Chúďa kamarátka
mam kamošku má síce len 13 no je to super baba ale má mamu potvoru :/ a ja neviem ako jej pomôcť ...
Naďka sa narodila rodičom ktorí ju nechcú lebo ih vztah bol na jednu noc a mama jej do dáva pocítiť a podla mňa prisilno pretože nie ráz my Naďka volá či sa môže príst ku nám najesť že mama zasa nenakúpila že načo bude kupovať pečivo keď sa z neho tučnie alebo že je tlstá tak nekupuje mäso a jediné čo ona kúpi je jogurt a zvyšok utratí za trávu alebo ju len uráža aká je pi*a ako jej doj*bala život alebo nazvať ju ty riť vy*ebaná nie je žiaden problém...
minule som bola u nich jej mama nemá ani sporák varí (teda väčšinou ak je z čoho varí Naďka) na jednej plotničke nna plyn aké sa používajú na stanovačkách,
nefunkčné Wc a čo ma najviac dorazilo je to že v kuchynskej linke medzi hrncami má bongo, poistku a gripák z trávou...
a jej izba vizerá asi tak: postel vedľa chladničky a rovno pod oknom... a ako dobrá mama sa chová ak balí dakecho chlapa alebo potrebuje od jej rodičov aby si nadku zobrali na víkend alebo peniaze...
už neviem fakt ako jej pomôcť na socke som bola už asi 10krát a vždy my povedali my sa na to pozrieme ale nič sa nedeje :( a je my jej fakt ľúto lebo je to stále len dieťa ☹
má maminu mamu ale to je ako z mláky do blata :(
to som jej navrhovala ale ona nechce tú telku ale od mami chce isť kamkoľvek ako sa vyjadrila aj na luník9 ... len preč od nej ... :( sociálka tuto v Si je na plač ... poznám tunajších úradníkov a pokiaľ neriešia niečo hneď tak to zosunuli zo stola...ako dieta som tam bola niekoľko krát... a tuto máme len 2pánov stoh jeden to robí asi takim spôsobom n ešte 4hodiky a koniec a ktokolvek pride rychlo odbiť nech mám klud na noviny ... :( ...
Ale pani na sociálke majú nadriadených nie len v Skalici ale aj v Blave ja by som to skúsila tam. Ale by som napísala na ministerstvo, ale urob všetko písomne a oni to začnú riešiť ak nie Skalica tak Bratislava.
super takže ideme hladat dáky kontakt 🙂 a píšeme... dakujem moc 🙂 to ma nenapadlo
presne ma hned prve napadlo tak ako píše martina 364, zavolať do televízie a hned budu paničky na sociálke pokakané a ešte ak by si vedela meno ktorej si to nahlasovala a že s tým nič neurobila...vtedy by bolo...ved ked nechce televíziu dá sa aj tak urobiť aby jej nebolo vidno tvár, ide o to, že v´daka televízii sa to celé rozhýbe...zavolaj sen na záznamník 0915 100 100, alebo na mail somreporter@markiza.sk. Ak sa úrady nijak nerozhýbu jediné východisko je telka, alebo si ju zober k sebe.
ide o to že jej mama donáša fízlom a oni ju za to neriešia ... :( to je ten BIG problém :( a nieje jedniná čo to tak má oni ju nechajú a ona bonzuje .... :(
@natinecka zobrala bi som a strašne ráda je ako moja sestra no z priatelom sa tlačíme v maličkom 1izbáku a do toho ešte nevieme anii kam dáme maličkej postieľku a prestavovat a nemôžme lebo na byt je zobratá hipotéka a príspevok od štátu ktorí nas zaväzuje byt využívať určitý cas :(
@oktobermimi ejha, ak je to takto, tak nie je veľmi rozumné také veci tu písať aj s tvojou fotkou 😒 aj keď zas pochybujem, že niekto z nich číta čo si tu maminy píšu
🙂 už neni 🙂 :D .. pochibujem aj ja ...
@oktobermimi napis email sem
Odbor kontroly
sekretariát:
Iveta Jonášová (02/20 441 803, kontrola@upsvr.gov.sk)
Žiadam o prešetrenie situácie maloletej xxxxxx, bytom yyyy. Mám podozrenie, že o toto dieťa nie je dostatočne postarané, je zanedbávané, nemá dostatočnú výživu a opateru. Svoje zistenia s prosbou o riešenie som v období do do viac krát ústne adresovala Úradu práce sociálnych vecí a rodiny v ....... , ale tieto podnety neboli adekvátne riešené. Prosím o urgentné riešenie.
Ďakujem.
S pozdravom ........
a posli im to ako mail a ver ze v dnesnej situacii po tom co sa stalo tej malej Lucke to teda rychlo presetria.... KLudne sa to da poslat aj z anonynmeho mailu ...
@maznacik007 veľmi pekne dakujéém 🙂 idem na to 🙂
@oktobermimi správ ako tí radia baby. Obrat sa na ba... Policajtov neskusaj, nemá zmysel lebo keď pani donasa tak je nedotknutelna!!! Nás vy...ny stat to povoľuje. Môžeš ah neviem aký čin spáchať, zoberú ta ráno a poobede si doma 😠
Tiež by som to riešila telkou alebo niečím takým .. ako 17ročná som bola na sociálke aj u policajtov podať 2trestné oznámenia na psych. a fyz. týranie a nič je to tu v Skalici fakt otras. ☹
@oktobermimi dajte vediet televizii. ako som si vzsimla, vsetky urady zacnu riesit nieco az ked sa do toho "obuje" televizia. napiste, zavolajte do joj, alebo markizy. a hned budu konat aj urady, uvidite. chuda dieta. co je toto za zivot.
toto snad ani neni mozne,ved to dieta tyra ta matka...ked ju nechcela nemala si ju nechat ako babo a nie jej teraz dokazovat ako moze byt ako matka zla. Niektori ludia si fakt nezasluzia deti, na jednej strane tu ludia broja proti prisnejsim zakonom,aby nebola socialka ako v UK,na druhu stranu by sa to zislo,ked toto citam. Lebo domace nasilie aj na detoch je u nas dost podcenovane. Drzim palce!
urcite by som to nahlasila uradom , co ma to dieta zo zivota ? aky priklad ? take matere by som od ran do rana lila a sypala im sol do ran ,boze jak take chudery mozu zit s cistym svedomim
jej mama nieje normálna vobec on ju práveže nebije len hentak jej ublizuje verbálne a tým že jej poriadne nedá nič k jedlu... a Naďa neche abi som to dala do medii kebi to bolo na mne tak hej ... ale to som jej musela slubiť že to bude jediné čo nespravím...
já tiež nechápem také "matky" já akám svoju prvú dcérku a vživote bi som hento nedokázala ani voči svojej 6ročnej sestre
@mishellsi já z jednu známu sme asi tak tisíc krát hlásili na socku ze sused seuálne udrzuje pomer z jej neplnoletou dcerou aj na policajtoch a neresili to ked to prišlo na socialku a sknčilo to tak že Kika sa sním v auguste minulého roka vibúrala po na ceste z Holíča...
já som tam bola ako dieta asi 100krát ked ma šikanovali a bili v škole a nerešili to .. tu im je to jedno
Ahoj, taktiez mozes anonymne oslovit Ustredie prace socialnych veci a rodiny v BA, odbor socialnych veci socialne.veci@upsvr.gov.sk)
to je nadriadeny organ Uradu prace soc. veci a rodiny, a ked tam spomenies, ze si oslovila prislusny urad prace, a ze nekonali, to budu mat potom ine ofuky 😒 Bude sa to presetrovat, zistovat, a u prislusneho UPSVR prebehne kontrola z Ustredia, a dotycny socialny pracovnik uradu aj s riaditelom UPSVR budu mat co vysvetlovat....A ak sa nebodaj ukaze, ze je to pravda, ze boli upozorneni na situaciu a ta sa potvrdi kontrolou, no nechcela by som byt v ich kozi... 😢
Taktiez existuje bezplatna linka na Ustredi prace, kde mozes anonymne oznamit zanedbavanie starostlivosti o deti 0800 191 222.
@oktobermimi Zavolaj Linku detskej istoty Unicef a daj im udaje dievcatka.

ta slecna nema ine pribuzenstvo co by sa o nu postarali?ak panicky na socialke jej nechcu pomoct tak zavolajte do jojky ,markizi..urobia s nou reportaz a panie na socialke hned zmenia postoj..bude to sama ochota 😉 no hlavne sa nezabudni kamaratky opytat ci aj ona suhlasi s tym ,ze ju matke odoberu..