a s bojujúci s chorobou lebo tsky zivot vedieme sa zastaví a začne si užívať práve tu danú chvíľu a hlavne rano sa zobudí a dskuje ze tu je ze vecer si ľahne a rano otvorí oci.pre mňa je na prvom mieste zdravie ze sme zdrsvi ze deti su zdrave ze muz je zdrsvi a ze ms zdrave ruky toto je za co som ja vďačná a kszdy den budem.ked je zdravie clovek dokáže tak veľa aj ked má viac detí.a není nád to ked si vsetky tri deti zsvine naraz do náručia a obims sa celá rodinka táto mama deti.

emilia25
12. jan 2016

A koľko párov je takých ktory tie detičky ani mať nemôžu a tak by ich chceli a brali by aj 4 keby sa zsdsrilo.alebo koľke páry rozmýšľaju tak ze si užívajú zarábajú prachy do buducnosti a na koniec po toľkých rokoch pschtenis za peniazmi si nemajú co povedať ziju vedľa seba ako surodenci a vztsh v riti a nakoniec sa aj tak rozídu alebo rozvedu.ale mysleli do buducnosti az tak ze zabudli zit spoločný život.

mk22
12. jan 2016

..necitala som prispevky, neviem, co ti zeny poradili..ale chciet dietatko musia dvaja..tvoja tuzba je malo..keby som ja mala poratat vsetky moje tuzby 🙂
..ja mam dve deti..viem si predstavit aj styri aj pat..ale to ze momentalne pracujeme a mame sa relativne dobre mi nikto nezaruci..ze o pat rokov pri troch styroch detoch sa budem mat tak isto.
Tvoj muz rozmysla dobre, ja tiez radsej zabezpecim vsetko dvom detom..v dnesnej dobe je odvaha mat aj druhe..
Ja mam 36r mozno ma to chyti pred 40 ale teraz som spokojna. 🙂

lanugo
12. jan 2016

Ja nie uplne chapem, ked ospravedlnujete fakt nemat deti, ci mat ich malo tym, ze "v dnesnej dobe to je tazke,..." preco konkretne? Nemame obchody v kazdej obci plne zakladnych potrieb pre dieta minimalne 12 hodin denne ltvorene, nemame lekarov na kazdom kroku, nemame lieky dostupne,nemame skoly v kazdej obci, skolky, nemame pracky, mycky, elektrinu, plyn, byvame v dvojizbovom dome 2 generacie,nemame moznost viaz si pozicky ns vlastbe byvanie, nepodruje stat rodiny, nemame nastavene zakony na ochranu matiek,...... ja fakt nechapem v ktorej dobe bolo jednoduchsie vychovat deti ked nie v tejto? Baby ved mi napiste, asi mam velku medzeru v znalostiach historie, lebo fakt neviem.

m.i.r.i
12. jan 2016

@sandra551 potesi aj tento pohlad na vec a hlavne poniektorych nas, co mame jedinacikov a sme z toho sklamane...ja prave sa snazim hladat taketo veci ako ty pises, aby som sa uspokojila s tym, ze to nie je ziadna tragedia aj ked bude syn jedinacik..nikdy som to pre neho nechcela, ale co narobim...musim najst tie pozitiva a pravda je co pises, ze je dokazane ze jedinacikovia maju vacsinou vyssi intelekt, hlavne teda ti ktorym a rodicia vela venuju..ono su tam rozne aspekty toho, na jednej strane sikovnejsi, inteketovo popredu, vyrasta medzi dospelymi a starsimi, vela vie, na druhej sa rodicia ovela viac boja, kladu vyssie naroky, lebo vsetko vkladaju do jedineho dietata..tam treba dat pozor velmi aby to mamicka neprhanala s opicou laskou alebo tatko s vysokymi narokmi co vklada do jedineho potomka..vsetko ma svoje plusy a minusy a co pises je aj velka pravda..opat je to len o tom, co ma kto stanovene ako prioritu, lebo zas nie kazda mamicka tuzi po kariere a pracovnom uplatneni, niektore sa citia byt ozaj "zienky v domacnosti" a staraju sa len o deti...ak vie manzel dobre zabezpecit rodinu tak preco nie..u mna ale ako u opatrnej osoby hned blika kontrolka, ze co ak si manzel najde po nasich 5 detoch milenku a sa na nas vybodne alebo strati ten skvely job alebo proste nieco a zena bez prace, bez praxe, bez persektivy ostane s detmi..ja by som to nemohla, ja musim mat svoju nezavislost, svoj pocit, ze sa o seba postaram a aj o tolko deti kolko si myslim, ze zvladnem...aj keby som ostala sama na ne...lebo potom je tu nejeden pribeh zufalej mamicky co ju muz opustil, podviedol, tyral, kadeco a oni si narobili v pohode 3 a viac deti...
Ale tieto temy sa budu diskutovat stale...kazdy nech ma ako chce...niekto vidi zmysel ozaj v osobnom uplatneni a neznamena to, ze nema mat deti...deti ti spestrenim zivota, nemali by byt ozaj jedinym zmyslom, aj ked my matky to tak citime..ale oni nas potrebuju bezprostredne mozno 10-15rokov..potom uz skor dohliadat, usmernit..ale my zijeme dalej, mame partnerov, pracu, zaluby, kamaratov...a zijeme hadam aspon 80 rokov ak je nam to dane..zivot je len jeden...a nemal by byt podla mna len obeta...
U teba super ako pises, ze si mala sesternice, bratrancov a tak..moj syn ma jednu sesternicu lebo moja sestra ma tiez len ju a viac deti nechce...a aj ta byva daleko a vidia sa 2x v roku...manzel je jedinaci, takze z jeho strany ziadni bratranci a sesternice nie su...este dokonca aj z mojich vlastnych sesternic a bratrancov teraz prva sesternica caka babo konecne, co ale bude aj tak o 6 rokov mladsie od mojho a byva v Prahe..takze co sa rodiny tyka, nas syn nema s kym vyrastat, lebo veru, keby mal tak aspon bratranca nejakeho co su stale spolu, to ma ako brata...ale takto mu musime stale hladat kamaratov...a zas len vacsinou takych co su jedinacikovia, lebo ovela menej sa s nami stretnu taki co maju uz 2 alebo viac deti..ti si vystacia sami...ja sa potom kazdeho vypytujem ci by s nami nesli na dovolenku, ci by nesli na vikend, na vylet..a 90% toho skor nie ako ano...este ti ozaj co tiez maju len jedno dieta, vtedy kaza mamicka uvita aby sa jej dieta s niekym zabavilo...
Co mam jedinacikov v okoli, tak povacsine su to veru deti starsich rodicov, nadpriemerne nadane, velmi sikovne, ale takmer vsetky neuveritelne narocne...aktivne, ukecane, vecne sa vypytujuce..co je ozaj super pre rozvoj intelektu ale pre rodica tiez velmi narocne..preto ja veru nemam rada ak niekto hovori v pripade jedinacika o sebectve rodicov...ak je stastie na maleho introverta, co sa zavrie v izbe a sam sa hra tak gratulujem...my mame uz 6rokov pohotovost, od rana ako otvori oci sa vypytuje, skuma, pohra sa trosku sam ale uz je pri mne, ze mami pod hrat hru, mami podme citat, podme sa s tymto hrat..podme vonku...v zahrade ma dreveny domcek co mu starky postavil aj ihrisko s hojdackami, smykalkou...ale sam tam vydrzi tak 5 minut..bud sa s nim musim nahanat po zahrade, alebo hrat badminton, alebo si hadzat frizbee, alebo kopat loptu...staci ze sa otvori brana pride dieta od susedov a cely den o synovi neviem..zavru sa v domceku, salia sa, vykopavaju skameneliny..a ja konecne vylozim nohy..

emilia25
12. jan 2016

Ja si myslím ze aj tento pocet deti je daný od boha.niektorým párom nadeli jedno niektorým 2 niektorým 5.kolke su prípady ze zena sa chráni tabletka ci telieskom no aj napriek tomu zostanú tehotné a narodí sa im zdrave dieťa niektory sa mozu snazit roky a nic.vsetko toto máme napisane v osude.neni to v našom chceni ci nechceni aj takýmto co majú jedno sa moze pritrsfit druhe pokiaľ ho dobrovolne nezsbiju.

emilia25
12. jan 2016

A aj preto najlepšia antikoncepcis je nespsvst s chlapom tam máte miliónovú istotu ze zostsnete pri jednom.

m.i.r.i
12. jan 2016

@emilia25 bodaj by to tak bolo 🙂 Ked mas chlapa ako ja, mas tiez milionovu istotu...🙂

emilia25
12. jan 2016

@m.i.r.i podľa mňa to tak je kolke ženy to zažili aj tu na mk ved sa chrsnili ved msli teliesko a aj tak zostali tehu.

klaudusik7
12. jan 2016
Používateľ klaudusik7 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od klaudusik7.

@emilia25 jedine, no len ci by sme to vydrzali :P

m.i.r.i
12. jan 2016

@emilia25 ved prave...ze ja citam dokola ako sa postastilo, ako sa vysmyklo, ako neplanovane otehotnie kopec zien...a niekedy aj cez antiku, cez kondom..kadeco...a ja, s prapacenim plodna ako jablon ako sa moj doktor vyjadril, mne sa nikdy nic nestane...je pravda, ze u nas by to ozaj bolo cez ochrany a kadeco, ale tak zazrak sa nekona...ja verim len v ten zazrak, ze manzel sa da spracovat nakoniec este...to by aj tak bolo najlepsie, aby babatko bolo chcene..ale tak cakam na akykolvek zazrak 🙂

emilia25
12. jan 2016

@m.i.r.i trebs vzdy verit a nevzdsvst sa.a bocian priletí.ja mám na nich vzdy šťastie dokonca aj privtych dvojiciach leteli 2 bocisny a aj teraz pri tomto.

m.i.r.i
12. jan 2016

@emilia25 jooj..no tak to uz by bolo 🙂 Moj muz aj toto nadhodil..ze predstav si ze by sme sa na to dali a boli by dve..ze by si to hodil 🙂 ale nehodil..prezil by..ved to by bolo uzasne..
Kamaratovi jeho sa tak postastilo tiez...doma mal syna 9 rocneho a 2 rocneho a ze teda daju sa este na dievca..a vysli chlapci dvojicky 😀 Tak ma 4 synov...teraz maju 15r, 8r a dvojicky 6r rocne..chlapci uzasni..sportovci...najstarsi preteka v lyzovani, bicykluju...maju sa co obracat to ano, ale uzasne cosi 😉 Skoda ze moj muz sa nevie inspirovat, on prave ked toto vidi tak uteka, ze by sme sa zblaznili...🙂

emilia25
12. jan 2016

@m.i.r.i u nás práve muz bol ten co má prve 3 mesiace ukludnovsl aj teraz sa koľko razy bavíme ze sa tesi ked pride na svet.mne tersz muz plni všetko co mi na očiach vidi.vzdy som si chcels 4 tehu vychutnať vybsvicku na novo chodit po obchodoch a nakupovať a pripravovať sa na príchod.napríklad pri chslsnoch som nemala prebalivaci pult teraz mi ju sám muz nsnutil naozaj sa tesi a hlavne keď sa dozvedel zo 4d sons ze je to naozaj dievčatko a pipik tam nebol.aj toto 4d som chcels pri každom ale sme nám šli az pri 4 inak by som dodnes nevedela co čakáme.

salamistka
12. jan 2016

@m.i.r.i držím ti palce 🙂

zabkazelena007
12. jan 2016
Používateľ zabkazelena007 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od zabkazelena007.

Vsetky ti drzime palce

mk22
12. jan 2016

@lanugo mne staci to, co vidim okolo seba, ta ponuka, ktoru si vypisala je fajn..ale na to vsetko treba mat financie, ci tie potreby, lieky, potraviny rozdavaju? Za vsetko sa plati..a nie v kazdej rodine je ten prijem taky, aby tie deti boli spokojne..preto si uvazim ci budem mat jedno, dve tri..keby som mala naplnit tuzby z detstva, budem mat aj pat deti..a kde ich ulozim spat?? Jasne, daji ti uver, kupis si byt..ale dnes ti kto zaruci ze si ta v praci nechaju do dochodku? Pride o pracu, do toho choroba partnera a kto ti bude splacat..zoberu ti aj ten bytik..
Ja som realista..a ze sa mam dnes fajn neznamena ze sa budem mat tak aj o par mesiacov

sardinka335
12. jan 2016

@sandra551 prepáč ale máš o tom uplne skreslený pohlad a typické sebecké vnimanie...first momenty a vernostne veci ti asi nič nehovoria ze? Tie by som si uplatnila aj keby sme s mužom boli sami... 😉
Su cele rodinne zlavy, dokonca moj muz vybavil v Hydroture skupinovu zlavu ked sme išli 4 rodiny (dve mali 3 deti a 2 po 2 deti) na Menorku letecky....takze to ze ty o tom nevieš neznamena, ze rodiny s 2-3 detmi uz nepoznaju svet chudence....chystame sa na Cyprus dve rodiny a 5 deti....no horor ze?
Poskytujeme deťom všetko ,,aby mohli,, ale aj od nich očakavame snahu...podla tvojej logiky by uspešnými mohli byť len tí, ktorých držia ako v bavlnke...často je to prave naopak...deti čo dostali všetko ako na zlatej tacke ani nemaju motiváciu snaziť sa. Načo, ked všetko dostanu? Stipendiá asi teiž nič ti nehovoria a brigady.....vieš ono to aj formuje charakter a nie je to len o tom ze ,,boze musim si zarobiť,, troška inak sa stavaju ludia k peniazom v ktorých maju ,,mozole,,. Zivotopisy uspešných ludí opisuju často naročnejšie detstvo, drinu, snahu a ochotu nevzdať sa...nehladať len problémy ako sa to nedá, ale ako to ide. Tvoj pohlad je obemdzený a uplne mimo misu - realitu.

salamistka
12. jan 2016

byť jedináčikom má možno určité výhody, ale nevýhody určite prevyšujú, je to vždy prínos pre dieťa, ak má súrodenca...ak sú problémy medzi súrodencami, tak je to tým, že rodičia ich nevychovali správne...ja by som priala každej žene, ktorá chce mať viac detí, aby sa jej to splnilo a každej žene, ktorá deti nechce, nech ich nemá...tak by to bolo spravodlivé

margarita
12. jan 2016

@lanugo
tiez ma toto presne zaujima, co teba, mam dokoca aj statnice z historie ale nechapem rovnako. 😉

mozno staci len to, ze kedysi nebol taky tlak na porovnavanie sa s inymi, neboli media, internet a FB a pod., a poznal si len ako zije Tvoja rodina a najblizsi susedia, casto clovek nevytiahol paty z dediny aj cely zivot.
ale dnes staci ze si otvoris tuto MK a hned niekto upadne do hlbokej depresie, ze ine mamy maju krajsie fotky deti, vacsie auto, byt, dom, lepsiu karieru alebo aspon postavu 😀 boli pri mori atd.