Chcem tretie dieťatko, ale muž nechce
Baby chcela by som velmi tretie dietatko.ale moj muz nechce.mam 6 a 4 rocne.uz neviem co robit,ta tuzba je neskutocna.muz je priliz setrny chce detom dopriat pekny zivot,zijeme normalne nic extra.ale uz mi je do placu ked vidim kamosky ktore su
tehotne.poradi niekto?vdaka
@natalym pozri podla mna to závisí aj v akom regione byvaš, kolko zarobite obaja resp. z akeho si odvetvia a potom ake mate vydavky....ja neskromne tvrdím, ze tých 1000eur treba ,,spraviť,, mesačne ked bývaš v BA (nie na okraji)
Takze podla mna si normalna len proste nemate take prijmy....ako nechcem ta uraziť...samozrejme, ale tak to je.
@sardinka335 Nikdy mi tieto veci nešli do hlavy. Myslíš, že 1000 € by pre 4 roch stačilo, keď bývaš v BA?
Jéj aká idealistka..............
@carinita Zvrhlo sa to tu na boj majetkovych pomerov. Iste, je to velmi dolezite. Ak nie su peniaze, je v rodine nervozita. Moj muz vedel ze sa roztapam nad kazdym babatkom a tretie by som prijala. Myslim ze aj on tak nejako rozmyslal, ci ho mame mat. Bavili sme sa aj o dlhodobych financiach...co ked budu chciet ist na vysku. Nasli sme riesenie a dali sme tomu sancu. Dnes zasa meskal do prace, lebo sa nas najmladsi na neho skeril a on nevedel od neho odist 😀 Muzi su lovci a zasobovaci kmena. Ak preberiete financne istoty, popripade aj teoreticku pomoc starych rodicov...mozno zmeni nazor. Ja som neskutocne stastna, ze mam tri. Ale to je taky moj osobny limit. Paci sa mi ked ma niekto viac. Ale beriem aj to, zd kamoska ma jedno a viac nechce, lebo to tak citi ako zena. Ty tuzis. Povedz mu otvorene o tej silnej tuzbe a daj cas aby to stravil. Mozno ked sa uisti o financnych zdrojoch, sam vyvinie aktivitu. A vystreli. Drzim palceky. A ak to nevyjde, aj dve su krasne stadticka ☺
Proste ja si myslím, že mať štyri deti je luxus. Buď je to životný štýl, náboženstvo, skromnosť ok, ale tie deti nepoznajú všetky stránky života, netúžia po tom, lebo to nepoznajú, sú ešte malé a nechcú napr. mobil alebo krásne ružové tepláky. Ale keď si budú môcť na to zarobiť, prvé čo bude, tak si kúpia parádny mobil a tepláky.
Alebo potom, chlap nadpriemerne zarába, je rodinný typ a žena mala šťastie. Alebo ho do deciek dotlačila, on ich trúba miluje, však čo už s nimi a robí čo môže.
@sardinka335 u nas je to detto...financne problemy nemame a mohli by sme mat viac deti..dovody ma manzel ine ako financne..
Kazdopadne, o nas si mozno niekto niekedy pomysli ze nemame ani 5 korun..moja mama sa pozastavuje, ze nechodim ku kadernicke, kozmeticke manikury, ze si nekupim poriadne handry...a chodim v jednych cizmach aj 3 roky....pre mna absolutne nepodstatne veci..a to iste u maleho...do 2-3r mal veci z bazaru alebo po kamoskinych detoch, teraz uz samozrejme kupujeme, ale sustredim sa na Lidl napriklad, kde nakupim pyzama, tricka, teplaky, cizmy aj lyziarsku bundu...rastie ako z vody...vzdy sme si dali zalezat u neho len na obuvi a ked bol babo tak na bezpecnost, kvalitne mlieko, kavlitnu stravu..vrazime radsej do maximalne bezpecnej autosedacky ako to paradneho kocika...pre mma pomylena priorita ked sa mamicka predvadza stokke kocikom a potom kupi autosedacku v bazari pouzivanu 10 rokov, lebo to je nepodstatne...tiez davame vela na kvalitnu stravu a na dovolenky, vylety, zazitky...vlasy si stiham sama ak sa da, pripadne som u kadernicky raz za 3 roky...nechty nepestujem, kozmetika tak normalne...vzdy zvazujeme do coho sa oplati a do coho nie....a teda hracky a handry to nie su..maly ma sice podla mna furu hraciek, ale je sam, kazdy kupi jemu, nie je to len o nas, ze by sme ho zavalili hrackami..tiez sme sa snazili skor ist cestou radsej dobra kniha ako tridsiaty dinosaurus...nekupujem tiez nic na co nemam a nezadlzujem sa..kupujem si to na co mam a kde nebudem ukazovat ako som si kupila nieco znackove ale cakam na dalsiu vyplatu...uplne s tebou suhlasim co pises...
@natalym
mozem sa spytat, kolko viacdetnych rodin poznas osobne? lebo ja myslim, ze celkom dost a deti, moji rovesnici a bratranci a pod. si rozhodne nekupili ako prve paradny mobil ani ruzove teplaky 😀
praveze ti, co poznam ja, su omnoho uspesnejsi a priebojnejsi v zivote, lebo im rodicia od mala nekupili hned na dupnutie si vsetko, co chceli, vedia riesit konflikty medzi surodencami, chodili v lete na brigady, vselico sa naucili a dnes maju uz ako mladi upratane priority-
a tesim sa, ze zijem v takom luxuse ze si mozem dovolit cakat v dnesnej dobe a v Ba stvrte dieta, a mm nie je truba do nicoho dotlaceny...
😀
@katka0123 je to krasne mat viac deti...a podla mna sa to da ako aj ty pises..moj manzel napriklad ale stale kalkuluje s tym, ze ono je to super, ze teraz si naplanujeme, nemame nejake financne problemy, slusne zarobime, perspektiva do buducna v praci velmi dobra...ale co ak sa nieco stane...on chodi s tym, ze keby ze on uz nema prijem, alebo ja, ochorie jeden z nas, umrie, co ja viem co...a situacia sa rapidne zmeni..tak vzdy je lahsie sa starat o jedno ako o dve-tri..ked ostane jeden rodic s troma detmi..nehovoriac ak je to zena, co je s tymi detmi dokola doma, nema prijem a manzelom prijem padne..samozrejme sa da na cas zit z nejakych uspor ale potom co? Spoliehat sa ze pomoze zvysok rodiny? rodicia? ze zena zacne robit 2 roboty aby uzivila 3 deti a kym si najde pracu ked dovtedy 10 rokov trcala doma napriklad ? Alebo proste zit tak, ze ved netreba mysliet cierne...je to tazke, lebo vyplakavat potom je tiez zbytocne, ked clovek nemysli aj predom na horsie scenare..zas mysliet stale ze CO AK je tiez o nicom..tak sa zit neda..tak to asi skonci na tom aku ma kto zodpovednost, ci vitazi srdce a tuzba alebo rozum..a ake ma priority..nejde vyslovene o to, ze treba mat financne zabezpecenie na dom s bazenom
@natalym hovorím ze tých 1000 ,,musí byť,, ...či to stačí a či nie je velmi individuálne - kto ma hypoteku 400 eur tak asi nie...ale je to aj o prioritách lebo ja dovolím si tvrdiť že vela je aj o zlom hospodárení, delení penazí na striktne ,,moje,, a ,,tvoje,, . to vidim velmi často v rodinách. Zena ,,hrdá,, bačuje z materskej...a chlap ,,zo svojho,, ako to mne hlava nebere....ale ako kazdy par je iny - my mame všetko spolu. A potom sa aj inak vydeluje.
chceš ho iba ty.. no neviem, užívaj si , že máš zdravé, šťastné deti, hoci "iba" dve.. hoci túžba po dievčatku je asi iba u teba.. sorry, ale takto to vidím ja .. ja mám tiež dvoch synov. takže ťa plne chápem, ale ... už ani netúžim ani nič.. stačí... nie z fin. dovodov, tie nie sú problém.. ale iné, vážnejšie ... (moje zdravotné)...
hoci vždy som túžila mať aspoň 3 deti... ale vlastne ja mám doma "tri" deti a predstav si , najviac mi dáva zabrať práve to "najstaršie", ktoré by malo byť už dospelé a mať rozum 😀 ... (ale to býva máloktorý manžel, však? )
@margarita No poznám ich málo to je pravda. Je to len môj názor. Možno je to tým, že ja a môj muž nie sme zrovna vhodní adepti na viacdetnú rodinu. Ja som karierista, furt v robote a môj manžel je zlatý, ale on je moje tretie dieťa. 😀
Nie je to tak, že teda čakáš štvrté dieťa ale všetky nemáš s Tvojím terajším? Sorry ak sa mýlim.
Mne len príde sprosté, že žena chce a muž nie a ona zisťuje ako ho teda presvedčiť. Akosi mi to príde, že mali by chcieť obaja a akosi spontánne sa v tejto veci zhodnúť.
Máme v rodine 4 detnú rodinu. Myslím, že ešte budú mať aj viac. Žena je doma, má kamarátky, dve babky sa starajú, muž robí ITčkára, robí od nevidím do nevidím, je zlatý, ale vidím, že je vyfľusnutý. Je mi ho ľúto.
@natalym
nie nie, je to tak, ze vsetky 4 mam s tym istym chlapom, ja som v tomto trochu konzervativnejsia nez Boris Kollar 😉 ale pretekat sa s nim fakt nemienim.
ved ok, nech si ma kazdy deti kolko chce, ale ako napr. ja neodsudzujem jedinackov alebo aj planovane bezdetne pary, je mi luto, ked sa hned na rodiny s viac nez dvomi detmi hladi akoby boli Cigani z chatrce 😀
mna sa uz pri tretom pytali, ze naco som otehotnela, ked som mala uz aj dcerku, aj chlapca 😎 no argument, ze chceli sme mat 3, lebo obaja s mm sme z 3 deti, nezaberal.
toto stvrte, sice prislo neplanovane este 😀 , ale ked nezvladam s nervami 3, kludne nezvladnem aj 4.
hlavne je to o dohode partnerov, co je teda problem zakladatelky, ale toto my s jej manzelom nevyriesime...
😔
@m.i.r.i ja ta chapem - ako človek nikdy nevie...ale tak s týmto pristupom by som mala ledva to jedno dieťa lebo ,,čo ak,,. Ja samozrejem nerazím teoriu o nezodpovednosti - ked vidim ze ledva zivime 1 dieťa tak je nezodpovedne pušťať sa do druheho to uznavam, ale cely zivot sa báť ze čo bude...a čo ak nebude? chapeš..to by dneska x ludí malo len psa...a stale je vela ludí ochotných pomocť! Ja sa na to nespolieham, ale napr. aj ja som ochotna, dam veci po deťoch napr. rodinám kde viem ze tolko nemaju, hračky po deťoch - ono sa to zda ze su to sprostosti, ale tie veci stale maju hodnotu a niekto ich može používať. Poznám viacero mamičiek kde pomahaju iným...su to skor zeny z cirkvi kde aj my chodime. Teraz pred sviatkami sme mali taku iniciatívu ze pomoct jednej rodine kde manzel ma koli cukrovke amputovane nohy a a manzelka je po rakovine a ona aj pracuje - potrebovali bezbarierovu kupelnu...inej rodine s 3 deťmi ukradli auto...proste sme kazda rodina dali kolko sme uznali za vhodne (je to velka farnost) a takto si pomahame - maju auto(nie nove) ...dalšia rodina ma 4 deti z toho jedno je hluche a potrebovali cca 2000eur na aparaty - zase kazdy prispel...su to tak cca 3 taketo fin. zbierky do roka to nás nezruinuje..a zase ta mamička toho dievčatka mi poslala veci pre batola a ani to nepotrebujem aj som šťastná ked vidim ze ta matka plače od šťastia......proste funguje to a ja tomu verím lebo to zažívam.
@natalym
rado sa stalo 😉 len zabudas na to,ze nase rocniky uz sa nestihnu dozit dochodku a umrieme rovno v praci 🙂
inak my sme potom zo srandy vraveli, ze cakame tretie, lebo sme citali statistiku, podla ktorej sa len jedno dieta z troch na stare kolena postara o rodicov a doopatruje ich, nestrci ich do zariadenia pre seniorov. tak ze sme skratka chceli mat istotu 😎
a teraz uz nevravim nic, ale pri styroch to uz snad bude nabeton 😀 😀 😀
@natalym no ved jasne - zaklad je ze chcu obaja....ako ani moj muž si ,,nestrhaval trenky,, aby sme tretie dieťa mali....ako skor z pohodlnosti sa mu nechcelo ale v podstate nebol proti ked sme sa o tom bavili ešte pred otehotnením. Ak by bol ze 100% proti tak čo narobím? Nič...mrzelo by ma to ale asi by to časom aj prešlo...lebo potom uz aj vek atd...človek je pohodlny, nechce sa mu...a časom by prevladali asi argumenty proti kebyze mam doma pubertakov...kto vie.
@m.i.r.i prepáč ale nedá mi to, musím to napísať, ked sa tvoj muž tak boji, ze co ak umrie jeden z vas - rodičov, co potom s detmi, to ja som zas vzdy rozmýšľala naopak, co ak by som mala len jedno dieta a to by mi umrelo niekde na prahu dospelosti, kedy ja by som uz ďalšie deti mat nemohla a nemala by som este ani vnúčatá. Neviem ako by som ja takéto nieco zvládla. Hovorí sa ze "jedno dieta je len na strach" nemyslím to nijak zle, to je len môj osobný pohľad na vec
@fidka79 podla mna, co vidis vo vasej rodine ako dieta, tak si to nesies do dospelosti. Moja mama sa starala o babku vzdy. Najprv sme jej pomahali financne (tak nepriamo - nakupmi, a pod) a ked uz nevladala, mama sa o nu starala az do smrti. Ja rodicov nedam do domova. Pomohli mi postavit sa na vlastne nohy (financne) a ja im to na starobu oplatim. Deti vidia ako si pomahame a verim, ze ich vychovame tak, aby sme ani my s manzrlom neskoncili v domove dochodcov. Snazime sa deti vychovavat prikladom. 😊 Domov dochodcov je na psychiku cloveka total katastrofa. Radsej hned umru.
@marina24 tak sorry, ale si troska dost mimo...ja osobne som sice z 8 deti, a poznam aj co je chudoba...ale uz 3 mame skoncenu vysoku skolu, sami sme si na nu zarobili, takze kecy o tom, ze dietatu nemozem dopriat vysoku skolu, su podla mna mimo...dalsia vec, chudobnui sme ostali kvoli chorobe mojho otca, a bohuzial chodobni by sme boli aj kedy sme boli 1-2.....
v okoli mam niekolko rodin s 3-4 detmi, ziju normalny bezny priemerny zivot....svojim detom davaju to najhlavnejsie - seba a svoju lasku. Moji rodicia mi nedali vlastne nic materialne, napriek otmu mam vysoku skolu, dobru pracu, vlastne byvanie a to hlavne: super surodencov, ktori su najblizsi a najlepsi priatelia, naucili nas vazit si vecy, vzdelanie, rodinu...nic nie je zadarmo, a bohuzial prave system - mam max. dve deti aby dostali vsetko co si zmyslia, a potom su este v35 zavesne rodicom na krku, ved na co by sa o nieco snazili, ved fotrovci zatiahnu...prajem ti, aby z tvojich deti napriek tvoju "snazeniu" vyrastli schopni a dobri ludia...

@sardinka335 No ani my nekupujeme to čo popisuješ. ........ 😢
Aj tak by som si nemohla tretie dieťa dovoliť. Keby sa už stalo, tak určite by hladom neumrelo, ale určite by som ukrátila tie dve. No asi nie som normálna.