icon

Chcem žiť s priateľom, ktorého moja rodina nemá rada

viktoria554
7. mar 2013

Ahojte,tak ja by som sa s Vami rada poradila alebo vedela aky mate na to nazor vy lebo sama to nezvladam a neviem co a ako dalej.Mam malu dcerku ktora ma dva roky,s priatelom sme sa rozisli v juni,nechal nas(automaty,alkohol,ine zeny) a bola som stastna ze odosiel.Po dlhodobom trapeni bolo najlepsie to ukoncit.V septembri som si nasla ineho priatela,aj ked sme sa dlho poznali a vedeli o sebe.Strasne ho Milujem a som stastna ze sme spolu,ma rad moju dcerku a berie ju ako svoju,preto uz planujeme ist do bytu,kedze na co cakat kedze s predoslym som zila niekolko rokov a nevyslo to a tento chce byt s nami tak preco nevyskusat...Lenze,tu je hacik....moji rodicia a sestry ho neznasaju pretoze o nom poculi same zle veci,ze hraje automaty,ze je to hajzel a podobne a nepaci sa im ze je tu tucny a nema vlasy....chceme ist teraz do bytu,ja som na materskej a on pracuje zaraba menej ako 600 nema..ALE..teraz som zistila ze cakame dieta,on je stastny prestastny a vola ma aj s malickou byvat k nim on byva len s mamou.ze aspon zatial kym nenademe byt..nasi o nom nechcu ani pocut kedze mama je doma,bez prace a pocitali s tym ze pojdem do rakuska aj ked vedeli ze s tym suhlasit nebudem pretoze malu tu nenecham..Ratali s tym ze ked odidem do Rakuska robit,ze sa z nim rozidem a im budem davat peniaze a z domu sa nepohnem cize ze budem sama,budem imm davat penaize aby som im vratila vsetko co oni dali mne,ked som tu u nich zila s tym predoslym partnerom....neviem ako im mam oznamit ze som tehotna alebo ci im to vobec oznamit a ci ist odtialto prec alebo....idem von bez malej,zle je idem von s malou zle je.....musim sa ich pytat ci mozem co nemozem ako by som mala 15rokov..inak mam 25 aby ste boli v obraze a vcera sa somnou hadala sestra u ktorej tiez nemam oporu ze ssom s nim len kvoli sexu a ze sa zomna kazdy smeje ze mam do sraty zivot a ze jeden odtialto odisiel a uz prisiel druhy...chcem vediet co mam robit,poradte mi...dakujem

Strana
z2
mima4
7. mar 2013

@viktoria554

ahoj, ono je tazke ti radit, kedze niktora z nas ta nepozna, ani tvojho priatela, ani tvoju rodinu a mozme citat iba nazory z jednej strany, cize z tvojej. No je dolezite uvedomit si ze tvoj zivot zijes iba ty a iba ty nesies aj dosledky svojich rozhodnuti. Chapem tvojich rodicov z tej stranky, ze mala si jedneho frajera, s nim babo a vykaslal sa na teba a teraz mas dalsieho frajera, a oni prirodzene maju strach, ze s prepacenim zas ta "nabucha" a posle kadelahsie a ty budes cely zivot chuderou... chapem ich v tomto, a myslim, si, ze budu potrebovat cas, aby dokazali vnimat tvoje rozhodnutia a tvoju zodpovednot.

Co tak im najprv oznamit vasu svadbu s priatelom a az potom babatko? Vies, takto by videli, ze to s tebou tvoj priatel mysli vazne a chce ta za zenu, chce s tebou seriozne si zalozit rodinu a mozno by ich to upokojilo. A myslim si, ze aj pre teba by to bolo najlepsie. No a par tyzdnov po svadbe oznamit, ze cakate babatko 🙂

viktoria554
autor
7. mar 2013

o svadbe nechcu ani pocut!ja viem,pocujete nazor len ten moj,ja beriem ze mi nechcu zle ale chcem zit uz svoj zivot,nie ich,nie to co vyhovuje im....mam malu dcerku a tento partner ma zaujem o moju dceru,berie ju ako svoju a robi vsetko preto aby nam pomahal,malej otec sa o nu nezaujima a nevidel ju uz vyse pol roka a moj novy priatel ju berie ako svoju,uz len v tomto som si nim ista,vsade kam ideme chce aby isla aj mala.nasi len poculi famy ze hra automaty a ze je to hajzel ale ani ho nepoznaju a uz odsudzuju,zo zaciatku ked tu chodil nemali nic proti a potom ked sa znepacil sestre tak ho nenavidia aj oni...takze tak,..,ale je to namne,uvidime co nam cas prinesie

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
lujza123
8. mar 2013

@viktoria554 mam kamosku ktora chlapa hajzla vzdy zasadne vymeni za dalsieho este vacsieho hajzla. Poznam ju uz pekne roky a ona zije ako na husenkovej drahe ..najskor laska nekonecna zakazany novodoby romeo a julia, dieta, potom sa romeo vyfarbi a vide najavo ze jeho jedina celozivotna laska ma podobu bieleho prasku alebo blikajuceho automatu..potom nasleduje par rozchodov a zmiereni a potom ho vymeni za hajzla c. 2.
Kolotoc sa opakuje, laska c. 2 dieta c.2, automaty(pripadne bitka, chlast, drogy) rozchod a blablabla
Teraz momentalne ma hajzla c.3 a je huraaa tehotnaa..este v stadiu zamilovanosti

Ona vravi ze ma smolu na chlapov

Ja vravim ze ma smolu sama na seba.

Proste niektore zeny potrebuju k laske problemy. Bez toho sa nevedia zamilovat...mimochodom proti jej znamostiam je jej rodina tiez vzdy nabrusena

Snad to nieje tvoj pripad a rodicia spolu zo sestrou sa len mylia. Ak je tvoj priatel dobry clovek casom si ich urcite ziska

tinki
8. mar 2013

@viktoria554 v prvom rade neviem pochopiť, ako si už mohla otehotnieť s človekom, ktorého sotva poznáš. Nehnevaj sa, ale veľmi to o tvojej zodpovednosti nesvedčí. Možno tvoji rodičia vedia, že je ešte potrebné nad tebou držať ochrannú ruku, boja sa, aby si sa znova nesklamala.
Na druhej strane, nemusí byť pravda, že terajší problém s automatmi má, ale bez vetra sa ani lístok nepohne..Sama si polož otázku, mal s tým vôbec niekedy problém? Ak áno, tak s tým bude bojovať navždy. Aj keď teraz môže sekať dobrotu. Poznám dobre takých ľudí. A je vtedy jedno, či zarába 600 alebo 2000, ak hraje, prehraje všetko behom večera..
Tvoji rodičia si možno predstavovali, že budeš bývať s nimi, že budete si spoločne "gazdovať", šetriť peniažky a spravovať bývanie. Dnes je to totiž ťažké. TAk by ťa mali pod kontrolou, lebo podľa všetkého sa stále o teba boja. Možno to tak nie je. Ja vám do rodiny nevidím. Sama sa na to pozri aj ich očami. Sama máš dieťa. Ako by si reagovala ty, ak by si pokafralo život? Nechcela by si malej pomáhať? Aký máš k dieťaťu vzťah? Miluješ ju nadovšetko? Dovolíš, aby ju niekto bil, ak vyrastie, alebo deptal?
Ak už si tehotná, tak je načase to rodičom povedať a čakaj, že natešený nebudú. Ale ak sa začneš správať ako zodpovedná a sebavedomá matka, pochopia, že už si žiješ svoj vlastný život.
Doma ak žiješ, prispievaš na domácnosť? Máš, dúfam, predstavu koľko stojí bývanie, strava..
Kto ti doma pomáha s malou? Koľko času s malou tráviš ty a koľko tvoja mama..Vieš kto bude s dvoma deťmi, ak sa osamostatníš a budeš bývať s partnerom?
Alebo ak pôjdeš k "svokre"..Ako vieš, že ti tam nebude horšie ako doma..
Apropo a svadba..Na svadbu máte čas..Vôbec sa nepoznáte. Ak vám to bude klapať a budete spolu aj po narodení druhého bábätka a bude to stále super, tak vám predsa nikto nemôže vo svadbe brániť..Potrebuješ mať veľkú hostinu s celou rodinou?
To sú základné otázky, na ktoré si musíš zodpovedať sama..Prajem ti šťastie.. 🙂

tajna82
8. mar 2013

@viktoria554 kazdy zo vztahov minuly, sucastny i ten buduci su loteriou...zvaz a podla toho sa rozhodni, ale ak si sa po 2 rocnom vztahu s priatelom v juni rozisla a uz v sept.mala ineho, tak to musela byt strasne velka laska a obeta...

victory1
8. mar 2013

@tajna82 tak ale ona nepise, kolko sa s tym predchadzajuci rozchadzali...urcite to nebolo len tak hups, ale teda v juni bol definitovny koniec. Ja som sa tiez s byvalym rozchadzala pol roka, kym som si nepovedala, ze uz fakt "ende" a este mi 4mesiace trvalo, kym som si nasla samostatne byvanie. A pocas tych 4mesiacov som si tiez nasla nahradnika, s ktorym funguje uz treti rok..
A ano, vzdy je to loteria, bud to vyjde alebo nie... Pretoze ludia sa aj vo vztahu vyvijaju a bud sa vyvijaju spolocne alebo kazdy zvlast..

1katkas
8. mar 2013

Ahoj, neposluchaj nikoho!!! rozhodni sa len podla seba..nie si male dievcatko to musi tvoja rodina pochopit..ked cakate babatko zi s nim🙂

libka1
8. mar 2013

a to uz co je za uvaha ze ty pojdes do rakuska zarabat na nich... a dieta co? ja by som odisla za nim, ved musis citit ci to s vami mysli vazne, ak to tak citis, tak odid... povedz rodicom a sestre ze to tak citis, nechces aby sa na teba hnevali a chces im dokazat ze to co poculi pravda nie je 😉 oni sa casom skludnia a pochopia...

stanislavao
8. mar 2013

vas priatel nezarobi ani 600e. vy ste na materskej, cize mate 200e. chcete byt. z coho? ako ho chcete platit? a jep ravda o nom to, ze hraje automaty? ak je to tak, tak to nema vyznam, lebo sa nidky nezmeni. jedneho takeho ste uz mali. dalsia vec je, ze ani sama s dvoma detmi a 200 eurami nevyzijete. mate to tazke. ist byvat k jeho rodicom tiez nieje vyhra, lebo to moze dopadnut zle. s dvoma detmi u niekoho cudzieho byvat. tu nieje ziadna rada rozumna a dobra. idealne by bolo, keby partner nehral automaty, mal byt a bol by z neho manzel. verte, ze blizky - mama, sestra vam nechcu zle, len vam chcu mozno otvorit oci.

tajna82
8. mar 2013

@victory1 a tym si jej ako chcela poradit co?..mna nezaujima za aku dobu, kde a ako si si ty nasla ineho...kazdy vztah je mozne charakterizovat na zaklade viacerych hladisk a kazdy pripad je iny...Ano je dolezite najst si nahradnika.

aurorag
8. mar 2013

@viktoria554
1. poriadne si prever, ako je to s tou zavislostou na automatoch, mal s tym problemy v minulosti? ak ano, je uplne jedno, ze teraz je cisty. vzdy do toho moze spadnut naspat.
2. konfrontuj sestru s rodicmi, nech priamo povie, kto a co jej povedal, nie JPP.
3. tuto temu si mozno mala otvorit pred tym ako si neplanovane otehotnela, vela dievcat by ta upozornilo, aby si si najprv zariadila byt, pracu atd, a az potom si zaobstarala dieta. takto nemas velmi na vyber.
4. Nemysli si, ze tvoja svokra bude taka mila a usmievava, ked u nej budete cele dni. kazdy chce svoj klud a ma svoje zvyky, tak si to aspon uplne nerozhadz so svojimi rodicmi.
5. a hlavne, o vsetkom komunikuj s NIM, s nim chces zit, mala by si ho poznat!
Vela stastia!

usiko
8. mar 2013

@viktoria554 vyskusaj, co to povie,a ako sa to vyvinie...moj priatel byva so zenou, ktoru jeho rodina neznasa-so mnou, cakame druhe dieta....abolo to strasne poznanie, ze ma neznasaju,..aleked sa trochu postavil na moju stranu a prestal stale nadrzat im a snazit sa nase vstahy marne zlepsovat, je tofajn......vies kolko ludi zije s clovekom, ktoreho ich rodina neznasa? ale nikdy sa to nedozvedia......ja to aspon viem a viem, co mozem a nemozem cakat...a ty tiez....

victory1
8. mar 2013

@tajna82 ja som jej svoj nazor napisala este predtym..ale kedze som vycitila ironiu z tvojho prispevku, chcela som ti len napisat, ze niekedy nie je skutocny stav taky ako vyzera a doplnila som to vlastnym prikladom...
A ak sa to teba dotklo, sorry, uz nebudem na teba reagovat..

digysa
8. mar 2013

@viktoria554 Robis chybu za chybou........a stale cakas od rodiny pozehnanie.....

V juni si sa rozisla s otcom jedneho dietata a vo februari cakas dieta od muza, ktoreh poznas pol roka......

Podla mna, keby sa skutocne nasiel "padny" dovod a nieco zle by sa zistilo o tvojom terajsom priatelovi, tak to tvoje rozhodnutie vobec nezmeni.....lebo ty vobec nerozmyslas. V zivote by si si totiz nedovolila otehotniet v tejto situacii a v takom kratkom case od rozchodu.

Co sa rodicov tyka- trochu moc sa do toho montuju....posielat ta prec od dietata, aby si na nich robila, to je skutocne "mile"....

Rada co mas robit- celkovo je uz dost neskor radit....isla si z kaluze do blata. OD rodicov a rodiny urcite lepsie vidia to tvojho vztahu- my nevieme o nom nic: kolko ma rokov, co robi, aky je, co sa o nom hovori a pod....

Nemam ti co ani poradit....mozno by som s tym stahovanim este POCKALA... Vas zaciatok nie je ruzovy...a podla vasich financii a vasich rodinnych vztahov ani dlho ruzovy nebude..... Pockaj, kym ti odpadnu "ruzove-zalubene" okuliare, aby sa dostala do reality.... zatial sa mi zda, ze zijes v rozpravke 😒

buxus24
18. mar 2013

@viktoria554 ahoj Viki.... tak na začiatok..maš 25 rokov ....môžeš robiť to čo ty chceš...maš malu to nie je prekážka..prečo by mala byť:??? on ťa chce s malou aj s vašim prírastkom..myslím že nemáš čo čakať a chod k nemu...
ako som čítala tvoje príspevky..nemáš to lahke..vaši ti chcu diktovať ako čo s kým kedy maš robiť...to nie je život....chcu si ťa zapriahnuť aby si bola ich banka....nezmyslel !!!!!!! vezmi malu a chod k nemu....budete spolu a budete mať pokoj....
ja som bola v podobnej situacii len bez deti...mojho nemal nik rad.... bojovala som so svojou rodinou...a moja rodina je ustretova vo všetkom si pomahame a radíme....a všetko vzniklo len kôli osobe,ktorá ho nepoznala, a povedala že moj je chuligaán a rebel a on je strašny a nič nevie ......bojovala som aso dva roky..potom prišli nato že je užasny a vôbec nie je taky ako si mylia.... vzali sme sa...ešte asi týžden necelý mesiac pred svadbou mi vlasna babka povedala že si ma nevezme..že mi nebude prisahať.....len preto lebo ked prišiel povedal čo si myslí..... teraz na neho neda dopustiť.....ironia....
ale chcela som že nato ako každý bol proti nemu... teraz na neho nikto nedvihne hlas a nikto nič zlé nepovie...je oblúbeny a maju ho radi...a to som velmi rada a vdačšna za to.....
som rada že sme to všetko vydržali..a prešli tým...a že sme spolu....milujem ho čím dalej tým viac.... takže ak ti tvoje vnutorne ja vraví byť s ním...bud.....

viktoria554
autor
19. mar 2013

Ahojte Dievčata,tak slubila som že Vam napisem ako saa to vyvíja,tak mame bytík a stahujeme sa od 1.Aprila 🙂 Krasny 3izbovy bytik a uz vsetko mame nakupene,ja som investovala len do kuchyne do hrncov a podobne a o vsetko sa postaral priatel.Doma je to ake take trocha lepsie,ale nesuhlasia s tym aby sme isli do bytu kedze chceli nieco ine...Sice este nevedia ze cakame mimi ale mi sa hrozne tesime.Moja malicka si s nim rozumie a to je hlavne..Dakujem Vam cmuk

kikaba44
20. mar 2013

@viktoria554 máte bytík, alebo bytík je tvojho priateľa? Lebo to sú dva diametrálne odlišné veci hlavne po tom, že ak sa nepohodnete...bude veľký tresk 🤐

Strana
z2