icon

Chronický žiarlivec

iveta5555
20. jún 2017

ahoj ženy, verím že mi niekto objektívne poradí, ja sa na túto situáciu asi už neviem pozrieť triezvo. skúsim to napísať stručne. mám priateľa cca 4 roky. boli sme od začiatku veľmi zamilovaní ( teda ja určite) . všade som ho ospevovala ako dokonalého muža, ktorý sa ťažko hľadá ( naivná ). asi po roku som mu našla v mobile milion správ..podvádzal ma. odišla som od neho. vracal a odpadával od zúfalstva, akú chybu urobil, že je od malička nevyrovnaný a zakomplexovaný, že to zlo ktoré robil si ani neuvedomoval (podvádzal aj bývalé priateľky). prosil aby som mu dala šancu, vraj mi chce ukázať aký je skutočne, že toto bola len zlá maska. tak som sa vrátila. problém je ten že bol už od začiatku veľmi žiarlivý, na všetkých mužov, nikdy som mu na to nedala dôvod, mala som oči len preňho, nikdy som nebola takto zamilovaná, žila som v rozprávke . no a potom, ako som mu dala druhú šancu bol chvíľu kľud, ale potom začalo upodozrievanie znovu, myslel si že ho klamem, vedel riešiť aj dva mesiace prečo som si išla zapáliť s kamarátom, prečo som si dala tak pekné šaty keď som išla sama von, prečo som otvorila fotku chlapa na instagrame. čo trvá dodnes. musím povedať že odvtedy čo som mu prišla na neveru, nemyslím si že by niečo podobné robil, chce tráviť čas len somnou, nechodieva von s priateľmi, vraj nepotrebuje, že chce byť somnou.. a tiež musím povedať, že keď neriešime tieto žiarlivostné scény, sme naozaj šťastní, nie tak obyčajne, ale máme tie najkrajšie chvíle, vychutnávame si život, smejeme sa, rozumieme si. a potom to zase príde, začne mi týždeň vkuse vyčítať prečo som sa vyjadrila o nejakom chlapovi že je fešák ( sám sa ma pýtal či si myslím že je fešák ) a podobne. nič zlé nerobím, nestretávam sa s mužmi, nikdy som s nikým neflirtovala, starám sa oňho. hovorí mi že mi dáva tú najväčšiu lásku, že ma asi priveľmi ľúbi, že by som mala byť rada a vážiť si to. tvrdí že nieje chronický žiarlivec, že ho tým urážam. vraj on by nikdy na ženu nepovedal že je pekná, že nepotrebuje ženy hodnotiť, ale vraj keď ja to potrebujem nech to robím (lol) , že by som sa mala naučiť vnímať tak čisto ako on, že vníma lásku krajšie ako ja, pretože ja dokážem na muža povedať že je pekný (myslím že to je prirodzené) nič viac za tým nieje. a stále obviňovanie a znevažovanie mojej lásky k nemu, vraj sa kvôli mne cíti ako škaredý chlap, a totálny dement, že ho nevnímam ako výnimočného chlapa keď sa viem na ulici pozrieť aj na iného, že on má kvôli tomu depresiu a nebude šťastný, že za to môže sám pretože ma podvádzal, ale že nemôže byť so ženou ktorá ho nevníma ako najkrajšieho a najlepšieho chlapa.. som zúfalá, premýšľam že odídem, ešte dnes.. je toho toľko čo som nenapísala, ale to by sa asi nikomu nechcelo čítať, tak len takto v skratke, máte s tým niektorá skúsenosť? ďakujem za váš čas ❤

katkakovac
20. jún 2017

Ludia sa nemenia, ludia sa prejavuju. To si zapametaj! Precitaj si nieco o manipulatoroch, su knihy, ktore by ti mohli otvorit oci. Utekaaaaj, kym s nim nemas deti.

sasa1310
20. jún 2017

utekaj pokiaľ ťa nenabúcha a nepripúta si ťa navždy. už sama vidíš, že niečo nie je v poriadku, keď si napísala tento status.

mimi1237
20. jún 2017

@iveta5555 ahoj ,vies si z nim.predstavit buducnost?si s nim stastna ? Lebo o chvilku sa zbadas ze mas strach sa pozriet niekam kde su nejaky muzi lebo budes chciet zabranit jeho ziarlivostnym scenam.nepojdes nikam sama lebo on bude mat paranoidne stavy ze ho podvadzas.tak aby si sa tomu vyhla radsej sa prisposobis...ani sa nenazdas a si uz psychicky tyrana a nedajboze si raz nieco on zle vysvetli a bude ta chciet "potrestat"
Tak si to premysli a sama zvaz ci chces byt stastna alebo riesit chlapa co chce tebou manipulovat a dostat ta tam kam chce.

surriana
20. jún 2017

@zltyslonik preco by ho mala nechávať nejakej slobodnej matke?!čo sú slobodné matky nejaký ,, odpad " že by sa mali ulakomit na takého debila?!

puklica13
20. jún 2017

@iveta5555 😂 takže on by o žiadnej inej nepovedal že je pekná...ale nemal problém strkať do nej vtaka 😂 ..som sa pobavila..
Fakt chceš takto žiť? Tiež som mala takého..no asi polrok som to vydieranie vydržala...ďakujem pekne nikdy viac..chceš riešiť keď otehotnies,či je to jeho? A riešiť dna? Lebo ti nebude veriť?

Na takýto typ je dobrá jediná reakcia (Okrem rozchodu)...myslíš že ťa podvádzam ?Tak si to myslí je to tvoj problém..nie moj..

moonlight1210
20. jún 2017

@iveta5555 nebud sprosta. Ci ta podvadza, je posledna vec coby ta mala trapit.

Mal blbe detstvo, mizerny priklad v rodicoch, ale zamysli sa, ci mu ides robit dozivotnu psychologicku poradnu zadarmo (lebo ak ti nesibne a nestratis pri nom sebavedomie, tak presne takto skoncis),alebo ides zit.

Tie jeho kecy o cistej vyssej laske - sa normalne smejem. Tieto iste prihorene myslienky som mala aj ja, ked som ziarlila. A ze ja som ziarlila poriadne.
Uskrn sa mu do ksichtu, ked o nich zacne, vystruhaj grimasu a vysmej ho.
To nie je o cistej laske. To je o potrebe podvedome toho druheho donutit do cisto vztahu dvoch v bubline. Na vlastnom ostrove. Len my dvaja a nikto iny. Vytvara si idealne predstavy, lebo dufa, ze tym ochrani svoju ziarlivu dusicku a nebude musiet vdorovat vlastnym komplexom vo vonkajsom svete. O nicom inom to nie je. Chce len svoje sukromne divadlo, kde ty budes tlieskat jeho skvelosti. Chce svoje sukromie, lebo iba tam ho jeho ego nebude v kuse porivnavat s inymi.
A tybudes korist.

Suhlas s tym a si naceste do pekla.

Vyzera, ze mas zvysok zdraveho rizumu, tak sa spamataj. Zivit s nim bude tvrdy dennodenny boj s jeho komlexami.

A ak podlahnes a rezignujes, zacnes sa prisposobovat alebo stracat sebavedomie, on zacne rast a tancovat ti na chrbte.
Paradox ziarlivosti - najprv ta nuti byt len s nim, vytvara iluziu, ze ken to je prava najvyssia laska, a ked si uz rezignovana len s nim, tak si do teba zacne utierat nohy. Zrazu stratis cenu.

Takze bud sa ho zbav, akebo dostuduj externe pschologiu, budes ju potrebvat.

iveta5555
autor
20. jún 2017

@moonlight1210 súhlasím. sebavedomie ešte mám, ale už aj depresívne stavy, úzkosti, čo všetko som si musela pretrpieť. potom je zase jasno, až na to človek zabudne a v nečakanej chvíli to vybalí znova. a trvá to celé dni, mám migrény, bolesti žalúdka, neviem zdvihnúť ani pohár aká som slabá. jediné čo pomáha je keď odídem z bytu. potom sa vrátim, všetko oľutuje, prisahá že už si bude dávať pozor, vymyslí nám pekný program, zase sme šťastní, a takto dokola. musím sa odhodlať, ale už tak naozaj.. ďakujem

iveta5555
autor
20. jún 2017

myslíte si že je reálne že pochopil a aspoň v niečom sa zmenil? kedže sa naďalej správa takto paranoidne a robí scény? ale tvrdí že je ten najvernejší chlap, som jeho kráľovná a on by chcel byť mojim kráľom, ale necíti sa tak keďže sa pozriem na ulici na iného muža ktorý ide okolo. ach áno. ja už neviem ani ako sa volám, som utopená v bordeli..

esther03
20. jún 2017

smer psychiater (on), smer IC-cko a co najdalej od neho (ty)

moonlight1210
20. jún 2017

@iveta5555 ale jasne, ze si jeho vesmir. Neboj sa. Ibaze on je ako supernova. Najprv ta pohlti, potom znici.

Nedaj sa ukolisat kratkymi idealnxmi chvilkami.
Zanedlho bude viac tych zlych ako idealnych. Ten pomer sa vzdy riadne casom preklopi.
Ziarlivost je cierna diera. Je jedno kolko das, sj tak chce vzdy raz tolko.

Este mas vyhodu, ze nie ste svoji. Este nemusi mat pocit, ze mu patris.
Odid z kratsej cesty, nez bude mat pocit, ze ti dal vsetko a ty si to znehodnotila. To by mal myslienky na pomstu za potupu.
Radsej to zahrat na to, ze si ho nie hodna a davas sancu inej, lepsej.

A utekat.

sunny8
20. jún 2017

Ma vazny psychicky problem s znici tym hlavne teba ... Treba urcite vyhladat odbornika... Je normalne ak sa pozerame aj po druhych ludoch opacneho pohlavia napr ja na svojho hovorim minule ze pozri henta aku ma kratku minisuknu riadne jej bolo vidno spodok riti sama som mu to ukazala:D on na mna pozera ci som ok ze ho to nezaujima.... Zas ja napr poviem ze ten je fesak abo ten a on sa zo mna len smeje ved je to naozaj normalne na to mame oci aby sme vnimali svet naokolo ;)

mimi1237
20. jún 2017

@iveta5555 ja si myslim ze sa skor nikdy nezmeni ako zmenil,ved a v com ? ved ziarli dalej a ked sme už ri tom sancu simu davala koli tomu ze ta podviedol ci nie? A ze je ten najvernejsi ? tak nech a co mu mas byt zato vdacna ? ved toje predsa normalne tak to ma byt ze je jeden druhemu verny ci ?
prides mi ze riesis skor to co ti je verny a temu si tiez zalozila s dovodu ci ti baby nenapisu nahodou to ze ta dalej podvadza a usvedcis sa v tom co si myslis ty vsak ? ale to ci ti je verny by ta malo naozaj trapit najmenej
a pozri sa na seba tento vztah ta nici psychicky a potom mas migreny a je ti zle.Toto ta robi stastnou? premyslaj ...si mlada a zivot mas ped sebou zasluzis si normalneho chlapa ,už len to ze si sem napisala...citis ze ta ten vztah stastnou nerobi..Kazdy koniec je tazky ale radsej teraz ,neskor budes este nestatsnejsia a bude sa ti aj tazsie opustať....

iveta5555
autor
20. jún 2017

@mimi1237 áno ja tieto 4 roky vnímam ako najťažšie a najsmutnejšie obdobie svojho života.. uvedomujem si všetko

iveta5555
autor
20. jún 2017

@sunny8 presne tak, a hlavne ja ich neskenujem, on sa ma sám opýtal či mi ten muž príde pekný, poviem áno a je problém. obrovský problém...

puklica13
20. jún 2017

@iveta5555 to je úplne jedno či skenujes či nie..keby si aj je to tvoja vec..si predsa dospelá svojpravna osoba..sama priznáva s že tie 4roky boli najsmutnejšie v tvojom živote..chceš tak prežiť celý život? A prečo? To nie je láska..to je zvyk a závislosť

janulka1802
20. jún 2017

@iveta5555 strácas s ním čas žiarlivec je horší ako alkoholik

mimi1237
20. jún 2017

@iveta5555 tak ked je to obdobie najsmutnejsie tak preco ho nechces opustit?
preco mam pocit ze by si bola mozno aj rada keby ta znova podviedol/podvadzal aby si mala dovod opustit ho? Mozno sa mylim....
Ked ano,kasli nato ved ty dovod mas -niesi s nim statsna neanalyzuj preco toto tamto aky je,ak pri nom nemas to co by si chcela a vies ze ani mat nebudes tak ho nechaj tak.Nemarni cas.

iveta5555
autor
20. jún 2017

@mimi1237 asi čakám že je to prechodné,už som sa začínala dostávať do stavu že som hádzala vinu na seba, "možno mu dávam dôvody na žiarlenie " atď ale to som chvalabohu rýchlo stopla, odtiaľ už asi nieje cesty späť..

aj tak som urobila chybu, že keď ma už na začiatku upodozrieval, vždy som mu všetko trpezlivo vysvetlovala, čím som ho len podporovala aby mi ešte viac neveril a ešte viac spochybnil všetko čo som povedala.

mimi1237
20. jún 2017

@iveta5555 ty už v tom stave si ,najprv napises ze si sa zacala obvinovať ale stopla si to,v zapeti napises že aj tak si urobila chybu,no neurobila ,zachovala si sa normalne a nemohla si asi vediet už v zaciatku ze je taky a ze jemu mozes vysvetlovať kolko len chces,i tak si bude mysliet svoje a este nakoniec presvedci aj teba o "svojej pravde".
Už sa rozhodni cim skor tym lepsie pre teba

majcika
20. jún 2017

Rozoberať s partnerom, či iný muž je pekný a následne riešiť jeho žiarlivosť a citové vydieranie? Toto je presne to, čo autorka očakáva od laskyplny vzťahu dvoch vyzretych ľudí? Lebo toto. Je max za čiaru a riadne hrubú

deti95060810
20. jún 2017

dúfam že s týmto debilom nemáš deti resp. ich neplánuješ ....to by bol asi najväčší omyl aký by si mohla spraviť....

lintu
20. jún 2017

prvú etapu vášho vzťahu ťa podvádza, druhú etapu chorobne žiarli, psychicky ťa vydiera... seriózne si myslíš, že sa zmení k lepšiemu a tretia etapa s ním bude prechádzka ružovou záhradou? 😨 😨

bibinko2006bubinko2009
20. jún 2017

Podľa mňa si už aj tak v podstate presvedčená,že ho opustila len sa nemôžeš ,,rozkyvkat,,a potrebuješ od nás postrčiť..............len nečakaj,že rozchodom všetko skončí,pár dní ti nedá pokoj,tomu ver.Ale to nech ťa neodradí,pakuj sa od neho lebo skončíš v blazinec.Psychopat,čo vie ako tá potrestať a zároveň uchlacholit zároveň.UTEKAJ A NEOTACAJ SA

zltyslonik
Odpoveď bola odstránená
ave17
20. jún 2017

Má patologické črty,je chorý,a to bez srandy,bez od neho,lebo skončis tak,že bude o tebe reportáž v kriminovinách,a tu budes obeť. Už z tvojich písmen mám zlý pocit😲

0silvia0
20. jún 2017

@iveta5555 nečítala som reakcie, len tvoj úvodný príspevok: ale poviem ti len toľko: kopni ho do riti a už nikdy sa za ním neobzri!

adrika25
20. jún 2017

@zltyslonik tak nuž ja som napríklad slobodná matka a Vďaka pani Bohu zato si dokážem krásne zarobiť sama a nemusím nikomu rozbíjať manželstva a ani si zavesiť na krk psychopata s patologickými črtami 🙂 hold nikdy nevieš čo ti život vo svojej krase naservíruje na stôl Cize by som sa vo svojich tvrdeniach trosku brzdila lebo aj má život niečo už naučil tak nikdy Nehovor nikdy 😘

jeennyv
20. jún 2017

@iveta5555 ani som to cele nedocitala a hned zo zaciatku mi napadlo...zlodej krici chytte zlodeja...co pozorujem to je diagnoza ludi, co podvadzaju, su nevyrovnani, ziarlivi...svoj problem ci komplex prenasaju na druhych ci ich obvinuju z rovnakeho spravania..za mna od takeho utekaj...

obsadenemeno
20. jún 2017

@iveta5555 kristova noho....a mame dalsieho kandidata na "debila roka".....

cize 4 roky, co si s nim boli najhorsie roky v tvojom zivote??? A inak vsetci su doma zdravi, hej? asi ano, len ty nie..... bud si masochistka, alebo ti uz vygumoval aj posledne zvysky zdraveho rozumu?
Zbalit kufre, zmenit cislo, zablokovat facebook aj ostatne srandy a nekomunikovat, nerozoberat, neriesit. Lebo debatovat sa da len s ludmi, co to maju v hlave v poriadku. A ten tvoj to nema. The End.

mamamonika
20. jún 2017