Čierna ovca rodiny
Ahojte.Ako sa vysporiadat s faktom,ze vas vlastna rodina odvrhla?
Nie je nato ani dovod,skor ja a manzel sme jedini v rodine,ktori sme so zivotom spokojni.
Vsetci okolo nas,teda resp vsetci iba z mojej strany rodiny,su nestastni ludia.
Ide o dve rodiny,mojich blizskych pribuznych,ktori si stale hladaju dovody ako nas neznasat.
Vzdy aj ked su u nas doma,ze ich pozveme na narodeniny,hody,trhy a tak,vzdy ma totalne na konci toho vsetkeho znicia.
Minieme vela penazi na pohostenie no na konci nemame nikdy nic,iba konflikt z ich strany,vsetko pokazene,vsetko zbytocne..
Proste si vzdy vymyslia nieco a potom grandiozne a velkolepo robia sceny a nakonci trieskaju s dverami,ked odchadzaju.
Takto na navsteve sa spravaju len u mna.
Nevedia sa ani vyzut a tak mi chodia po byte s tym,co pochodili celu Bratislavu.
Ak ich nato upozornim je zle.
Cokolvek im poviem alebo si zvolim slovicko nie,uz aj mam scenu ako vysitu,im sa nie nehovori.
Bojim sa ich no je to jedina rodina ktoru mam.
Samozrejme mam svoju rodinu,manzel a dve deti ale tato rodina je zo strany mamy,uz odmala som s nimi vyrastala.
Z otcovej strany uz nikto nezije.
Najnovsie ma vydedili vraj.Ono,mne natom nezalezi,ja som len chcela aby mi aspon jeden z nich zavolal do nemocnice ci som v poriadku,alebo ma prisiel pozriet...ale nic z toho sa nestalo.
Ja nechcem ziadne peniaze od nich,ja som vzdy len chcela nieco normalne okolo seba,istotu,opriet sa o nich,vyzalovat sa
@anonym_autor Ak oni neboli ochotní za tebou prísť do nemocnice, ani zavolat, naozaj ti záleží na ich názore??
@anonym_autor nemáš sa za čo hanbiť, ty im scény nerobíš a nezačínaš hádky. Už ich nekontaktuj, ak budú chcieť, ozvú sa. Ak nie, ich rozhodnutie. Rodičia ešte žijú? Aký vzťah je s nimi? Iní príbuzný?
míňaš na nich veĺa peňazí a zaserú ti byt za odmenu?
prvy krok bude, že prestaneš chybu hĺadať v sebe
vydedili ťa, útočia na teba, zničia byt, kašlú na teba, ked potrebuješ ich pomoc a nechaš po sebe dupať, lebo sú to sestry...aj ta obeť šikany sa musi jedneho dňa nahnevať a uvedomiť si, že chyba je inde ..
oni sú ti akurát na škodu, osoh z nich žiadny...jediny, kto utrpi, ked sa rozídete, sú ony
maj rozum a hĺadaj lasku v kamaratke, sesternici, v tete, nie u nich
@anonym_6db72d ide o sestry...a to je to,ako sa odstrihnut od sestier...ale uz ozaj nic ine nezostava no neurobim to preto,ze by som to tak chcela ale preto,ze je to natolko neznesitelne,ze musim...Som najmladsia,mali by ma ochranovat ale deje sa presny opak.Ked sme boli deti bolo to ine no ako keby im preplo...alebo neviem fakt,netusim co sa stalo.Ani ja nie som dokonala,ved kto je,ale toto si nezasluzim.Mozdm vsak s kludom povedat,ze ani jednu hadku,a to ich teda bolo,ani jednu som nevyvolala ja...ja hadky z duse neznasam a predsa harmoniu mam iba s manzelom,ale so sestrami ziadnu...obe som uz rok nevidela,ony ma rozhodne na ziadne oslavy nikdy nezavolali...hambim sa pred manzelom ze to mam takto,idem sa prepadnut pod zem ze pes po mne nestekne
@anonym_autor Si najmladšia a túžiš po ich ochrane a opatere. Možno to tak bolo v detstve a to ti chýba. Ak oni nemajú deti a rodiny (asi to nie je náhoda pri ich povahe), možno ich to ani nenapadne, málo empatie. Ty ak si mladá mamička, tak si na všetko citlivá a zraňuje ťa ich správanie. Ber to tak s nadhľadom, oni ťa nechápu. Všetci ste dospelé a ty to už zvládneš bez nich. Ale máš pekné ideály ❤, ale netlač na pílu. 🙂
@anonym_autor nemáš sa za čo hanbiť, ty im scény nerobíš a nezačínaš hádky. Už ich nekontaktuj, ak budú chcieť, ozvú sa. Ak nie, ich rozhodnutie. Rodičia ešte žijú? Aký vzťah je s nimi? Iní príbuzný?
@ekira1 rodicia ziju.S otcom si nerozumieme,je alkoholik.Mama stoji na vsetkych frontoch.Pomaha kazdej z nas ako sa da.Mamu mame dobru no tiez to uz davno vzdala...
@rozculena presne, robi zo seba obet. A udrzuje s nimi kontakt aby sa v tom.utvrdzovala a mohla o tom hovori a pitvat sa v tom preco su taki ked su rodina.
@tykat uz rok sme sa nevideli,nepoculi...mna len niekedy napada,preco to tak musi byt a je mi to jednoducho luto.Nic vazne sme nikdy nepreberali a pre nic vazne sme sa nepohadali...tie teatra co boli su v podstate smiesne.Uz vatsie malichernosti si vymysliet nemohli.Preto sa neda ani branit lebo je to hocico,co im prave cvrkne cestou do nosa
@ekira1 rodicia ziju.S otcom si nerozumieme,je alkoholik.Mama stoji na vsetkych frontoch.Pomaha kazdej z nas ako sa da.Mamu mame dobru no tiez to uz davno vzdala...
@anonym_autor Tak si zavolaj k sebe len mamu na návštevu. Tvoje pocity sú teraz ovplyvnené hormónmi, neber to až tak vážne, je to dočasné. Venuj sa rodinke, deťom a buďte šťastní. 🙂
@tykat uz rok sme sa nevideli,nepoculi...mna len niekedy napada,preco to tak musi byt a je mi to jednoducho luto.Nic vazne sme nikdy nepreberali a pre nic vazne sme sa nepohadali...tie teatra co boli su v podstate smiesne.Uz vatsie malichernosti si vymysliet nemohli.Preto sa neda ani branit lebo je to hocico,co im prave cvrkne cestou do nosa
@anonym_autor ale na čo prepana sa pcháš do zadku niekomu, kto ťa obral o dedičstvo, stoji ťa peniaze a za odmenu máš len urážky a nevdak? si masochista? áno, je to smutné, ale nič nezvyčajne v rodinach, kde niekto zaprie vlastnú krv..nie si odkázaná na vyšinutých ľudí a hladaj lásku inde, len sa ponižuješ a osoh z nich žiadny..zameraj sa na rodičov a tieto vymaž z hlavy
@anonym_autor aj v prirode sa stava ze rodic svojho potomka odvrhne. U ludi toto robia iba poruchy osobnosti....laicky a zlahcene povedane tazke povahy...netrap sa ty si ta normalna a ludska..
@anonym_autor veď ich pozvi v meste, keď sú hody či jarmok. Tam si dajte nejaký langoš, pivo či Kofolu a hotovo. Nevolaj ich k sebe domov, budeš mať kľud a pohodu. Zbytočne sa potom stresujes.
neraďte jej, aby ich volala, pozývala, stretávala sa..načo?
keby mali niečo proti nej, to sa dá riešit a nie hladať chyby na nej, vrieskat za maličkosti a robiť dusno..
vy ju pozývate robit fackovacieho panaka...
mne tiež dlho trvalo, kym som zistila, že chyba nie je vo mne, čim viac som dobre konala, tym väčšie nadávky....horko ťažko som sa odstrihla, načo mi kamaratka povedala, že si mam spytovat svedomie posmešným hlasom - tak som odstrihla aj ju..
fakt arogancia ĺudí nepozná hraníc...nikto vinu necíti, iba vo mne hĺadat..nech mi pobozkajú zadok a autorke tiež
neraďte jej, aby ich volala, pozývala, stretávala sa..načo?
keby mali niečo proti nej, to sa dá riešit a nie hladať chyby na nej, vrieskat za maličkosti a robiť dusno..
vy ju pozývate robit fackovacieho panaka...
mne tiež dlho trvalo, kym som zistila, že chyba nie je vo mne, čim viac som dobre konala, tym väčšie nadávky....horko ťažko som sa odstrihla, načo mi kamaratka povedala, že si mam spytovat svedomie posmešným hlasom - tak som odstrihla aj ju..
fakt arogancia ĺudí nepozná hraníc...nikto vinu necíti, iba vo mne hĺadat..nech mi pobozkajú zadok a autorke tiež
@karolinakr mas pravdu...ono je to tak zle ze aj ten langos by mi obuchali o hlavu a to len preto,ze dycham.Uz to musim konecne zobrat tak ako to je.Jedna zienka tu pisala o muche,ktora stale naraza do skla bezcielne az kym nezdochne-o tom je skutocne vsetka moja snaha,som mucha,robila som vsetko preto,aby som bola mucha a aby sa na mne zivili-ale uz nechcem byt mucha.Skutocne sa v tom nevyzivam,trva to roky,vsetko mi vzdy pokazili co sa dalo-a aj co sa nedalo a vzdy,vzdy som iba plakala.Uz nechcem plakat,chcem zit...co sa neda stmelit sa uz langosom nestmeli urcite...Som sama z tychto stran,je cas sustredit sa na moju rodinu-v mojej rodine sama nie som.A to ze ma ohovaraju vsade kadial chodia,to je uz ich vizitka.Robi ich to stastnymi tak nech su stastne,okrem toho nemaju tiez nic a nikoho-maju len tuto nenavist voci mne a tym aj skoncili svoju zivotnu put...smutne
@anonym_autor nemôžu ťa iba tak vydediť. Nevedia niečo čo ty nevieš?
@dismonika môžu, nie je to matka, otec - tam nárok na dedičstvo je, teda polovica riadnej celej časti. Ale ak ide o rodinu inú, tak so svojím majetkom môžu za života robiť čo chcú. Ale pointa je inde.
Napíšem to tvrdo - srat na takých toxických ľudí + srať na ich majetky. Cudzí človek - sused, kolegyňa, kamarátka môže byť 300x lepšia " rodina" ako henten odpad. Autorka - nepotrebuješ byť fackovaci panák, nebuď žumpa do ktorej nakydaju svoje hnevy, závisť, frustráciu, jedovaté sliny, tvoje deti to vnímajú. A stanú sa 2 veci - buď sa začnú k tebe správať ako hentí toxici, lebo veď je to normálne, alebo budú trpieť že ich maminku niekto psychicky zabíja
@anonym_6db72d ide o sestry...a to je to,ako sa odstrihnut od sestier...ale uz ozaj nic ine nezostava no neurobim to preto,ze by som to tak chcela ale preto,ze je to natolko neznesitelne,ze musim...Som najmladsia,mali by ma ochranovat ale deje sa presny opak.Ked sme boli deti bolo to ine no ako keby im preplo...alebo neviem fakt,netusim co sa stalo.Ani ja nie som dokonala,ved kto je,ale toto si nezasluzim.Mozdm vsak s kludom povedat,ze ani jednu hadku,a to ich teda bolo,ani jednu som nevyvolala ja...ja hadky z duse neznasam a predsa harmoniu mam iba s manzelom,ale so sestrami ziadnu...obe som uz rok nevidela,ony ma rozhodne na ziadne oslavy nikdy nezavolali...hambim sa pred manzelom ze to mam takto,idem sa prepadnut pod zem ze pes po mne nestekne
@anonym_autor spamätaj sa, ty sa nemáš prečo hanbiť! Tvoj muž veľmi dobre vie aká si, vie aké sú tvoje sestry, tak to sakra stopnú a zastav.
Inak sa mu čudujem, že tie ochechule ešte nevyrazil cez zavreté dvere a dovolí im sa na tebe odbavovať.
Že prikývne keď ich pozývas na návštevu.
@karolinakr mas pravdu...ono je to tak zle ze aj ten langos by mi obuchali o hlavu a to len preto,ze dycham.Uz to musim konecne zobrat tak ako to je.Jedna zienka tu pisala o muche,ktora stale naraza do skla bezcielne az kym nezdochne-o tom je skutocne vsetka moja snaha,som mucha,robila som vsetko preto,aby som bola mucha a aby sa na mne zivili-ale uz nechcem byt mucha.Skutocne sa v tom nevyzivam,trva to roky,vsetko mi vzdy pokazili co sa dalo-a aj co sa nedalo a vzdy,vzdy som iba plakala.Uz nechcem plakat,chcem zit...co sa neda stmelit sa uz langosom nestmeli urcite...Som sama z tychto stran,je cas sustredit sa na moju rodinu-v mojej rodine sama nie som.A to ze ma ohovaraju vsade kadial chodia,to je uz ich vizitka.Robi ich to stastnymi tak nech su stastne,okrem toho nemaju tiez nic a nikoho-maju len tuto nenavist voci mne a tym aj skoncili svoju zivotnu put...smutne
@anonym_autor vidis takto to ma byt.Vykasli sa na nich,vzdy to tak je.Aj moji surodenci ma ohovaraju neboj,a pritom obaja rozvedeni,tie zivoty ako take nestastne.Brat sa hra na otecka 2dni za 2tyzdne,inak je prec a sestra je sama na 3deti.Takze skor je to na lutost,a domy tiez nikdy nedorobia,lebo podkrovia obom by znova stali tisice,darmo maju obrovske domy a vyuzivaju len spodok.A my uz mame prakticky vsetko hotove,a muz stale pri mne.
Neries ich,su to naozaj nestastne stvorenia,ty mas krasnu rodinu tak bud stastna,uzivaj si ju kazducky den a zakaz si taketo myslienky.
Drzim moc palce.
@anonym_autor sestry nemajú manželov, priateľov, nikoho? Keď teba vydedili? Pred kým okrem mami ťa ohovárajú? Máte spoločných známych?
@anonym_autor uz davno si mala prerusit kontakty
a nie tu vyplakavat na konovi... sorry, ale co s takymi ludmi?
@anonym_autor sestry nemajú manželov, priateľov, nikoho? Keď teba vydedili? Pred kým okrem mami ťa ohovárajú? Máte spoločných známych?
@ekira1 jedna ma manzela no uz maju poslednu zavet a druha prisla o dlhorocneho frajera lebo ho podvadzala.A vykrykuju mi ze kazdy dostane od nich to co si zasluzi.A to ani raz som neprejavila zaujem o ich majetok,mne je skutocne jedno komu to daju,je to samozrejme ich vec a ja to akceptujem.Netusim kde prisli k presvedceniu,ze ja to chcem ked mi odkazuju "kazdy podla zasluh".Ked uz tak podla zasluh si zasluzim aby o mna zavadili trebarz ked porodim,tu prazdnotu ktoru mi davkuju nevynahradi ziadny ich majetok a skutocne onho nestojim.Ja stojim o obycajne veci,ktore mi robia radost-o dobre vztahy.No a tie si samozrejme evidentne nekupim....
@ekira1 nemame spolocnych znamych ale ich znami ma poznaju..ale to ma neak nefascinuje.Mne ovela viac vadi ich spravanie voci mne ked su so mnou osobne.Uz dopredu biem,ze maju plan ako ma potopit...dobre vsak je ze ak ja nezrealizujem neake stretnutie,tak ani ziadne stretnutie nebude.Ony ma nevedia pozvat nikam.
@anonym_autor vidis takto to ma byt.Vykasli sa na nich,vzdy to tak je.Aj moji surodenci ma ohovaraju neboj,a pritom obaja rozvedeni,tie zivoty ako take nestastne.Brat sa hra na otecka 2dni za 2tyzdne,inak je prec a sestra je sama na 3deti.Takze skor je to na lutost,a domy tiez nikdy nedorobia,lebo podkrovia obom by znova stali tisice,darmo maju obrovske domy a vyuzivaju len spodok.A my uz mame prakticky vsetko hotove,a muz stale pri mne.
Neries ich,su to naozaj nestastne stvorenia,ty mas krasnu rodinu tak bud stastna,uzivaj si ju kazducky den a zakaz si taketo myslienky.
Drzim moc palce.
@vladuska20 dakujem🩷
@anonym_autor spamätaj sa, ty sa nemáš prečo hanbiť! Tvoj muž veľmi dobre vie aká si, vie aké sú tvoje sestry, tak to sakra stopnú a zastav.
Inak sa mu čudujem, že tie ochechule ešte nevyrazil cez zavreté dvere a dovolí im sa na tebe odbavovať.
Že prikývne keď ich pozývas na návštevu.
@cacianka on im to nedovoli.Brani ma ako vie ale co ma uz viac chudak robit.On ani nema skusenosti s takymi ludmi.Tym ze si ma brani je tiez v nemilosti.Vymysleli mu vseliake hanlive prezyvky ale najcastejsie ho oslovuju debil.To tiez neviem co si dovoluju,ved co on s nimi ma.Vzdy ich spolu so mnou pekne pohostil,to ma teda zato...a hej,podporuje myskienku,aby sa to uz navzdy skoncilo a zabudla som na ne.On aj vidi,ze nemam kvoli nim ziadne sebavedomie.Snazi sa mi ho dodat on no tie roky ponizovania su vo mne vo vnutri.Napr ked som bola s jednou sestrou v kontakte s oblubou mi vravela ze mam "face"ako postihnuta.Ze z predu este dobre ale z boku hroza atd atd,to je taky standard od nej...
@anonym_autor uz davno si mala prerusit kontakty
a nie tu vyplakavat na konovi... sorry, ale co s takymi ludmi?
@princezna_bosorka no ved nic s takymi ludmi
.....cely zivot nic.Asi som si len chcela precitat povzbudenie,alebo ci to ma niekto podobne.Pomaha to...je to taka mala terapia
Uvedom si, že môžeš zmeniť len seba. Nie iných ľudí. Tvoja rodina ťa neznáša. Zmeniť to nedokážeš, proste vždy budeš tá neželana, úplne bez ohľadu na to, čo urobíš, ako žiješ a či sa to to páči. Takže zmeň svoj postoj. Prestaň sa pchať medzi ľudí, ktorí ťa medzi sebou nechcú. Máš manžela, deti, máš svoju rodinu, na ktorej záleží. Že ste sa pred tridsiatimi rokmi pekne hrali na dvore je milá spomienka ale nič viac. Je to preč a nezopakuje sa. Že sa o to stále znovu a znovu pokusas je asi aké zmysluplné,ako keď sa mucha pokúša vyletieť cez zavreté okno. Bucha do neho až do úplného vyčerpania a okno sa ani neotvorí a ani sklo nerozbije, len sama seba zničí. Tak sa prestaň hrať na muchu a obrat sa čelom k tvojej rodine, k mužovi a deťom. Prípadne k jeho rodine, ak za to (a o to) stojí.
@vroni dakujem...mas uplnu pravdu.Nie som az tak samodestrukcna,tu krutu realitu-ako to je-si viem konecne uvedomit.A to je prvy krok,to je to svetielko nadeje ze sa ich dokazem zbavit...
.....cely zivot nic.Asi som si len chcela precitat povzbudenie,alebo ci to ma niekto podobne.Pomaha to...je to taka mala terapia
@anonym_autor mala terapia,tak si to uz musis v tej hlavke riadne upratat,raz a navzdy,lebo sa k tomu stale a stale vracas a len sa tym trapis.Musis tie vtierave,mucenicke myslienky zahnat,a radsej mysliet cielene na nieco pekne.Chce to cvik,ale da sa s tym naozaj vedome pracovat.Myslienky si tvoris ty sama,aj tie pekne aj tie zle.A ono aj v skutocnosti si to potom sama pritiahnes.Sila myslienok je ozaj silna,nezabudni.
@anonym_autor ty si nemala rodičov? prečo tak strašne visíš na nich a čakáš od nich lásku? aj kamarati, deti, znami ti to môžu vynahradiť
tu pišeš, že roky ponižovania maju vplyv na tvojom sebavedomí...kedy už je dosť? kolko krat ešte potrebuješ na hubu dostat od nich, kym definitivne dvere za nimi zabuchneš?

@rozculena mozno,co ja viem,takto to neberiem.Mne je proste uplne luto ze to tak je.Sestry si so vsetkymi "rozumeju"a vedia sa aj spravat ale pridu ku mne a ako keby ich vypustili zo zoo...Ver mi ,ze to chcem zmenit a aj si uvedomujem,co mi robia...a viem,ze to uz konecne musim stopnut.Nechcem byt obet,nechcem byt ich fackovaci panak-nevyzivam sa v tom.Len zavidim tie vseliake dobre rodinne vztahy okolo mna,poznam aj take co by dala sestra za sestru zivot ale co mam ja..nevyzivam sa v tom,iba tuzim,mam tuzbu zmenit to ale nemeni sa nic,naopak,zhorsuje sa to...je to nieco co ma bytostne trapi.Hlavne v nemocnici si to tak clovek uvedomi-v tedy ked je najhorsie
@anonym_autor nemysli na ine rodinne vztahy, z vlastnej skusenosti ti mozem povedat ze predstavy ake sme mohli mat vztahy a co som mobla urobit lepsie a inak ma brzdili v odstrihnuti sa a nechavala som si ublizovat. Mne to sestra ulahcila. Po svojich beznych urazaniach ze nezijem podla jej predstav sa raz urazila tak az ma vsade vymazala a blokla. A zije sa mi odvtedy ovela lepsie.