Chorá návšteva a malé dieťa
Ahojte. Musím napísať, lebo mám pocit, že ma roztrhne od jedu a chcem aj vedieť názory iných mamičiek. Už neviem, či som naozaj obklopená samými ignorantmi, alebo ja nemám všetkých po hromade. Deje sa to od narodenia mojho dieťaťa v podstate. Opakovane sa stáva, že k nám chodí chorá manželova matka. Večne ma sopel, chrípku, kašle. Dokonca keď malo dieťa pol roka, došla s covidom a to už vedela, že niečo sa s ňou deje, lebo kašlala a odišiel jej hlas. Samozrejme nakazila celú rodinu. Aj cez lockdown sa večne niekde motala. Vtedy malo dieťa 3 dni horúčky a ja som nespala snáď aj 30 hodín. Vždy je to to isté. Príde ku nám a dieťa ochorie. Ja sa aj vzdy pýtam, či je zdravá a keď nie je, tak to zatají, pritom počujem jej na hlase a vidim, že kašle. To isté s návštevou u nich, opakovane sa stalo, že sme došli a boli chorí, buď svokrovci, alebo tam bolo nasáčkované choré dieťa švagrinej. Viete, mne nema kto pomôcť s ničím, na všetko som sama. Muž tomu tiež veľa nedáva, je zvyknutý, že vsetko urobím ja. S dieťaťom som ja vo dne v noci a keď je choré, je to šialenstvo, to asi nemusím žiadnej matke obzvlášť vysvetľovať. Najhoršie je, ze stale plače, nevie ešte smrkať, takže musím odsávať, čo si samozrejme nenechá. Chodim s ním po doktoroch jak na klavír a od jesene vkuse do neho cpem lieky a spreje. Chvíľu je dobre, návšteva a hotovo. Som už zúfalá .
@nanka3 hej, to je skvelý nápad...pre niekoho, kto má sebareflexiu...otazka je...či by JEJ to došlo..nechcem ju urážať, v hlbokej podstate nie je zlá, ale na to, že je vysokoškolsky vzdelaná osoba, je niekedy veľmi primitívna.
rozumiem ti, všetci sme z iného cesta - aj moja mamina je úplne iná aj inak sa chová ako svokra, nie si v tom sama
🌞
@elenka.k viem, len ma hnevá, že vždy na to doplatí moje dieťa. Ja kašlem na žabomyšie vojny...ani pred dieťaťom som s ňou veľakrát nesúhlasila...ale zahryzla som si do jazyka...nechcela som dusnú atmosféru a celkovo nemám rada konflikty, tak som vždy mávla rukou nad všetkým...ale teraz je to iné, lebo ubližuje mojmu dieťaťu...neviem či vedome, či nevedome, či naschval.. Alebo neviem si to už vysvetliť...
tak prajem ti pevné nervy a málo návštev chorých ľudí 😉
@elenka.k vďaka 😉
Dievca zlate, ty sa uz spamataj a vzchop (myslim to v dobrom), lebo dokola tocis o tom istom. Ano, ked nabuduce zas pride svokra chora (teda ked budes vidiet, ze je chora, aj ked ti bude tvrdit nieco ine), tak este vo dverach ju otoc, povedz ze ziadnych chorych ludi (to znamena ani ju!) k dietatu nepustis (a hlavne po doterajsich skusenostiach), a ze ju radi uvidite, ked bude zdrava, a zavri, zamkni dvere, čau pá! Hej, niekto to moze nazvat "posli ju do p-čka".. A vybavene. Ako nechapem co je na tom take tazke?! Tak ide ti o zdravie dietata a svoje, alebo o to, ci sa svokra naaahodou urazi.. A keby aj, aspon budes mat od nej nejaky cas pokoj. Ked mas muza magora, ktory je cely dosraty z matky, tak aspon ty vase dieta chran.
Veru nie, ked si doteraz zvladla prat, varrit, zametat, dat mu a ine... Tak ze sa k tomu prida babatko on bude povazovat za samozrejme, lebo miesto do prace si doma, tak preco by sa on ma staratvo vlastnu domacnost a rodinu ked ty si sa korunovala za pitku domacu...
Snad mas palmovy list aby si milost krala aj s pani matkou ovievala, ked pridu na kolac... 🤦♀️🤦♀️🤦♀️
No zjavne mas co docinenia s osobou, ktorej nedochadza. Tu ja by som odlozila akekolvek slusne sposoby bokom. Ak by dosla chora, stala by som s otvorenymi dverami, kym by neodisla (nie ze by si este posedela na gauci) s dovetkom, ci jej treba k tomu pomoct. Ak by som prisla na navstevu a tam chori ludia, beriem dieta a odchadzam.
Zjavne choreho by som otočila vo dverách. Aj som raz povedala že ešte raz k nám dôjde niekto hoc “len” než hlasu, hneď ako zistím, otocim ho a dovidenia. Na toto som veľmi háklivá. Úplne má ide od jedu roztrhnúť, lebo ten človek chce prísť 😡
Žiadne take že mám len sopel, len nemám hlas. Je ti niečo, nie si vítaný
A ak by sim zistila keď ja prídem na návštevu že sú chorí, otocim sa a odchádzam s deťmi. Muž nech si ostane ale potom ak bude chorý a deti od neho, tak nech je pekne s nimi on 🤷♀️
A aj by som mu oznámila, že keď príde najbližšie niekto chorý (hoc aj jeho mama), tak ho vo dverách otocis. A že ak vy prídete k ním a budú chori, odchadzas s deťmi prec
zaujimave ze aj u nas je to tak ze moja rodina sme nauceni tak, ze ked je niekto chory, neprijima a uz vobec nechodi na navstevy. Urcite nie k malym detom. Ale manzelova rodina opak - chceli vidiet deti, tak prisli a soplavi, ukaslani a ze ved sa zdrzia len pol hodinu 🤦🏻♀️ alebo raz sme prisli my k nim a u nich dalsia vnucka s infekcnou mononukleozou. A my sme prisli s malym babom ani ich nenapadlo dat vediet.
Ak v tomto nemas u muza pochopenie, tak mu dopraj zazit to na vlastnej kozi - nabuduce ak dieta ochorie, povedz ze si aj ty chora a nech sa stara aj o dieta aj o teba, aj po lekaroch nech chodi a nech si to zlizne. Verim ze si to raz-dva rozmysli, ci nabuducr pusti svoju mamu choru k vam na navstevu. A ak nie, tak zrejme bude problem niekde inde nez vo svokre …
To su dve skupiny ludi. Ti,ktori to chápu, maju v sebe rozum a empatiu. A potom ta druha skupina, ľudia ktori vedia prist aj s crevnom chripkou.
Mne sa stala veľká nepríjemnosť, keď mala najstaršia dcéra 3 roky. V škôlke schytala laryngitidu a až takú, že sme skončili na týždeň v nemocnici. Keď sme boli konečne doma, tak sa bez ohlásenia dovalila svokra s hnačkou. Tešila som sa, že ešte týždeň pobudne dcéra doma, dolieči sa a ja budem môcť ukončiť konečne OCR a vrátiť sa do práce . Samozrejme, že taká oslabená schytala od svokry hnačku a vyzeralo, že znova skončíme v nemocnici. A ja som už vtedy bola tehotná s prostrednou dcérou mesiac, čo síce nikto ešte nevedel. To bol otras 😭.
Ako čítam tak je to takto vo viacerých rodinách... Ako úprimne ja to tiež nechápem toto ako to tí ľudia môžu takto brať...ved do kelu keď sú chorí tak majú sedieť doma ma zadku a nie chodiť na návštevu prípadne volať nastevy k ním... U nás je tiež ten problém z mužovej strany a ešte mi povedia veď si mala buduje inunitu 🤦🤷 takže tiež si tu zažívam niečo podobné 🤷
@veronicka1901 hej no, vidím, že v tom očividne nie som sama. No keby sa dostaneme do nemocnice kvôli nej, po prichode domov by som asi zbalila caky paky a hajde do prdele aj s deckom...lebo už čo je veľa, to je veľa. To by bola už asi posledná kvapka..
@veronicka1901 ty kokso
@jankaa26 skoro ma porazilo ☹️
@jankaa26 no priznám sa že to dosť narušilo naše vzťahy, lebo to bolo absolútne nezodpovedné 😐
Nechápem celkom ...ty ju zakaždým pustíš dnu aj keď vidíš že je chorá? Alebo už keď je dnu tak ju nepošleš domov? Či o čo ide?
@evaachesa ja som zazila take ze k nam dosiel sused s crevnou. No bolo to vonku na ulici a ja ze nech blizsie k nam lebo nechcem crevnu a on ešte naschval isiel. V dobe korony, ked sme sa este skoro vsetci bali ,jeho dcera s koronou u nas zazvonila a chcela ist k nam dnu. Jedna sa o väčšie dieta,cize uz rozum ma. Ja som sa chvilu pred tym uplnou nahodou dozvedela,ze je pozitívna. Cudujem sa ze on ako rodic nevedel, kde ma pozitive dieta. A najvtipnejsie bolo ked bola zas ina rodina pozitivna vonku a on pred nimi utekal.
@veronicka1901 vobec sa nečudujem.

@zobaka hej a vždy to robia tí istí ... No..darmo sa rozčuľujeme asi... Ktorí to robia, budú to aj ďalej...