Chcem tretie dieťatko, ale muž nechce
Baby chcela by som velmi tretie dietatko.ale moj muz nechce.mam 6 a 4 rocne.uz neviem co robit,ta tuzba je neskutocna.muz je priliz setrny chce detom dopriat pekny zivot,zijeme normalne nic extra.ale uz mi je do placu ked vidim kamosky ktore su
tehotne.poradi niekto?vdaka
@jaaadu ved to. Bunkova podstata. My ju sice technicky pozname, ale nechapeme ako je to vobec mozne. Odporucam knihu od Henryho Mulisha - objavenie neba. Beletria. Myslim ze autor je Holandan. Kniha bestseller. Zabavne dialogy anjelov o DNA, zakulisne nitky z neba o riadeni osudu a k tomu vtipny pribeh o klasickom trojuholniku (jedna zena, dvaja muzi). 😊 My si tu zijeme svoje nepodstatne osudy.
Ja mám dve a môj manžel vždy hovoril ešte počkajme, ale ja som ho presvedčila... zviedla som ho a podľahol. Máme krásne detičky a aj on ich nadovšetko ľúbi. Ešte určite budeme chcieť ďalšie teraz nie ale už ho na to pripravujem 😀
@katka0123 pekne si to napisala..ved ja sa aj tak snazim..on sa aj sam rozlutosti ked vidi napriklad v rekladme alebo vo filme take drobciatko krasne..aj si spomenie ako nas bol taky maly...ako ho hojdal na vankusi, ako rozhadzoval ruckami a stebotal.ked sa na nas usmial..ale potom sam zazenie tie veci tym, ze ale ked si spomenie ako mu sli zuby, ako mal koliky, ako sme boli bezradni a ja som cely den chodila neucesana , skoro neumyta a ledva som sla na zachod alebo jedla...ako sme sa trapili s dojcenim a on vrieskal a vrieskal a potom som pol roka odstriekavala mlieko aby mal aspon nieco...a ako sme trpli po ockovaniach a nespali sme a tak..a to hned zacne, ze toto veru nie..aby tu dieta takto trpelo a k tomu uz mame syna a on ako bude v noci spat ked babo bude plakat, on bude odstrceny, obmedzeny a potom dojde k tomu ze a to este stale hovorime aspon o zdravom babatku, ze mozno by to vsetko prezil keby vedel, ze bude urcite to dietatko take iste krasne a zdrave ako aj ten nas syn...ale to nam nik nezaruci, tak on sa strasne boji riskovat...takto ma istotu...ze riskovat z ludskym zivotom je ine ako ci si kupit nove auto ci nie...toto je velky risk ktory moze rozbit nase manzelstvo, narusit vztah nasho syna k nam, narusit chod celej rodiny, priniest stres a traumy ..a ta vidina, ze je tam ta sanca ze to tak nebude je podla neho miziva.....takto sme safe..lebo ano, moze sa stat cokolvek...ked zacnem katatroficke scenare, tak ano, mozeme my ochoriet, prist o pracu, dom nam zaplavi, nas syn moze priviest fetacku domov a on sam bude alkoholik a vydedime ho..alebo moze on mat zdravotne problemy..a kadeco..ale v takom pripade sa je lahsie podla neho zariadit ked mas len to jedno...riesis len jedno a nie 2..riesis co das jednemu jest a ci moze ist na vylet a nie dve....jedneho ti ktokolvek postrazi, hocaka susedka vezme ak treba, lebo s nami nieco bude..rodina sa postara..dve su uz problem...a viac uz uplne...a veru nam nejde o to, ci dam synovi dom alebo majetky -- moze ist studovat do zahranicia a navzdy tam ostane..alebo bude pomahat detom v afrike..moze si doniest hocikaju cicusku domov, to je pravda...ale neviem aky to ma suvis...keby som mala este jedno, tak potom tohto syna vydedim a sustredim sa na druhe dieta ci ako? v tom nevidim nejako zmysel...no ale mozne je vsetko..mozno nebude chciet deti a nidky sa nedockame vnucat...to som tiez muzovi hovorila..tak on to neriesi..ze to bude synov zivot a my predsa tu nie sme od toho aby sme riesili ci budeme mat vnucata....a ze deti mat preto aby sme mali vnucata...aj tak ak by sme sa ich niekedy dockali tak mozno budeme mat cez 70 ak by mal syn deti po 35 ako uz teraz je viacmenej bezne...to si as ani ja nemyslim, ze je dovod mat viac deti...ale to neubera na tom, ze ja vidim samozrejme ovela viac vyhod ako nevyhod..kym u manzela je to opacne...on sa zamysla nad tymi peknymi vecami, obcas je taky akoby nalomeny, ale nikdy nie natolko, ze tak podme na to.ze sa da ukecat...pri akcii vzdy vzdy cuvne...tie starosti ho prevalcuju
@m.i.r.i no je tvrda palica. Musis ho velmi lubit ked si taka tolerantna. Este ma napadol jeden argument. Ak ste veriaci a mali ste svadbu v kostole, padla na sobasi otazka, ci chcete prijat deti.... ak to uz slubil, nech je chlap a jedno este da. Ved je prijemne ho "vyrobit". Drzim palec a sklanam pred tebou klobuk este raz. Ja by som mu strasne vynadala za tych 1000 vyhovoriek a poslala ho k odbornikovi ☺
@katka0123 vynadala som uz vela krat a aj k odbornikovi poslala..ale uz to nema zmysel..uz to inak beriem, lebo ozaj on na to musi prist sam..on je zas velmi inteligentny chlap..aj mna vzdy prekukne, takze on vie co chcem,je mu to jasne..a musim ho nechat sa s tym vyrovnat nejako a uvidim..
Svadbu v kostole sme nemali...a nijake deti sme fararovi neprisahali 🙂 Slubili sme si ich len navzajom..ale to uz som viac krat spominala, ze on to vidi tak, ze nic sa neda naplanovat a zivot ta proste posunie aj inym smerom ked uz nieco zazijes..a povedat si este slobodni, ze budeme mat tolko a tolko deti je podla neho hlupost, lebo nevies co je to mat dieta a nevies v akej budes situacii.takze u neho sa to proste zmenilo tym ako sa narodil nas prvy...
A no "vyrobit" je prijemne, ale podla neho je prijemne ho "vyrabat" samozrejme..ale bez vyrobenia 🙂 On sa aj dusuje, ze iste by sme sli na to a hned by to vyslo a z vyrabania by nic nebolo.....nam to ozajstne vyrabanie trvalo velmi kratko...
@m.i.r.i tak to s nim asi nepohnes. Super ze si taka chapava. Toto ber len ako vtip, ale vraj je to pravda. Kamos anglican mi vravel, ze azijatky ktore tuzia po manzelstve s bohatym belochom, prepichuju kondomy, aby si ho priputali tehotenstvom. Nie, to ti nedavam akk navod, lebo by to tvojho muza mlzno skolilo a myslim ze nic netreba silit. To len na odlahcenie temy ☺
@m.i.r.i a tvoj manžel sa ako dieta tiez trápil? Pamätá si ako mu rástli zuby, ako mal koliky a tie ostatne veci? Lebo to si nikto na svete nepamätá a malé dieta žije len pre prítomnosť. Ked mu je zle tak si poplace, hned ako mu je dobre, tak sa usmeje. Nepamätá si minulosť a neplánuje budúcnosť.
Ďalej nikde nie je dane, ze druhé dieta bude ako prvé. Nas prvy mával koliky, vrieskal kazdy den do polnoci- do jednej v noci, nechápala som ako mu môžu hlasivky toto vydržať. Skončilo to. Neskutočne tažko vecer zaspaval aj ked uz nemal koliky- uspávali sme ho hodiny, vzdy ponocoval, nechcel spať sám, bál sa tmy atd. atd. Toto ho neprešlo doteraz (ma 8 rokov). Ale zato cez den sa nechodil maznat, veľmi rad bol s hocikým cudzím, neprejavoval veľmi city. No a druhy syn- pravý opak, od narodenia zaspaval sám, v postieľke, potme, tak to chcel. Ked som ostala v izbe, tak sa mi otočil chrbtom, ked som ho chcela drzat, odtisol mi ruku. Koliky nemal vobec. Ale potom ked nespal si to vynahradzal, bol neskutočný maznacik. Len sa chcel stiskat, bozkat, sedieť na kolenách a pod. Tolko lásky vedel prejaviť 🙂 A mozem povedať ze sa bratia veľmi dobre dopĺňajú. Su úplne protichodne povahy, jeden vie to co druhy nie, pomáhajú si, samozrejme aj sa pobijú, ale záleží im na sebe. Aj včera rano bol prostredny v posteli chorý a ked najstarsi odchádzal do školy, tak ho volal, aby ho prišiel objať na rozlúčku. A ako obaja milujú najmladšieho, to ani nehovorím. Súrodenecka láska je úplne iná ako vzťah rodič-dieta. Spolu sa zahrajú aj "infantilne" hry, co k detstvu patri a máloktorý dospelý sa dokaze takto s dieťaťom pohrať. Navyse ked dieta ide do kolektívu (škola, škôlka), tam sa mu uz dospelý nevenuje na 100%, delí sa o pozornosť s ostatnými detmi, takze nemusí byt na škodu ked sa doma delí o pozornosť rodičov so súrodencami a zvykne si na to ze nie je stredobodom vesmíru 😉
@katka0123 hihi...toto som uz tiez raz riesila ti poviem..som o tom pocula..ale...ani neviem ako to napisat, ale moj muz mysli na vsetko.....ozaj...kontrola kondomu je velka, ci nahodou nepraskol, ci nemal trhlinku.....on by aj na taketo nieco prisiel...to si na triko nedam..aj ked teoreticky by som mohla byt v niecom takom nevinne, ze ved bol poskodeny, to nie ja...ale zas..ja naozaj nechcem takto na neho ist..ja chcem aby isiel dobrovolne..ako mozno dobrovolne pod natlakom sice, po presvedceni, ale proste ze idem na to..som mu uz povedala aj take, ze dajme si casovy usek na to..lebo on uz chodil s tym, ze noo a ked budeme mat druhe, tak povies ze chces tretie..ze kde mam zaruku, ze neprides s dalsim..tak to som mu povedala, ze budem mat aj tak druhy cisarsky zas a dam sa pri tom sterliziovat..uz predsa na to budem mat aj vek..a to bude pre neho dost na to ze dalsie nebude...tiez zacal, ze ci ho budem uhanat a stresovat ze nie som tehotna neviem ako dlho ak by to nahodou neslo...a ze dokedy to tak bude...tak som mu dala casovy horizont, ze dajme si ze budeme skusat maximalne rok a ked nie, tak mu slubujem, ze to necham tak...ze sa zmierim s tym, ze to proste nie je sudene..ale to mi tiez neveri, lebo ze ako viem teraz povedat ze ovladnem potom svoje tuzby..ze odrazu proste uz nie...
@adelusha toto mu hovorim aj ja..som mu to hovorila uz ked malemu zuby sli, ked plakal a moj muz bol z toho v neskutocnom strese..ze ved mu nieco daj, ved co tie geliky nepomahaju, co mu nic nepomoze, ze my jeho rodicia sa len pozerame ako to dieta len place a nemozeme mu pomoct..on bol z toho uplne odrovnany..a som mu hovorila, ze ty si toto pamatas? vies ako ti sli zuby? mal si traumu? tak ok, ze nie..ale ze vsade pisu, ze najkritickejsie obdobie na vivin dietata je do 3r...ze samozrejme ze deti do 3r si nic nepamataju..tak to ich potom mozeme nechat v decakoch, revat do nemoty, nedavat jest..( extremne), ved aj tak si nic nebudu pamatat..a to je blbost, lebo vieme, ze to sa vsetko podpisuje pod detsku psychiku...aj pobyty v nemocnici bez mamy a ine traumy...mame aj kamosky co im deti kvoli pobytu v nemocnici bez mamy v 2 rokoch zastali v dusevnom vyvine..mali to od psychologa potvrdene..tak mojho muza cely cas prenasledovalo to, ze by sme maleho mali odniest do nemocnice a take nieco sa stane..nastastie sme nemuseli, tak ze sme uz viacmenej v tomto za vodou, uz ma 6, uz by aj pobyt v nemke zvladol a aj mliecne zuby si vytrhne..🙂
A to ze deti by boli rozdielne nam hovori kazdy..uplne kazdy..nikto nema 2 rovnake deti...aj ked sa stane ze povie niekto ze moje obe deti boli nespavci, alebo zle jedli...ale povahovo su uplne ine vzdy...ale to prave je to...ze nas syn spaval zase dobre...nebol nijako zvlast chory...praveze iba narocny, ale inak vsekto ok..a muz povedal, ze keby bolo dalsie aspon tak ako on, ze to by bolo fajn..ale kedze druhe bude urcite ine, tak to uz urcite nebudeme ani spat a bude chore lebo starsi mu donesie bacily a co budeme riesit 😉
@m.i.r.i jasne, ten spendlik v kondome bol vtip ☺ nemozes ho do nicoho nutit. Aj moje deti su kazde ine. Mozno by pomohlo umele mlieko aby babatko tak casto neplakalo. Kludne dieta, kludni rodicia... neviem. On sa proste tak rozhodol a je skoda, ze tym trpis. Drzim palec aby ste boli stastni aj v trojici ☺
@katka0123 si zlata..ja viem, ze sa tu stazujem..ale tak zial...ja uz na jeho argumenty nemam protiargumenty..lebo vsetko co mi tu kto napise som mu uz ja tiez hovorila..vsetky vyhody mat surodenca, dala som mu vsetky moznosti, sposoby..ale tak zial..
A my sme dali po mesiaci trapenia UM...sme ho kombinovali...ja som zacala odsavat iba lebo maly nesal poriadne odo mna, tak som z placom a vycitkami dala UM, dieta sa prvy krat poriadne najedlo..a tak som odsavala a davala UM na noc a cez den odsate MM a tak sme sli do pol roka..potom uz mi sam zacinam MM odmietat, uz ho bolo aj stale menej..tak sme prestali uplne..a bol len na UM..
ale to su napriklad prave tie veci, co tiez muzovi hovorim, ze toto by bolo pri druhom predsa uplne ine..ja uz viem, ze sa nebudem stresovat kvoli mlieku..nebude, tak nebude...uz nebudem prvorodicka co v porodnici uz stresovala ze mi nechce sat a ako prikladat a vsetko...a kaslem na vsetkych co odsudzuju tie co daju UM, ako ty pises, stastna mama, stastne dieta...tiez uz som uplne inak nastavena na vstavanie..paradoxne som sice o dost starsia..a uz sa pomaly blizim k 40 ale v noci vstavam k synovi niekolko krat a spim tak 6 h denne...nemam problem vstat, zaspat..aj byt hore od 5 rano ( samozrejme nie jednoducho ale ide to)...vtedy pred narodenim maleho som bola nocna sova a ranny vyspavac...spala som 9 hodin denne, cez vikend aj do 10...v noci hore do 1 a potom vyspavala.nepretzite..tak samozrejme ze ked prislo dieta a musela som byt hore kazde 3 hodiny, potom tie koliky co maval od asi od 3 rano paradoxne, nie vecer..tak sme ho od 3 do 6 nosili, masirovali kym sa okolo 6 rano nevykakal.....ja co len za pocitacom v praci som sedela som teraz behala okolo dietata, v noci vstavala..tak to bola velka zmena..teraz som pri mojom akcnom uz viac vycvicena...menej spim, skor vstavam, v noci pit, cikat, prikryt.....uz inak aj soferujem, co som predtym nemala ani auto ...teraz nie je vsetko na muzovi ako vtedy, ze nas vsade vyvazal, museli sme vsetci aj k doktorke, aj na baby plavanie...on stale do obchodu lebo ja som nemala ani ako..teraz je to vseeeetko ine..nehovoriac, ze moja mama ide o necely rok do dochodku..co tiez bol jeho velky problem, ze stari rodicia pracuju a nemaju zaujem o deti...neslo o ten nezaujem ako o to, ze nemali tolko casu...a x inych veci proste by bolo inak...uz sme aj my ini, pouceni, nauceni..ucili by sme sa ine samozrejme pri inom dietati a inych problemoch, ale hadam menej stresujuco..ak by si tie stresy moj muz sam nevyrobil 🙂
@carinita sledujem tvoju diskusiu uz od zaciatku. a tak som sa odhodlala, ze Ti napisem. velmi presne viem, co prezivas. ja mam doma dvoch chlapcov, jeden ma cez dva roky, druhy bude mat 4 mesiace. strasne som tuzila po dievcatku. pri druhom to vyzeralo do 25tt, ze to bude baba. nakoniec sok, ked mi iny lekar povedal, ze chalan. a i ked sa maly narodil "pred nedavnom", som rozhodnuta ist do tretieho. zo zaciatku o tom manzel nechcel ani pocut. aj sme sa kvoli tomu povadili. ale pred dvomi tyzdnami sme boli vyberat nove auto a ja som sa vyjadrila v tom zmysle, ze mi je jedno ake auto to bude, len nech pocita s tym, ze sa tam musia zmestit aj tri sedacky a vyber farby bude na mne. este predtym, nez sme sli do predajne sme mali taky kratky, ale taky intimny rozhovor, ze proste vo mne je obrovska tuzba po dievcatku, ze on ma doma dvoch partakov, a ja tiez chcem taku moju partacku (ked sa bude hlasovat za romantiku ako vecerny film, tak kto iny bude hlasovat ak nie baby) 🙂 ale tak celkovo tuzim po tom, aby som mala dievcatko, nech ma aspon taky vztah ako mam ja s mamou... a ked som mu vravela, ze ta tuzba je silnejsia ako ja tak troska tak kyvol, ze skusit mozme, ale vyslovene na tom nebudeme pracovat, ze keby sa podarilo, urcite to nedame prec. a ked sme uz boli obzerat vybrane auto, tak som mu prizvukovala tie 3 sedacky a ze rada by som skusila babu, tak povedal, ze tak mozme skusit. zijeme si celkom dobre, mame dom, ja som pred tehotenstvom mala dobru pracu, ktoru mam rada a dufam, ze sa k nej vratim. som doma 2 roky a 3 mes. a i ked som vzdy rodila bohuzial sekciou, rada by som do dvoch rokov porodila aj dalsie, ak nam Pan Boh bozehna, ze sa podari. a ak by sa aj podaril chlapcek, no co, ale skusila som. i ked viem, ze uz stvrte by sme urcite neskusali. drzim Ti moc palce, nech sa Ti tento vikend podari manzela aspon troska nalomit. aj mne bolo vzdy do placu, ked som mu o tom hovorila. ale potom pri tej intimnej debate som mu tak od srdca povedala, ze po dievcatku tuzim a uvedomujem si, ze deti stoja peniaze, a tiez aj cas, ale ked budu vacsie, budem uz robit, a ked budu este vacsie, budeme ich viest k tomu, aby sa snazili o nejake brigady. ja som mala prvu brigadu uz ako siedmacka na ZŠ.
kazdy den som vdacna, ze mam deticky, ze su zdrave. ale prosim aj o to, aby som bola pozehnana este raz zdravym dietatkom, ak by to bolo dievca, budem sa vznasat od radosti 🙂
hlavu hore, uvidis, manzel potom zmeni nazor.
@m.i.r.i juuj, no tak to uz ozaj aj mne došli argumenty. Sledujem vsetky tvoje príspevky, pisala som ti v snahe dat ti námet na novú debatu s tvojim mužom, no ale uz to vzdávam. Klobúk dolu pred tebou ako to zvládas. Ze si uz všetko vyskúšala, hoci neúspešne a pritom to stale berieš tak vyrovnane. Prajem ti aby tvoj manžel raz dozrel k tomu, ze prekoná svoje obavy a zatúži po ďalšom dieťati.
@m.i.r.i nečítala som všetky tvoje príspevky ale čo tak presiahnuť kondóm ak používate alebo dať si akože zaviesť danu oznámiť to manželovi a buď si ju dať vytiahnuť alebo len mu povedať že máš a nech si myslí a otehotnieť,viem ze sa da, sesterka tak ma dve deti . Či až také klamstvá sú moc?
Ahoj, my máme teraz doma veselú trojku (7, 5 a 3m ), určite odporúčam. Starší súrodenci mi pekne pomáhajú zabaviť malú 🙂 U nás som to tiež bola viac ja, kto túžil po ďalšom dieťatku ale samozrejme je to tatinkova frnda č. 2 🙂)) Jemu venovala svoj prvý rehot, takže to je tá spravodlivosť 🙂))
@lennulik1 ďakujem ti velmi pekne.si zlata.no mojho muza,by jedna debata nezlomila.a povedal by mi ze dievca sa nemusi podarit.ako na potvoru sa nam pokazil kotol.bude to stat kppec prachov.takze muza myslienky zas inde a neviem ci sa tym romantika viikendu nepokazi ale skusim to.
Juju baby smola jak hrom.tak ja odvediem deti na víkend mame aby sme mali romantiku klud na rozhovor.do toho sa pokazi kotol stalo to hrozne prachy.takze muz ma hlavu v smutku z tolkych výdavkov.a ja mu do takejto naladu mam povedat ze chcem tretie babo?yo ako zvladnem,?pomoc!!!
No zbieram odvahu ako zacatam zrazi v,hlave okno.hladam tie spravne mysluenky,slova,argumenty.a mam okno.

@m.i.r.i a co tak na vsetky tie negativne pripomienky co najcastejsie reagovat s usmevom, pokojom a vtzdvihovat vsetky pozitiva? Ake je dietatko krasne. Aha ako sa smeje, ako nas robi stastnymi, ako krasne nakreslil to a tamto, ako je doma bez neho smutno.... nech dobre pripomienky vyvazia (a prevazia) tie nekonecne obavy. Zivot je zazrak nad zazraky! Stale nechapem ako je to vsetko mozne. Jasne ze technicky ano, ale to ze sme tu je jeden uzasny Bozi zazrak. Ze Zem ma prostredie vhodne na zivot, teplotu a vzduch a vodu....uzasne, nie? Pridw mi smiesne bat sa noveho zivota ak je rodina zabezpecena a nie je ih uz doma ako maku. Tak s mierou.... 😀