Čierna ovca kvôli očkovaniu
Ahojte ženy dala som sa očkovať keďže mi nedávno kamarát 34 r umrel na covid už mám dve dávky len odkedy sa z mužovej strany dozvedeli že som očkovana tak som s a jeho rodine stala čiernou ovcou keďže hlavne obe sestry môjho muža a ich manželia sú prostí očkovaniu normálne sa somnou aj prestali baviť..akoby som niekoho zabila .a tým že ja môj muž zvažuje očkovanie keďže vidí že nemám z toho žiadne následky už na mňa kydaju že aj jeho som donútila aby išiel .a že keď nám z toho dačo bude nemáme ísť plakať ..ako nechápem
@simca06022011 Áno, máš pravdu.. očkovať všetkých ľudí nad 55 rokov by vo veľkej miere problém výrazne zlepšilo. Lenže aj u mladších ročníkov sú benefity očkovania väčšie ako riziká. Dokonca aj u detí je to tak a tuším že v prvých dvoch vlnách na Slovensku zomreli "len" 3 deti do 14 rokov (v kontexte 12500 obetí celkovo). Môj kamarát, čo teraz leží s COVIDom v nemocnici (a ani neviem, či je zatiaľ na kyslíku, alebo už na ventilácii) ešte ani nemal 50 rokov. My sme napríklad celá rodina dostali covid cez syna, ktorý sa zrejme nakazil v škole. Keby bol zaočkovaný, tak sa to ku nám zrejme ani nedostane. A ďalej to už ide reťazovo.. mohli sme nakaziť niekoho staršieho a to už nie je sranda, aj keď sú zaočkovaní.
Ja teda očkovaná nie som a ani sa nechcem, ale vôbec nikoho neodsudzujem, kto chce, nech sa očkuje, kto nie, nie. Ale prestať sa s niekým baviť lebo sa dal/nedal zaočkovať to mi rozum neberie. Vôbec sa tým netráp, nestoja za to.
@tayla ja viem, že sa budeš brániť zdravému rozumu... a viem aj, že v tom nebudeš sama. Už som si zvykol, v akej spoločnosti žijem.
@tayla inak irónia je... 2 milióny ľudí je zaočkovaných... podľa tých vašich teórií by ich už dávno mali byť plné nemocnice... ale hádaj aká je realita... nemocnice sú plné nezaočkovaných. Kdepak soudruzi antivax udělali chybu...
@marseillefan A to si počul v správach? Je vysoký počet pozitívnych očkovaných. Očkovanie nezaručí ľahký priebeh. Nie u všetkých.
@gina17 to sú verejne dostupné dáta... aktuálne je v nemocniciach 85 percent ľudí neočkovaných: https://korona.gov.sk/koronavirus-na-slovensku-...
Pred cca mesiacom to bolo 80-20, ale po spustení vakcinácie treťou dávkou sa to začalo posúvať na 85-15. Tretia dávka vraj výrazne zvyšuje efektivitu vakcín.
@janulka182 Ja som si to všimla! Lebo neočkovaní sú diskriminovaní a nie očkovaní. Však sa pozri na príspevok nad 60 rokov teraz čo schválili. Je to iba pre očkovaných! Tak čo sa čuduješ, že neočkovaní tak veľmi vyskakujú?
@marseillefan nemyslíš že to trochu prehanas?
@janulka182 áno všimol. Mne minule naša dk povedala, že táto doba preverí charaktery, ja by som ešte doplnila, že ukáže čo má človek v hlave a v srdci. Je zvláštne, že niekto, koho si poznal roky a rozumel si si s ním, sa odrazu chce s tebou hádať do krvi o očkovaní alebo neočkovaní. Mne to akosi hlava neberie, kde sa v ľuďoch vzala taká nenávisť, nerešpektovanie a najmä presviedčanie o svojej pravde😔
Ja som sa dala zaočkovať 3 dni do zadu a to
Si mala vidieť tu komédiu čo išla
Okolo mna z chlapovej strany 😂 len sa nad tým puskejem a to iste urob aj ty😊 ešte aby aj oni nešli o chvíľku na prvú dávku 😉😊
@eva112014 akoze moc ti nerozumiem. ty by si chcela prispevok za to, ze sa zaockovat nedas?
@marseillefan Aaaale! Veď aj štátnu karanténu "domáci" na Slovensku tak veľmi velebili. A nikto neriešil, že je to protizákonné. A čuduj sa, včera bolo v správach, že to bolo protiústavné. Tiež sa delili ľudia na domácich a zahraničných. Toto nie je novinka. Ľudia sa radi kategorizujú.
@janulka182 Ja by som chcela príspevok pre všetkých seniorov a nielen pre zaočkovaných!
@eva112014 ty budes zjavne jedna z tych mudrejsich.
@janulka182 No vidíš! A už kategorizuješ. 😉
@eva112014 to nie ja, to ty si sa sama hodila do skatulky
Milá autorka,
v prvom rade si treba uvedomit, ze velmi vela ludi, co doslova broja proti ockovaniu, maju rozne osobnostne problemy a iracionalne strachy, a tak k nim treba aj pristupovat. Mnoho z nich funguje na kotlebovsko-blahovsko-ficovskych myslienkach namixovanych so sibnutym bukovskym, a proste to maju v hlave uz dost dodrbane.
Tato doba vsak ukazuje, ze namiesto toho, aby tito ludia sa davali do poriadku, hladali odbornu pomoc, prejavuju sa takym sposobom, ako tvoje svagrine.
Ony vsak maju na to pravo a ty mas pravo k tomu zaujat svoj postoj. Ony sa citia zle, ze nejdes v ich "sekte" a tym padom ta chcu takto vyclenovat, ignorovat.
Tvoj zivot je vsak tvoj, aj tvoje zdravie, tvoje rozhodnutia. Ak by si sa ocitla na plucnej ventilacii, ony ti nepomozu, ony aj po tvojom umrti budu zit dalej a stastne.
Mysli na seba a kasli na ludi, ktori maju vazne problemy samy so sebou a nedokazu najst svoj vnutorny pokoj a radost.
@marseillefan je jedno ake su benefity, sekirovat majú tých ktori su najohrozenejsi. A ti nech sa medzi sebou natahuju, tych nech hejtuju kade tade. Samozrejme ze v nemocnici koncia aj mladší, ale ten pocet je o mnoho nizsi a z mlarych je aj kopa za očkovaných, hlavne tych co cestovali /cestuju a "žijú". Bohuzial aj následky prekonaneho kovisu majú mladi ludia vážne ale to je uz zase druha vec, cize nech sa zariadia podla svojho svedomia a vedomia. Ja si napr dieta ockovat mrna vakcinou nedám a to nie som ziadny antivaxer, ale už sa ockuje naozaj kazdy hlava nehlava.
Tvoj syn by pravdepodobne v tej skole kovid chytil aj tak a aj ho doniesol domov. Mam celu rodinu ockovanu a komplet vsetci uz v tejto vlne kovid mali alebo prave maju. Dokonca aj susedia jedna domacnost za druhov, myslim ze uz vsetky. Bez vinimky. Ja jedina neockovana siroko daleko sa mu vyhybam nastastie uspesne, lebo homeoffice.
@janulka182 Hej? A do akej kategórie som sa ja hodila? 🤔

@tayla hľadanie vinníkov je práveže úplne jednoduché, tak sa tu prosím ťa nevyviňuj... chorá predstava je, že ľudia majú všetky fakty ako na tácke a napriek tomu sa rozhodnú správať ako totálni blbci.. a ešte popri tom všetkom majú pocit, že pojedli všetku múdrosť sveta.