icon

Chystáte vaším polovičkám jedlo do práce?

31. jan 2023

Ja to robím, ale iba vtedy keď chystám sebe.Ten môj mi povedal, že jeho kolegom ženy robia aj raňajky aj obedy aj s večerou ich čakajú keď prídu z prace a že by bol rád keby to niekedy robím aj ja. Ako ja nemám problem urobiť mu večeru keď som doma skôr. Ale čakala by som, že keď som v práci dlhšie ja, tak ma tá večera bude čakať tiež na stole. To potom len povie že poďme si niečo objednať že on je unavený alebo sa spyta či nejdem teda niečo urobiť... Už ma to vytáča popravde. Hlavne že keď donášku navrhnem ja, keď sa mi nechce alebo nemáme čas, tak je to velký problém a neviem hospodáriť s peniazmi.Tak ma to zaujíma, ako to máte vy doma. Akoze inak máme super vztah aj poupratuje aj navarí keď mu po pripomeniem a vymyslím :D ale toto ma vytáča neskutočne. Fakt mám niekedy pocit, že tí chlapi sú z inej planéty.

Strana
z10
h2
3. feb 2023

😂 Aj my sme si takto s mužom zažartovali. Mal dieru na ponožke a povedal, že sa hovorí, že ak má muž deravé ponožky, lebo mu chýba gombík na košeli, že by sa mal buď oženiť, alebo rozviesť. Tak sme rozmýšľali, čo má urobiť on. Keď rozvedený už je a my dvaja manželia nie sme. 😁

h2
3. feb 2023

@denisah6 Tvoja situácia je v pohode. Práve preto, že si doma. Ale sem píšu ženy, ktoré do tej práce chodia, častokrát prichádzajú domov neskôr, než muž a napriek tomu sú to len oni, kto chystá raňajky, obedy, večere a ešte aj desiatu mužíčkovi do práce zabalia.

sasesoe
3. feb 2023

Hm, nie, u nas vari manzel, bavi ho to.

rhodesian
3. feb 2023

Nečítala som celú diskusiu , stačila mi prvá strana 🤦‍♀️
Tak ja neviem či som z inej planéty ja alebo čo, ale každý deň nachystám chlapovi desiatu do roboty, obedy má tam, večeru má 70% času teplú 30% času suchú večeru. Cez víkend vždy napečený koláč (niekedy aj v strede týždňa, keď mám proste chuť ten koláč urobiť)
Cez víkend je to tak 50-50 s raňajkami, raz ja, raz on .
Robila som to rovnako aj keď som pracovala, aj teraz keď som na materskej.
Neviem myslím si že každého chlapa poteší keď má desiatu od svojej polovičky 🤷‍♀️

h2
3. feb 2023

@rhodesian Ja myslím, že aj ženu by také niečo potešilo.

zobaka
3. feb 2023

Môj vie upiecť koláč sám 💓

ropucha6
3. feb 2023

@denisah6 ano, ale vidis, co riesi autorka. Partner od nej caka veceru aj ked velakrat pride domov skor ako ona (neskoro vecer). Tebe manzel urobil vhodne podmienky, cas a navyse ta to asi aj bavi, tak to je uplne nieco ine ;)

simca06022011
3. feb 2023

no to som nechcela spominat, stopkanie ponoziek, lebo starka mu to robila :DD

denisah6
Autor odpoveď zmazal
mikadooo
3. feb 2023

Tiež mám takého muža. Už ma to nevytáča, čomu všetkému on by bol rád. Ja by som tiež bola rada kope vecí, ktoré by bolo fajn, keby robil 🤷. Takže máme to tak 50/50 a po tých rokoch sme s tým celkom zmierení, že ten druhý jednoducho nie je ideálny 😁.

sisaka
3. feb 2023

@simca06022011 ja by som mala tiež pocit, že som niekde na úrovni dieťaťa, ale tieto ženy to nerobia preto, aby mužovi ukázali, že je neschopní, ale preto, lebo to bolo generácie tým ženám vtĺkané a v mnohých krajinách stále ešte je, že muž je hlava rodiny a žena je tam od toho, aby mu skákala okolo riti a plnila jeho priania. Takže keď sa stretnú dvaja takto vychovaní tak to berú ako samozrejmosť, že žena mužovi poskytuje full service ako v nejakom AI rezorte a on ju za to pochváli (alebo aj nie) a “donesie” domov výplatu, v tých lepších prípadoch.
Mne sa všetky chlpy ježia pri tej predstave, narodiť sa kdesi v Afganistane tak skončím ukameňovaná.

mirco50
Odpoveď bola odstránená
petedea
4. feb 2023

@zoeeoz Ty mozno ruky nemas a mozno aj mas, ale namyslas si, ze si grof a svoju zenu mas len za sluzku.

petedea
4. feb 2023

@mikadooo Vies, u nas to funguje tak, ze my si nemusime rozpravat, comu by bol niektory z nas rad.
Mne moja hocikedy povie, dala by som si toto, alebo hento.
A ja som o chvilu v kuchyni, nachystam jej a donesiem.
A ona tak isto, ked mam na nieco chut ja.
Akoze, ja si nedokazem predstavit nieco take, ze by som mal byt vo vztahu s niekym, s kym by som sa musel neustale dohadovat o tom, co ma kto kedy urobit, alebo sa mu doprosovat.
Vsak raz ja a raz ty, alebo spolocne.

simca06022011
4. feb 2023

@sisaka ale vidíš, tu tiež du ženy co tak žijú a chlapi sa tak správajú... zrna sekyrovana chlapom, celou rodinou jeho atd. Čiže naozaj, netreba chodiť ani do moslimských krajín:D co si veľa ludi neuvedomuje, keď si žena nájde "neslovaka", dostane prednášku ako jej zle bude.. ale rovnaká šanca na "zle bude" je aj so Slovákom. Opicia láska rodičov, rodín... dieťa v bavlnke=terorista v partnerskom živote. Teda aspoň mne sa to tak zdá. Hlavne keď naozaj dospelí sú často.s maminkou aj do 30tky...

mikadooo
4. feb 2023

@petedea no to je síce krásne, ale u autorky to evidentne tak ideálne ako u vás nefunguje, stačí prečítať úvodný príspevok... U nás to tiež tak ideálne nefunguje, ale to ja sa s tebou môžem porovnávať, až keď budeš mať za sebou 20ročný vzťah a nejaké tie deti okolo seba 😄.

zoeeoz
4. feb 2023

@petedea toto malo byt mne?:D som nevedela, ze som chlap a mam manzelku :D

rhodesian
5. feb 2023

@h2 určite, ale na druhú stranu , on ma zase poteší inými vecami. Vždy som túžila mať mäsožravku, už ju mám na okne, len tak ide do obchodu a kupi mi kvietok v keramike, urobí mi kávu a on zatiaľ umyje riad.. proste maličkosti. Keď raz nemá vzťah ku kuchyni, nebudem ho nútiť 😊

Strana
z10