icon

Chcem tretie dieťatko, ale muž nechce

carinita
5. jan 2016

Baby chcela by som velmi tretie dietatko.ale moj muz nechce.mam 6 a 4 rocne.uz neviem co robit,ta tuzba je neskutocna.muz je priliz setrny chce detom dopriat pekny zivot,zijeme normalne nic extra.ale uz mi je do placu ked vidim kamosky ktore su
tehotne.poradi niekto?vdaka

carinita
autor
21. jan 2016

@simik22 som rada ze aspon ty ma chapes
@danjelca vobec nie.neda sa to vysvetliť.je to tuzba drzat v naruci malinke a dat zivot este jednému.

carinita
autor
21. jan 2016

simik22
21. jan 2016

@carinita samozrejme ze ta chapem.. ale ja raz to dieta budem mat. proste to tak citim.

carinita
autor
21. jan 2016

@danjelca vobec nie.neda sa to vysvetliť.je to tuzba drzat v naruci malinke a dat zivot este jednému.
@margarita nie.mam tuzbu este raz to zazit a dat zivot este jednemu malinkemu.to sa tazko vysvetluje.je to nieco vo mne hlboko vo vnútri.muz ani netušil ze to chcem.tak ale spracovava to asi v sebe.

danjelca
21. jan 2016

@carinita skratak nieste este komplet uz chapem..

carinita
autor
21. jan 2016

@danjelca nejak tak.nieco mi stale chyba.aleved uvidime co bude.

carinita
autor
21. jan 2016

@malabiba on netusil ze to chcem.tak je v soku a spravovava to.vzdy takto riesime veci.poznam ho.malokedy ustupi oksmzitr.sz kef popremysla o tom celom.

carinita
autor
21. jan 2016

Blbne mi mobil.prepáčte!!

maminecka2
21. jan 2016

@panidia Prepac, ale preco by sa nejake dieta malo na tomto svete trapit? Ved zivot je krasny. A este pokial sa narodi z lasky do milujucej rodiny. Fakt nechapem. Ja mam dve deti, teraz cakam tretie a teda stastni sme vsetci. Tak to zelam aj Tebe a Tvojej rodine ak nejaku mas.

margarita
21. jan 2016

@carinita
ale mne nemusis vazne vysvetlovat, preco mat tretie dieta 😉 v tomto Ta chapem, len nechapem, ze sa mi zdalo, ze to chces iba Ty, skoro az "aj proti jeho voli". mozno som to len ja tak zle pochopila, ale skratka som mala dojem, ze Ty chces za kazdu cenu ano,a on to "musi" pochopit a musis ho presvedcit.
tento moment ma na tom celom rusil....

lebo akokolvek ja tuzim po detoch, a momentalne budem mat este viac ako som tuzila 😉
viem isto, ze by som nesla proti muzovi, lebo technicky vzate je polovica genetickeho materialu jeho 😎
len toto som tym chcela povedat.

pokial casom "ustupi" alebo bude tiez tuzit po tom istom ako Ty, mas vyhrate 😵
ale ak nie, je velke riziko ho nejako do toho dotlacit,moj nazor

miriam11
22. jan 2016

@carinita nechcem rypat, ale co citam od teba, mam dost... Ako male dieta, citovo vydieras a nutis muza k niecomu, co vobec nechce. Sama pises, ze svojim spravanim a smutnym vyrazom davas najavo tuzbu po tretom dietati. Neviem, mne taketo spravanie pride viac nez egoisticke, takyto partner by mi siel pekne na nervy. Tvrdo za svojim cielom,ze? To,co chce partner a kompromis nejaky, je ti fuk. Prepac,asi si teraz nastvana, ale tak to vidim ja. A ked sa vam postastia dvojicky, huhuuu ten bude rad.

m.i.r.i
22. jan 2016

akoze niektore mam pocit tu nemate sajnu ake to je ked zena tuzi po babatku a muz nechce..ja zakladetelku dobre chapem..je pravda, ze teraz musi zvolit ten spravny sposob ako skusit muza nenapadne priviest k tomu, ze aj on to dietatko chce..s vlastnych skusenosti viem, ze to nie je vobec lahke, ja tiez stale skusam rozne sposoby..a nie na kazdeho plati rovnake..ak je jej manzel teraz v soku, lebo to netusil, tak ho treba nechat to spracovat, teraz nie je dobre tlacit...ale ja ju uplne chapem..ta tuzba je obrovska a ked ta druha strana nechce a nechce, tak je to hrozne..
Ja som uz bola v roznych stavoch tiez..aj plakala, aj prosila, aj sa vyhrazala, ultimata, kadeco..uz aj nas syn sa ma pytal, ci si musime najst ineho ocka aby mal braceka ☹ No hrozne...lebo stat niekde medzi tym, ze mozes mat naoko mozno stastnu rodinu s jednym dietatom, ale s manzelom a vsetkym s tym alebo ohrozit manzelstvo a co si hladat ineho darcu len aby som mala dieta? silou mocou? rozviest sa? no to by bola hlupost...ale je to strasne, lebo to vplyva aj na manzelstvo, na vnimanie partnera ako takeho, na intimny zivot, ze ked si mas vychutnavat pekne chvilky a mohli by ste pracovat na babatku,t ak mate ochrany neviem kolko, len aby ste ten novy zivot zabijali a ked po tom tuzite, tak to je strasny pocit..ze ja som s manzelom a myslim na to, ako zabijame nase potencialne deti a on na to, len aby sa nic nevysmyklo a nech nic nezlyha..ved to je chore..aj som ho posielala vlani za psychologom, nech mu ten psycholog vysvetli, ze to nie je normalne takto sa zatat a hlavne kvoli dovodom ako su strach - presne tie reci, ze na tento svet priviest deti aby sa trapili a co ak bude chore a co ak bude to a hento...tak ma vysmial, ze za odbornikom by som mala ist ja, lebo mi hormony trieskaju do hlavy a som posadnuta dalsim dietatom a ze to je chore..ono sa to da brat ako sebectvo z kazdej strany, ale nemozem si pomoct, nemyslim si, ze ziadame nieco nenormalne - a to druhe ci tretie dieta, surodenca pre nase deti..a hlavne ak ozaj ide o rodiny kde su podmienky idealne a nejde o 10te dieta do chatrce...
Tak myslim, ze sa netreba navazat do zakladatelky, su to proste tuzby a pocity, ze este ma v srdci miesto pre dalsie dietatko, ze este rodina nie je uplna ..mna ked sa manzel spyta, ci som stastna, ked nam je celkom fajn, tak mu vzdy poviem, ze nie som nestastna....mam rodinu, pracu, sme zdravi ( klop klop) a vsetko je viacmenej ok, ale nie som stastna...a spokojna....lebo citim stale ze nie som naplnena...a stale zacnu reci o tom, ze chudak nas syn, ze co by na to povedal, ze on maminke nestaci, ze on pre nu neznamena dost, lebo ona potrebuje este dalsie deti...no ved aj tak sa to da vidiet 😢..takze ozaj..nerypat....a hlavne je treba skusat najst sposob...aj ked to zda ako cela vecnost cakat v nasom veku dalsi mesiac, dalsi mesiac....cas leti..

libka1
22. jan 2016

@miriam11 prosim ta aky je predpoklad ze sa im postastia dvojicky? naco je dobre to hned cele takto hrotit 😖 a keby sa im aj podarili, tak co? je to snad nejaka tragedia, ved pise ze neumieraju hladom a maju sa celkom fajn...

adelusha
22. jan 2016

Bohužiaľ, toto je jeden z problémov kde neexistuje riešenie kompromisom. Buď dieta mat budú alebo nie. Teda aspoň ja si neviem predstaviť aký kompromis si mala na mysli.
@miriam11

m.i.r.i
22. jan 2016

@adelusha presne, suhlasim..tu nie je kompromis..tu ide o to, ze jeden musi ustupit...a ten jeden sa s tym musi naucit zit, zmierit sa vnutorne a "byt stastny" tak ako je...lebo inak to bude visiet nad nimi cely zivot..a to, ktory z nich to bude je prave ten problem...

danjelca
22. jan 2016

@m.i.r.i normalne som sa zamyslela nad tym co si pisala a ja si myslim toto. Dnes je trend ze muzi chodia k porodom ostavaju na rodicovskej a skratka sa viac venuju detom..ale oni nie su nato stavani a co je pre matku normalna zataz pre nich je to nieco deprimujuce az...ja mam v okoli viac parov jednotednych a polka z nich muz nechce druhe....lebo...vraj si uvedomuju co je to starost o jedno dieta vsetci az moc zaangazovani do starostlivosti..to iste pritomnost pri porode a potom odmietanie manzelky..tieto zazitky skratka muzom terba sprostredkovavat opatrne.Asi to ma byt tak ze zena domacnost deti a muz lovec a nemiesat to..muz to psychicky skratka zle znasa.

m.i.r.i
22. jan 2016

@danjelca s tym uplne suhlasim..ja som to tiez uz kedysi niekde takto zosumarizovala...moj muz bol dokonca aj na rodicovskej...pomahal so vsetkym, chodil s nami k lekarne, na ockovania, na plavanie, braval maleho vonku, vedel ho nakrmit, prebalit...varil mu..naozaj je uzasny otec a kedze vie co to obnasa tak do toho nechce ist...ale ide o tu zodpovednost, naozaj nie primarne o pohodlie ze dieta place alebo nespi...ide o zodpovednost za maleho tvora, ze sa trapi, ze mu nevies pomoct...pri porode tiez bol...museli ho vyviest uz ked mi pichali epidural a zbadal tie ihly 🙂 Ja som nakoniec aj tak skoncila na cisarskom, on musel stepovat pred dverami ked ma rezerali.....takze porod ako taky nevidel, ale muzi to velmi intenzivne prezivaju...moj muz je chlap ako hora a k tomu toho vela zazil, je sebavedomy a nestrati sa v nicom...ale zodpovednost za deti v tomto zmysle je na neho prilis....presne tato doba, kedy zeny musia pracovat a vyrovnat sa muzom a musi sa viac angazuju pri vychove nenahrava potom tomu aby bolo viac deti ziadanych zo strany muza...lebo ti co su cele dni na cestach alebo pracuju v zahranici paradoxne nemaju problem spravit viac deti..ved on sa nestara...akonahle je zainteresovany doma do tychto veci tak je to horsie..ja som musela castejsie muza ratovat ako dieta 😉 teraz napriklad ma syn 6r..a vypadavaju mu zuby...ale nechce si vytrhnut zun co sa mu kyve..zub uz len tak drzi, za nim rastie novy a moj muz riesi to, ze mam kupit nejaky gelik mu to potriet, ze syn to neche vytrhnut, ze ved ci nevidim ze ho to boli..ja vezmem servitku, pokrutim, potiahnem, maly trochu poknuci a je po probleme..podla mojho muza mu tym ublizujem, on by na to nemal srdce..ine deti si vytrhnut same tie zuby ale nas ma z toho nocnu moru..a ja si uz myslim, ze to nie je normalne, ved co je to za chlapa 🙂 A pritom je to ozaj silny sebaisty chlap, ale co sa tyka dietata, koniec..len aby netrpelo...horsi ako zenska 🙂

adelusha
22. jan 2016

@danjelca tak ale aj zeny mavaju rôzne povahy a tiez sa musia prispôsobiť situácii, zvládnuť všetko co im život prinesie. Niektorí muži si nevedia vytvoriť vzťah s malým dieťaťom, nevedia co s nim, začínajú byt otcami az ked ma dieta 2 roky, dá sa s nim rozprávať a normalne hrať- to sa este dá pochopiť, ze toto nemajú v génoch, kedze ako lovci a zberači museli zaobstarávať obživu a starosť o potomstvo bola na žene. No niektorí zas naopak, prežívajú všetko este viac než matka (ako pisala par strán dozadu m.i.r.i. o svojom mužovi) a zo všetkého majú strach. Veľmi veľa mužov utečie, ked sa im narodí postihnuté dieta, su proste zbabelí alebo pohodlní a utekajú od problémov. No ako som uz pisala skor, ked bude mat kazdy par len jedno dieta, tak za chvilu vymrieme.
Môj muž bol pri všetkých mojich pôrodoch, strihal pupočnú šnúru, ako prvy držal našich synov v náruči, ma s nimi skvelý vzťah. Pritom mal otca alkoholika, od svojich 9 rokov žil len s mamou, svokor bol navyse veľmi starý, nedožil sa ani nášho prvého syna, takze manžel sa nemal od koho učiť ako byt dobrým otcom.

margarita
22. jan 2016

@m.i.r.i
"... teraz musi zvolit ten spravny sposob ako skusit muza nenapadne priviest k tomu, ze aj on to dietatko chce...:"

toto ma dostalo, asi som divna, ale ja tiez ked nieco nechcem, tak by moj muz mohol skusat co len chce na svete, napadne aj nenapadne, asi by ma nepriviedol k tomu, ze chcem nieco, co deklarujem, ze nechcem.
priklad Ja mam strach z vysok, bojim sa aj zo 4.posch. balkonu dolu pozriet, skratka porucha hlbkoveho videnia, nie len nejaka nakecana fobia 😀 moj muz bol roky vasnivy amatersky horolezec.
a akokolvek ho milujem, v zivote som s nim nesla a ani by som nesla niekam na tatransky stit istena na lane, lebo by som sa pototo uz v doline.
a on, kedze ma ma rad, to ani nikdy po mne nechcel.

takze ja existenciu tuzby plne akceptujem, ale nemozem ju naplnit, lebo ja ju fakt nemam.

a prave preto sme sa dohodli este daaaaavno pred svadbou, normalne vecne, ze kolko deti si kto predstavuje a ze to plati.

mohol by mi denne vyplakavat, ze skusme este to piate 😀, to sa radsej odstahujem spavat do garaze 😉

margarita
22. jan 2016

@m.i.r.i
inak si tu opat citam viacraz Tvoj posledny prispevok dnesny z 09:11
a totalne z Tebou suhlasim, ze postoj Tvojho manzela k detom je nejaky velmi zvlastny a skoro by som odporucala skusit az hypnozu alebo aspon psychoanalyzu, lebo tam bude nieco velmi zvlastne v tom celom, ci uz z jeho detstva, reci okolia a pod.
hlavne ked popisujes aky bol v mladosti samostatny, sebavedomy a silny chlap a teraz je taky az hystericky precitlively na uz dost velke dieta, a este k tomu chlapca....no nezavidim veru.
mna by takto citovo vydierat nemohol, ale asi to prevzal od inych.

panidia
22. jan 2016

@margarita V pohode,neberiem to od teba ako rýpanie 🙂 .Prezentuješ sa ako mudra a vzdelaná žena a tou podla mna aj si.No a k otázke,nuž možno len taký detail že náš syn nebude mat existenčné problémy,nebude musiet brat hypoteku a zadlžit sa na celý život, kedže ako jediný dedič mu všetko zostane.Pomožeme mu v živote po každej stránke,kedže máme iba jeho,venujeme sa mu ,dovolím si tvrdit na sto percent.Nevychovávame ale z neho snoba,berieme ho ako rovnocenného partnera a je daleko popredu pred svojimi rovesníkmi čo sa týka mentálneho vývoja,kedže je stále medzi dospelými a bavíme sa s ním o všetkom na rovinu.Ale samozrejme že výsledky našej "práce",teda výchovy uvidíme až o pár rokov,snád budeme spokojní aj potom 🙂 .Tebe prajem to isté,aby sa ti podarilo vychovat so svojich detí len to čo sama chceš 🙂 .

libka1
22. jan 2016

@panidia tak my sme uz 2 hypo splatili a sme v pohode a teraz platime tretiu. ak budeme mat chut a sily tak este jeden byt kupime aby sa uslo kazdemu dietatu, kedze mame deti 3. ale ze by zrovna toto bolo prioritne v zivote mojich deti si fakt nemyslim 😅 ani nechcem aby dostali vsetko na zlatom podnose, my sme si s muzom museli vsetko vybudovat sami a vobec nam to neuskodilo...

danjelca
22. jan 2016

@m.i.r.i a este sa spztam neyayil nejakz enormnz strach o maleho uray choroba? neriesili ste nieco take? resp. v rodine?

katka0123
22. jan 2016

@panidia Nikdy nevies co maju druhi v zalohe....ake domy, byty, pozemky zdedili, alebo maju novo kupene zo zarobku. Ja zastavam nazor, ze deti by nemali mat v zivote vsetko na zlatej tacke, ale ani ich nechcem pustit do zivota s holym zadkom. Mam tri deti a ked dospeju, pomozeme im osamostatnit sa. Mame zalohu co spravit ak budu vsetci na VS a podobne. Takze spavam kludne. Ale zdaleka nie sme hornych 10000. Len nepotrebujem minat na luxus, ktory ma nebavi, viem setrit kde sa da a bavi ma to 🙂 . Ale mam uzasnu radost z mojich malych prdeliek. Nedame im do zivota len majetok ale aj najblizsich ludi - surodencov, ci uz v etstve alebo v dospelosti. A co sa tyka pozornosti ktoru dostavaju deti obklopene prevazne dospelymi, niekedy je to aj trosku na skodu, lebo ich to obera o male detske ulety a sibalstva. take obycajne tajne plany, hry s palicami, gumakmi do blata a pod. Ale beriem vase rozhodnutie mat jedno. Hlavne nech z neho vyrastie dobry clovek. To mu velmi prajem. A drzim palce, aby sa necitil v zivote osamte...mozu nastat rozne situacie.

carinita
autor
22. jan 2016

@miriam11 nechci zazivat to co zazivam ja.nie si v mojej kozi.ale dik za nazor.

carinita
autor
22. jan 2016

@m.i.r.i si straaasne zlatá.ďakujem ti z celeho srdca.som rada,ze som ta tu našla,niekoho jto mi rozumie.mrzi ma,ze to musis prežívať.a ze sa tiez trapis.snad sa nebudeme trapit dlho a splni sa n to po com obe tuzime.momentalne neviem ako dalej.nevhavam to chvilu tak.len sa neviem nejak tesit z nicoho.tak robim vselici len aby som na to nemyslela.a deticky mu davaju silu a radost.drzim palce a vela sil zelam aj tebe! 🙂

maminecka2
22. jan 2016

Ja nerozumiem preco tu niektore baby stale odsudzuju zakladatelku ze jej tuzbu, a stale jej vyhadzuju na oci ze mysli len na seba. A chudacik jej manzel. A ona co? To co chce ona nie je dolezite? Preco ma ustupit len ona? Viem ze momentalne to naozaj nema riesenie, ale vytykat jej ze sa trapi? Co nema na to pravo? Ved ho nejde oklamat ani opustit. Kolke to urobili ze ups, nahodicka, posmyklo sa? A toto ona urobit nejde, takze je dost ferova. Toto asi kto nezazil nepochopi. Ale odsudzovat vedia Slovaci dokonale....
A len poznamka, ze dieta sa pohybuje medzi dospelymi a je intelektualne vyssie a vsetko mu hovoria na rovinu. No tak teda len moj sukromny nazor, ale toto pre dieta urcite nie je dobre. Dieta si ma uzivat detstvo co najdlhsie, ma byt uchranene od sveta dospelych, od reality, zlych sprav- co najdlhsie. Uz mnohi odbornici sa k tomu vyjadrovali. Ja osobne som musela dospiet skor ako je vhodne a dodnes mam nasledky....

@carinita Drz sa a mudre nazory si nevsimaj, nepomoze Ti to. Obklop sa pozitivnymi ludmi a nazormi nech to nemas este tazsie.

timea7
22. jan 2016

@maminecka2 no možno preto, lebo ak tretie dieťa nebude, život ich rodiny sa nejako zvlášť nezmení. Bude tam síce neukojená túžba matky po treťom dieťati, ale nemyslím si, že je to taká tragédia, keď už dve deti má. No narodením tretieho sa s veľkou pravdepodobnosťou zmení život všetkým a to dosť podstatne. Môže sa stať čokoľvek, môžu sa narodiť dvojčatá, dieťa sa môže narodiť predčasne, môže byť choré, postihnuté. Ak ostatnú pri počte detí dve, manželka môže ísť do práce, bude mať viac času a priestoru venovať sa deťom, ako keď tu bude bábätko. Môže sa stať, že do práce sa bude môcť vrátiť až o šesť rokov, alebo vôbec. Mať tri deti na stredných a vysokých školách je podstatne zložitejšie, ako mať tam dve. Možno aj na toto myslí jej manžel. Že maľujem čerta na stenu? Možno maľujem, možno pod vplyvom životného príbehu môjho bratranca. Mali so ženou dve deti, dnes už dospelé, chlapca a dievča, on sa na tretie už necítil, jazdil roky na kamióne, aby rodinu zabezpečil, chcel byť už na SK, vidieť deti vyrastať. No podľahol fňukaniu svojej ženy a mali aj tretie dieťatko. No narodilo sa vážne postihnuté, s čím samozrejme nikto nerátal. Otec rodiny robil na kamióne ďalej, lebo bolo treba prerobiť dom na bezbariérový a živiť piatich ľudí. Ona ostala s dieťaťom, ktoré nechodí a nerozpráva doma. Staršie deti boli odsunuté na vedľajšiu koľaj, lebo s najmenším bolo treba denne viac krát cvičiť, okrem toho domácnosť....ale vtedy som si hovorila, že ak sa takéto dieťatko narodí, tak do takejto rodiny, kde ho prijmú s láskou, starší súrodenci ho zbožňovali, nikdy sa zaň nehanbili. No manželstvo to neustálo, aj keď otec začal pracovať na Slovensku. Teraz si hovorím, nebolo im to treba. Možno by to neustáli ani tak, možno keby mali viac času a priestoru byť spolu, ich život by sa netočil stále okolo dieťaťa, mali čas na vlastné koníčky, priateľov, bolo by to inak. Prečo to tu píšem? Lebo mať dieťa považujem za najdôležitejšie rozhodnutie v živote, oveľa dôležitejšie, ako rozhodnúť sa žiť s mužom, alebo sa za neho vydať. Ak sa otec rodiny na to necíti, z akéhokoľvek dôvodu, netreba ho do toho tlačiť. Keby nemali žiadne dieťa, bol by jeho postoj pre mňa nepochopiteľný, keby mali len jedno, chápala by som, že tá žena chce pre dieťa súrodenca a tiež by som sa priklonila na jej stranu, ale v tomto prípade nie.

gabuchah
22. jan 2016

@timea7 všetko je ako má byť... I keď smutný príbeh..
Možno by to to manželstvo neustálo ani tak, možno by to tretie mala s iným alebo on... Ktovie...
Síce mali ťažší život a staršie deti tiež, aké možno tým si staršie deti uvedomili váhu života...

margarita
22. jan 2016

@panidia
dakujem za odpoved aj komplimenty 😉

hmm, dedicstvo je pekne, ale hoci my s mm sme obaja z 3 surodencov, a ani jeden z nas nezdedil ziadnu hotovost ani nehnutelnost, budes sa mozno divit, ale tiez sme nemuseli brat hypoteku, skratka len nerazime teoriu, ze "Splacat je jednoduchsie ako setrit/" 😎
nas okrem ineho naucili rodicia setrit, a napr. surodenci mm, aj keby zdedili hmotne statky od svokrovcov, je im to dost nanic, nakolko ziju obaja mimo SR, jeden dokonca az na Novom Zelande.
takze nikdy nevies aky osud kam Tvoje dieta zaveje, a ci mu hodnota "dedicstva" postaci na jeho zivotne plany a osudy.
ale to len tak na okraj.