icon

Chcem tretie dieťatko, ale muž nechce

carinita
5. jan 2016

Baby chcela by som velmi tretie dietatko.ale moj muz nechce.mam 6 a 4 rocne.uz neviem co robit,ta tuzba je neskutocna.muz je priliz setrny chce detom dopriat pekny zivot,zijeme normalne nic extra.ale uz mi je do placu ked vidim kamosky ktore su
tehotne.poradi niekto?vdaka

snopkulka
7. jan 2016

@carinita u nás bol najväčší "problém" financie - ak som navrhla tretie dieťa, tiež nebol manžel rezolútne proti, ale odstupom času priznal, že tá finančná záťaž je jednoducho priveľká. A naozaj je. Žijeme si celkom dobre, nemôžem sa sťažovať, ale stále je to jeden zarábajúci na 4 hladné krky 😔 Chlap si svoj strach - akýkoľvek neprizná. Ale za pokus to stojí, keď budete mať chvíľku pre seba, skús sa popýtať, čoho sa obáva

palica04
7. jan 2016

carinita - chápem ťa, tiež túžim po treťom a snáď to vyjde, u nás je MM mom. nezamestnaný, tak je to len o sne....

melonik7
7. jan 2016

@sosanna88 presný opis našej situácie (moje pocity, on)..teda aká bola..ale môj priateľ nakoniec pristúpil (povedali sme si spoločne, že to nebudeme siliť a dali si "určitý" termín dokedy (vzhľadom na môj vek - nechcela som neskôr už otehotnieť) a vyšlo to..dokonca tak, že dve 🙂) prvotný šok bol veľký..ale..teraz je to neskutočne nádherné 🙂

katka0123
8. jan 2016

@m.i.r.i Ano, mas pravdu. Ale aj tak si myslim, a je to aj ekonomicky ukazovatel, ze nasa zivotna uroven stupla v porovnani s komnunizmom, i pred nim. Ono je to paradox. Zivotna uroven stupa, porodnost klesa. A ohladom tych vsetkych obav, chapem ich. Aj ja som si tym presla, pre i proti. Je to prejav zodpovednosti. Kedze som z tych stastnych, ktori nie su v existencnych problemoch a zije sa mi dobre, hoci sa vzdavam istych "luxusnych" statkov, STRACH z noveho zivota mi uz pride smiesny. Nemyslime na smrt, tej sa asi nebojime, ale noveho zivota ano, lebo co keby sa znizila kvalita toho mojho terajsieho? To znizenie kvality je tiez diskutabilne. Nelietam tolko do zahranicia co pred tym, nemam tolko noveho oblecenia, a podobne, ale som vnutorne uplne ina zena. Stastnejsia, vyrovnanejsia, bohatsia...a to vdaka detom. Ak ma zakladatelkyn manzel iba podobne obavy, mozno staci par rozhovorov. STRACH ma VELKE OCI. :D Bud sa prestane bat, alebo si bude stat za svojim a ona ho casom pochopi. Kazdy ma svoje dovody. Ja sa teraz dobre zabavam na mojich STRACHOCH prvorodicky. Somariny som riesila, ale to asi kazda :D

katka0123
8. jan 2016

@m.i.r.i Jo a este, Moj limit su tri deti. Aspon teraz to tak citim. Full house. Zo stvrteho mam takisto STRACH. Takze chapem :D Ale ak by sa pritrafilo, nikdy by som si ho nedala vziat. Pacia sa mi mnohodetne rodiny - velky stol na Vianoce, dzavot, vylety..., ale nejako citim, ze na to nemam. A mozno mam len ten blby zbytocny STRACH :D Ale ma ho aj moj manzel, tak sa bojime spolu. hahaha

slavenap
8. jan 2016

u nas je opacny "problem"-Ja nechcem a muz chce tretie dieta 😒 😉

adka10
8. jan 2016

U nas doma prave riesime tuto otazku. Mat ci nemat tretie. Mame uz celkom odrastene deti 7 a 9 rokov a zaciname si uvedomovat ze nam este nieco chyba. A co sa tyka veku je najvyssi cas rozhybat sa lebo zas nechceme po mojej 35. Ale kedze vieme ako je to po financnej stranke tak nas to brzdi sa rozhybat. A hlavne sa bojim co bude po matrrskej. Ci sa budem mat este kam vratit do prace lebo aj start po materskej nie je jednoduchy. Ani zmluva na dobu neurcitu nie je ziadna vyhra ako som uz zazila pri navrate do prace

maminecka2
8. jan 2016

@carinita Ahoj, citala som len par prispevkov.
Moj osobny nazor- preco by si mala ustupovat len Ty? Z titulu ze si zena? Co sme v stredoveku? Samozrejme ze nutit muza, pripadne "nahodou" otehotniet nie je riesenie. To by Ti zasa on nemusel nikdy odpustit. Ale aj muzi by sa mohli niekedy zamysliet nad tym po com tuzi ta ktorej sluboval uctu a lasku az do smrti. Nie je to len o nich.
Neviem Ti v tomto poradit, len Ti drzim palce aby zmenil nazor, mozno sa udeje nieco v jeho okoli co mu ukaze co je v zivote naozaj dolezite.
A este k Tvojmu vyjadreniu, ze deti su to najdolezitejsie v zivote a pre ne zijeme. Ja s Tebou plne suhlasim, ved co by sme boli bez nich. Takto obohatit zivot dokazu len deti. A nie je jedine dolezite ci budu mat vzdy len na ruziach ustlane. Nemusi mat clovek miliony aby si mohol "dovolit" druhe, tretie, stvrte dieta. Vsimli ste si ake su viacdetne rodiny stastne? (Teraz nechcem zachadzat do extremov a venovat sa socialnej otazke a ani polemizovat o bezdetnych paroch- ved dieta nemusi byt len biologicky "nase").
Drzim palce aby sa Tvoja tuzba preniesla aj na Tvojho muza.

carinita
autor
9. jan 2016

@maminecka2 velmi pekne ti dakujem.potrebovala som troska povzbudit lebo je to tazke.musim najst sposob ako to muzovi povedat.Ale budem mat od septembra prvacika tak neviem ci to neodlozim aspon na cas.musim sa mu venovat aby zvladol prvu triedu.pacil sa mi napad od jednej mamicky ktora tu pisala ze sa s muzom dohodli do urcite doby ze budu mat dalsie babo.naznacujem to muzovi casto ale akokeby to ignoroval.ďakujem este raz.

katka0123
9. jan 2016

@carinita ved prvacik je prave skvela prilezitost! Praveze ked budes doma na mareskej, popri babatku sa mozes venovat skolakovi (vyzdvihnut po skole s kocikom, pisat ulohy poobede ked babatko spi alebo je v manduce)...to by sa mne osobne pacilo. 😊

lanugo
9. jan 2016

@maminecka2 pekne si to napusala

carinita
autor
9. jan 2016

@katka0123 mozno mas pravdu.uz len najst sposob ako presvedcit muza.zacala som mu to nenapadne spominat vzdy ked sa to da.ďakujem ti

carinita
autor
9. jan 2016

Mam velmi vela obav.ze uz nebudem mat taky post v praci ked sa po materskej vratim.ze sa musime uz uskromnit.ze neviem co vsetko este,teraz ma ani nenapada.ale ta radost z babetka,splneny sen tuzba tak to vzdy zvitazi.

maminecka2
9. jan 2016

@carinita Asi mu to budes musiet povedat na rovinu, aj ked nejako aby sa hned nevylakal. Chlapi naznakom nerozumeju, mozno nakoniec zistis ze on ani netusil ze je to Tvoja tuzba a tak velmi by si chcela. Ja ked som niekedy nevedela ako nieco vtedy este priatelovi povedat a bala som sa aby nezmenil temu, nezastavil ma, nejako neovplyvnil kym mu poviem co mam na srdci, tak som mu napisala list. Ono papier znesie vsetko, utriedis si myslienky, niekedy "povies" aj to, co by si sa inak bála, hanbila. Vzdy to dopadlo dobre, bol vzdy prekvapeny, dojaty, potom sme si to vydiskutovali. Mozno by to bol sposob aj u Vas.
A co sa tyka prvacika, aj podla mna je to praveze idealne obdobie byt na materskej a ten najhorsi rok-dva byt doma a vsetko moct riesit z domu, nie s vyplazenym jazykom po praci, nakupoch, kruzkoch.
A roky Ti naozaj utekaju, urcite to skus teraz, nech o par rokov nelutujes ked uz by mohol byt aj nejaky biologicky problem. Ja sama prave teraz cakam tretie (aj ked ma zacina chytat panika ako to zvladnem), my sme neriesili to co Vy, moj muz praveze tuzil este po princeznej (aj nam to vyjde). Ale ja som zasa riesila moju karieru, som uz 5 rokov doma, potrebovala by som sa uz posunut profesne, musim si urobit specializaciu, ale spocitala som si roky, priority a rozhodla som sa takto. Kariera pocka este 3 roky, ale riskovat ze uz nikdy by sa mi nemuselo podarit, to by som asi nerozdychala nikdy.
Drz sa.

panidia
10. jan 2016

@margarita Ahoj.Dost si ma svojimi odpovedami zaujala a možeš mi prosím ta odpovedat na niekolko otázok.Ako zvládaš tri detičky/a ked bude štvrté?/,nemyslím teraz finančne ale myslím ako sa im venuješ a či vládzeš sa s nimi učit,hrat,vozit na krúžky.A čo varenie,desiaty,upratovanie,staranie o domácnost?A máš potom,prosím ta,popri tomto čas aj na manžela?Zaujíma ma to ,budem rada ak odpovieš.Inak tiež pochádzam a aj manžel s viacdetných rodín a práve kvoli tomu sme sa rozhodli mat iba jedno dieta,rodičia bohužial na nás nemali tolko času/aj ked sa snažili/ a finannčne to tiež nebolo bohviečo tak nechceme aby naše dieta sa muselo raz v živote trápit tak ako my.Určite ale z neho nevychovávame snoba,vela sa s ním rozprávame a v podstate všetky aktivity robíme spolu/ked sme doma,samozrejme/.A navyše ako vyrástol náš syn, náš vztah s manželom sa zlepšil na nepoznanie,máme cas na seba a užívame si všetko čo sa len dá.Tebe prajem všetko dobré a aby sa ti podarilo vychovat zo svojich detí slušných,samostatných a sebavedomých ludí. 🙂

carinita
autor
10. jan 2016

Tak dnes bol prvy rozhovor dopadol dost zle ale nevzdavam to.chodim jak bez duse ale tak bude to ťažké....

jaaadu
10. jan 2016

aj ja mam pocit, že nam stale niekto este chyba, moj muz uz tiez nechcel, ale nakoniec som ho presvedcila, a chcela by som to stihnut tento rok, mam dve deti 3,5 a 1,5rocne. Je to sice trosku narocne, lebo este dorabame dom a ja som na vsetko sama, popritom som este dokoncila VS. Dneska si kazdy mysli, ze ked ma malo deti tak im aj dopreje, mozno ked su male, ale ak sa nebudu sami snazit, tazko v dospelosti zabespecite dve rodiny. poznam rodiny kde maju dve deti a same problemy s nimi a poznam rodinu maju 6 dospelych deti z toho 5 vystudovali VS a su na vysokych postoch, takze to je individualne a len zivot ukaze nase rozhodnutias, ci boli spravne, alebo nie 🙂

carinita
autor
10. jan 2016

Tak dnes bol prvy rozhovor dopadol dost zle ale nevzdavam to.chodim jak bez duse ale tak bude to ťažké....

emilia25
10. jan 2016

Mi sme si pri 3 detoch splnili ten nsjvecsi sen kúpili sme vysnívany dom a podľa našich predstáv.ja si môžem povedať ze to co mnohé aj s 2 deťmi si nemôžu.lebo moje detí sa nebudú tlscit v jednej izbicke ale detské izby budu mať kazdy svoju.zatial su malý majú 2 a aj tak tam nespsvsju.naozaj to netreba pozerať cez peniaze.pretože ked je zdravie pride všetko na co si len človek pomyslí.
@carinita

margarita
10. jan 2016

@panidia

Ako zvládaš tri detičky/a ked bude štvrté?/
najstarsia chodi do skoly, je prvacka. prostredny chodi do skolky, najmladsia je so mnou doma.
rano vsetkych pobudim, oblecenie nachystam este vecer pred spanim, nech nemam zbytocny stres a chaos. ranajky, umyt, obliect atd. tych dvoch, vychystat ich manzelovi, ktory ich tam odvedie. peso je to od nasho domu asi 10 minut takze casto idu peso, ked treba, autom. ked manzel nemohol, vychystala som sa aj s najmensou a sli sme.
ked bude stvrte, zo zaciatku asi pride pomoct svokra, aspon par tyzdnov, kym sa zladim a uvidime ako bude.
Vladzem ako kedy, ale co sa tyka ucenia, zatial to riesim len s tou jednou, a to vyzera u nas asi tak, ze prideme zo skolky a druziny, a ti dvaja mensi sa hraju pri nas, pripadne pustim chalanovi nejake dvdcko a spolu s najmladsou pisem so skolackou ulohy. ona je sikulka a skola ju bavi, takze to netrva ze hodiny. a celkom sa to da, je zvyknuta pisat napr. kludne aj pri pustenom CDcku Fiha Tralala a sucasnom hucani hasicskeho vozidla 😀
predpokladam, ze ked bude starsia, bude sa dokazat ucit aj sama v svojej izbe, akurat teraz to niekedy nejde, kedze je nebezpecne nechat nase batola uplne bez dozoru....

kruzky ma iba dva, z toho jeden je v areali skoly, kedze je tam detasovane pracovisko jednej Ba ZUSky, to znamena ze ju nikam nevozim len namiesto do druziny idem do vedlajsieho pavilonu 😀 to mame ze super.
na dalsi kruzok ju vozieva manzel, plavecky bazen fakt doma nemame 😎

synator este len skolku zacal, ale ratam s tym, ze ako skolak skonci asi tiez na niektorom odbore miestnej ZUSky, ci uz hudobnom, tanecnom,vytvarnom plus na skole je milion inych externych kruzkov, v telocvicni a pod.

hrat sa stiham, pripadne citam im knizky, aj ked su vsetci traja, tak vyberie si najprv co chce precitat jeden, potom druhy, starsia si uz moze coskoro aj citat sama, takze zase sa to presunie na mladsich.
oni sa ale maju aj tak kolektivne radi, a tak sa dost prehraju spolu cez vikend, alebo kazdy sa hra s tym, s cim chce v inej miestnosti domu, neobmedzuju sa navzajom.

A čo varenie,desiaty,upratovanie,staranie o domácnost?
Varim kazdy den, a vzdy len tolko, kolko sa zje. preferujem rychle a zdrave jedla, max. pol az hodinu varenia. desiaty robim rano, o domacnost sa staram priebezne, vysajem ked sa natrusi aj pocas dna, aj viac raz, kupelne a dlazky umyvam zvacsa az ked spia, podla potreby.
taktiez pranie atd, robim ako vladzem a stiham, ale ja som perfekcionistka, takze je u nas vraj na domacnost s malymi detmi dost cisto 😀 😀

A máš potom,prosím ta,popri tomto čas aj na manžela?
Jasne, ze mam cas na manzela, on nastastie nie je z tych co ziarlia na deti, ma ich rad a tiez sa im maximalne venuje, a ked ich vecer ulozime spat, riesime co treba alebo nieco hladame na nete, alebo si spolu nieco pozrieme, dame vinko, ked prave nie som tehu 😀 alebo si len tak vedla seba sadneme a nieco si citame, skratka nemam dojem, ze by sme sa cely tyzden nejako minali alebo co.

cez vikendy chodime aj na vylety do okolia, casto aj do Ciech alebo Rakuska, na nejaky hrad, zamok, zrucaninu, zoo, skanzen a pod. plus navstevy u nas alebo navstevy ked nas niekam pozvu, mame v Ba vela kamosov a ja aj rodinu, takze niektore vikendy nam potom koliduju aj 3 akcie 😎

neviem, co Ta este zaujima, ale ak to nie je cislo bankoveho konta, kludne odpoviem 😉

dolezita pointa asi este je, ze ja si svoje deti strasne vazim aj a prave preto, ze cesta k nim, resp. ich cesta k nam nebola lahka....

margarita
10. jan 2016

uz som to tu na fore riesila v inych temach, ale napisem este raz v skratke>

najprv sme cca rok vobec nemohli otehotniet napriek aktivnej snahe, potom aj hej, ale 2x po sebe som potratila....nasledovalo rizikove tehu a prvy porod. po nom sme planovali surodenca, to skoncilo opat potratom. kolotoc dalsich specialnych vysetreni, liecba atd, a potom este 2 deti, aktualne cakam stvrte.

mam svoju pracu snov, ucila som na sukromnej vyske, ale uz som prakticky de iure nezamestnana, nakolko nase pracovisko bolo medzicasom majitelmi skoly zrusene, takze po navrate z RD ma prakticky caka vypoved z nadbytocnosti, ale aspon s odstupnym 😀

ale aj tak sa planujem do skolstva vratit, myslim, ze tato sfera je pre matku so skolopovinnymi detmi absolutne idealna casovo, prazdninovo, rannou koordinaciou a vobec. az na ten plat, jasne, ale no nemozem mat vsetko. ja budem zarabat aspon na obedy a poplatky za kruzky, a muz hadam uzivi zbytok vydavkov 😉

vo svojom okoli, aj sirsej rodine mam dost 3 a viac detnych rodin a nik z nich nie je na hranici zivotneho minima ani sa nerozvadzaju ani nic podobne, takze sa nam zda, ze sa to da.

ano nechodim kazdy druhy den na kavu alebo na masaz, ale to som nechodievala ani ako slobodna, a sem tam aj nejaka kultura sa da, ked babka pride povarovat, alebo aj moja mama niekedy vezme decka na den ku nej a pod.

skratka a dobre, my s mm sme sa tak rozhodli a je nam tak trochu fuk, co si o nas myslia ostatni, lebo nam je takto dobre a aj deti zatial neprotestuju.
a ak by zacali, budeme to s nimi partnersky riesit 😉

sardinka335
11. jan 2016

Tak ako su egatívne skusenosti z ,,viacdetných rodín,, (tak ja osobne nepovazujem 3 deti za viacdetnu rodinu) tak su aj pozitívne skusenosti, ze ak obaja chcu a niečo preto robia tak to funguje. Mám v okolí x rodín kde maju 3 deti - viac menej je to štandard tie 3 deti, ale priznávam ze su to ludia skor inklinujuci k cirkvi 😀 niektorí maju aj 4 deti, 1 porodila teraz 5te....a dalšia v januari čaka 5te...a keby ste tie zeny videli tak nepoviete ze maju tolko detí. Normalne baby, ziadne socky, ktoré žobrú u druhých o oblečenie. Zase priznávam ze jednu rodinu so 7 detmi poznám, kde by to finančne mohlo byť lepšie a mali aj problémy s dcerou koli tomu...Na druhej strane čo je to ,,všetko,, čo date dieťaťu? Nechate mu byt, auto, nejaku hotovosť...ale bez vás ,,,ostáva samé,,. V dnešnej dobe ,,dnes je a zajtra kovie čo bude,, situácia je neistá a z penazí mozu byť vemi rýchlo bezcenné papieriky....takze tolko k tej hmote. Samozrejme ze aj pre nás je istý ,,hmotný komfort dolezitý,,. Surodenec je surodenec...a ak sa buduju harmonicke vztahy tak je predpoklad, ze si budu blizky a budu mať pekny vztah a neskor budu mať vzdy niekoho na koho sa mozu obrátiť. Dve zdravé deti v bežných podmienkach - nehovorím že ked su ludia 100% socky su zlvadnutelné ostatne su vyhovorky a kecy.

timea7
11. jan 2016

@margarita
@sardinka335 perfektné príspevky!!!!! Presne takýto ľudia by mali mať viac detí, maminy nemajú z nich stres, vedia si všetko zladiť, deti majú jasné pravidlá, otec nie je doma len na ozdobu, paráda. Ja som vždy nesmierne túžila po troch, no nepodarili sa ani dve, o druhé sme prišli a potom to už zo zdravotných dôvodov nešlo. Už to prebolelo, ale je mi ľúto, že moje dieťa nemá súrodenca. A veľké rodiny treba podporovať, veď kto bude robiť na naše dôchodky? 😀 😀 😀 😀 😀 Žartujem, samozrejme.

emilia25
11. jan 2016

@sardinka335 ináč já to nemám rada ked mi niekto ponúka po druhych detoch pre moje.mna toto strasne uráža lebo ja som rodic a toto su základné veci ktore má rodic zaobstarať.satenie obuv strava hracky proste základné potreby dieťaťa.ja neuznávam ani topanky ked deti po sebe nosia kazdy ma svoju nozicku a ma mat aj svoju obuv.alebo ked su deticky este male dávať oblecenie pod stromcek toto tiez sa u nás nerobi lebo jezisko nosi hracky a mikulas sladkosti o ostatne sa maju starať rodicia.

sardinka335
11. jan 2016

@emilia25 ja nemám absolutne nič proti oblečeniu ak sa mi páči a je funkčne. Zase za kazdu cenu tiež od nikoho nič nepytam, ale mam kamošky čo ponukaju a tak prečo by som nezobrala? Mala z toho za 2 mesiace vyrastie a čo s tým? Ako ja tiež ponukam dalej a kto chce ten berie ved čo s tým tým veciam nič nie je, batola to nezniči. Aj teraz neviem čo s vecami po staršej dcere ma 6 rokov a mam 128čky a rozmyšlam komu to dať lebo mi je to luto dať do HUmany ved tomu nič nie je, aj nove gate su tam čo som jej kupila a nejako jej nesadli. Bundy, topanky, čiapky, rukavice - toto kupujeme lebo suhlasim ze kazdy ma svoju nohu a tu topanku vyšmajda. Ale aby som dala za jedno bodynko 6 eur ked mi kamoška po malej da zadarmo pekne ....
U nas sa nosí aj oblečenie, svokra niečo kupila aj pod stromček okrem hračiek, mne to nevadi.

emilia25
11. jan 2016

@sardinka335 ja tiez ponúkam dalej ked je to chalanom male alebo je to z minuleho roka a nechcem aby to nosili tak sa spytam svagrinej ona je vdacna za vsetko.ja som v tomto moc hrda.aj teraz ano mohla by som aj z bazarov dupacky kupovat pre najmensiu ale to oblecenie je pre mna dolezite.jedine co som kúpila z druhej ruky bol uz v poradí 3 kocik a teraz prebalivaci pult inak vybava od zakladov nova.

panidia
11. jan 2016

@margarita Si šikovná,klobuk dole.Ja by som to určite nezvládla a aj kvoli tomu/nielen/ sme sa rozhodli mat len jedno.Nechcem trápit seba ani prípadné dalšie deti, ked viem že na to nemám.Super,že je aspom možnost volby,t.j.plánované rodičovstvo.Kto sa na to cíti psychicky,fyzicky,finančne nech ich má aj desat a kto nie nemal by to nechavat na náhodu alebo osud,neviem ako to správne pomenovat,aby raz nevyrastali z detí zatrpknutí a neštastní ludia,ktorým chýbala v detstve láska a dostatok pozornosti.

sardinka335
11. jan 2016

@emilia25 ja si myslím že ti rozumiem, ja ako tiež nekupujem ,,mermo mocou,, lacne veci lebo neviem čo, a suhlasím, ze o rodinu sa treba starať a vedieť zabezpečiť veci, ktoré potrebuje ako je ošatenie atd. zase spoliehať sa že ved ,,kamošky mi daju,, tak to nie, to nerobím, ale uz sme tu taka komunita rodin a kolko krát pride mail, ze či nie kto nema to či ono darovať ked nepotrebuje alebo pozičať....lebo ja keby som všetko odkladala tak neviem kde to dam a zase je mi to luto len tak vyhadzovať ak su to dobré, pekné veci - zase rarohy a nejake flakate vyťahane bodyčka idu rovno do koša...
Ale napr. moj syn boli sme v tom detskom kutiku Kids House a teplaky tam nechapem ako sa mu podarilo roztrhal tak, ze som nechapala...pomaly z holou riťou išiel domov. A neboli to nejake ze ano, vidim ze to je n a5 minut...ale kupila som ich na bazare za par eur...tak ma to az tak nemrzelo a išli rovno do koša. Napr. som kupila dcere korčule na lad za 8 eur..minuly rok...mali maličky šramik na jednej bote inak krasne, par x pouzite ...no ked jej vydržia 2 sezony tak to je super lebo ved noha tak rastie.....ale zase bude pre mladšiu...ako mohli sme kupit aj nove ale dať ja neviem 30 - 40 eur za korčule čo da 2x za zimu na nohu a potom jej to je male. No som lakoma. ALe čo sa tyka vyletov, veci do školy, topanky na bezne nosenie tam investujem aj sme kupovali isty čas Geox ale našli sme take ine goratexove a tie su tak isto kvalitne a za polovicu ceny...no ale napr. v Buppi a Kids House bezne padne 20 eur...toto su pre mna priority, zažitky, vylety, Zoo, plavaren atd. Syn chodi na plavanie a tiež som mu kupila kvalitne (aspn dufam) plavecke okuliare a veci, tam ,,nešetrím,,. Ale dať za rifle pre syna čo ich ,,odpali,, za sezonu 30-40 eur mi pride vela....to som lakoma.

emilia25
11. jan 2016

@sardinka335 u nás napríklad este deti majú 3 krát narodeniny meniny sice vzdy ten ktory je oslávenec dostane viac ale vzdy musia dostať aj ostatný.

emilia25
11. jan 2016

@sardinka335 no u nás podobne tiez neviem ako ale moj najstarší syn uz stihol roztrhst ryfle 2 a tricko a to len od začiatku školského roka.svokra hned ssk zssijeme.msl to len na kolene z družiny no uz v žiadnom pripade do školy aby mi chodilo zssivsnymi gstsmi nie išla a kúpila nove.tiez sme prvacik a napríklad u nás chodi školský bus do vedľajšej dediny škols tieto lístky preplscs rodičom.no ja tam budem lepit lístky sa 2.5eur co mi tým busom ide 5 krát do mesiacs.nie vozime ho autom popritom aj do skolky aj ked je to len cez most.ale pre tieto prípady som hned išla a chslsnovi som kúpila telefon ale nie na hranie nemá tam nic.funkcis mamicka som uz v skole ľúbim tá Shoj.pekne sa naučil.