icon

Chronický žiarlivec

iveta5555
20. jún 2017

ahoj ženy, verím že mi niekto objektívne poradí, ja sa na túto situáciu asi už neviem pozrieť triezvo. skúsim to napísať stručne. mám priateľa cca 4 roky. boli sme od začiatku veľmi zamilovaní ( teda ja určite) . všade som ho ospevovala ako dokonalého muža, ktorý sa ťažko hľadá ( naivná ). asi po roku som mu našla v mobile milion správ..podvádzal ma. odišla som od neho. vracal a odpadával od zúfalstva, akú chybu urobil, že je od malička nevyrovnaný a zakomplexovaný, že to zlo ktoré robil si ani neuvedomoval (podvádzal aj bývalé priateľky). prosil aby som mu dala šancu, vraj mi chce ukázať aký je skutočne, že toto bola len zlá maska. tak som sa vrátila. problém je ten že bol už od začiatku veľmi žiarlivý, na všetkých mužov, nikdy som mu na to nedala dôvod, mala som oči len preňho, nikdy som nebola takto zamilovaná, žila som v rozprávke . no a potom, ako som mu dala druhú šancu bol chvíľu kľud, ale potom začalo upodozrievanie znovu, myslel si že ho klamem, vedel riešiť aj dva mesiace prečo som si išla zapáliť s kamarátom, prečo som si dala tak pekné šaty keď som išla sama von, prečo som otvorila fotku chlapa na instagrame. čo trvá dodnes. musím povedať že odvtedy čo som mu prišla na neveru, nemyslím si že by niečo podobné robil, chce tráviť čas len somnou, nechodieva von s priateľmi, vraj nepotrebuje, že chce byť somnou.. a tiež musím povedať, že keď neriešime tieto žiarlivostné scény, sme naozaj šťastní, nie tak obyčajne, ale máme tie najkrajšie chvíle, vychutnávame si život, smejeme sa, rozumieme si. a potom to zase príde, začne mi týždeň vkuse vyčítať prečo som sa vyjadrila o nejakom chlapovi že je fešák ( sám sa ma pýtal či si myslím že je fešák ) a podobne. nič zlé nerobím, nestretávam sa s mužmi, nikdy som s nikým neflirtovala, starám sa oňho. hovorí mi že mi dáva tú najväčšiu lásku, že ma asi priveľmi ľúbi, že by som mala byť rada a vážiť si to. tvrdí že nieje chronický žiarlivec, že ho tým urážam. vraj on by nikdy na ženu nepovedal že je pekná, že nepotrebuje ženy hodnotiť, ale vraj keď ja to potrebujem nech to robím (lol) , že by som sa mala naučiť vnímať tak čisto ako on, že vníma lásku krajšie ako ja, pretože ja dokážem na muža povedať že je pekný (myslím že to je prirodzené) nič viac za tým nieje. a stále obviňovanie a znevažovanie mojej lásky k nemu, vraj sa kvôli mne cíti ako škaredý chlap, a totálny dement, že ho nevnímam ako výnimočného chlapa keď sa viem na ulici pozrieť aj na iného, že on má kvôli tomu depresiu a nebude šťastný, že za to môže sám pretože ma podvádzal, ale že nemôže byť so ženou ktorá ho nevníma ako najkrajšieho a najlepšieho chlapa.. som zúfalá, premýšľam že odídem, ešte dnes.. je toho toľko čo som nenapísala, ale to by sa asi nikomu nechcelo čítať, tak len takto v skratke, máte s tým niektorá skúsenosť? ďakujem za váš čas ❤

sissy27
20. jún 2017

@iveta5555 sám ti jasne povedal, že je zakomplexovaný a nevyrovnaný... Svoje komplexy si rieši neverou... A z teba robí štetku, lebo "podľa seba súdim teba" 🙄 naviac ešte chce mať nad tebou moc, ovládať ťa, aby si dokázal, aký on je kráľ...
A ty si nešťastná... Mi povedz, na čo ti je takýto chudák, čo si na tebe potrebuje honiť svoje ego??
Utekaj od neho kým nemáš na krku hypotéku a deti, lebo potom ešte len začne peklo, to už budeš na ňom závislá a ťažko ti bude niečo riešiť. Spamätaj sa kým nie je neskoro (teda bolo už včera, ale ešte máš šancu)

cecilia68
20. jún 2017

@mamamonika Vygumoval jej mozog? Určite nie....vytrtkal jej ho😝

triciachloebrody
21. jún 2017

Si vo velmi nebezpecnej situacii ! N a o z a j !!!

erickatt
21. jún 2017

@iveta5555 pre boha zmzni od neho. A hned si spis aj zákaz približovania na policiu

zltyslonik
Odpoveď bola odstránená
kikina84
21. jún 2017

@iveta5555
Môj foter bol taký a po 15 rokoch sa s ním mama rozviedla

mysicka36
21. jún 2017

Mňa až zaráža, že takto nejaká žena funguje 4 roky. A že sa potrebuje pýtať na MK. Bože s takýmto k0k0tom by som dala jedno rande a na rozlúčku falošné číslo 😀

mischelin89
21. jún 2017

@iveta5555 dufam, ze uz balis kufre zena.

Ja som bola s podobnym psychopatom (ano, verim, ze bol a je chory) pol roka, aj to sa mi zda spatne nekonecne dlho. Manipulator a ziarlivec.

Na zaciatku uplna idylka, laska, ze by aj rosamunde pilcerova padla na rit :D a po dvoch mesiacoch, ked zistil, ze mam zaplatenu dobrodruznu dovolenku na tri tyzdne, ktoru kvoli nemu nezrusim a idem so zmiesanou partiou cudzich ludi (mohol ist so mnou, peniaze na to mal), tak hotovo. Ze nie je pre mna najdolezitejsi, stred vesmiru a bla bla...a to som vtedy este prilozila, ze nie, poznam ta dva mesiace, samozrejme ze som pre seba najdolezitejsi clovek ja :D

Odvtedy citove vydieracky, toto robis nasej laske, ja by som ti dal vsetko, ale s tvojim pristupom sa to neda, o on si ma chcel vziat za zenu a ja takto, klamal, vymyslal si, on sa na ine zeny neusmeje, on sa po inych ani nepozrie, cize ma ma radsej ako ja jeho. On je s byvalkou len kamarat, ale ked ja sa chcem kamaratit s ex, nech sa k nemu rovno vratim. Nepodvadzal ma... ale vypisoval im klamstva o mne, o nas, robil zo seba pana boha a zo mna nevdacnu kravu.co je pre mna neveea, aj ked nie fyzicka. A nikdy si nepriznal chybu, maximalne mal chudacik hrozne detstvo, to ja nemozem pochopit, ako ho to ovplyvnilo.

Snazil sa hrat pred ludmi na toho dobreho, ale ludia nie su sprosti. Nikto z mojich kamaratov ho nemal rad. Jeho vlastna mama mi povedala, nech od neho idem prec. Dodnes som v kontakte s jeho rodinou a babka, krsna, bratranec, mi povedali, ze sa divia, ze som s nim vobec bola, ze je hlupak.

Ja som doma plakavala a uvazovala, co robim zle. A uprimne, nemas sebavedomie v poriadku, ani ja som nemala. Inak by si si pri prvych naznakoch takehoto patologickeho spravania odisla.

Az som sa jedneho dna zobudila a uvedomila si, ze ja nic nerobim zle. Ze on je chory, ze on ma problem a ze ja to nebudem znasat lebo si zasluzim nieco lepsie.

A sup, bola som prec. A po odchode som este dlho predlho plakavala, fakt som ho velmi lubila. A myslela som si, ze uz tak lubit nebudem...ako z filmu, ze uz tak stastna nebudem, lebo stacilo, ze existuje, nic.nemusel robit a mal moju lasku. To musel byt osud. Hovno velke :D

Jasne ze nemozes dvoch muzov lubit rovnako, budes milovat inak, ale budes, aj stastna budes inak 🙂 v piatok som sa vydala, a prisla tam aj exova rodina gratulovat :D mam uzasneho muza...ale nie sme stastni len pre to, ze existujeme...sme stastni pre to, ako sa k sebe chovame, aki sme tolerantni, ako sa mame radi. Je to pokojna, krasna, cista laska, ktoru sme vybudovali, stala nas pracu, kompromisy, otvorenost. Nie taka co prisla bum bac, nedava logiku a nevies si pomoct aj ked ten druhy je debil. Teraz ked mam zdravy vztah, viem, ze to je skutocna laska, nie tie 'osudove', ktore su sice intenzivne, ale nosia rovnako vela lasky ako bolesti. A nemaju stastne konce.

Takze, tolko som chcela. Nezmeni sa, utekaj prec, vyliec sa a hladaj si niekoho, pri kom rozkvitnes.

bratislavcankanm
21. jún 2017

@iveta5555 odid od neho.

Vsetko uz tu asi napisali ostatne prispievatelky - nezmeni sa to, bude to len horsie, dost mozne, ze ta zase bude podvadzat (klasika u tychto nemoznych zakomplexovanych chlapov).

A este jedna vec - nenechaj sa nahovorit na svadbu a/alebo dieta. s nim:
- nie, svadba ho nezmeni k lepsiemu
- nie, ani dieta ho nezmeni
- to, ze si ta chce vziat a/alebo mat s tebou rodinu neznamena, ze ta naozaj miluje a ze sa snad kvoli tomu raz zmeni

stella2x
21. jún 2017

@iveta5555 ak chces ten vztah zachranit napisem ti jedno. Tieto stavy su sposobene tym, ze sam podvadzal, nemu sa teraz honia v hlave rozne scenare, lebo nimi sam presiel, cize on si vlastne ani nic nemusi vymyslat, pretoze sa mu to realne stalo.
Ako z toho von, ak ho lubis.
Musis zistit v prvom rade, co na neho plati, kedy ho urobis najviac stastnym, ci to je vtedy, ze ho budes castejsie uistovat aky je dokonaly (ale nie iba, ty si dokonaly) ale najdes na nom konkretne veci, kvoli ktorym si ho cenis, a musis mu ich rozpravat, alebo ci na neho plati, ze sa o neho budes viac starat, alebo, ze s nim travis viacej casu, alebo mu budes viac preukazovat fyzicky kontakt. Ked dokazes toho cloveka uspokojit a presvedcit, ze ti na nom zalezi a spytas sa ho napriklad preco ma strach ked s niekym ides na cigaretu, alebo ze mas pekne saty, tak mu jednoducho povedz, ze vyfajcenie cigarety pre teba nic neznamena, ze ste sa rozpravali o tom a o tom a saty si si dala preto, lebo sa v nich dobre citis a nie je to kvoli ziadnej osobe. Je to narocne, ale ak ho lubis a chces s nim byt, ina cesta nie je.

amyqce
21. jún 2017

@iveta5555 ahoj ja si myslim, ze priatel podvedome hlada dovody, ako ospravedlnit to, ze neprestajne podvadza. svedomie... preto tak reaguje, ked bude kludny, ze sa ti nepaci ziadny iny, mozno vie odolat inym zenam. co ja viem 🙂. jedna mala takehoto, 4 roky to drzala s nim, po ulici ked isla, musela pozerat do chodnika, nemohla na ludi. to je taka povaha, to nie je na vazny vztah, nerataj s nim do buducnosti vobec. ked budes mat dieta, bude ziarlit na to dieta. zblaznis sa.

mischelin89
21. jún 2017

@stella2x stellka, toto nie je cesta, ako z toho von, ale ako sa zenska znici.

Tieto typy nie su uspokojitelne, nikdy pre nich neurobis dost, nikdy nebudes dost dobra, oni neberu logicke argumenty. Neda sa s nimi rozpravat. Neupokoji ich vysvetlenie. Nevnimaju realitu taka, aka je. Maju to v hlave tak popletene, ze veria tomu, co si vymysleli.
Budu ti na kolenach v slzach prisahat nekonecnu lasku a o desat minut ta oznacia za sprostu, lebo si nezhasla v kupelni, zhodia tvoju pracu, lebo sa ti v nej dari a urazia sa, ked chces ist niekam von, ci uz s nim alebo s kamosmi, lebo on ma vela prace, ty to mas chapat a suchat doma nohami, nikam neist, lebo ako by si ho mohla inak milovat? Alebo travit cas sposobom, aky mas rada ty? To by si ho nenutila, ak ho milujes, lebo jeho to nezaujima. Ale nerob to bez neho. Ani to ho potom nemilujes. A ked ty nechces robit nieco, co ma rad on, ale nevadi ti to, ked ide sam? Takto laska nefunguje, nic pre neho nespravis.
A ked stravis krasny sobotny den s nim, pri rozrabani motora auta, vobec nevies, o co tam ide, robis podla pokynov...aj tak je zle...lebo nie si dost iniciativna, dost nadsena, nepoznas diely po mene...

Urobit vsetko, aby bol stastny?
Odpises vsetkych kamaratov, rodinu, konicky, budes doma cakat na neho, kym pride, na ineho muza ani nepozries. On bude mat kamaratov, konicky a to vsetko...pride domov, navaris mu veceru, povies mu, ako ho lubis. A on nebude spokojny. NIKDY NEBUDE SPOKOJNY. Toto su chori ludia, co potrebuju pomoc. A aj keby sa partner roztrha, nedosiahne nic, zmena musi prist z druhej strany.

A cim viac mu das, tym viac bude vyzadovat. Nic nie je dostatocny prejav lasky.

Z jej opisu opisu je tento muz manipulator a chorobne ziarlivy. Tu ona nemoze spravit nic pre neho. Len odist, mozno sa spamata. Druha moznost je zostat a nechat sa udupat do zeme, spravit zo seba handru.

iveta5555
autor
21. jún 2017

ďakujem vám dámy, naozaj úprimne, veľmi ste mi pomohli.

zrazu sa obzriem späť a všetky tie situácie mi prídu nechutné, choré, všetko zapadá do tej skladačky, ktorú staval, kým mi zakrýval oči..

keď si spomeniem, že raz prišiel domov z práce, ja som bola chorá, takže som ho čakala v posteli s čajom, pýta sa ma "kto tu bol, s kým si kávičkovala?" hovorím s nikým. a on "prečo je tolko odpité z mlieka? veď ty mlieko piješ len v káve".

hanbím sa že som to všetko nevidela triezvo už skôr. jasné že mi tie veci vadili, hádala som sa s ním kvôli tomu, ale nikdy som to nevidela tak skutočne, tak, že sa to bude ťahať celý život ,ak sa nespamätám, pretože áno, nikdy mu nebude nikto dosť dobrý..

obsadenemeno
21. jún 2017

@stella2x si robis prdel, ano???

mimi1237
21. jún 2017

@iveta5555 ty sa nemas zaco hanbit,on by sa mal
Ziadne argumenty mu niesu dost dobre furt pojde svoje,cista paranoja toto ,sledovat kolko mlieka chyba?ach jaj ...😖

0silvia0
21. jún 2017

@iveta5555 super, že si dokázala zložiť ružové okuliare a začínaš vidieť veci triezvo. Držím ti palce, aby si sa od neho čo najskôr odpútala a daj vedieť ako pokračuješ. Pri takomto chlapovi to asi jednoduché nebude.

adriannasvk
21. jún 2017

Nechce sa mi teda citat vsetko,mozno sa budem opakovat po niekom,ale utekaj co najdalej od neho....ak mozem odporucit zbal sa odid niekam na dovcu na dva tyzdne kym chlapec trosku vychladne a ty si oddychnes a ked sa vratis snad to uz predycha a da ti pokoj....ziarlivy a neverny chlap sa nikdy nezmeni....moj manzel mal byvalu ziarlivku a to bolo,ze odchod,nemohol ani TV noviny kukat lebo hladel moderatorke do vystrihu a podobne....psichycky teror dennodenne pomaly.....moja mama zila vyse 20 rokov so ziarlivcom,ktory ju este dokazal kontrolovat kde sedi s kym sedi,podvadzal ju jedna radost a z mojej mamy je teraz psichycky zniceny clovek co sa uz nevie radovat zo zivota....tu ziadne zachranovanie vztahu!!!! Nedaj toho otca,ze laska....on ta chce vlastnit a kontrolovat a cim dalej tym viac a ani sa nenazdas a ani sa nevyseries bez jeho vedomia.....ziadna svadba ani deti,to chlapa nezmeni....utekaj a zachran si zivot,lepsieho najdes urcite🙂

adriannasvk
21. jún 2017

Ospravedlnujem sa za chyby😅 psychicky samozrejme....co uz materka 4 rok....co si budeme klamat...😎

amelie2017
21. jún 2017

Fakt sa na neho vykasli, manipuluje ta a psychicky tyra. Poznam ziarlivca, ktory zmlatil svoju zenu v den, ked si z porodnice doniesli prve babatko- dovod- odrodil ju doktor, nie doktorka.

bibinko2006bubinko2009
21. jún 2017

Hádam by tých rád aj stačilo už a ak si aspoň trochu inteligentná, čo si myslím si,tak už zajtra s ním nezdieľas jeden byt

elka86
21. jún 2017

Super, že si sa "zobudila"(to nemyslím v negatívnom zmysle).Už len prestať rozmýšľať nad tým ako zachrániť vzťah, ale začať riešiť nový začiatok-možno aj v novom meste, práci, s novými ľudmi okolo seba..Aby si dala priateľovi čo najmenej možností, aby ste sa stretali..Držím palce..👏👍

tiper24
21. jún 2017

poznam jedneho co tak strasne ziarlil ze manzelku prinutil aby dala vypoved v robote a musela byt doma, nakoniec prisli aj o byt lebo nemali z coho platit

erickatt
21. jún 2017

@amelie2017 toto uz fakt neni snad pravda.. 😨

amelie2017
21. jún 2017

@erickatt bohuzial je, stalo sa to mojej sesternici, uz su nastastie rozvedeni, aj ked jej stihol este urobit jedno dieta. Nastastie jej rodicia boli duchom pritomni a nezdalo sa im, ze by tak casto padala, narazala do zarubni a tak musela s pravdou von.

majcika
22. jún 2017

Ak by moja dcéra bola takto manipulovana tupym blbom, nebodaj udreta takýmto spinavcom, tak ja viem presne, čo by som urobila. Vedeli by to o mne všetci, keďže ny som bola minimálne v krimi novinách. A to. Ze dcéra to tají pred rodičmi? Chyba nastala ešte vo výchove. Dievča potrebuje mať vybudovaný dôverný vzťah s rodičmi, mať vedomie o tom, že rodičia budú stáť pri nej nech sa deje čokoľvek na svete

erickatt
22. jún 2017

@amelie2017 och bože. Byt jej otcom asi sedim za vraždu zaťa

jumama
22. jún 2017

@iveta5555 necitam celu diskusiu, no viacere ti to tu povedali: Ludia sa nemenia. Ludia sa nemenia pre niekoho ineho, musia sami potrebovat zmenu. Teba tak trochu trapi, ze sa bojis, aby ta partner nepodvadzal zase... vsimni si, uz nabiehas na jeho podozrievave kolaje. Chces takto zit? Zazila som vo svojom okoli cosi podobne, ked sa tomu paru narodilo dieta, a zena uz nemala tolko casu na muza - zacal stonasobne viac ziarlit, nedovolil jej uz ani von dieta kocikat, stretavat sa so susedmi na schodich, zacal ju doma zamykat.... Asi si vravis, ze toto sa vam nemoze stat, lebo sa lubite vo chvilach, ked neziarli... hm. Naozaj si nemaluj nic ruzovo, pre seba samu musis byt silna a odist zo vztahu, kde ti ublizuju najskor ako sa da. Najdi si niekde, co je to trojuholnik obet, prenasledovatel, zachranca - v takychto vztahoch sa nikdy nic nezmeni, len stale dokolecka sa pohybujete v tychto troch rolach. Je si partner vedomy svojej ziarlivosti, priznava si ju? Ak nie, tak si to nikdy neprizna, ak budes na neho dobra a ustupovat mu. Doslova takyto ludia musia zazit krizu, padnutie na dno, aby si povedali a dost, toto uz nikdy nebudem robit, lebo to skodi vztahu, chcem sam seba trosku zmenit. Moja rada: Hor sa posilnit svoje sebavedomie, aby si mala dost na rozhodnutie co dalej.

janulka1802
22. jún 2017

@amelie2017 preboha ale áno takýmto psychopatom vadia Dr. mužského pohlavia sú to chorí jedinci to nie je život ale peklo na zemi mala šťastie tá žena och strašne

zuzkavladko
22. jún 2017

Ja som mala frajera, ktory ziarlil dokonca na moju sestru-dvojicku, ze ju mam radsej ako jeho. Fuj, este teraz mi behaju zimomriavky po tele. Plakal, ze ho nemam na prvom mieste, ze viacej lubim svoju sestru ako jeho, ziarlil na byvalych frajerov, ze si nieco urobi ak ho nebudem viacej lubit. Poslala som ho do paze hned ako som pochopila, ze nie je normalny. Este teraz mi vypisuje ( a to je 12rokov od rozchodu) ze som ho nikdy nemala rada a iba som ho trapila ( a to uz ma vlastnu rodinu) Utekaj aj ty, toto bude len jedno velke trapenie.

libawet
22. jún 2017

@iveta5555 utekaj od neho čo najďalej. Je to chorobný žiarlivec a manipulátor a bude sa u neho len zhoršovať. Bývalá kolegyňa takého mala, nemohla si ani len inak vlasy učesať, maľovala sa len v práci, keď mala ísť domov, komplet sa odlíčila....dopadlo to tak, že ju priväzoval k radiátoru a bil...našťastie už nie sú spolu.
Teraz, kým Ťa ešte celkom nemá, je milučký, no pozor, už sa prejavuje....