icon

Chystáte vaším polovičkám jedlo do práce?

31. jan 2023

Ja to robím, ale iba vtedy keď chystám sebe.Ten môj mi povedal, že jeho kolegom ženy robia aj raňajky aj obedy aj s večerou ich čakajú keď prídu z prace a že by bol rád keby to niekedy robím aj ja. Ako ja nemám problem urobiť mu večeru keď som doma skôr. Ale čakala by som, že keď som v práci dlhšie ja, tak ma tá večera bude čakať tiež na stole. To potom len povie že poďme si niečo objednať že on je unavený alebo sa spyta či nejdem teda niečo urobiť... Už ma to vytáča popravde. Hlavne že keď donášku navrhnem ja, keď sa mi nechce alebo nemáme čas, tak je to velký problém a neviem hospodáriť s peniazmi.Tak ma to zaujíma, ako to máte vy doma. Akoze inak máme super vztah aj poupratuje aj navarí keď mu po pripomeniem a vymyslím :D ale toto ma vytáča neskutočne. Fakt mám niekedy pocit, že tí chlapi sú z inej planéty.

simona1306
31. jan 2023

no cakam ze pojdete do mna, ale zeny, strasne ste zle na tych chlapov .... ja to nerobim, lebo manzel sa stravuje momentalne v praci a ranajky si kupuje tiez, ale ked sme spolu zili v zahranici, normalne som mu rano spravila ranajky, on spravil kavu, zabalila som mu obed do krabicky a vecer mu spravila veceru. Nijak ma to neobtazovalo , aj ked som chodila do prace robila som to rada , a tesilo ma ze mu chuti. A samozrejme to bolo aj naopak, ked som ho poprosila aby to urobil on, lebo nemam cas, alebo som dlhsie v praci, nikdy mi nepovedal ze nie a vzdy s radostou ma aj obsluzil. Ale samozrejme, kazdy kazdeho poprosil, u nas doma nikdy nepadla veta ze mas nohy a ruky a sprav si sam/sama.

mandarinka555
31. jan 2023

Vtedy by tú svačinku jedol, keby ja som o štvrtej vstávala a urobila mu ju...ani omylom...Má zdravé ruky, robí si sám a niekedy si nachystá už večer.

luczach
31. jan 2023

Som doma, do prace nechodim. Chystam manzelovi desiatu a synovi. Trva to asi 10minut aj s umytim riadov. Mne to robi radost a oni sa zas najedia. A rovnako budem fungovat, ked zacnem chodit do prace. Ved to nie je ziadna veda.

luczach
31. jan 2023

@simona1306 Presne ❗

aceris
31. jan 2023

Poslala by som ho dokelu s vecerami🤣 ked som chodila do prace, tak som varila koli sebe a on sa popri tom zviezol a dostal tiez. Co som na materskej, tak ako kedy mu zbalim. Niekedy ma, niekedy nie. Ale snazim sa aby mal len z toho dovodu aby sa usetrilo trocha penazi a usetrila som cas. Ak ide na obed, vzdy dojde domov neskor s tym, ze bol dlho na obede tak musel dorabat dlhsie🤦 s vecerami ma nikdy nehlo a ani nehne. Aj on moze nieco doma urobit.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
bucko555
31. jan 2023

Obed chystám lebo aj ja si beriem do roboty, ale nejaké raňajky alebo dačo iné jedlo do roboty mu nechystám má ruky si spraví sa večeru chystáme na striedačku

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
simona1306
31. jan 2023

@elizabet173 praveze, ja som to citala cele a postrehla som to. No ruku na srdce, vieme, ako to je aj z druhej strany ? Ja nechcem do nikoho rypat, ale uz viac krat som tu postrehla, ze kazdy od kazdeho len nieco ocakava, ale nikto nic nepovie. Vieme s urcitostou povedat, ci autorka toho muza realne poprosila ci to moze spravit on ? Ak ano, a robi mu to problem, je to ine a samozrejme ze autorka zo seba nema robit sluzku. Ale ako sa vravi, nememu decku ani vlastna matka nerozumie, a teda pri chlapoch to plati duplom.

lavinis
31. jan 2023

Nie a ani mne muž nechystá jedlo do.prace
Varí ten, kto stíha

simona1306
31. jan 2023

@jabadabadu tak podla toho, co som citala, chlapi mu nenakladaju, iba povedali ze ich zeny to robia, a povedal autorke , ze niekedy to moze aj ona spravit, takze nie je to kazdodnova poziadvka. Ale to je jedno, ja som skor reagovala na niektore odpovede od ostatnych zien. Za mna, maju byt manzelia tim, ked robim sebe, robim aj jemu a naopak, a nie tam mas ruky a sprav si co chces a ja sa budem ladovat vecerou ktoru som si spravila pre seba 🙂

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
beatrice3
31. jan 2023

Brala by som s velkou rezervou jeho reci, ze vsetky zeny kolegov im robia aj ranajky, aj obed do prace plus vecera doma. Nechce sa mi verit. Mozno to ma tak jeden kolega a koniec. Moj muz nevari, nema vztah k jedlu. Varim ja, ale ak nenavarim ani kriveho slova mi nepovie a sam navrhne donasku. Ked robim aj sebe desiatu do roboty popri dcerinej do skoly, tak robim aj jemu. Obedy tiez ked mam navarene tak zabalim aj jemu aj mne. Ale napr. ked zvysi len jedna porcia balim len sebe. Alebo ked robim nieco co nema rad, ako dnes hribovu omacku, tak mam obed na dva dni do roboty pre seba. A este mi povie, hlavne aby som ja mala. Vobec sa neurazi. Akoze sorry, ale aby to odomna vyzadoval. A este mi to vycitak. Ma dve ruky, nohy, oci, vie kde je chladnicka. Takisto to mozes vyzadovat aj ty a vytknut mu to.

lopka1313
31. jan 2023

U nas je priatel doma na HO, len raz do tyzdna pracuje v kancelarii. A zaroven robi len poobedne (americke casy). Ja som v kancelarii kazdy den, klasika 7.30-15.30 + cesta. Takze vacsinou je u nas navarene, aby som ja mala obed do prace. Varievam prevazne ja, ale obcas navari on, ked sa dopredu dohodneme, alebo nic nemame. Samozrejme to, co navarim, jedava aj priatel doma, ved ked je navarene, nezamknem to pred nim... Do kancelarie si on nenosi, ten jeden den je rad, ze je s kolegami a idu spolu von. Obcas idem na obed aj ja von a obcas ked mame nieco viac dni, tak ten posledny den ostane uz len porcia pre mna do roboty. Vtedy mu to len oznamim, ze pre neho neostalo, tak si jedlo zaobstara sam a vie o tom. Dnes som napriklad ja mala v praci este navarene z vikendu, tak priatel spravil salat a uvaril vajicka, najedol sa. Ja si zvysok salatu a vajicko vezmem zajtra na obed. Po praci som vsak este spravila palacinky, tak to sme mali na veceru a priatel si ich asi da zajtra na obed, ale cast z nich si este vezmem na ranajky :D takze varim v prvom rade mne a priatel si z toho nabera aj pre seba. Parkrat som mu spravila desiatu (mozno 2-3x), ked siel do prace rano, ale to sa tiez len zviezol popri mojom chystani pre mna a bolo to o vzajomnej dohode, ci nieco bude chciet mat, alebo nie a ci mu mam dat do dozy, alebo nie...

Chystat muzovi komplet vsetko by som nechystala. Max mala navarene pre vsetkych a popri vecernom odkladani jedla do doz do chladnicky spravila dozu s jedlom aj pre neho, rovnako ako robim aj sebe. Ale ranajky nech si riesi sam (hoc aj tym, aby mi povedal, ked idem na nakup, aby som mu kupila to a to - u nas nakupujem potraviny len ja) a vecere by boli o vzajomnej dohode, ziadne urazanie sa, ze bude "donaska", alebo ci je dostatocne navarene...

Blbe je, ze moj kazdy vecer pracuje, tak aj tie vecere vacsinou dam na stol ja. Ale keby robil klasicky ako ja, tak by riesil cast vecere on a aj teraz casto ja navarim a on pripravi taniere a tak. Pripadne navari, ked ma volno. A spratava riady u nas hlavne on, ci ma prave pracovnu dobu, alebo nie 🙂

Inak u nas donaska nie je, ale obcas to riesim tak, ze vybehnem na obed a vezmem nam nieco aj na veceru...

Urcite si nenechaj nim rozkazovat a nabuduce, ak nieco take zahlasi, tak sa zasmej a obrat to na vtip, napriklad ci tie zeny kolegov im aj zadky do prace chodia utierat, alebo jemnejsie - ci mu to aj predzut nemas...

simona1306
31. jan 2023

@elizabet173 @jabadabadu dievcata, nebudem sa hadat, ani dalej diskutovat. Mate na to svoj nazor, a ja svoj. U mna je klucova komunikacia, netreba ocakavat, treba povedat na rovinu. Ak by to takto fungovalo, myslim si ze polovica takychto prispevkov by zmizla. Samozrejme, nie vsetci , lebo su aj hovada chlapi, a tiez aj hovada zeny 🙂

h2
31. jan 2023

@simona1306 Ale prečo má autorka muža o niečo prosiť? On ju snáď prosí, keď chystá večeru ona? No nie, lebo to je považované za samozrejmosť. Prečo žena má byť vždy tá, čo musí na všetko myslieť? Veď mužovi by aj samému od seba mohlo napadnúť, že by bolo fajn spraviť večeru, keď je už doma a žena ešte v práci.

simona1306
31. jan 2023

@h2 A to ako vies ze aj on ju sem tam nepoprosi ? Ak nie, samozrejme nech ho neprosi ani ona. Ja som hovorila,ze to tak funguje u nas, a nie neprosim svojho muza len ja , ale on tiez ked nieco chce, tak poprosi. Za mna je to prirodzene, a neberem nic ako samozrejmost. Tak isto ako som sa zmierila stym, ze vacsina chlapov stale zije v tom, ze su zenske a muzske prace. Ja som svojmu chlapovi vysvetlila, ze to tak uz davno nie je, ale neocakavam teraz od neho, ze pridem domov neskor z roboty a bude ma cakat vecera na stole. Ked to chcem, dvihnem telefon, zavolam mu nech to spravi a hotovo. On tiez, ked je dlhsie v praci, neocakava odomna, ze obhospodarim vsetku hydinu a zajace co chovame. Ale ked treba, dvihne telefon a poprosi ma ci to spravim. Zaklad je komunikovat normalne , a to teda vela krat chyba.

simona1306
31. jan 2023

@luczach a ako sa tu do mna zeny pustili.

babulkomale
31. jan 2023

@tanyan podpapucnik nesmie mat dva metre? Zas som mudrejsia. Chudak chlap...

babatkoo
31. jan 2023

Nie nerobim, cez tyzden robi ranajky a desiatu manzel vsetkym a cez vikend vacsinou ja lebo vstanem skor. Kto skor vstane ten pripravi

zorkahorka
Autor odpoveď zmazal
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
zorkahorka
31. jan 2023

Nie, neziada ma o to. Cestou si kupi v obchode.
Podla mna tue reci o kolegoch nafukuje. Mozno mu to povedali len dvaja z 10

monika_k
31. jan 2023

Moj manzel mi kazde rano chysta desiatu, obed a olovrant do prace… urobi mi kavu… a vstava presne kvoli tomu o pol hodiny skor…. aby to stihol… Ked som dlhsie v robote tak aj veceru navari a uprace . Ked mam cas ja tak varim ja a upracem. … Som strasne rada, ze moj muz nieje lenivy a uvedomuje si, ze aj ja zarabam

konikkon
31. jan 2023

Som na materskej, čiže varím a rovno mu nachystám,. Keď budem pracovať, variť samozrejme nebudem, čiže ani chystať nebudem. Prípadne, po príchode z práce ho na stole čaká naservírovany obed. Cez vikend niekedy uvarí aj manžel, prípadne upečie koláč.

simona1306
31. jan 2023

@elizabet173 nechapem co autorka pise, domyslam si .... este ze si tu aby si mi to vsetko vysvetlila ;)

joannita
31. jan 2023

Ked je navarene, nabalim mu obed. Ked nieje, nenabalim mu a ani to s nim neriesim. Ranajky? Da si co je doma, obsluzi sa sam, alebo si nieco kupi.
Veceru si chysta sam, jedine ked raz za cas robim nieco (naprikald chlieb vo vajci, alebo toasty) tak jasne urobim mu.
Povedz mu, ze aj ty mas kolegyne, ktorym muz chysta jedlo a ze by sa ti pacilo, keby sa to zaviedlo aj u vas.
A prosimta, nerozmaznavaj ho, ma ruky, nech si nachysta. Akoze pardon.
Lebo ono je to tak, ze ked to zacnes robit, najskor ti bude akoze vdacny ale potom to bude brat ako samozrejmost. A nakoniec to zacne VYZADOVAT.

h2
31. jan 2023

@simona1306 Nikto sa tu do teba nepustil, normálne diskutujeme.
Áno, aj ja, keď niečo chcem od môjho muža, tak ho o to poprosím. A aj on mňa. Ale keď varím, neprosí ma, či z toho dám aj jemu. Lebo to je samozrejmé.

zuzana76
31. jan 2023

nam chysta celej rodine manzel desiatu do skoly ❤