Chýbajúce peniaze na darčeky
Ahojte. Len sa chcem trošku posťažovať🙄ide o to že nemám moc na vianočné darčeky🙄manžel normálne zarába,myslím si že slušne, ja som na materskej ale pracujem(nepravidelný príjem ) a jednoducho nemám z čoho kúpiť darčeky na Vianoce. Snažím sa šetriť kde sa len dá ale jednoducho všetko veľmi zdraželo 🙄mám rôzne inzeráty aj na predaj veci po deťoch ale není záujem o nej😐
Mám dve otázky:
1. Co znamená u vás slusne zarábať?
2. Aké darceky? Darcek sa da vymysliet aj do 20 eur na osobu - pre kolko ludi teda chcete darceky?
My sme sa dospelí uz druhy rok dohodli, že si darčeky nekupujeme, jedine deťom. Vždy si s mužom zabalíme nejakú somarinu (sprchac, tepláky, ponožky...) aby deti vedeli, že aj my sme "posluchali". Každý, kto zaraba, nech si kúpi, čo chce a co potrebuje, namiesto toho aby sme si kupovali somariny,ktoré nam stoja v suflikoch. Rodičom a svokrovcom vždy dostanu akoze "od deti" nejaký spomienkový predmet (vankus s fotkou, sviečku, šálku "najlepšia babka" ...).
Tak nedavajte darceky, pripadne nieco vyrob alebo vezmi deti na prechadzku. Vianoce nie su o materializme. Ale o tom, ze mozeme byt vobec spolu. Ked tak kup iba malickosti. Neviem ake mas velke deti, podla mna vy ludia poslali hracky atd.
Pre koho nemáš kúpiť darčeky? Ak pre dieťa, tak normálne vypýtať od muža a vybavené. Ak pre pána manžela, tak mu navrhni že si kúpite spolu nejaký wellness. Alebo lístky do kina divadla. Či pánko očakáva darčeky pre seba a vie že nemáš peniaze? A celkovo neviem prečo, nemáš keď všetko je spoločné.
ako pisu zienky vyssie - detom nejaku drobnost staci a dospely si zabalit nieco (ponozky, kozmetiku, atd.) a hotovo.....so zvyskom rodiny sa dohodnut ze si nebduete davat darceky - max. detom....naco zbytocnosti kupovat?
Ako je to možné?Ja som na rodičovskéj, do práce nechodim manžel zaraba normálne a na darceky máme...
@klarolinne ja som to pochopila ze oni ako rodina nemaju na darceky...autorka to asi iba riesi za cleu rodinu....
@belllinka neviem ci nechce... ale vankúše majú naši normálne v obývačke, svokra z toho hrnčeka vždy pije kávu. Ide o to, že sa deti tešia ze niečo dali starým rodičom od Ježiška. Minulý rok sme dávali robiť nástenné hodiny z fotiek ,tie sú tiež normálne u našich zavesené na stene ... nevidím v tom problém..
načo kupujete darčeky druhým...kúpte si len pre seba s manželom max ešte vašim deťom...
Mne to išlo neskutočne na nervy kupovať darčeky pre ďalších 10-15 ľudí v rodine... nie vždy som sa zavďačila...😉
@mila23 tak ak je to tak, nuž naozaj by som kúpila deckám maximálne nejakú knižku a nejakú hračku. Keď je na materskej dieťa bude ešte mini, tak pohoda ešte nevymýšla. Darčeky v rodine by som stopla 🤷♀️ hold ak sa nedá čo už. Ja som tiež dostávala darčeky iba od rodičov, žiadne tety, krstná atď. To iba na narodeniny si dávame v rodine darčeky
Ale pre svoje deti máš hádam? Tak proste povedz rodine, že nekúpiš darčeky lebo nemáš peniaze. Moja švagriná tiež tento rok zrušila darčeky a čo zabijem sa 😂 Ja som zase druhej švagrine povedala, že znížime sumu 50€ na 20€ lebo deti majú naozaj všetko a netreba im drahé darčeky.
Nemáš ani pre deti? Ako ak píšeš,že nemáš pre rodičov a svokrovcov či súrodencov tak toto nechápem co za nový trend nakupovanie haldy darcekov a deťom šetrím od augusta a kupim
No niekde sa stala chyba ...asi ste kupovali niečo drahšie alebo viac veci sa pokazilo a bolo treba nové.inak neviem prečo by sa nenašlo dajme tomu 100 eur na darčeky ....ja zarábam teraz malo, veľmi často mam choré deti ale vedela som už v lete že budú Vianoce a tak mam odložené jednoducho to sú na darčeky .ja mám skôr problém ísť kúpiť nemám kedy pri deťoch 🙃
Dnes máš Pepco, Kik, Tedi a podobne predajne, kde kupis darceky za par eur. Aj to je problem aktualne pre teba?
Mate spolocny rozpocet s manzelom? Z rodicaku ti samozrejme na vyskakovanie nevyjde, ale ak je manzel slusne zarabajuci neverim, ze nemate nejaku mensiu rezervu, k ktorej nakupis darceky pre deti. Ostatnym darceky netreba kupovat ak mate rozpocet na hrane.
my kedysi, ked sme nemali peniaze na darceky, tak pod tym stromcekom boli drobnosti a aj tie mama kupovala pomaly pol roka dopredu
ono si to asi nezistila dnes, ze na darceky nebude, tipujem, ze vies aky prijem ma vasa domacnost a ake mate vydavky a ze ak si na konci mesiaca na nule alebo v minuse, tak na mimoriadne vydavky ako napr. vianocne darceky nevyda 🤷♀️ moj manzel zarobi vyborne, vychadzame v pohode (co sa nechvalim, len ilustrujem situaciu) a kedze som nechcela, aby som mu kupovala darcek za jeho peniaze, tak som si odoozila z posledneho nepravidelneho prijmu, ktory sem tam mam - nuz ale teraz asi uz je zbytocne radit, co si mala/nemala robit, neviem ako stare su deti, kazdopadne tak im kupte iba nejaku drobnost, sebe si zabal sveter, ktory si pol roka nemala na sebe a rodine povedzte uprimne, ze tento rok si to skratka nemozete dovolit
kazdopadne ak vas zaskoci vydavok ako vianocne darceky, tak sa treba zamysliet nad tym ci/aku rezervu mate, ak mate rezervu a len ju nechces minat na darceky v poriadku, ak rezervu nemate a aj darceky su problem, tak to treba riesit z dlhodobeho pohladu, lebo neviem ako u vas ale u nas kazdy mesiac nieco vyskoci - lekarska starostlivost, autobaterka, pokazeny spotrebic, nedoplatky na vyuctovani zalohovych platieb...
nuž jedine darčeky do sumy ktorá vám vydá na darčeky alebo ďaľšia brigáda pre teba, keďže máš nepravidelný príjem.....teraz v obchodoch berú na dokladanie tovaru, či Billa, Jednota,Kaufland...nemôžeš aj zarobiť aj byť doma s dieťaťom....a ak muž dobre zarába a nevychádza vám to, tak niekde bude chyba....
@belllinka tiež mam doma nejaké veci z fotkami svojich detí, nevidím natom nič hrozné ani gýčové,každý má iný vkus. Ide proste o to, že deti majú radost, starý rodicia majú radosť a nebudem kupovať nejaké drahe dary alebo kozmetiku, ktorej mam plnú skriňu a nikdy to nepoužijem lebo používam jednu značku uz roky a nikto to ani nechce. Každý podla svojho gusta nie?
No ja mam niekedy pocit , ze niektori ludia sa riadia rovnicou- cim mensi rozpocet- tym drahsie a okazalejsie darceky. Mam kolegyne ktore si beru pozicky na darceky- smartfony, tablety- a potom sa chvalia. Ale to, ze im pride do zamestnania exekucny prikaz - lebo este nepoplatili tie z minuleho roka sa nepochvalia. Mne manzel zaraba fajn-v lete ideme dovolenku a potom uz len 3P- papuce, pyzamo, ponozky.😂
Pribliz predstavu realite a bude sa dat. ;D Co na to napisat? Vzdy sa da nieco vymysliet alebo planovat dopredu,ako ja tento rok...od sep premyslam,ze co asi a komu a kupim.. Uz mam skoro vsetky darceky. 🙂 Manzel je skor ten,kt este cosi vymysli den pred tym. xD
vianoce su kazdy rok v rovnaky den .. tak mi nevrav ze si za cely rok nedokazala kupit po darceku pre dieta - neviem kolke mas ale ak nie 20 tak sa to da .. ja som slobodna matka a na darcek mam - a to nemam pomoc od rodiny ... sa stazujes na to ze nevies hospodarit -ale to je tvpj problem na kt doplatia deti na vianoce.. si sadni s muzom spis kde minate kolko penazi a okreste to ... mama ma vzdy ucila mat na ucte minimalne jeden najom dopredu -nikdy nevies aka zla doba pride
@mamula20 vieš čo si asi pomysleli keď od rodičov podostávali alebo lepšie mobily, alebo tablety, notebooky....
@belllinka ja rada dostavam sviecky. Tie vyhoria. Z hrnceka sa da pit nemusi byt nevyuzity
podla mna to netreba nejako s darcekmi prehanat, snazim sa proste kupit malickosti, lebo Vianoce nie su o tom, nie su o darcekoch, je to o tom spomenut si na niekoho aj ked len malickostou 🙂

ako je to mozne ked manzel slusne zaraba?