icon

Chlap ma nahneval

2. jan 2022

Dievčatá, chcem sa vyrozprávať, možno mi poradíte, možno zjazdite, nech sa uvedomím - potrebujem radu. Mám 35,partner 41,sme obaja bezdetni. Po 10 mesiacoch vzťahu ma požiadal o ruku, teraz v decembri. Bola som šťastná, keďže od začiatku mame vzťah intenzívny, klape nám to. Naviac sa už pol roka snažíme o dieťa, žiaľ, nedarí sa. Takže som čakala, že začneme plánovať skorú svadbu. Predtým sme sa bavili, ze chceme malú svadbu, len v najuzsej rodine. Opýtala som sa ho teda, kedy svadbu naplanujeme.On mi na to povedal, že jeseň (ale najskôr sa otalal s odpoveďou, že nevie, že ešte sme sa len zasnubili, blabla, kým toto vypustil) . Mne to príde neskoro, ved mame svoje roky, a načo čakať, hlavne ak by som náhodou otehotnela, musíme si švihnut, aby som sa nevydávala s obrovským bruškom (myslím, že to musí byť dosť unavujuce pre budúcu mamičku). Navrhla som jún, a on na to, že čo to silim, že to nestihneme naplánovať. Ze nevieme co bude ďalší týždeň, aká bude situácia s koronou,ze tam treba veľa vecí vybaviť ...pritom viem, že ich budem tak ci tak vybavovať ja. Ešte, sa na mňa nahneval, zevraj on spravil všetko, čo som chcela (rozumej dal mi prsteň), a ze prečo nie som spokojná. Ostala som smutná, myslela som, že prsteň znamená, že reálne ideme plánovať svadbu, no on sa o nej nechce baviť. Co si o tom myslite? Teraz sa cítim ako harpia, čo tlači chlapa do svadby. Ale dokelu, od začiatku vedel, že je to pre mňa dôležité a tváril sa, že ju chce tiež. Plus dieťa áno, no zväzok nie? To, že sa starám o domácnosť a ma full servis mu očividne vyhovuje. Žijeme spolu pol roka.

zmrzlinka2021
2. jan 2022

@autorka
prosim ta, nesnaz sa s nim o dieta, kym ste len priatelia. Vsak ako on hovori "netlac na mna". Vies, realne on ti moze spravit dieta a posle ta do kelu. Alebo ti da jasne navajo, ze nerataj s tym, ze budes jeho zena.
Pravdepodbne on sa zatial neciti na taky zavazok ako je manzelstvo s tebou.
Tak ty sa necit na dieta s nim 😉

mariejenka
2. jan 2022

@pribinak Nemyslela som to ako vydieracsku hlášku, ak to tak vyznelo..opakujem,nevydierat tymto....brala som to ako pragmaticku radu, ...

adka176
2. jan 2022

Ja by som povedala, že po tejto skúsenosti by som sa prestala snažiť aj o dieťa aj o svadbu.... bohviečo sa z neho do pol roka vykľuje.... určite popremýšľaj....

tykat
2. jan 2022

Ho zenies ako zdutu kozu...este ti zdupka. Chce to zvolnit tempo. Ja na jeho mieste uz ani o jeseni neuvazujem, bala by som sa ze ma tlacis do niecoho co sice chcem ale nie takto pod tlakom.

mariejenka
2. jan 2022

@luccija nič nevyhrá, ved babatko len plánujú, on inicioval teda...mala som skrátka taky dojem z toho,ze pán chce dieťa ale nie manželku. A casto tu čítam,ze zeby potom sa snazia meniť deťom mena,ale ex priatelia nesuhasia a tak...

pribinak
2. jan 2022

@mariejenka prepáč, ale na tomto nič pragmatické nie je.
Rodičia jednoducho nemajú používať dieťa na dosiahnutie akýchkoľvek cieľov.
Toto všetko treba poriešiť pred dieťaťom, ďaleko pred dieťaťom

mariejenka
2. jan 2022

@pribinak súhlasím s tebou,aj ked si ma "nepriamo" zaradila do iq skupiny pod 40 🙂...

fadama
2. jan 2022

my sme mali zasnuby v r. 2005 a svadba bola v roku 2017 🤣🤣

pribinak
2. jan 2022

@mariejenka nieee, však toto je normálna diskusia

mariejenka
2. jan 2022

Oki,beriem. 🍀

kahh
2. jan 2022

Neviem ja by som to takto nenahanala, mozno mas pocit, ze uz mas najvyssi cas, ale chlapa k nicomu len tak nedokopes alebo akoby som to povedala. Proste aby necuvol este uplne.

slavomira1980
2. jan 2022

Ste spolu len 10mesiacov, z toho uz 6 zijete spolu, uz ho tlacis do decka, uz uz rychlo otehotniet, po 10mesiacoch ta poziadal o ruku (z toho co pises dedukujemz, ze si ho do zasnub tlacila) a zrazu hrrrrr aj svadbu o 5 mesiacov lebo na jesen "nie je dost dobre".
Otocim to, kebyze mam priatela 10 mesiacov, po 4 zacneme spolu byvat, pili mi usi o dietati a snazi sa ma "nabuchat" a po vianocnych zasnubach by ma tlacil do svadby v juni, nielen ze by som prestala planovat svadbu na jesen, ale odlozila by som aj plan tehotenstva minimalne o rok a dokonca by som sa pytala seba samej, ci v takom dusnom vztahu vobec chcem ostat.
Neskutocne po tak kratkej dobe a este sa oduvas, lebo musis "cakat" o tri mesiace viac. Aby ta nekopol do zadku este pred Velkou Nocou lebo aj to sa moze stat. 🤦

A este pre zeny, ktore pistete, ze ak si ma nevezme, bude dieta po mne. S clovekom,ktory ma vydiera a esre k tomu cez dieta by som vztah ukoncia. Nikdy by som sa nedala dotlacit do niecoho co nechcem a uz vobec nie cez take chore manipulatorske spravanie.

sense
2. jan 2022

Ak bol chlap iniciátorom dieťaťa ale ty chceš svadbu tak mu povedz ze dieta až po svadbe, ved hádam ste sa pred plánovaním dieťaťa o tom bavili.... alebo bude mať tboje meno, a ak ide len o papier nemusíte moc pripravovať stačí termín na úrade a za polhodinu ste svoji.. Do spoločného dieťaťa by som šla len vtedy pred svadbou ak by nebola pre mňa dôležitá a vedela by som sa o dieťa postarať sama ak by sa na mňa chlap vyprdol... ... Ale tiež si myslím aj to ze tlacis, vid jeho vyjadrenir, dal som ti prsteň lebo si chcela...

Ono takých tém je tu mraky kde chlap sľúbil sobáš po svadbe a ženy stále dúfajú... Ale tak načo by sa chlap ze il, keď ma dieta jeho meno a doma Full servis... A aj kopec takých kt sú zasnúbene už roky a tiež stále dúfajú.,lebo prsteň znamená pre ne záväzok a chlap chcel mať pokoj a deti rastu...

autor
2. jan 2022

@slavomira1980 prosím ta, čítaj s porozumením. Dieťa iniciuje on, v našom vzťahu sa o bábätko viac snaží muž.

h2
2. jan 2022

Teba nahneval chlap, lebo Ťa po 10 mesiacoch vzťahu požiadal o ruku a keď si súhlasila a pýtala sa ho na termín, tak navrhol jeseň? To je fakt vážny prúser, hodný hnevu a založenia diskusie na modrom koníku! 🤦🏻‍♀️

slavomira1980
2. jan 2022

No to je jedno ci dieta iniciuje on ci ty. A nevyvratila si ani moje domnienky o zasnubach. Takze po par mesiacoch byvania spolu, inicioval dieta, ty si s tym suhlasila, potom si ho tlacila si ho do zasnub po 10mesiacoch vztahu. a nepresiel ani mesiac a uz dupes nozickami, lebo nechce riesit svadbu v Juni ako si to zelas ale az "na jesen". Tu mas vysledok toho tvojho porozumenia. Len si dup dalej a tlac ho a skoncis sama alebo ako slobodna matka 🤦

autor
2. jan 2022

@h2 je mi jasne, ze reálne problémy sú o inom a riešim pre mnohých banalitu. Ale mne normalne pomohlo, keď mi tu kopec žien píše, že to prehanam a surim, aspoň sa nad sebou zamyslim. Aj o tom je diskusné fórum, nie? 🙂

jana_eyre_2
2. jan 2022

@slavomira1980 no neviem, mne príde celkom normálne že ak chce ten chlap dieťa, tak logicky žena chce najprv svadbu, aj pre svoju ochranu.. a to som človek čo som sa vydávala s 13m synom, lenze za muza s ktorým som žila 8rokov a omnoho dlhsie som ho poznala..

nerozumiem prečo je to zrazu nejaké tlačenie, tým by to bolo keby chcela svadbu len tak, ale on keď prišiel s tým že s ňou chce mať dieťa, je to prirodzena požiadavka ženy..

selest
2. jan 2022

My sme sa teda s muzom rychlo dali dokopy ale mate to trochu poprekrucane. 10 mesiacov spolu a uz sa pol roka snazite o dieta? Najprv svadba, ktoru chcete a planujete obaja. Ano da sa naplanovat aj do juna, my sme tak naplanovali pre 80 ludi a to sme vsetko vybavovali cez emaily kedze sme neboli doma. Ale polku prace urobil manzel lebo aj in ozaj svadbu chcel. Tak isto dieta. Si si ista ze si ho len nedotlacila k zasnubam aby mal pokoj. A si si ista ze to dieta o kt sa snazite aj ozaj chce. Lebo nieje nic lahsie ako nechat zenu s deckom ak nieste manzelia. Spomal trosku a ujasnite si to s priatelom..

makova333
2. jan 2022

tlacis na pilu a aby mal pokoj od teba zalepil ti oci prstenom, aby si bola chvilu spokojna. Myslel, ze bude mat pokoj. Nema, necakal, ze sa do toho pustis este intenzivnejsie. Dievca, daj tomu cas na spoznavanie. btw dieta nie je pre muza az taky zaväzok ako svadba.

h2
2. jan 2022

Som rada, že Ti to pomohlo, jeseň je tu, ani sa nenazdáš. Momentálne je trend mať svadbu tak cca rok a pol až dva roky po zásnubách.

liljana
2. jan 2022

@sense Dieta az po svadbe? Jej tikaju hodiny, aby vobec stihla nejake dieta mat. Dieta je pre nu ovela dolezitejsie ako svadba. Aj keby to nevyslo, stale aj sama mat dieta je lepsie ako v 40 plakat do vankusa, ze uz ani deti, ani partner. Podmienky si mohla klast tak pred 5-10 rokmi.

selest
2. jan 2022

Inak raz som mala byvaleho kt strasne tlacil na to aby sme mali hned dieta. Nastastie som neotehotnela.. snazil sa este v case ked uz ma podvadzal z inou a s nou sa tiez snazil, s nou sa podarilo. Doteraz neviem kedy to stihal. Po rozchode to vysvetlil tak ze on chcel dieta lebo sa bal ze uz to nestihne. Bolo mu jedno s kym a ci s nou ostane😅so mnou to nastastie nevyslo ale tiez dokazal naslubovat vsetko len aby som bola ticho. Ja netvrdim ze to je tvoj pripad len k tomu ze prosto ho este malo poznas a to ze nieco hovori neznamena ze to tak aj je. Preto je lepsie najprv svadba, do kt nieje nikto dotlaceny, a potom dieta.

sense
2. jan 2022

@liljana ak by bolo pre ňu dieťa dôležitejšie tak nerieši zásnuby a už vôbec neplánuje po 10mes vzťahu svadbu

marianeta
2. jan 2022

Prsteň môžeš mať aj 5-10 rokov kým príde k svadbe.. Ja som žiadny ani nedostala, brali sme sa po 10 rokoch vzťahu, a v tom case som mala brucho zarovno nosa.. Netlač na pílu, inak ti ostane akurát ten prsteň ( ak vôbec) ,alebo oči pre plač..

sissy27
2. jan 2022

Tak sám to povedal dosť jasne - spravil to, čo si chcela ty (prsteň). Tým je snáď povedané všetko, nemyslíš?
Prsteň nebol v skutočnosti zásnubný ale “držhubný”. Svadba v skutočnosti v jeho plánoch ani nie je. Dieťa asi chce, babysitterka upratovačka kuchárka milenka v jednom zdarma sa hodí. Manželstvo aby sa musel deliť o všetko? To už menej…
Tebe zrejme biologické hodiny bijú na poplach, tak si trošku hrrrr. Ono sobášny list ti večnú lásku nezaručí, ale to si musíš upratať v hlave sama. Ja som napríklad po svadbe nikdy netúžila, v podstate jediný benefit vidím v dedičstve / vdovskom a práve na infornácie. Ale to som ja a pokiaľ pre teba je svadba dôležitá, tak by si mala mať vedľa seba niekoho, kto je nastavený rovnako. Porozprávajte sa o tom, vysvetli mu, prečo túžiš po svadbe, on nech ti povie z čoho má strach, skúste sa nejako zladiť.

moonlight1210
2. jan 2022

Zaujimaju ma dve veci: mate take to slovenske delenie domacnosti, ze drvivu vacsinu domacich prac ty?
A vacsinu vybavovaciek obiehas a vybavujes ty?

ladycat2021
2. jan 2022

Preco ho tak nahanas ? Ja mam priatela, ktory je ovela starsi odo mna, ale nikdy by ma nenapadlo tlacit na neho ohladom svadby. Vsetko ma svoj cas. Pozname sa viac ako 4 roky, ale byvame spolu asi 5 mesiacov. Tema "svadba" u nas padla niekolko krat a viem, ze svadbu chce, pretoze iniciativa prisla z jeho strany a nie z mojej, ale ja tomu davam cas. Ked ma to prist, tak pride.

autor
2. jan 2022

@sissy27 termín 'drzhubny prsteň' je super, pobavilo :D Dokonale opisuje moju situáciu

retatka
2. jan 2022

Prepána dievča,čo horí?Vedˇnemáš 45-50.Keby to bolo opačne a Teba niekto takto uháňa,zaradíš spiatočku a k tej svadbe tak skoro nepríde...Evidentne chlap to necítil s týme zásnubami ako ty,no aby mal pokoj , dal ti prsteň.Mne by vadilo,že to nejde z jeho popudu.Teraz zase ho ideš dotlačiť do svadby.Len aby ti nezdrhol,toto chlapi nemajú radi.Dieťa treba riešiť po svadbe,máte čas,ste relatívne mladí...teraz čakaj kým on prvý začne s temou svadby a podľa toho sa zariad...