icon

Chronicky nespokojná manželka

manzanilliak
16. máj 2012

ahoj, mam problem so svojou manzelkou a jej chronickou nespokojnostou. Nepijem , nefajcim, vsetky zarobene peniaze davam do domacnosti.Kazde volno travim s rodinou .Vzdy sa snazim zobrat syna aspon na 2 hodinky a nech zena ma klud ci uz na upratovanie alebo na pozeranie TV.Samozrejme varenie je moja praca a varim takmer len ja, este ked idem do roboty sa snazim uvarit aby ona nemusela sa tym zatazovat.Najlepsie bolo ked som raz stal pri hrncoch a zena mi vycitala ze jej nepomaham v domacnosti.Taktiez sadenie kvetov, okopavanie zahrady je moja robota.Zajtra ma prist jej kamaratka a uz som dostal poziadavky na upecenie sladkeho a aj slaneho peciva, ja to bez problemov urobim lebo keby som to nechal na nu tak by sa toho chytila ale co by si clovek vypocul pri tom jej nervaceni.posledne dni mi vycita ze sa nemoze sama dostat do mestaa, ja s tym nemam problem nech ide ale tento tyzden mam dovolenku a chcem si nieco porobit okolo domu ale ona ked si nieco zaumieni tak to musi byt hned a nevie pockat nejaky ten tyzden, a ak neprikivnem som sebec.Viem ze ani ja nie som dokonaly a mam vela chyb a caka ma este vela roboty na ich odstranovani ale aspon mala pochvala by padla vhod..

lucka1987
16. máj 2012

@bodka70 ja si to nemyslím.. Ano je vela zien, co tahaju za kratsi koniec, no ono je to skor aj o vekovej hranbici.. tym nechcem aby si sa urazila alebo nieco take, ale mam dojem, ze uz to nie je uplne tak, ako 20 rokov dozadu, kedy bol muz ten, co bol skutocne dominantny. aj ked aj vtedy sa nasli vynimky.. ja , ked pozriem do mojho okolia na manzelske pary od veku 20 rokov - 35 rokov, je to : co sa tyka dominantnosti

eaka
16. máj 2012

Kočky, ale po ostatných témach len vyplakávame, že akí sú nemožní a keď sa nájde jeden, ktorí sa nespráva doma ako hovädo v hoteli, tak sa mu tu ide každá vysmievať, že je pod papučou a radiť, nech s tým prestane a podobne...
Proste to, čo si napísal tu, musíš povedať svojej žene, možno si to veľmi cení, ale nevie Ti to dať jasne najavo, možno ju ubíja, aký si "dokonalý", možno by aj sama uvítala, keby si niektoré oblasti prepustil jej, možno dáva najavo vďaku, len Ty ju nevieš dekódovať a nerozumieš jej.. proste muž po marťansky a žena po venušsky... Otvor fľašu vína a povedz jej, že máš pocit, že už nevieš, čo by si urobil, aby bola spokojná a že ona stále nie je.. že kde je teda chyba? (Prosím, nepoužívaj slová "A Ty stále nie a nie byť vďačná" alebo niečo v tom zmysle)... Možno budeš prekvapený, čo sa dozvieš..
🙂

elephant
16. máj 2012

@manzanilliak (v prípade, že je téma fakt myslená vážne) Stručne, manželka potrebuje pevnejšiu ruku, aby si ťa mohla vážiť, a z tvojej pomoci by bohate stačila štvrtina pomoci. Z toho, čo som čítala mi napadlo, že manželka je ako malé dieťa, skúša, kam až jej dovolíš zájsť.

bodka70
16. máj 2012

@lucka1987 , ja sa neurazím, v pohode , ja chápem ako si to myslela 😉. I keď v tomto aspoň čo sa týka mňa triafaš úplne vedľa, ja síce som podľa ročníka "stará štruktúra" ale myslením som niekde kdesi inde, určite nie tak, ako žili ženy ešte pred 20-timi rokmi. Ono každá vidíme asi čosi iné - ja vidím mnoho mladých báb - mladších odo mňa, ale s úplne konzervatívnm myslením a obskakujúcich svojich mužíčkov. Toto ale nie je môj štýl 😉.

adriana7
16. máj 2012

@manzanilliak , poviem ti veľmi podobný manželský prípad ako si ty....len toto je už "rozprávka po 15 rokoch"...chlap, ktorý je fešák, šikovný a opraví každé auto, dve deti, prerobil byt, robí doma všetko, aj to pečenie na striedačku s dcérou! ...manželka? asi dvestokilová osoba, vraj strááášne chorá...ráno vstane asi o jedenástej dopoludnia, ide k susede, po lekároch, prípadne k psychiatrovi, keď prídu domov deti, navaria, obslúžia ju, potom ide pozerať telku...keď príde domov on, musí jej ešte aj vlasy umyť...neohne sa, aj topánky jej šnoruje...s tichým súhlasom detí (sú to už stredoškoláci) si našiel priateľku, moju kamošku, ktorá má doma tiež škopka zo slunce seno 😕
...obaja trpia, ale vraj to robia pre svoje deti a keď vyrastú, snáď naberú odvahu to obaja zmeniť...tak veľa síl a sebaúcty prajem..

lillinka01
16. máj 2012

To su naozaj muzi, ktori pecu a varia povazovani za "podpapucovych"? To si robite srandu? V dnesnej dobe, kedy zeny zarabaju aj lepsie ako muzi a dokazu cokolvek, sa toto povazuje za nieco matriarchalne? Neverim. (To ci tema je alebo nie je vymyslena je jedno,..) Postoje typu: zeny tu mozu vypisovat kazdy den a nadavat na manzelov, ale chlap sa nemoze postazovat? Ano? A kto zacne s tym, ze ked muz smrdi, a je spinavy, len vtedy je chlap? Uz len toto tu chyba, naozaj... Manzelky, ktore to takto vehementne odsudzuju si viem predstavit: nastupene v pozore, zodrate, pricesat detom ofinky, a stipnut sa do lic, ved pride domov tato (!!!!!!)....omg

lucka1987
16. máj 2012

@bodka70 no ved toto, ze vsade su vynimky. stale zastavam nazor, ze vo vztahu by mala panovat akasi rovnovaha.. v nicom zadominuje muz a v niecom zena.

adriana7
16. máj 2012

@lillinka01 , aké dobré, palec hore! 😉

adriana7
16. máj 2012

@lillinka01 , na mňa keď občas mm skúša čosi kedesi, tak mu poviem, že načo sme sa brali, stačilo podpísať pracovnú zmluvu na dobu neurčitú na domáce práce! 😀

zuhana2
16. máj 2012

@bodka70 ja obskakujem svojho muza .On zase zabezpeci nasu rodinu-financne., lepsi model rodiny este nikto nevymyslel.Chlap ma byt dominantny.

miska1917
16. máj 2012

Mozno je to sranda,ale poznam tiez osobne zeny ktore doma nemaju skoro ziadnu starost,ale svojimi nezmyslami si nove a hlavne ZBYTOCNE veci vytvaraju.Mozno skusa,dokedy vydrzi,alebo co vsetko znesie.
Urcite ze ako sa naucial ako si zvykla tak to je,a urcite proste zakroocit.Aj ked zeny zvyknu byt krkom a muz hlavou rodiny v tomto pripade treba aby muz sa k tomu postavil tak chlapsky 🙂
Ja by chcela takeho,a uplne by mi staciilo keby bol len do polovice taky,kedze ja rada varim aj peciem,aj v zahradke viem robit ach 🙂
Ten moj ked bol, tak total ze drevo

lucka1987
16. máj 2012

@lillinka01 😀 😀 😀 ale nechapes ? tak zakladatel temy pise naramne ako je on dominantny, a v zapati sa stazuje, ze sa mu nedostavaju pochvaly, ze robi to co zene vidi na ociach nech si oddychne, vari, perie, uprazuje, a zena sa stale na nieco stazuje.. ale hned zas povie, ze on je dominantny...
a dominantnost nema nic spolocne s tym ze chlap ma smrdiet a ze zena je nastupena v pozore.. to si trosku mylis. moj chlap zaraba 5 nasobne viac ako ja ked som pracovala, je zivitel rodiny a vsetko financuje s tym ja nic neurobim.. nepoznam pracu , v ktorej by som sa mohla zamestnat a zarabat tak ako on , len preto, ze sa mu chem vyrovnat. ale to je o inom uz.. jednoducho mi vadi akym sposopbom tu pise na svoju zenu veci... ale na druhej strane podotyka , ze je dominantny.. vtedy mi akosi unika pointa, pretoze ak by bol dominantny, ved by to predsa svojej manzelke povedal jasne a strucne co mu vadi a nesial by na forum pre mamicky... pripadne by siel do baru s kamosmi a tam sa im vystazoval...

adriana7
16. máj 2012

@zuhana2 , a ja viem finančne zabezpečiť tiež celú rodinu a aj doma si to odmakám 😀 ...taký model je ok? či? 😕

bodka70
16. máj 2012

https://www.modrykonik.sk/forum/tema/feministky/

@lucka1987 , túto tému som s kámoškou kedysi dávnejšie rozbiehala, škoda že to tam ustalo, zaujímavé to bolo 😉

lillinka01
16. máj 2012

@adriana7 Ano, lebo potom to tak dopadne: preexponovane dominatny chlap pri rozvode si vezme prijem so sebou, zena naucena len obskakovat ostane bez prijmu, lebo nic ine nevie, a dalsia socialna tragedia sa moze zacat...

bodka70
16. máj 2012

@zuhana2 , keď myslíš 😝

lillinka01
16. máj 2012

@lucka1987 O tento konkretny pribeh vobec nejde 🙂 Tak niekto mystifikuje... to je tu bezne...Postoje, o ktorych tu hovorim, su extrahovane z temy velmi smiesne. Ale, proti gustu... 😉

zuhana2
16. máj 2012

@adriana7 ja sa nechcem hadat, ja by som tiez vedela zabezpecit nasu rodinu, ale vobec sa nehrabem naspat do prace, mozno mame ovela menej penazi, ale doma je klud...

lucka1987
16. máj 2012

@zuhana2 ja svojho muza neobskakujem v pravom zmysle slova.. my sa "obskakujeme" navzajom. ked pride po 4-6 dnoch domov, unaveny a narobeny, jasne, ze si sadne. na kolena si vezme nasho drobca, ja mu zohrejem aspon 3 chodovy obed. vezmem mu veci, dam na pranie, poupratujem vsetko okolo az mame vecer klud a neobtazujem v ten den ako pride mm s nejakym blbym riadom. preco ? lebo vzdy predtym 24 hodin nespi, vidim aky je narobeny a robi a zaraba peniaze na to aby som sa mala ja s drobcom dobre. tak vtedy ma pravo trosku aby prisiel do pohodlia domova a mal navarene oprate upratane a zena ho trosinku "poobskakovala.."

zuhana2
16. máj 2012

@lillinka01 a preco sa maju rozvadzat???

lillinka01
16. máj 2012

@zuhana2 to bol situacny priklad - ad absurdum. 🙂

lucka1987
16. máj 2012

@lillinka01 tak pokial nejde o tento konkterny pripad, tak s tebou musim suhlasit.. myslela som , ze reagujes konkretne na prispevky od dominantneho manzela vyzadujuceho pochvalu od manzelky.. jasne, ze muzi co varia a pecu nie su podpapucovy.. aj moj navari, ale nie ked pride z prace unaveny. navari, ked ma chut a to je dost casto, na to ako byva malo doma. aj povysava aj umyje riad aj operie. no vsetko v ramci normy. nenazyvam to : pomahanim" skor spolupracou 😉

adriana7
16. máj 2012

@zuhana2 , to vôbec nebola hádka, ani nápad, prepáč, ak to tak vyznelo...ja sa práveže už asi 10 minút smejem, ked vás čítam a prispievam...

bodka70
16. máj 2012

@zuhana2 , ale tu naozaj nejde o to, kto má aký podiel na práci v domácnosti. Každý nech si robí, ako mu to vyhovuje. Napokon inak by to malo asi byť zadelené v rodine, kde je muž v práci 10-12 hodín a žena doma na materskej a inak v rodine, kde obaja chodia do práce.
Len nechápem, prečo by mal byť niekto dominatný - čo si pod tým predstavuješ a kvôli čomu by mal byť napríklad dominantný? Jeden má rozkazovať a druhý počúvať? Jeden má byť obsakovaný a druhý obskakovať? či ako? Nemyslím tým tie vzájomné služby a službičky, čo si robia partneri navzájom.

zuhana2
16. máj 2012

@adriana7 inak aj ja sa dobre bavim, preto som pisala, ze sa nechcem hadat 🙂

adriana7
16. máj 2012

@zuhana2 , ale aby to nevyznelo v neprospech mm, aj on nás pekne finančne zabezpečuje a dovolili sme si ten komfort, že si totál užívam pre mňa zrejme poslednú md, pretože my sme obaja workoholici a ja som sa vždy po roku od detí hrabala do práce...ale človek sa vyvíja a mení...a tak aj ja som zmenila svoje priority, potom už budem makať až do dôchodku (len keby človek vedel, dokedy to bude, že?)
...inak mm funguje cez týždeň len na svadobnej fotke na poličke 😀 ...ale cez víkendy funguje ako ja cez týždeň, vstane skôr, mňa nechá pospať, urobí raňajky, kávičku, hodí do pračky a ja síce makám, ale na "svojich projektoch", záhradka, kvety, dolaďovanie interiéru...inak nikdy som mu nič nežehlila, to si robí sám (aj tak vie košele určite lepšie ako ja 😉 )

lucka1987
16. máj 2012

kocky zaujimave je vas citat, no musim ist. idem totizto pripravit veceru pre mojho dominantneho mm, ktory sa vracia po tyzdni z Fr. a idem ho trosku " poobskakovat" 😉

adriana7
16. máj 2012

@lucka1987 , tak nie že skončíš pod papučou 😀

igiana
16. máj 2012

@manzanilliak Mne to pride trochu uletene. Tak ty varis, pecies, staras sa o zahradu atd. a ona ta nepochvali. A ty ju chvalis, ze denno denne sa stara o dieta, ze perie, upratuje...? 😕 Ja sice nemam syna, ale dceru a boli casy, ked som si nestihala prezliect doobeda ani pyzamo. Staci narocnejsie babatko a nemozes ist bez neho ani na zachod. A k tomu ak zena dietatko koji, tak sa castokrat v noci nevyspi. Mm mi pomaha ako vladze a stiha, ale aj tak to niekedy u nas vyzera ako po vybuchu.
Ked chce ist do mesta, tak ma pockat tyzden? 😲 Ved mna by porazilo, keby som potrebovala niekam ist, a mm by mi toto povedal. Nie je to nahodou tak, ze vsetko musi byt po tvojom? Ze ju nerespektujes a nevazis si ju? Mne to pride celkom prirodzene, ze je nervozna, kedze u teba nevidi pochopenie. A ked ti nieco vycita, tak si ju aj vypocujes a snazis sa ju pochopit, alebo hned hukas, ze co ty vsetko robis? Mozes robit aj modre z neba, ale ked neciti, ze ju milujes, tak je to zbytocne.