Či by ste robili vy?

18. dec 2021

Je to divné, pýtať sa na názor cudzích ľudí,ale zaujímalo by ma,čo by ste urobili.
Od 19tich som chodila robiť do zahraničia, na mesiac na dva a potom som sa vrátila domov.
Chodila som hlavne preto, lebo bývam s babkou,ktorá je 100% cholerička, strašne ma za všetko buzerovala, nech som akokoľvek upratovala, platila jej nájom, kupovala veci do domácnosti, vždy ma len buzerovala.
Pred 2 rokmi som sa s priateľom nasťahovala do podnájmu,bola som rada,že som odtiaľ vypadla....lenže som zistila,že má priateľ podvádza, tak som sa vrátila naspäť k babke a zase chodila do zahraničia.
Našla som si nového priateľa, cítim sa s ním super, ľúbim ho...no na to,aby sme išli spolu bývať,je skoro.
S babkou je to o nervy.
Peniaze nasporene mam, aktuálne však mám prácu na Slovensku,kde mám v čistom 700€, čiže ak by som vzala hypotéku, veľkú by som nedostala.
Rozmýšľam nad tým,že by som opäť šla do zahraničia, no .... Bojim sa,že tým pádom by môj vzťah skončil a to nechcem.
Ja neviem...bol niekto v takejto situácii?
Čo mám robiť?
Čo by ste robili vy?

kiwi3
18. dec 2021

isla by som s nim do podnajmu

haley7897
18. dec 2021

Naspäť do zahraničia. Neprisposobuj sa chlapovi, ktorý by sa neprisposobil tebe. Tým skôr, že sa sotva poznáte. Zameraj sa na seba a vlastný rozvoj a budovanie vlastného zázemia aby si v budúcnosti nebola od nikoho závislá. Ak má tvoj súčasný priateľ záujem aby ste zostali spolu, nič ho nezastaví aby nešiel do zahraničia s tebou.

lindous
18. dec 2021

To isté si môže povedať aj on, že ak by ona mala záujem aby zostali spolu, tak by ju nič nedonútilo odísť do zahraničia ... osobne nevidím prečo má byť prispôsobovanie sa len na mužovi, nevieme v akej situácii tu je on, aké tu má zázemie a rodinné vzťahy ...

Ty si musíš dať dokopy čo sú tvoje priority, normálne by som si spísala pre a proti všetkých možností ... ak do zahraničia chceš ísť len preto, aby si nemusela byť s babkou, lebo to nezvládaš, tak by som zvážila možnosti ako či mám možnosť si nájsť lepšie platenú prácu prípadne či by som zvládla sama podnájom ... ak chceš ísť do zahraničia lebo celkovo si tu nespokojná, tak by som tu asi nezostávala kvôli láske, ktorá ešte nemá také pevné základy (keďže píšeš, že je skoro na to aby ste spolu bývali) ...

vivi111222333
18. dec 2021

porozprávaj sa hlavne o tom s priatelom aké sú jeho prestavy a aké sú tvoje predstavy a možno nájdete riešenie .. minimálne ti to vyjasní niektoré otázky, ktoré si tu položila 🙂

dmk_1
18. dec 2021

Ked som zacala chodit s mojim prvym vaznym priatelom, bola som strasne zalubena, nic ine nebolo. Pred nim som otvorila obalku z VS, kde ma prijali na univerzitu na zapad, pre tie jeho nestastne oci som tam nenastupila. Vztah bol cca 5 rokov, z toho viac nez 3 roky sme tahali, aj ked sme uz nemali. Ktovie kde by som bola a kolko mojich planov by mi vyslo, keby som sa vtedy neriadila tym, ze chcem byt s nim. Vztah nelutujem,ale lutujem, ze som si myslela, ze odlucena od neho by som neprezila.

modraslamka
18. dec 2021

@dmk_1 ach ako keby som hovorila o sebe....😐

retatka
18. dec 2021

Neprispôsubuj sa chlapovi,chod za svojimi snami,ak ťa miluje počká na Teba.Riešenie sa vždy dá nájsť,môžete sa navštevovať atd...Ak nie,aspoň vieš čo bol zač,nebola si hodná toho aby ťa počkal...Raz by si si mohla vyčítať ,že si nešla a ešte k tomu kvôli nejakému chlapovi.

evkamotka
18. dec 2021

Povedala by som priatelovi o cholerickej babke a tvpjich fin moznostiach. A co znamena skoro? Mna priatel POZIADAL O RUKU po 8 mesiacoch randenia a nebolo to skoro. Nezahadzuj slubny vzťah. Mam 32r a kopec spoluziacok zo strednej nema ani vaznu znamost, ani svoje byvanie, nieto deti, rodinu. Lebo stale mali cas len na cestovanie, karieru... Rok k roku sa nabaloval a teraz by chceli s rodinkou pocuvat koledy a zdobit stromcek a prd z toho. Pohutajte s priatelom, na nieco pridete

ursula22
18. dec 2021

odišla by som. Chlap ťa začne organizovať zachvíľu sa bez neho ani neuprdneš

hellwant
18. dec 2021

@ursula22 preco by ju zacal organizovat? Preco tu obvinujete chlapa? Nedal jej ziadne ultimatum, nic zle na neho nenapisala, co by poukazovalo, ze sa ju snazi organizovat.

ursula22
18. dec 2021

@hellwant to je pravda. môžu mať aj do budúcna pekný vzťah. Pani autorka témy sa ale nevie rozhodnúť či ostat tu s ním alebo odísť preč. Pani sama píše, že ho málo pozná.

miadi
19. dec 2021

Preco je to skoro ? Ked ho lubis tak ho Snad poznas nejaky ten piatok. Ja by som snim skusila byvat nie je kazdy chlap ako tvoj ex. Po par mesiacoch by si vedela na com si a ked by si nebola spokojna zahranicie existuje ako moznost vzdy . Laska a funkcny vztah sa hlada tazsie ako dobry job. Dala by som vztahu sancu nevylucuje to zeby si nakoniec aj tak isla do zahranicia. Skus snim byvat a hladat lepsie platenu pracu.

20erika07
19. dec 2021

Keby ste spolu odisli do zahranicia? Tazko radit, ked nic poriadne nevieme, ani ci si sa s nim o tom rozpravala ani nic...

danieladeley
19. dec 2021

Odisla som do zahrancia na rok v case, ked som uz mala snubenca, lebo som velmi chcela robit pracu, o ktorej som vedela, ze s manzelom a detmi ju uz robit nebudem a tiez som nechcela brat hypoteku a nieco mi k tomu este chybalo. Plnila som si svoje sny, ak je vztah pevny, vydrzi, ak nie, nevydrzi ani ked budes doma. Radila by som ti pozerat trosku na seba a svoju buducnost bez toho, aby si sa stale prisposobovala niekomu druhemu. Kto ma ostat v tvojom zivote, ten tam ostane. A ohladom bytu, odid na dlhsie, naspor poriadne a ked sa vratis, nebude problem ani mala hypoteka, lebo vacsinu uz budes mat nasporene. Ked ostanes, pojdes bud do prenajmu, lebo na svoje nemas a budes platit cudziemu a na konci nic nevlastnit alebo sa budes dalej trapit u babky :/

vikes
19. dec 2021

V prvom rade si zabezpečte samu seba, kým ste mladá bezdetná a máte možnosť. To čo bude len vaše, vám nikto nikdy nemôže vziať. Keď vás priateľ skutočne pozná a ľúbi, tak pôjde s vami alebo na vás počká, ak nie, tak vám lepšie bude bez neho.

monkasponka
19. dec 2021

Do zahraničia môžeš kedykoľvek. Muža, s ktorym to bude klapať je ťažko najst... dala by som mu šancu... možno oditete spolu neskor, možno tu najdeš zmysel života.

dusankomoj
19. dec 2021

Ešte je možnosť poslať do zahraničia babku🤣( srandujem) ale možno ten podnájom,by stál za pokus. A možno pri spoločnom bývaní rýchlo zistíš,že v zahraničí ti bude lepšie.