icon

Chýbali by vám gratulácie od rodiny po pôrode?

8. mar 2026

Ahojte, ja viem asi hormony a riesim sprostosti. Ale mrzelo by vas, ak by sa vam po porode svokra ani nikto iny z manzelovej rodiny neozval? A nenapisal ani blbe blahozelam? Mame normalne vztahy, stretavame sa raz za tyzden alebo dva.

Strana
z2
viestta
8. mar 2026

Mozno zablahozelali oteckovi, mozno ti chceli dopriat klud

anonym_89f72b
8. mar 2026

Buď rada že máš pokoj, ine svokry sú schopné sa pchať aj k pôrodu

anonym_b41a1a
8. mar 2026

poslali ste im sms s foto alebo do skupiny na messenger. apod ? mozno ta nechcu otravovat

anonym_1b1d75
8. mar 2026

oznamili ste im ze sa uz narodilo babatko? ak nie, necakaj gratualcie. ak ako, urcite sa patri zablahozelat

anonym_d792f4
8. mar 2026

Tak svokru povazujem za blizku rodinu, ved je to babka mojho dietata, tak to by mi bolo ozaj cudne, keby takuto udalost odignoruje a vela by to o nej vypovedalo. Ak myslis sirsiu rodinu v zmysle tety, ujovia, sesternice, bratranci, tak ja mam v rodine take studene cumaky, co sa ozvu len ked nieco potrebuju a inak ta ako osobu doslova ignoruju, aj ked im ides po chodniku naproti, tak u tych by ma to neprekvapilo, skor keby gratulovali. 😆 Ale neries, teraz mas uz svoju rodinu, tam tie vztahy budes kocirovat ty, tak si na nich daj zalezat.

0silvia0
8. mar 2026

@anonym_autor mne by to ani nenapadlo riesit, ale ja celkovo tieto formality nemusim

anonym_8027a9
8. mar 2026

Samozrejme, ze by mi to bolo luto. Ja som si az po rokoch zvykla, ze muzova strana negratuluje v den sviatku, ale az pri osobnom blahozelani/na oslave. Ak by som poslala sms/foto s info o narodeni vnucata, ocakavala by som reakciu. Ak nie, viac by som foto neposlala. Taka som ja..

januska12323
8. mar 2026

Oznámil muž narodenie svojej rodine a negratulovali? Alebo ako sa o tom dozvedeli a nič?

zuzubb007
8. mar 2026

A čo ti majú napísať akože??? Nechápem, mne nikdo nič nepísal a príde mi to odveci, však možno mužovi povedali, čo to chces oficiálne listom či čo? Riešiš ale úplne hovadiny

thereisabear
8. mar 2026

A ako sa dozvedeli, že dieťa je na svete? Neoznamovali ste im to? Otcovi dieťaťa neblahoželali? Mne sa tiež samostatne neozvali, ani mi nenapadlo, že by mali.

anonym_fab851
8. mar 2026

Mne sa to stalo . Svokra veľmi chcela aby som dcére dala meno aké vybrala ona. Lenže, mne sa nepáčilo. Sa urazila a neprišla, ani nikto z rodiny.
Asi o pol roka mala narod. - vybrali sme sa aj s manž. a malinkým bábom na návštevu. Išli sme vlakom 30 km - takže sme to zvládli. Milá svokruška nepustila dieťa ani z rúk. Po rokoch si na to spomeniem . Svokra už nežije a ja ľutujem že som nedala meno ako chcela ona. Však by zo mňa neubudlo. na meno sa dá zvyknúť. Už by som to riešila inak.

13uzivatelka11
8. mar 2026
@anonym_fab851

Mne sa to stalo . Svokra veľmi chcela aby som dcére dala meno aké vybrala ona. Lenže, mne sa nepáčilo. Sa urazila a neprišla, ani nikto z rodiny.
Asi o pol roka mala narod. - vybrali sme sa aj s manž. a malinkým bábom na návštevu. Išli sme vlakom 30 km - takže sme to zvládli. Milá svokruška nepustila dieťa ani z rúk. Po rokoch si na to spomeniem . Svokra už nežije a ja ľutujem že som nedala meno ako chcela ona. Však by zo mňa neubudlo. na meno sa dá zvyknúť. Už by som to riešila inak.

@anonym_fab851 no určite si nič nevyčítaj, na meno svojho vlastného dieťaťa sa podľa mňa zvyknúť nedá, ak sa ti proste nepáči. Svokra sa zachovala tiež dosť detinsky. Veď ste sa potom evidentne udobrili, to je hlavné.

tykat
8. mar 2026

@anonym_autor hej, su to hormony.

lienka.7
8. mar 2026

@anonym_autor neblahozelali už synovi? Kto im oznamoval? Uprimne? Ani neviem, kto blahoželal mne - okrem našich a mojich súrodencov a mojej naj kamosky. Všetci ostatní ako prve písali mužovi - lebo on oznamoval. Ja som bola rada, že m nikto neotravuje 😊. Svokrovci mi blahozelali až potom, osobne. Dokonca svokor mi doniesol aj veľkú kyticu.

kiki68
8. mar 2026

@anonym_autor zvlastne, gratulovali, svokra bola za mnou hned par hodin po porode. Ale bolo mi to jedno. Najhorsie bolo odfotit dieta tak, aby neplakali a nedesili sa toho ako chuda male vyzera. Nevedeli sme kolko vazi, meria, nic…

anonym_8f4a4f
8. mar 2026

Možno skús ozrejmiť celú situáciu ako to vlastne bolo, lebo nezdá sa mi, že keď sa pravidelne stretávate a máte normálne vzťahy, tak by sa neozvali ani mú ani bú, keď sa dozvedia, že sa im narodí vnúča... ak im dal vedieť manžel a komunikovali o tom s ním, to je za mňa úplne v poriadku, mal odkázať, osobnú gratulačnú správu som naozaj nečakala...

anonym_6c2e82
8. mar 2026

Chodil za mnou iba muz,ale kazdemu sme sa dali vediet,ze uz to mam za sebou,maly bol v poriadku a hned sme poslali aj fotky,svagrovcom,jednym,druhym,mame,svokre.A gratulovali nam spolocne.

ivanakal
8. mar 2026

Vies co? Riesis blbosti. Ja ked som bola po porode, tak hned druhy den sa dovalili svokrovci do porodnice, zobudili telefonatom, ze "uz sme tu" a ja ze kde tu? A sak v porodnici na chodbe. Skoro ma vykotilo. Takze co je lepsie? A nepisala som na MK.......

zuzuliatko18
8. mar 2026
@ivanakal

Vies co? Riesis blbosti. Ja ked som bola po porode, tak hned druhy den sa dovalili svokrovci do porodnice, zobudili telefonatom, ze "uz sme tu" a ja ze kde tu? A sak v porodnici na chodbe. Skoro ma vykotilo. Takze co je lepsie? A nepisala som na MK.......

@ivanakal toto beriem ako obrovsku vyhodu porodu za COVID cias, nikto za mnou nemohol prist a tak som mala klud sa dat dat dokopy. Ale tak ja som mala taky porod, ze moja mama zakazala hned den po porode hocikomu, aj aby mi volal, ked im muz povedal, ze to bolo celkom dramaticke.

petamich
8. mar 2026

Hned po porode mi neblahozelali, blahozelali manzelovi, ktory im poslal fotku 🙂 vlastne mi zagratulovali potom, ked prisli na prvu navstevu. Po porode som bola v takom stave, ze som bola rada, ze som rada.

bielasovicka
8. mar 2026

No väčšinou sa gratuluje otcovi dieťaťa, lebo on dá vedieť každému ze sa dieťa narodilo,a poposiela fotky a tak, no. Ale neskôr zagratuluju aj matke, keď prídu pozrieť bábätko.
@anonym_autor

anonym_e5565e
8. mar 2026

A ako dlho po pôrode si? Možno ťa najprv nechceli obťažovať. Ak si týždeň po pôrode, tak ťa chápem. Mrzelo by ma to. Ale ak si len krátko, tak podľa mňa ešte zablahoželajú. Len ťažko každej vyhovieť. Niektorej dobre padne ak sú s ňou ľudia v kontakte a prídu pozrieť do pôrodnice a iná chce mať celé šestonedelie kľud. Možno sami nevedia, čo potrebuješ.

anonym_d8f7b1
8. mar 2026

Ano riesis blbosti.
Poslala si svokre fotku s udajmi o babatku? Neverim ze pozrela a nic neodpisala. Alebo si nikomu ani mu a teraz cakas kytice a smsky?
A mate vobec dobry a aktivny vztah? Ak nemate, asi darmo budes cakat ze sa bude pytat napr na navstevu porodnice alebo domov, ini pokladaju za slusne v sestonedeli neotravovat. A ak mate vrucne vztahy, neverim ze nie ste v kontakte a nepotesili sa narodeniu dietata.

Toto bude zas uplne inak, ako si napisala v par vetach.

A k Tvojej otazke, nie, absolutne som necakala gratulacie po porode od rodiny 😃 od narodenia mojho dietata som mala uplne ine ocakavania teda.

caramellka
8. mar 2026

@anonym_autor Záleží od okolností. Mojej mame som volala ešte z pôrodnej sály, len v skratke, že som porodila, sme o.k. a ako sa volá dieťa.
Manžel bol so mnou pri pôrode a on neskôr volal a poslal foto svojim rodičom. Zablahoželali jemu a týkalo sa to aj mňa, ja som už nič ďalšie neočakávala, na ďalší deň, keď prišiel za nami, tak ešte zahlásil, že povedal mame, že darček k meninám už dostala (prvé vnúča a na druhý deň mala svokra meniny), samozrejme, bolo to zo žartu, ale svokra na to uptimne, že samozrejme, že darček už dostala.
Na druhý deň som poslala foto kamoškam a blízkym kolegyniam, ktoré čakali na info a riešila som plačúce dieťa a to, že ešte nemám mlieko.
U mňa zrejmei hormóny zafungovali v tom, že pôrod prebiehal inak ako som chcela a asi 3 týždne po pôrode mi trvalo, kým sa s tým zmierila
Blahoželám k bábätku, všetko dobré želám a veľa zdravia vám obom.❤️

ivik4
8. mar 2026

Nemrzelo

maryetta
8. mar 2026

Kolko si po porode? I ked pravda. Mne to pride divne lebo mne aspon spravu napisali aj kamosky.

anonym_c2b282
8. mar 2026
@zuzuliatko18

@ivanakal toto beriem ako obrovsku vyhodu porodu za COVID cias, nikto za mnou nemohol prist a tak som mala klud sa dat dat dokopy. Ale tak ja som mala taky porod, ze moja mama zakazala hned den po porode hocikomu, aj aby mi volal, ked im muz povedal, ze to bolo celkom dramaticke.

@zuzuliatko18 a coze si to mala za dramaticky porod?

anonym_88541d
8. mar 2026

@anonym_autor A ako si sa správala počas tehotenstva? Sesternica, keď otehotnela, vyhlásila, že dieťa nikomu neukáže, ani rodičom a svokrovcom, nieto širšej rodine. Vraj je to jej a manželovo dieťa a chcú byť samy. Ani nedala nikomu vedieť, keď sa narodilo. Starí rodičia sa to dozvedeli od cudzích ľudí asi týždeň po pôrode. Keď dieťa podrástlo, strašne chceli krstiť a nikto z rodiny sa k tomu nemal. Oni sa totiž s nikým nestretajú, nikam nejdu, nikomu nepíšu, nikoho k sebe nepozývajú, dieťa vlastne nikoho nepozná. Teta a strýko sa venujú deťom od sesternicinho brata a toto dieťa je v rodine také neviditeľné. Ale sesternica neustále pridáva na FB statusy ako jej vlastná rodina nemá záujem a aká je to podľa nich krivda a ako ju rodičia a svokrovci sklamali. Svoje správanie nevidí.

anonym_fb8ca3
8. mar 2026

@anonym_autor ako neozval? Poslali ste oznámenie o narodeni a nikto naň nezareagoval? Nechápem.

anonym_30430f
8. mar 2026
@anonym_fab851

@anonym_fab851 to je dobrá hlúposť dať meno kvôli svokre, ktoré vyslovene nechceš a nepáči sa ti. Teraz máš podľa mňa len nostalgické spomienky na svokru. Je to tvoje dieťa, nie svokrine.

Strana
z2