Chorá svokra
Ahojte. Minuly tyzden nasli mojej svokre nador na maternici 6,5cm sla okamzite na operaciu vsetko jej z dola vybrali a pri tej operacii este nasli dalsi na hrubom creve ..bohuzial zhubny..... 😢 . Tak sa teda chcem opytat ci nemate niekto skusenosti s liecbou rakoviny a ako co mozno najviac oddialit alebo dokonca znicit rakovinu ...da sa to len s liekmi??? alebo pomoze aj strava ?? alebo nejake ine formya metody liecenia ?? ma 62 rokov ...
@rebeka7501 no ako ktorí lekári, netreba sa upínať len na jedného, ako som písala, my máme nejakých v rodine, ale konzultovali sme aj s lekármi z nemocníc v zahraničí, s ktorými sú v kontakte.
čo sa týka stravy, svokra žila celý život na dedine, jedla 90% vecí z vlastnej produkcie v BIO kvalite, dopestované a vychované doma, mali sliepky, morky, husi, prasiatko, aj kravu ... takže aj mlieko a vajcia svoje, zo zeleniny nekúpila prakticky nič ... a aj tak sa jej to stalo.
Ona urobila chybu v tom, že zanedbala preventívky, na gynekologii nebola od posledného pôrodu 30 rokov. Aj ak ju bolelo v krížoch, niečím si to natrela, dala tabletku od boloesti a išla ďalej...
Inak, poznám viac ludí chorých na rôzne typy rakoviny, aj mladých a väčšinou sú to práve tí, ktorí až priveľmi riešia životosprávu, športovci ... asi ak ma človek niečo v sebe, tak sa to stane. Vraj za zvýšený počet výskytov môže aj Černobyl ☹
@robin30 ak si pracovala s onko pacientami,tak práve preto by si mala vedieť,že si nemôžeš dovoliť nič radiť ani odporúčať a už vôbecnie ,že žiadna chemoterapia....je to drzosť a chyba,vysvetľovať že prečo nebudem....mm je lekár so zásadou,že lieči konkretneho pacienta podľa svojho najlepšieho vedomia a svedomia,podľa najnovších medicínskych postupov a je na danom pacientovi pre akú liečbu sa rozhodne...ľudia ako ty berú takým pacientov drahocenný čas,lebo hľadajú iné formy /áno,aj alternatívu,ale len ako pomocnú metodu a skôr kvôli psychike chorého aj jeho rodiny/
@mirkafu okrem liečby lekármi odporúčanej všemožne dvíhať psychiku akoukoľvek formou,dávať nádej,podsúvať dobré správy o vyliečených,ak treba,tak pohľadať psychologa,kňaza...strava ,len strava v tomto štádiu už zázrak neurobí.....
@mirkafu Záleží na štádiu rakoviny. Mojej známej našli na hrubom čreve, ale nádor sa dal celý odstrániť, no doživotný vývod + povinná polročná chemoterapia. Celkovo o rakovine hrubého čreva sa píše ako o tej s najlepšími prognózami, aspoň v našom prípade nebolo potrebné ani ožarovanie.
Žiaľ, najväčšia patália je v tom, že s jej diagnózou (stomia) nesmie ani surovú zeleninu a ovocie tiež len v zaváranom stave a bez šúp a proste tak, aby sa úplne zamedzilo nadúvanie. Takže aj ja poznám bioteórie o tom, aké svinstvo je chemoterapia, no žiaľ, napríklad v prípade mojej známej vegetariánska strava neprichádza do úvahy, okrem toho chemoterapia svojho času zachránila život aj mne, takže ja osobne úplné odignorovanie takýchto liečebných postupov považujem za púhy experiment na chorej osobe. Iba môj názorr.
Ahoj..dopredu napisem, že som zástancom mixu klasickej liečby a alternatívy 🙂 moja babka mala rakovinu hrubého creva, najprv ju operovali a dali na určitý čas ten kolostomicky vak, nie je to bohviečo, ale zvykla si a fungovala. Neskôr nasadili chemoterapiu a teda v jej prípade to bola hrôza. Vybrala len tri davky, lebo hoci mala jednu z najslabších chemo zevraj, mala strašne bolesti non-stop, neskutocne pochudla, prešla ledva pár krokov, nechcela piť ani jesť. Vyzerala že snáď o mesiac umrie a o ničom inom ani nerozpravala vtedy ☹ nakoniec sme sa spolu s ňou rozhodli chemo skončiť ( po odmietnutí chema dr neprotestoval, lebo sama videla, že to babka neskutocne zle niesla a samozrejme povedala, že nech rátame s tým že ma pár mesiacov) s chemo sme skončili a upravili stravu, vylúčili mlieko, cukor, pila len nejaké bylinné caje, vodu, odstavovali sa stavy a jedlá horké marhulove jadra. Podotýkam, že nebola v stave kt sa dal vyliečiť, aj preto sme sa takto rozhodli. Po ukončení chema žila skoro päť rokov, dokonca počas tohto obdobia prekonala quillan-barre syndróm tak, že niektorí mladí,sa z neho tak dobre nespamataju a to aj napriek tomu, že telo mala napadnuté rakovinou.. neviem povedať, či na jej takmer päťročnom prežití má "zásluhu" pár dávok chema alebo jej odmietnutie alebo alternatíva, určite by som minimálne tu stravu upravila, keď to má na creve
@mirkafu zalezi kde presne je lokalizovany ten nador na creve, v nejakych pripadoch sa da urobit kolostomia, a tak sa odstrani andor potom chemo,ale to uz asi lekari vedia , co robia...
@rebeka7501 o tej homeopatii uz bolo popisane ,nakoniec cca pred polrokom australski vedci dokazali, ze je to len placebo.a z mojich skusenosti, kedze som cas pracovala v rodine ako operka kt sa vsetko snazila liecit len homepoatiou, mozem posudit,ze homeopatia fakt len placebo je, nakolko nikdy homeopatikmi ta dotycna nic nevyleicila a po trapeni deti aj tak musela nasadit poriadnu liecbu...

@timea7 nepísala som, že sa tým rakovina vylieči, a lekári alternatívnej liečbe neveria, napr. o homeopatii nechcú ani počuť.
Dcéra prekonala onkologické ochorenie, počas liečby NESMELA cukor a denne musela vypiť 0.5 l kozieho mlieka (od chovateľa). Prečo u kôz nebola nikdy zistená rakovina ?
Ale každý nech si robí podľa seba......