Chlap hráva denne dve hodiny hry na počítači
Čo si myslíte je vela alebo malo ked hra chlap hry na pc denne cca 2 hodiny??
Dlho som sa s nim hadala o tom... keď som sa na to vykaslala nas vztah je o dost lepsi ked mu nevycitam atd, viacej pomaha sam od seba je ukazkovy atd... dlhsie to trva takto. Ale mne to aj tak niekde vnutei vadi ze pride z roboty povtiera sa tvari sa že co chcem pomoct a potom tam ide na dve hodiny hrat v hlavnom časw od 19 do 21 - 22 a potom ako čo.... možme ist spat. Ja si takto zivot moc nepredstavujem :( dnes som ostala akasi smutna ked som videla ako sa zas podriaďuje a chce mi pomoct a uz som videla na ociach ze ide drtit tak mi to prišlo luto som mu to povedala slušne jemne, na urovni. A on sa nasral tak ako kedysi a isiel hrat. Tak ako to co je za dobu toto ze dnesni tridsiatnici drtia hry??????????? Ako čo mam robit co by ste robili ... da sa to odburat na par tyzdnov ale zas pride den kedy to cloveka poriadne sere..
Mnoho ludi sa hranim hier zivi, zaroven je to bezny muzsky ale aj zensky konicek. Moj manzel tiez hrava hry a teda ziadny mentalny oblbovak, ako si niektore zeny vo vseobecnosti myslia, to nie je. Jasne, niektori hraju take nejake traposiny ako pretekacky a strielacky, ale je xyz milion hier, ktore su nesmierne narocne na technicke myslenie, strategicke myslenie atd. Moj muz si dokonca k jednej hre chcel kupit VR, je to hra zasadena do vesmiru, cely layout namodelovany presne podla NASA dat nasej galaxie, to co mame zmapovane a zachytene z vesmiru, to v tej hre je, neuveritelny vizual a mas za ulohu si postavit lod (podla navodu, tak ako sa stavaju realne modely vesmirnych lodi, tazis k tomu suroviny, je to prisposobene na 0G, takze mierenie lasermi na asteroidove polia napriklad je extremne narocne, musis si vypocitat spravny uhol, odhadnut dlzku, silu.... Proste je obrovske mnoztvo hier, ktore rozvijaju tvoj potencial. Moj muz je jeden z najinteligentnejsich ludi, ktorych poznam a na hocico sa ho spytam, na vsetko ma odpovede a mnoho z tych veci sa dozvedel prave preto, lebo je gamer. Nehovoriac o strategickom, analytickom mysleni, planovani... Ma jednu hru kde navrhuje realne mesto, ktore sa sprava ako kazde ine mesto, sleduje si tam prirodzeny prirastok obyvatelstva, priliv obyvatelstva z inych oblasti, navrhuje infrastrukturu, hromadnu dopravu, vytvara priemyselne parky a to, ako dobre to ma namodelovane mu ukazuju reporty kolko zaraba ako mesto, ako su tam ludia spokojni, aku maju zivotnu uroven, ake maju vzdelanie, aky majetok a v akej hodnote vlastnia... Takze ano, niektori hraju formulky alebo nejakeho Crasha Bandicoota a niektori hraju hry, ktore ich rozvijaju a ucia ich skillom, ktore by ziskali, ak by dany odbor studovali napriklad. Takze kazdy nech si svoje konicky riadi ako chce.
Autorka a ty si klasicka zenska, co by si chcela muza uviazat retazou o nohu a nech sa od teba nepohne. A ofucat sa je najlepsie. Ved ty si sprav svoj program na dve hodiny, on ma svoj a potom mozte mat spolocny. Ale aj ked pomaha, tak ty to beries, ze len aby sa mohol ist hrat. No muzi maju radi rezim. Takze ak hrava od 19 do 21, tak je to proste jeho cas a sleduje si to. Keby pozeral hokej v telke, tak tiez to bud viazat na cas.
@taga večer tých možných zážitkov rapídne ubúda. Ďalej nie každý je spoločenský, športovo založený,.... Niekedy je zas blbé počasie na outdoorové činnosti,... Atď atď. Za určitých okolností hranie hier proste naozaj nemusí byť problém. Horšie, ak človek pre hru žije. Býva podráždený, nevie sa jej dočkať, či odložiť ju... Asi niečo ako v prípade tu pána manžela.
@taga ani hory nemajú emócie 🙂 súhlasím ale, že každý sme iný, hry si však nezaslúžia byť nejakou menejcennou činnosťou, len preto, že pre niekoho proste nie sú. Chodiť každý deň na dve hodiny na túru, výsledok máš rovnaký. Áno, túra je zdravšia, ale toto predsa nie je problém tejto témy... problém je autorkina samota. Paradoxne, jedno z riešení tejto situácie je aj to, že by sa mohla hrávať s ním 🙂
@alzbeta369 ja si myslim, ze rozhodujuce je to, ci kebyze si v tom case ( napr v lete ) zmyslis, ze chces ist von na zmrzku, na veceru, na nakup ( hocikam ), alebo nieco potrebujes, ci je ochotny... v zmysle ok sak nic surne nerobim , alebo proste vies ze v tom case si nemozes dovolit ani sa ozvat 7 dni v tyzdni..
to ok nie je.
Hmm mozno skusit vypadnut na par dni mimo domov az to situacia dovoli, dovolenka... a pri traveni vecerov inak si to pripomenut ze sa to da aj inak.... 🤷🏼♀️
ale teda, ked ste bezdetni , nie manzelia, a nechces taky vztah - tak naco ste spolu, ak ti to prekaza a nechces takto zit
@alzbeta369 aj môj sa hrá. Niekedy sa zabudne a aj do 3 rána 🤦♀️ ale na druhú stranu keď mu poviem že niečo potrebujem, alebo či si spolu nepozrieme film tak to vypne. Nechávam ho, pretože to nie je na úkor rodiny ani vzťahu. Záleží veľmi od toho kde to hranie je v rebríčku jeho priorít 😉 držím palce aby si to vyriešila k spokojnosti oboch 🍀
@martaturi keď sa hra do tretej ráno tak potom je buď ráno nevyspatý alebo dlho vyspava, fakt Vám to nazasahuje do vzťahu a rodiny?
@tehulka2011 vzhľadom na to že sa to stáva možno raz za mesiac tak ho nechám. Zas beriem do úvahy že tiež potrebuje niekedy vypnúť a on ani nechodí s kamarátmi na pivo 🤷♀️ (mimo korony) takže je to tak akurát.. A áno, vtedy si pospí aj do obeda. No každý sme nejaký, aj ja mám chyby a možno robím veci inak ako by som mala 🙂 nebudem sa predsa upínať na tú jednu vec čo nie je ideálne keď na druhej strane sa stará o rodinu, chodí do práce, nakupuje a dokonca aj rád navarí... Na výlety chodíme, hrá sa len keď dcéra spí. Nevidím v tom zas taký problém. Sú iné extrémy, kedy kvôli hrám človek stráca kontakt s realitou.
Zapamätaj si jednu vec, a toto platí pre všetky páry sveta - to že ste spolu ako partneri je priamo umerné tomu, že ste obaja slobodní ľudia ktorí kráčajú bok po boku.
Ty si sa rozhodla kráčať s ním. Práve s ním, ktorý sa hrá hry. Aj môj sa hrával, keď som s ním začala vzťah a hrával sa dlho pred tým. Ale toto, že sa hrá prevýšila najmä jeho láska, naše porozumenie, to, že sme ako jeden a ja mu nikdy nebudem brať jeho vlastný priestor byť iba sám so sebou, lebo niesom princezná. Aj ja ten čas samej pre seba potrebujem a on to akceptuje.
nauč sa rešpektovať jeho priestor. Dve hodiny sú nič - poznám človeka čo ma zenu dieta a hrá sa 8-9 hodín a končí keď svitá. neobhajujem to, že sa hrajú, obhajujem právo na svoj priestor.
samozrejme, ak chceš muža, čo sa hrat nebude, nájdi si takého, čo sa hrať nebude. Easy 🙂
@tehulka2011 ale jasne ze zashuje...citam tu take hrdinske reakcie...ale ja im neverim....ved nech pocka...a dotkne sa ich to ...
@alzbeta369 2 hodiny vela ? ja som na Počitači minimalne 8 hodín denne :D
@alzbeta369 čo je natom zle ? mam tiež priatelku a hram hry a nie 2 hodiny ba aj 6 🙂 u nas chlapov to je hobby takže nič zle
@alzbeta369 no podla mňa úplne normálne 🤔 Ak si dve hodky zahrá ,preboha ved potrebuje každý človek nejaký svoj "Me time" nejaký relax po celom dni🙄 Ja keď môj nieco robi (unho je to sport alebo teraz hokej ci fotbal)nájdem si nejakú svoju robotu.Ved sme není magnety a tým ,ze je človek vo vzťahu není ste zrazu jeden rovnako zmýšľajúci jedinec.Kazdy ma mat nejaký svoj čas pre svoje veci.Jedny idú na pivo iný si majstra ju,skladajú,lustia proste čokoľvek.Nemozete od druhého čakať,že sa bude pri vás lepiť nonstop.Navyse ak pomôže urobí tak nechápem kde je problém 🤔

@marseillefan ok, beriem tvoj pohľad na vec. V tom pripade som asi stara skola, lebo podla mna by mal byt vysoko emocny zazitok stretnut sa s ludmi, vyliezt niekam na hory, ist na biky alebo na lyze.. nie drtit hry. Nie cumiet na obrazovku pc. To nie je emotivne. Pc totiz nema emocie