Chlap hráva denne dve hodiny hry na počítači
Čo si myslíte je vela alebo malo ked hra chlap hry na pc denne cca 2 hodiny??
Dlho som sa s nim hadala o tom... keď som sa na to vykaslala nas vztah je o dost lepsi ked mu nevycitam atd, viacej pomaha sam od seba je ukazkovy atd... dlhsie to trva takto. Ale mne to aj tak niekde vnutei vadi ze pride z roboty povtiera sa tvari sa že co chcem pomoct a potom tam ide na dve hodiny hrat v hlavnom časw od 19 do 21 - 22 a potom ako čo.... možme ist spat. Ja si takto zivot moc nepredstavujem :( dnes som ostala akasi smutna ked som videla ako sa zas podriaďuje a chce mi pomoct a uz som videla na ociach ze ide drtit tak mi to prišlo luto som mu to povedala slušne jemne, na urovni. A on sa nasral tak ako kedysi a isiel hrat. Tak ako to co je za dobu toto ze dnesni tridsiatnici drtia hry??????????? Ako čo mam robit co by ste robili ... da sa to odburat na par tyzdnov ale zas pride den kedy to cloveka poriadne sere..
Niekto na rybách, iný v dielni, v krčme,... no a niekto zas pri počítači. Veľké rozdiely medzi tým v tomto zmysle nevidím. Pokiaľ teda človek nie je závislý a dokáže aj normálne fungovať. Nie každý pár potrebuje stále sedieť pri sebe. Základom je vedieť si to medzi sebou vydiskutovať. Nájsť nejaký konsenzus, kompromis. Padla tu dobrá otázka, aké zaujímavejšie prežitie večera manželovi ponúkaš?
Doba je taká normálna.... súčasná. Tak ako tie minulé. aj táto prináša nové možnosti. Hry na počítači dávno nie sú zábavkami len pre detičky.
@beata_k hovori ti nieco gambling??? Aj muz mojej sesterky len tak hrajkal dve hodiny az zacal hrat internetove hry kde sa da akoze vyhrat a prehral co sa dalo. Tu nejde o to,ze on takto oddychuje, ale ze to robi pravidelne kazdy vecer dve hodiny. A nema ani v pate sa opytat partnerky ci by nesli robit nieco ine. Mne raz nejaka zena povedala ze ako super musi byt ked som 4 dni kazdy tyzden sama, lebo moj muz robi mimo bydliska. Tak ano, niektore su velmi radi same a potom zistuju ze okrem hier su ti muzi kazdy vecer aj na inych portaloch a potom je problem. Staci sa pozriet vecer na pokec kolko ludi sa tam nachadza.
Ja ani nepoznám chlapa, čo by nehrával. Môj si tiež občas zahrá, ale skôr na MT ako na PC. Nerobím z toho vedu, pokiaľ je to únosné aj pre mňa a náš rodinný život.
moj sa hrava aj pocas dna ale vacsinou zacina vecer o osmej a konci o polnoci. Ma v obyvacke poskladany namiesto pracovneho stola simulator s volantom pedalmi a len jazdi jazdi jazdi...
Vzdy ale vravim radsej to akoby mal chodit do krcmy...
Nevdidim dovod preco by mal so mnou citat knihu alebo pozerat telku ked ho to nebavi... a spolocenske hry pocas vecerov isto hravat nebudeme... tak nech sa hra... ked ho to bavi...
Ano som rada že nebeha za sukňami, je to super muž ma vsetko co k dobremu chlapovi patri.
Avsak ide o to, ze ked sa odjebe kazdy den na 2 hodiny do izby toto mi vadi chapete. To je to iste akoby siel prec. Je nepritomny. Zavrety sluchatka na ušiach a marne od neho cosi mam chciet. Odkedy sa s nim o tom nehadam, mam svoje programy nech na to nemyslím, ale pride mi blbe robit si program prave vtedy ked on ma chut hrat. A potom na neho cakam ako blbka v obyvacke a on spokojnucny lebo ja ho vzdy cakam. Uz ma to sere. A rozmyslam ze kaslem nanho a pochopi ze tu nebudem na neho cakat vzdy. O 6 pride z roboty, hygiena, ide hrat do 9. A ja ho o 9 čakam lebo chcem byt s nim aspin do tej 11 to aj tak z toho času zas hygiena atď. A keď ho prestanem cakat a zacnem si ja upratovat kuchynu kedy ja chcem bezohladu na to kedy dohra atď, snad pochopi že nie sme spolu tak ako si on myslí že sme....ked ho o 9 nebudem čakat nastupena.... proste toto mi vadi nepritomny chlap denno denne k čomu to je dobré. A radšej keby kukal netflix to mi nevadí. Samozrejme chlap na gauči je hnus... ale tak lepsie na gauci večerne 2 hodiny ako pred pocitacom so sluchatkaami na usiach a ignor neoritomny.
Dakedy som hravala hry cez servery presne s takymi chlapmi ako tvoj muz a spovedali sa mi ze je to pre nich forma relaxu a to mali doma prevazne zeny co lofeli na ritach doma aj na materskych a len do nich pi*ovali presne takto ako ty ze co by mali co by nemali a nebrali ohlad na to ze ten chlap tahal financne domacnost 8-12 hodin v praci na zmenach proste boli radi ze maju hodku dve ci noc svojho kludu ...a neviem co je zle mat denne hodku dve len pre seba a svoje zaujmu, ...tebe by sa isto nepacilo napr keby mas rada knihy rada ich citas hodinku dve denne v kludnom rezime po 12 hodinach na nohach a doteba by niekto pindal ze prestan citat a tahaj varit bo niekto je hladny....
@petamich neeepottebujem aby sme boli na sebe nalepení. Ide o to aby bol prítomný lebo pri tej hre teda neni prítomný (zatvorený v izbe) to može isť rovno do krčmy každý večer
@judar ano a prave preto sa to snažim hlavne v sebe vyriešiť. Už davno som prestala hundrať ako som pisala vyssie lebo som to pochopila že neni dobre stale do chlapa hučať.
Ale teraz otázka čo ja? Mam cely život prehltať ten fakt, že mi niečo ozaj prekáža? Nedá sa tváriť navždy že mi to nevadí.
To že mi pomáha, že je ku mne milý ma nepresvedčí k tomu aby mi to nevadilo.
A pracujeme rovnako obaja 🙂 a opakujem nepindam do neho... a vela.sa.zmenilo keď to rešpektujem že si hrá. Ale on by si nevsimol ani keby si milenca.domov vezmem v tom čase 😂
A nechcem aby namiesto toho varil ani nič. Len aby žil jak človek. Ja viem že pre teba ako človeka ktorý hrá hry je to nepochopiteľné, no pre mňa je nepochopiteľné že sa niekto denne na 2 hodiny zavre do izby a je mimo reality. Nevnima neodpoveda nekomunikuje nemôžem ho ani vyrušiť proste s nim tie 2 hodiny nemôžem rátaþ mech sa deje čokolvek. A to mi pride divne mať doma chlapa ale nemať. To môže ist rovno do krčmy. Aspoň by sa socializoval.😂
@lintu vidiš a ja tam rozdiel vidim a dost velky. Pretože nechodí na ryby každy den na 2 -3 hodiny večer ked je to jediny čas čo sme spolu, nechodi do krčmy na 3 hodiny preč. A určite by ani nechodil, lebo kogo by bavilo chodit na 3 h denne do krcmy alebo na ryby žejo.. radšej si zahrám to je jednoduchšie ta nech skysnem na tej stoličke vysedenej....
@lintu zaujimavejsie? Sex je dostatočne zaujimavy? Alebo čo mu mam ponuknut aby zil normalny život a nie zavrety v izbe so sluchatkami? Ja nepotrebujem romantiku dennodenne ani nič podobné, ale život ako kedysi. Ja ani si nepamätám čo také robil ked nehral... no proste žil v byte a fungoval v ňom uplne normalne. Nenahlil sa pri jedle, pri wc... nepodriaďoval veci svojej hre. Tak ako pred hraním už pri mne nalepeny mojka sa... všetko taká faloš.... len pomôcť chce vypytuje sa dokola jak rozmaznané decko len aby som bola spokojná že sa popýtal a mohol si ísť hrať. Toto je jeden velky kolotoč a stereotyp. Nie je to normalne správanie.
necakaj na neho o tej 9, preco na neho cakas? ked on ma vlastny program, tak si ho urob aj ty. a ked sa o 9 vymrvi z izby, tak maj rozcitanu knihu "milacik teraz citam, doteraz som mala pracu, tak si chcem oddychnut teraz..." ked nebude po 8 zakaz vychadzania, by som dokonca normalne sla von na prechadzku 🙂
inak aj moj hra, to asi kazdy chlap, ale keby sme mali daco spolocne, tak nehra
A čo čakáš? Tak sa s ním rozid keď s ním nie si šťastná.
Je to dospelý svojpravny človek ktorý má právo tráviť svoj čas tak ako on chce. Ty takisto.
Nemáš právo ho meniť. On teba tiež nie.
@anne_mary2 keď sa ideme prejsť, je to len za cielom toho, že šak sa s ňou prejdem a pojdem hrať.... do isteho casu som sa trapila sedela v obivke nic nerobila a ckaala na neho. V vasoch kedy som mu to vycitala.
Potom som sa vzchopila prestala som sa lutovat nasla som si konicky ktorym som sa pravidelne v tom case venovala a vzdy ked mal koncit som ho cakala.
No a teraz s odstupom casu nechapem preco by som tie moje konicky robila vtedy, kedy on ma chuť hrať. A nasilu sa vtedy venovala koničkom. Kazdy den. Tak som o5 zistila že mi to proste vadí ho cakat ako taka trapka. Ked nebude lockdown tak končím a už ho nebudem o 9 čakať nastrojená že ahoj laska konečne si tu. Myslim si, že to všetko pochopí keď si ja na úkor JEHO voľného času ktorý chce tráviť SOMNOU najdem nejaké zabavky...a nie len v čase kedy on nema chuť a chce mať čas pre seba... vždy ako sprosta ked prišiel z hrania som ani riady nešla umyť aby som sa mu prisposobila aby sme boli spolu a len sa vypytoval kdejdeš kdejdeš lebo chcel aby som bola pri ňom. Tak keď chce byť somnou tak prečo hrá? A prečo sa mu podriaďujem? Toto nechce nič iné, len aby si to uvedomil sám. A slovami mu to nevyjadrím, jedine skutkami, kedy ma toto ozaj prestane baviť tak ako to už začína....
Aj som mu kolkokrat povedala že šak ked je sam doma a ja to nevidim nech sa tam pre mňa zamňa aj udusi v tom smrade zavretý cely deň. A keď som doma nech sa aspoň tvári predomnou. Ale nič. Proste tá hra je silnejšia jak on. Ja to viem a vidím.
Ako nechcem to preháňať, stale su to "len" 2-3 hodiny denne... ale taketo stereotypy ja rada nemám.
@pininka1 zasa najmudrejsia. Konicek je cisto subjektivna vec a kazdy nech si svoj zivotny cas naplna ako chce. Kto povedal, ze zato, ze partneri maju oddelene konicky, tak netravia cas spolu?
ach tieto zastarane mudra.
@hederamonstera ach si predstav ze niesom ziadna zastarala mudrana, precitaj si este raz co pisala autorka, na to som ja reagovala ty si zasa prudko moderna. On travi vecer co vecer cas len s hrou a ona by chcela byt aj s nim trocha. O tom pisem. Nech ma konickov kolko chce, ale nie na ukor vztahu. A to este nemaju deti. Ale niekomu to len vyhovuje,mat od muza svaty pokoj
Podľa mňa 2 hodinky denne je v pohode.. poprípade keď chodí neskôr z práce tak niektoré dni by mohol vynechať a venovať sa tebe. Môj keď hra iba dve hod som rada. Bolo obdobie kedy hral denne aj 8 hodín nebol ani hladný proste nič to už bolo fakt zle.
Ja osobne nevidím ziaden rozdiel v tom, ci 2 hodiny hra hry, alebo pozerá TV, alebo číta knihu, alebo hraje tenis, alebo alebo...je slobodný človek ktorý ma svoje záujmy na ktoré ma právo. Tráviť cas spolu treba, ale ak pre teba je predstava trávenia spoločného vasu sedenie pred tv a "hlavne je so mnou v izbe" tak sa mu nečudujem. Ja by som tiež neprestala robiť to co ma baví aby som sedela na gauci a bezducho pozerala na telku len preto aby som na okolo bola s mužom spolu. Ano je problém ked nechce tráviť cas aktívne, v zmysle podme na prechádzku, zahrať si spoločenskú hru, do restiky, do kina (mimo koronu) ale ak nemáte žiaden spoločný program, tak skutočne nevidím dovod aby nemohol tráviť čas samostatne podla svojich predstáv.
@alzbeta369 aj keby si mala neviem ake konicky, nezmenilo by sa to. MOzno by sa aj potesil, ze by si sla niekam napr do 10 a on sa mohol dlhsie hrat. MOzno pre niekoho je normalne zit s mumiou, ale ja by som to tiez netolerovala. Asi to chce poriadny pokec o tom ako si predstavujete spolocny zivot. Ak nepomoze tak aj poradna ak vam obom na vztahu zalezi. Vo vztahu by mali byt obaja aspon ako tak spokojni. Nie ze on spokojnucky, a ty vytocena furt. Nenechaj si to, urcite si nove pravidla, vztah je ozaj o neustalej komunikacii a kompromisoch. Ja aj syna keby som nechala tak sa hra cely den, ale co je to potom za zivot?
@alzbeta369 nečakaj ho, začni ty hrať o 9 hodine.... alebo vtedy, keď bude mať chuť na sex. alebo keď bude očakávať cez víkend obed, nevar. zahraj si nejakú milú hru. ja hrávam candy crush, ale len keď mám všetko urobené, keď nie som s mužom (alebo s ním som, ale on má napríklad futbal v telke alebo F1...), keď mi už dcéra leží alebo spí... občas cez deň tiež, ale tomu dám tak 10 minút a dosť. lebo som si vedomá, že akákoľvek hra jednoducho žerie čas. a radšej si ho vychutnám s blízkymi, ak sa dá....
Nechapem, ako niekto moze tvrdit, ze hranie hry je 'konicek' a porovnavat to so sportom napr 🤦♀️ hranie hry cloveka nijako nerozvija, je to obycajny zabijak casu, mentalny oblbovak, aby clovek nemusel rozmyslat. Sport je snad nieco uplne ine, hybem sa, zlepsujem kondicku aj psychicno...
Autorka, mate deti? Ja na tvojom mieste a bez deti, tak muzovi davat silne ultimatum, alebo odchadzam. Pretoze aby 30rocny chlap travil svoj volny cas ako pubertiak, co to v hlave nema este upratane, to by mi vadilo..
A urcite by som na neho necakala! Zi si svoje, ani ty si ho nevsimaj. To jeho 'kde ides' je len take mlatenie prazdnej slamy, aby spravil trosku dojem, ze chce byt s tebou, zatial co najradsej by mozno isiel naspäť k pc
@taga hranie hier nie je mentálny oblbovák, je to vysoko emočný zážitok, pri ktorom si cibríš napríklad relfexy, strategické myslenie, kreativitu a podobne. Hranie hier v sebe zahŕňa vzrušenie, adrenalín, napätie, radosť, aj smútok. Navyše, ak hrá online hry, môže v tom byť aj silný sociálny aspekt. Pred rokmi som hral jednu online manažérsku hru, kde bola veľmi silná komunita, robili sme zrazy, opekačky, guláše, víkendové pobyty... Medzi tými ľuďmi som bol celebrita, keďže som bol v tej hre veľmi úspešný, čiže človek tam môže mať úplne iný spoločenský status ako v skutočnom živote (pre mnohých možno ďalšia lákavá predstava).