icon

Chcem tretie dieťatko, ale muž nechce

carinita
5. jan 2016

Baby chcela by som velmi tretie dietatko.ale moj muz nechce.mam 6 a 4 rocne.uz neviem co robit,ta tuzba je neskutocna.muz je priliz setrny chce detom dopriat pekny zivot,zijeme normalne nic extra.ale uz mi je do placu ked vidim kamosky ktore su
tehotne.poradi niekto?vdaka

margarita
22. jan 2016

mna tato tema fakt zacina bavit 😀 lebo od decentnych sporov ci je lepsie mat jedinacka, dve alebo patnast deti 😎
sa momentalne riesi spor, ci je viac opravnena a sympaticka tuzba po tretom dietati,
alebo opravneny a "odsudeniahodny" 😉 nesuhlas jedneho z partnerov.

myslim, ze aj taky Hamlet by tu mal co robit, lebo teraz je v stavke tuzba jedneho narazajuca na odpor druheho.

@carinita, ja Ta vazne neodsudzujem, ale obavam sa, ze v razeni si cesty za naplnenim tuzby riskujes pohodu a harmoniu a stabilitu svojho aktualneho vztahu a rodinky, ktoru uz mas. ale nezijem s Tebou, nepoznam Tvojho manzela, len naozaj nechapem zeny, ako sa da hocijaky chlap presvedcit o tom, bez pouzitia natlaku, slz a citoveho vydierania, ze chce nieco, co tvrdi jednoznacne ze nechce...
Toto ja na mojho fakt ze nedam 😀

maminecka2
22. jan 2016

@timea7 Ano, to vsetko sa moze stat, ale keby sme vsetci iba takto rozmyslali tak mozno nemame ani to jedno. Ja nehovorim ze to tretie silou-mocou ma byt, ale tu ide uz aj o to, ze sa zeny pohorsuju nad tym ze sa citi nenaplnena, nepochopena....
A vazne veci sa mozu prihodit uz aj clenom rodiny, ktorych doma mame a moze to dopadnut obdobne. Ja som dost velka pesimistka a kazdy den bojujem s velkymi obavami aby sa nieco nestalo, ale zasa treba sa naucit zit aj pre tento okamih a uzivat si zivot a naplnit si aj svoje tuzby. A niekedy aj zariskovat. Inac to naozaj nejde.

danjelca
22. jan 2016

@gabuchah Timea tym chcela ale povedat ze mat dve deti je dost nato aby pri neochote muza to nechala tak..lebo ked sa stane nieco neocakavane tak ten muz to neustoji skoro iste.a rozpadnuta rodina pri troch detoch..uf

margarita
22. jan 2016

ked ste uz pri tych rozchodoch a rozpadoch rodin,
zhodou okolnosti mam vo velmi blizkom okoli 3 pripady

1. zatial bezdetnej kamoske muz zcista jasna oznamil, ze sa s nou chce rozviest po vyse 7 rocnom vztahu bez predosleho varovania, naznakov, skratka ako blesk z jasneho neba
2. chlap ma jedinacka, ktorym si ho "zaviazala" jeho partnerka, s ktorou sa priebezne rozchadzal a hadaval, tak otehotnela, aby ho mala "istejsieho". ale ten vztah je divoky a maly v nom chudak trpi, no ale oficialne su akoze spolu, aj ked sa vyhadzuju navzajom z domu na pockanie,biju, riesi ich socialka...
3. kamoske so 4 malymi detmi muz zahynul pri smrtelnej autonehode
😔 toto rozdychavam uz asi 3 dni, a stale to nejde...

takze nikde nie je zaruka, ze vsetko bude jasne a ruzove a krasne, bez ohladu na pevnost vztahu ci pocet deti. zivot je fakt o inom, ako nase plany a predstavy...

timea7
22. jan 2016

@maminecka2 vieš len ostať sama s dvomi deťmi a ostať sama s tromi, aj keby boli zdravé, je rozdiel. A nemusí to byť len rozvod, ale aj niečo oveľa horšie. Áno, keby sme všetci takto rozmýšľali, asi by sme sa nerozhodli ani pre to druhé, ale keby sme takto všetci rozmýšľali, tak by tu bolo o čosi menej smutných tém....Každé druhé manželstvo sa rozvádza....ja viem, nikto sa do manželstva nehrnie preto, lebo sa chce po čase rozviezť, každá do toho ide s tým, že je to navždy. A predsa sa to deje...keby bol muž prístupný tomu, že tretie, štvrté, neviem koľké chce, ak zvážia svoje možnosti - bytové, zdravotné, finančné, ošetria nepredvídané udalosti poistením a je po ruke niekto, kto v prípade potreby pomôže, prečo nie? Ale poistiť muža pre prípad odchodu od rodiny je nemožné...A obávam sa, že ak nie je dieťaťu naklonený, aj keby sa v slabej chvíli ukecať dal, tak časom bude dávať najavo, že to bolo rozhodnutie ženy, pri najmenších problémoch. Nešla by som na jej mieste do toho, orientovala by som sa iným smerom. A že sa ženy pohoršujú nad tým, že sa cíti nenaplnená, sa mi tiež nepáči.

timea7
22. jan 2016

@gabuchah ľahko sa ti hovorí, že je všetko ako má byť, keď nie si v jej koži....

maminecka2
22. jan 2016

@timea7 Jasne, vsak ja so vsetkym suhlasim. Len jedno mozno na zaver- nema to lahke, nemenila by som s nou. Ja som velmi stastna ze nic take riesit nemusim, my sme sa s manzelom zatial na vsetkom zhodli, uvidime co ma caka dobuducna.

timea7
22. jan 2016

@maminecka2 ja mám pocit, že sa na to príliš upla, že si to sťažuje sama.

gabuchah
22. jan 2016

@maminecka2
@timea7
Ja viem... A nesudim ani neposudzujem...
Ja bola dlho sama s dvomi deťmi a viem aké ťažké bolo keď boli chorí a to,vďaka Bohu, nie sú postihnutí
Ja iba ze hádzať to na dieťa je.. Neviem...
Ja osobne by som môžno nedala odvahu ani plánovať to prvé, či druhé... A to čakám tretie, aj keď to bol šok...
Ale viem, že tá dušička sa niekedy silno pýta na svet a potom ma žena túžbu..

timea7
23. jan 2016

@gabuchah ja to predsa nehádžem na dieťa, ono sa na svet nepýtalo....ja som teda deti plánovala, aj prvé, nie síce systémom - prvá dovolená v Juhoslávii - prvé dítě.....ale plánovala, teda plánovali sme. A urobila by som to tak znovu.

margarita
23. jan 2016

mozno by prospelo keby zakladatelka este raz povedala muzovi svoje argumenty preco si mysli, ze by to zvladli, aj financne aj casovo, zdravotne, fyzicky, psychicky, logisticky atd atd...a poziadat ho napr. o nejaky konkretny cas, cojaviem 3, 4 mesiace, nech si to pripadne este rozmysli.
netlacit na to v jednom kuse, lebo to ho moze fakt len viac odradit a zabetonovat v jeho odpore 😔

ale v pripade, ze aj po tom nejakom case bude proti tejto myslienke,
tak sa s tym asi velmi hybat neda.
lebo predsa len pokial viem,este stale ma byt otcom toho dietata on a nik iny 😉

carinita
autor
23. jan 2016

Ďakujem všetkým za rady.je to dost tazke zvlast ked nie ste v mojej koži a nusite to riesit.precitala som si vsetky komentare,a kazda máte v niecom pravdu,ale najviac si vážim tie ktorea neodsudili ale snazili sa ma aspon trosku ukludnit.dakujem

elisaeli
23. jan 2016

Nenut ho. Chod do prace, venuj sa nejake obdobie rozvoju samej seba, zarob nejaku rezervu a potom sa k otazke 3. dietata skus vratit.

carinita
autor
23. jan 2016

@margarita mas pravdu.Ďakujem.

carinita
autor
23. jan 2016

Mam popri praci dve dalsie bokovky,teda vedľajšie prace.robim si rezervu.a budem mat prvaka preto aj riesim ci ho dat do skoly tu u nas v dedine,alebo do mesta kde pracujem.chcem sa s muzom o tom porozprávať,dat deti babke na vokend a mat kľud na rozhovor.moj maly zahlasil,ked som mu povedala ze este by som chcela mat v brusku bábätko,ze mama musis jest mrkvu a potom sa ti urcite narodi.inak nie.no konec.no nemiluj ho!🙂

carinita
autor
23. jan 2016

@maminecka2 ďakujem a velmi si to od teba vazim.uz ma niektore komenty ubijali ale ludi ako ty si vazim.želám ti všetko dobré!

timea7
23. jan 2016

@margarita si veľmi múdra žena, veľmi sa mi páčia tvoje príspevky, majú úroveň. 🙂

carinita
autor
23. jan 2016

@elisaeli ďakujem! 🙂

carinita
autor
23. jan 2016

@margarita ďakujem! 🙂

margarita
23. jan 2016

@timea7
@carinita

😵 😵 😵

katka0123
23. jan 2016

@carinita Maly je sikovnik! Mrkva je fajn ☺ Vela mamiciek tu riesi pohlad muza. Paci sa mi, ze su take empaticke k chlapom. Len ci by boli chlapi v podobnej debate tak empaticki k zenam? Je to tvoja silna tuzba a nikto ti ju nemoze vziat. Nechaj si ju pre seba a mozno dostane casom sancu. Co je zle na tuzbe po dietati? Este je zaujimave, ako ludia beru tretie dieta - okrajovo. Akoby bolo menej dolezite ako to prve alebo druhe. Mam taky pocit, ked tu citam diskusiu, ale aj osobnu skusenost (s mojim tretim babatkom). Spolocnost je spokojna s dvomi. Bacha! Chces vybocit z priemeru ☺ a ja ti strasne drzim palce aby ste prijali do zivota dalsie dietatko.

carinita
autor
23. jan 2016

@katka0123 moc moc ti dakujem.som rafa,ze som ta tu nasla a spoznala.velmi mi pomahas.vazim si ta.dakujem este raz.aj ja tebe vo všetkom drzim palce! 🙂

katka0123
23. jan 2016

@carinita nie je zac. Ja tgoju tuzbu chapem. Rok som mala rovnaky pocit, bojovala sama so sebou (pre a proti), ale myslela som na to kazdy kazducky den. Roztapala sa nad babatkami a moj muz to na mne videl. Dokonca da mi dva mesiace pred otehitnenim snival krasny sen o tom babatku. Bolo rybkou (ako Nemo ale obrovskou) s tvarou usmiateho chlapca. Ja na tej lodi s inymi ludmi a on plaval okolo jazere/mori..vedela som, ze prisuel za mnou. Aj odplaval, ale vedela som ze sa neskor vrati. Zobudila som sa stastna a na swn asom zabudla. A on ozaj prisiel takto pred rokom ☺ Pri kazdom babatku sa mi snivalo o rybach. Drzim palce, aby sa aj tebe tvoj sen splnil. Mozno nie hned, ale o par mesiacov, ked tu predstavu prijme aj tvoj manzel.

katka0123
23. jan 2016

@katka0123 samy preklep. Sorry, mobil.

carinita
autor
23. jan 2016

@katka0123 tak s tymi rybami je to pravda.mojmu orcovi sa snivalo o rybach a vzdy som naozal ostala tehotná.teraz je to tazke s muzom.robi 12 stky 6 dni v tyzdni ani nezije.ked mu dohovorim povie ze sef mu neda na výber,lebo mu ochorel kolega a on taha za neho.a ze si šetrí na auto.no teraz mu radsej nehovorim nic.len mu to tak naznačujem.

carinita
autor
23. jan 2016

@katka0123 ďakujem!

heather78
23. jan 2016

Carinita,nevzdavaj sa svojej tuzby.tu ti nikto nemoze zobrat.ale nedaj sa nou ochromit bez videnia inej cesty.u nas to nakoniec dozrelo,aj u mm a sme piati.ale pocitala som aj s tym,ze to nebude.drzim palce

llnnaa123
23. jan 2016

@m.i.r.i no ja som bola odjakziva pripravena na minimalne 2 deti,sme spolu 13 rokov a mame 20 mesacnu.ale manzela dako jemne povedane rozladilo kolko sme sa vadili ked sa mala narodila,sme mali kazdy inu predstavuno starostlivosti a o dalsom ani pocut. Ja by som to jajradsej dala v ramci 1 materskej a na jednej strane je pravda nenutit partnera,na druhej u nas sa staram najma ja,on je furt v praci.a aj kvoli dcerke chcem aby mala surodenca. Aj som cakala par mesiacov nech si rozmysli co chce ale on bude asi roky rozmyslat. A ja som nestastna furt,to tiez podla mna nie je riesenie.nasmu vztahu to rozhodne neprospieva. Setci nasi znami maju 2, len ten moj ani pocut.

carinita
autor
23. jan 2016

@heather78 ďakujem moc!

salamistka
25. jan 2016

@llnnaa123 nebuď smutná, ešte máš veľmi veľkú šancu mať druhé dieťa...u mňa to už bude 10 rokov, čo muža neviem presvedčiť a už som to aj vzdala...nemá význam, treba sa sústrediť na prítomnosť a ostatné príde, alebo nie, nemôžeme mať všetko