Chytá chlapov po 40tke druhá puberta?
Ahojte, len mi takto na večer vŕta hlavou otázka, čo sa to deje s chlapmi okolo 40-tky. Doma máme serióznu krízu s manželom, pritom nemáme žiaden skutočne vážny problém, ktorý by nebolo možné jednoducho vyriešiť. Ale on doslova vyrýva pre hlúposti. Odrazu si začal pozerať samé luxusné dovolenky, drahé autá a vkuse hovorí iba o tom, čo všetko by mohol mať a kam všade by mohol ísť, keby nemal nás (mňa a deti). Po príchode z práce robí iba to, čo uzná za vhodné on, chodí športovať, doma mi s ničím nepomáha, nemá záujem ísť s nami na žiaden výlet, ani len obyčajnú prechádzku, stále hovorí iba o tom, ako sa chce konečne venovať sám sebe. Dokáže tu pol dňa preležať na gauči a potom sa presunúť na pol dňa na terasu a vôbec ho neštve, že deti majú posledné dni prázdnin a kvôli nemu sedia doma, rovnako ako to, že ja tu od rána do večera behám, varím, upratujem, venujem sa deťom, nemám čas si ani na minútu sadnúť. Pretože ON má dovolenku na regeneráciu svojich síl a ja sa nemám starať do toho, ako ju strávi. Je doma druhý týždeň a neboli sme ani na krok, pritom ešte pred dovolenkou deťom nasľuboval aquaparky, dinoparky, lanové dráhy, zoo a neviemčo ešte. Včera som sa trošku posťažovala kamarátke a ona mi vraví, že doma má úplne to isté. Muž vkuse len fitko, plaváreň, masáž, nulový záujem o spoločné aktivity, dookola hovorí iba o tom, ako sa už bude venovať iba sebe, ide na pivo, celý večer ho niet, potom sa zvalí k telke a nechce sa ani rozprávať so ženou, to, ako strávili deň deti, ho nezaujíma. Je toto normálne a bežné aj v iných domácnostiach? Však hádam, keď som raz otec rodiny, tak mám voči deťom a žene nejakú zodpovednosť. Je v poriadku mať čas pre seba a svoje záujmy, ale tak nejako v norme, aby ostal čas aj na deti, aj chod domácnosti, ale nie, že JA (muž) a Vy (žena a deti).
mrzí ma to, ale to, čo opisuješ, nie je kríza stredného veku ale totálny rozvrat manželstva. Vy ste už iba spolubývajúci, rozmýšľam, či by ti nebolo lepšie bez neho. Asi áno. Ja by som sa ho natvrdo spýtala, či podá o rozvod on, alebo máš podať ty. A akú sumu si predstavuje, že ti bude platiť výživné. Ak toto s ním nezatrasie, tak už nič. Žijete bez muža a otca už tak, či tak. Ja by som nemala na toto nervy.
@autorka Tvojmu mužovi sa, žiaľ, asi stane, to, čo mnohým pred ním. Ty s deťmi si nájdete spôsob ako byť šťastní a mať zážitky aj bez neho. Buď to utneš rázne a rozídete sa, alebo síce zostanete spolu, ale každý z vás bude mať ,,svoje kruhy". A on sa jedného dňa spamätá, že byť sám a žiť len sám pre seba nie je až také fajn ako si myslel, ale už bude neskoro, to čo zničil, už neopraví, už pre teba a deti nebude dôveryhodný.
@zoro9836 v niektorych prispevkoch sme sa celkom zhodli, len v tomto nejako nechapem ci nam tu chces nahovorit ze muzi na nezvyknu obetovat a hladia prevazne na seba alebo si prezil podobnu situaciu a slapli ti tu zeny na otlak. Zrejme muzi sa nevedia tak obetovat a my zeny by sme si mali brat z toho priklad ze neobskakovat chlapa za kazdu cenu uz v zaciatkoch vztahu ale davat tolko co dostavas
@zoro9836 lenze my nevieme ci bol submisivny. submisivny typ by toto nerobil si myslim, bal by sa rozvodu
Zalezi preco spi mimo spalnu ci sam odisiel alebo ho zena vypoklonkovala. POznam jedneho co zena vyhodila zo spalne ked sa deti narodili a deti uz 10 rokov spia s nou a on sam.
Mozno sa zahladel do inej zeny, ktovie....to my ozaj mozeme len hadat
autorka uvadza ze mu davala tipy aby si napisal ktore dni chce travit po svojom a ktore ako rodina. On sa jej neopytal ze kedy chce mat ona cas pre seba. Ano suhlasim malo by to byt 1:1 ale tuto ten pan ocividne nezaujem a zije si po svojom. Co mna osobne desi je ze ani deti ho nezaujimaju. Lebo poznam pary co ziju ako spolubyvajuci a nie je ich malo ale o deti sa zaujima aj muz
@zoro9836 Ty si si ten príbeh poriadne neprečítal a pravdepodobne ani autorkinu reakciu, kde ti to vysvetľuje. Pretože ona dosť jasne popísala, ako je to u nich doma. U nich doma je ten, kto nechce robiť kompromisy, práve ten chlap. Autorka sa mu snažila dať nejaké konštruktívne návrhy, ale on všetko odmieta.
Toto ak mu rok trpis,tak klobúk dole pred Tebou.
@h2 tak cudovala by si sa, co sa da zazit v 16tich s 50 rocnym motorkarom, a co sa deje na moto zrazoch, ani nehovorim...
@zoro9836 Ja to chápem, len keď mu nevyhovuje byť ženatý a starať sa o rodinu, aspoň by mal mať toľko slušnosti a zodpovednosti, aby to tej žene povedal priamo a buď by mal odísť, alebo ju nechať ísť. Toto, čo robí je také ,,ani s tebou, ani bez teba". Nechce sa starať o rodinu, ale svojou pasívnou prítomnosťou a odmietavým postojom robí doma dusnú atmosféru a v podstate zrejme aj vyžaduje plný servis. Ako dlho má podľa teba jeho žena utiahnuť túto jednosmernú charitu?
@zuzitko74 podla mna lebo nechce sa delit o majetok a zacinat odznova, kopec parov je spolu prave kvoli tomu
a urcite aj pohodlnost muza