Chýba mi spriaznená duša

pozitivnaenergia
4. sep 2020

Ahojte, aj vy ste sa dostali v urcitej etape svojho zivota do stadia, kde ste mali pocit ze nemate kamosku resp. cloveka ktoremu by ste doverovali, sli na nakupy a vyrozpravali sa...? Takutu spriaznenu dusu ktora s vami poplace aj posmeje sa,,,? Je to len otazka casu?

Som vo velmi tazkej zivotnej situacii.
Zistila som, aj ked sa nechce priznat, ze manzel udrziava 3r kontakt s jednou "damou". Zacal s tym v case kedy ja som bola doma s 2,5r a 1r dietatom :( o to mi je to tazsie vstrebat. Chcem od neho odist ale on stale tvrdi, ze to bude dobre.

O to by ani neslo, s tym som sa uz nejako stotoznila ze laska, ucta, peniaze aj vsetka ostatna pozornost neostavala tie 3 roky doma ale sla mimo dom. :(

Najhorsie na tom je, ze postupne som si zila svoju Truman show, ale uzatvarala som sa do seba. A teraz som zistila ze som sama, a strasne mi chybaju kamosky :(
prejde to?

baranczova_silvia
4. sep 2020

Ahoj,

hoci je situácia neľahká, začnem pozitívne -je úplne super že si sa takto otvorila, zdôverila. Dovolím si povedať že je to prvý krok k tomu to posunúť k lepšiumu.

Poviem môj názor, nemusí byť pravdivý, je na tebe ako ho pojmeš.
Sú také dva body,
1. Ľudia ktorí nevedia čo chcú, nemajú jasnú cestu.. ti povedia na všetky takéto otázky že ''to príde''. Pravda to v určitom bode je, ale treba tomu ísť naproti. Vyhľadávať to šťastie. Podľa mňa dobrý place na nájdenie kamošiek sú nejaké dobrovolnícke aktivity. Podujatia.. je to predsalen miesto kde sa stretnú dobrý ľudia aby niekam posunuli spoločnosť. Podla mna sú to veľmi dobré podmienky na nájdenie kamošky. Už iba preto lebo tam panuje dobrá atmosféra. Určite v tvojom meste hľadajú na nejakú aktivitu dobrovoľníkov.

Tá druhá asi je prirodzene od začiatku byť transparentná. Veľa krát ľudia pôsobia 100% šťastne -pritom každého niečo trápi. Zdôveríš sa ty a hneď posunieš ten kontakt na úprimnú úroveň, osoba s ktorou sa bavíš bude empatická a je veľká šanca že sa otvorí aj tebe. Myslim že je to cesta ako si tu kamaratku najst!

Nech sa ti darí!

pozitivnaenergia
autor
4. sep 2020
tramtada31
4. sep 2020

Myslim, že to tak má veľa bab na materskej, najmä tie, čo majú 2 deti s malým vekovým rozdielom. Do istej miery si otrokom deti, čo nemyslím v negatívnom zmysle, ale len tým, že ti vyplnia všetok čas a už nemas čas a energiu na budovanie iných vztahov. Ja mám dve blizke kamaratky. sú bezdetné, asi už aj nimi zostanu, takze tam už aj tie spolocne záujmy sú rozdielne a nie je čas si spolu cely deň pisat na Facebooku... pre mna ich funkciu teraz plni manzel a do istej miery mamina so sestrou... ale najviac sa zdoverujem manželovi, aj keď tam ten vzťah tiež trošičku utrpel tým, že pri detoch si nemame veľa casu ho pestovať. Podľa mna sa rozhodni, či chceš zostať s ním. Ak nemas kamaratku po ruke, vyskusaj kouča. Mám kamosku, ktorá si robi školenia na koucku, môžem sa jej spytat, či by ti ho nespravila zadarmo online. Ak máš záujem, pošli mi do spravy na seba mail, zavolam jej.
Držím Ti palce, aby sa Ti zivot vrátil do normálu a bola si stastna😊

tramtada31
4. sep 2020

A suhlasim s
@baranczova_silvia tiež som tu jednu blízku kamosku stretla pri dobrovoľníckej aktivite😊

pozitivnaenergia
autor
4. sep 2020

@tramtada31 no ja nie som na materskej. Ja pracujem ako obchodny manazer medzinarodnej dopravy cize cez den mam o cas postarane, poobede deti, ale ked som bez nich hrozne sa citim sama ale hrozne az ma to boli, hlavne preto lebo sa stali udalosti za ktore mna po ktorej sa muz vozil dlhe roky odsudili a akosi ma vytesnili . Asi ano neboli naozajstne ale o to je to pre mna tazsie.

tripetta
4. sep 2020

Na mňa sa moje kedysi najlepšie kamošky vykašľali hneď po tom, čo sa vydali a porodili. Teraz, keď už majú decká veľké a rady by sa zasa so mnou priatelili, kašlem zasa ja na ne. Mám rodinu, jednu jedinú dobrú kamarátku a viac už žiadne "kamarátčofty" nechcem, stačilo. Všetko je to aj tak len faloš.

pozitivnaenergia
autor
4. sep 2020

@tripetta ano urcite to pozna kazdy clovek. Lepsie mat jednu dobru kamosku. Radsej kvalitu ako kvantitu.

deti95060810
4. sep 2020

neprejde...čoraz viac budeš postrádať nejaké dobré srdce, spriaznenú dušu, alebo len tak kámošku. Ako budú deti rásť, budú čoraz samostatnejšie, tým to bude silnejšie.... 😉
Inak nechápem počin tvojho manž. a už vôbec nie reči ohľadom toho že to bude dobré.... ak by len tak pre neho... 😉

pozitivnaenergia
autor
4. sep 2020

@deti95060810 pretoze on takto zil roky, uhybal mi a vracal sa spokojny domov. Jemu to nevadi, lenze mne chyba pohladeni a vsetko spojene s tym.

deti95060810
4. sep 2020

@pozitivnaenergia on má iné vzťahy? no to by som s ním už dávno nebola....

pozitivnaenergia
autor
4. sep 2020

Boli ma ta samota, zoziera ma zvnutra.
Zeny ktorym chybaju kamosky maju aspon muzov, aj ja som sa svojho casu bavila len s nim. Ale kamosky ma odsudili za nieco co som neurobila a ani nemali potrebu si to vydiskutovat a to vsetko sa deje kvoli nevere mojho muza.

pozitivnaenergia
autor
4. sep 2020

@deti95060810 podala som ziadost o rozvod. Boli to hrozne, mame dve male deti, ale uz by som si nevazila samu seba ak by osm s niim ostala.

3009
4. sep 2020

@pozitivnaenergia je to tak, po daždi vyjde slnko. Prekonáš rozvod a pôjdeš životom ďalej. Určite ťa aj niečo pekné stretne. Nebuď negatívna. Každé zlo je na niečo dobré.

pozitivnaenergia
autor
4. sep 2020

@3009 ano kdesi v zadnej hemisfere si to aj ja myslim. Ale tym tazkym obdobim si bohuzial prejst musim, a ak by bol niekto pri mne lahsie by to bolo. Rodinu uz zatazovat nechcem a vies ako sa pocuva ked sa ti eniekto len stazuje :(

ivangeline
4. sep 2020

Ak si z KE, rada pokecám. A ak nie, kľudne môžeme popísať a zavolať. Tiež odkedy mám dve malé deti, málokedy mám možnosť pokecať a hlavne bez detí... A aby ma niekto pochopil... Ešte ťažšie. 🤷

pozitivnaenergia
autor
4. sep 2020

@ivangeline nie som z KE. Som z VT ale v KE som velmi casto. Aj zajtra idem aupair robit k sestre 🙂

ivangeline
4. sep 2020

@pozitivnaenergia napíšem ss

matabb73
4. sep 2020

Ja som si našla najlepšiu kamarátku v pieskovisku, keď sa naše ročné dcéry pobili lopatkami. Aj z dievčat sú najlepšie kamarátky. Takže odporúčam veľa chodiť von s deťmi na ihriská. Stredneš tam veľa žien v rovnakej situácii a je šanca, že s nejakou si sadnete. Dobre miesto sú aj materské centrá. Ja som tam strávila pol materskej. Prešla som si rozvodom a kamarátka bola moja psychohygiena. K nej som sa chodila vyrozprávať, mne to veľmi pomáhalo. Najhoršie je sedieť doma a trápiť sa. Treba ísť von a medzi ľudí.

pozitivnaenergia
autor
4. sep 2020

@matabb73 ked byvam v takom blbom meste kde tu kazdy kazdeho pozna. O nas teraz rozprava cele mesto, lebo moj muz ma avantury ,,, nemam chut vychadzat vonku. Ja viem ze je to zle sediet doma a lutovat sa skor by som niekde mimo vypadla ako tu.

matabb73
4. sep 2020

@pozitivnaenergia škoda. Ja bývam na veľkom sídlisku, takže tu je aj veľa deti. Proti rečiam sa treba obrniť a nepripúšťať si to. Viem, že je to ťažké, tiež má to kedysi trápilo. Možno by bolo dobré chodiť na nejaké krúžky s deťmi do iného blízkeho mesta.

pozitivnaenergia
autor
4. sep 2020

@matabb73 chodím tak uvidíme co čas prinesie.

paloma123
4. sep 2020

ja som prišla o kamarátky kvôli môjmu bývalému manželovi lebo mu vadilo,že chodím občas von. Teraz sa venujem hlavne rodine

dadis
5. sep 2020

Ahoj, môžem ti napísať za seba. Tiež mal manžel dlhý čas pomer, tiež vravel, keď som sa chcela rozviesť, že to bude dobré. Nebolo, uvedomila som si, že tá nevera bola len vrcholom ľadovca a že za tým bolo celé roky manželstvo, v ktorom chýbala úcta a láska. Ja som to nevidela, lebo som to vidieť nechcela a ja som radšej rozdávala lásku a svoju sebauctu, aby som si žila svoj sen o rodine. Ale odišla som pred pol rokom, bol to ako nádych po vynorení z vody. A vieš čo? Ľudia okolo mňa ma podporujú a pomáhajú mi, zlepšili sa moje vzťahy, môj vzťah s deťmi. Nikto ma za to neodsúdil, s výnimkou jeho rodiny. Držím ti palce

sebastianmichal
5. sep 2020

@pozitivnaenergia ahoj rada popisem alebo ak nemas problem prist do he. Potrebujes fakt nejaku spriaznenu dusu.

pozitivnaenergia
autor
7. sep 2020

@dadis pisem spravu.