Čierna ovca rodiny
Teraz som čierna ovca rodiny lebo som kúpila daleksiejo psika s PP. Spolu máme 4 psikov. Od septembra som dala vypoved v praci a mužovej rodine sa nepáči keď teraz nepracujem a vraj musí chudačik ich syn živiť psov. Posledneho papieraka som kúpila na menší úver...chcem si časom založiť chovatelsku stan. rodina je v tomto skeptická lebo malý dvor lebo kto to bude financovať lebo medveď. Muž si ma ani nezastane a naposledy mi vykričal že v žiadnej práci nevydržím dlhšie ako tri mesiace a kto to má živiť a platiť veterinárov. Dal mi tým najavo aby sme sa psov zbavili ale ja nechcem. Čo mám robiť ako argumentovať? Ďakujem
@anonym_autor A načo si založila tému keď si mame hovoriť co chceme a aj tak si urobíš ppo svojom co si čakala ze ti napiseme ze áno super chod do toho🙈
@anonym_6f90c9 ona chcela len argument ako prehovoriť manžela😂,a keďze žiadny taký argument nie je,tak sa zdúva a dupká nôžkou.Neviem,či mám plakať nad tými psíkmi,kde sa ti dostali ,alebo sa smiať na autorkinej tuposti.
Dievčatko moje zlate predpoklad max mas 25 rokov. Zial v každej praci je hnusný kolektiv ale z niečoho treba žiť. Nájdi si niečo co ta baví. Manzel ma pravdu. Nemôže to všetko ťahať pri dnešných cenách.
Vieš aby to nedošlo k tomu zeby si vyberala medzi psami a manzelom
@anonym_autor na chovateľsku stanicu musiš mať kopec povolení a za každe povolenie sa platia nie malo. V prvom rade okrem živnosti aj povolenie na chov psov certifikát podľa druh psov. cena od 1800 eur vyššie. Musiš mať podmienky nie na malom dvore a nie hala bala množiť ak ťa niekto nahlasi tak pride enviro policia a budeš mať problémy.Najprv si o tom niečo prečitaj ake musia byť povolenia ako čo musi byť.Ak začneš podnikať s chovateľskou stanicou musiš mať živnosť. Odviesť štatu všetky poplatky a na psa okrem papierov musiš dať aj bloček. Neskôr to msuiš odviesť pri DP na daniach.Dalej sa platia j za to že dáš podnet na otvorenie chovnej stanice.Pravidelnu na komplet veterinu kontroly z hygieny z veterinarnej správy aj 10 krát do mesiaca. Veterín drahe krmivo kedže su to psy s chovnej stanice. Dalej ak to chceš urobiť na dvore musia suhlasiť všetci susedia písomne to nie je len tak takže neviem neviem tiež asi 0 bodov.Od hygieny musiš dostať povolenie čiže na svore stanicu mať nemôžeš. Dalej musia byť pristory kde to budeš chovať a to ma tiež svoje pravidla.Musia byť presne rozmery miestnosti ake budeš mať koľko metrov štvorcových.Steňata musia byť osobitne dalej dospele psy suky a psy v inej miestnosti.Karantenne pristory dalej sklad krmiva ktory musi byť vetrany priestor.Administrativnu miestnosť kde budeš uchovavať záznamy o zvieratach.Dezinfekčne zariadenie.Karantennu miestnosť. Vybudovanie chovnej stanice ma presne pravidla a tie sa musia dodržiavať su prisne.A penazi nemáš s čoho chceš toto všetko urobiť. Máš predstavu že koľko stoji vybudovanie chovnej stanice aj 20 tisic eur ak nie viac. Musiš mať živnosť byť prihlasena na rôzne inštitucie.Ale TY len hlava nehlava koľko budeš mať za jedneho psa najprv musia byť peniaze an vybudovanie toho všetkeho potom kopec papierov. Podmienky kontroly a až tak peniaze a nie množiť ako v množiarňach a potom utulky pýtaju peniaze od občanov na veterinu a na jedlo.A muž to bude finanacovať namiesto toho aby si išla pracovať a nie množiť psov a najväčši problém je v tom že absolutne o tom nič nevieš ale že absolutne 0%.Namiesto normálnej roboty vymyšľaš kraviny.Pôžičku úver vziať na psa letel by aj s tebou na mieste muža.
@alickapusinka👍 Tak na tvoj príspevok by som si veľmi rada prečítala autorkinu reakciu
@anonym_autor a potom ze bazosovi psy su biznis ale ty zarabas na pp psov ako aj vsetky chovne stanice😀😀.Veru dievca spamataj sa kym este nie je neskoro.
@anonym_autor ak sa podaria šteňatá a bude vrh úspešný......a hovorte si čo chcete ja nič nemnožím. Mám doma papierakov a nie bastardov
@anonym_autor ak by si predala psov po 1300 eur a niekto ťa nahlasi tak budeš stihana daňovým úradom za finančne úniky. A to potom už príde aj veterinarna správa aby si sa pradavaním psov na čieno nechytila sama do pasce.
@anonym_autor na chovateľsku stanicu musiš mať kopec povolení a za každe povolenie sa platia nie malo. V prvom rade okrem živnosti aj povolenie na chov psov certifikát podľa druh psov. cena od 1800 eur vyššie. Musiš mať podmienky nie na malom dvore a nie hala bala množiť ak ťa niekto nahlasi tak pride enviro policia a budeš mať problémy.Najprv si o tom niečo prečitaj ake musia byť povolenia ako čo musi byť.Ak začneš podnikať s chovateľskou stanicou musiš mať živnosť. Odviesť štatu všetky poplatky a na psa okrem papierov musiš dať aj bloček. Neskôr to msuiš odviesť pri DP na daniach.Dalej sa platia j za to že dáš podnet na otvorenie chovnej stanice.Pravidelnu na komplet veterinu kontroly z hygieny z veterinarnej správy aj 10 krát do mesiaca. Veterín drahe krmivo kedže su to psy s chovnej stanice. Dalej ak to chceš urobiť na dvore musia suhlasiť všetci susedia písomne to nie je len tak takže neviem neviem tiež asi 0 bodov.Od hygieny musiš dostať povolenie čiže na svore stanicu mať nemôžeš. Dalej musia byť pristory kde to budeš chovať a to ma tiež svoje pravidla.Musia byť presne rozmery miestnosti ake budeš mať koľko metrov štvorcových.Steňata musia byť osobitne dalej dospele psy suky a psy v inej miestnosti.Karantenne pristory dalej sklad krmiva ktory musi byť vetrany priestor.Administrativnu miestnosť kde budeš uchovavať záznamy o zvieratach.Dezinfekčne zariadenie.Karantennu miestnosť. Vybudovanie chovnej stanice ma presne pravidla a tie sa musia dodržiavať su prisne.A penazi nemáš s čoho chceš toto všetko urobiť. Máš predstavu že koľko stoji vybudovanie chovnej stanice aj 20 tisic eur ak nie viac. Musiš mať živnosť byť prihlasena na rôzne inštitucie.Ale TY len hlava nehlava koľko budeš mať za jedneho psa najprv musia byť peniaze an vybudovanie toho všetkeho potom kopec papierov. Podmienky kontroly a až tak peniaze a nie množiť ako v množiarňach a potom utulky pýtaju peniaze od občanov na veterinu a na jedlo.A muž to bude finanacovať namiesto toho aby si išla pracovať a nie množiť psov a najväčši problém je v tom že absolutne o tom nič nevieš ale že absolutne 0%.Namiesto normálnej roboty vymyšľaš kraviny.Pôžičku úver vziať na psa letel by aj s tebou na mieste muža.
@alickapusinka no tak mam aj iné plemena ale posledné dve majú paradnych predkov a chcem chs len s jedným konkrétnym plemenom. Momentálne nemám financie na chovku a čo sa dvora týka tak bohužiaľ je malý. Zrušili sme bazén a trampolínu aby tam mali dvaja psy koterce. Ostatný psy su vo vnútri
@anonym_autor ak by si predala psov po 1300 eur a niekto ťa nahlasi tak budeš stihana daňovým úradom za finančne úniky. A to potom už príde aj veterinarna správa aby si sa pradavaním psov na čieno nechytila sama do pasce.
@alickapusinka nechcem nič na čierno, týchto psov čo mám tak sú doma. S jednym chodím trénovať aby som mohla neskôr uchovniť
@alickapusinka československého môžem predať ak chcem bol by aj kupec ale ak by nevyštartoval po synovi tak by som žiadneho nedala preč. Jedneho jedineho psa ešte desať rokov späť čo som dala preč bol miešanec staforda išiel do nejakej rodiny a až potom som si kúpila prvého psa s pp
@maca1984 samozrejme muž ale príjmy su spoločné tak je jedno kto to platí či?
@anonym_autor aké príjmy? Ved ty príjem nemáš žiadny.
@anonym_autor predaj manžela s pp🤣
@anonym_16b166 za každé šteňa ak budem mať tých 1300€ to sa oplatí nie
@anonym_autor ty si obyčajná množiteľka,že ťa hamba nefackuje.
🤮
@alickapusinka československého môžem predať ak chcem bol by aj kupec ale ak by nevyštartoval po synovi tak by som žiadneho nedala preč. Jedneho jedineho psa ešte desať rokov späť čo som dala preč bol miešanec staforda išiel do nejakej rodiny a až potom som si kúpila prvého psa s pp
@anonym_autor ty chces chovný stanicu a už teraz si nevieš dať rady s jedným psom?🤦
@katarinaba fena cane corso, pes československý, fena BO, fena samojed a ešte mám jednu rezerváciu narodia sa až v marci
@anonym_autor to chceš jrížiť tieto plemená? Vieš, že musia byť psy s papiermi rovnakého plemená a byť uchovnené? Toto bude mať hodnotu pouličnej ženský s ktovie akou povahou, len blázon by to kúpil. A ČSV si krížili s čím?
@anonym_autor a prečo vyštartoval? Pretože absolútne nevieš, čo je to za plemeno a nevieš, ako sa k nemu spravať. Predaj ho, snáď sa dostane do dobrých rúk. Aspoň jeden psík bude v dobrom domove.
@anonym_6f90c9 ona chcela len argument ako prehovoriť manžela😂,a keďze žiadny taký argument nie je,tak sa zdúva a dupká nôžkou.Neviem,či mám plakať nad tými psíkmi,kde sa ti dostali ,alebo sa smiať na autorkinej tuposti.
@rorino Myslím ze oboje🤣
Sorry ale si strasne naivna 🫣🫣🫣
To neni len tak otvorit si CHS a mnozit.
Chod do roboty a ano financie su spolocne ale ty tam nedavas nic. Tak sa necuduj
A trz citam ze mas 4 rozne plemena a ani jedneho psa nedokazes zvladnut 😡🫣
@anonym_autor s každou tvojou odpoveďou som viac a viac vydesená. Ja len dúfam, že tvoj muž čím skôr dostane rozum, predá psov do dobrých rúk a teba prefacká a pošle buď do roboty alebo na psychiatrické liečenie. Inak Boh pomáhaj tým chudákom nevinným psom
Zamysli sa, prečo ťa tu nikto nepotlapká po pleci a nepovie aký máš geniálny nápad. Chudáci psíky, ktoré máš doma...
Myslim, ze vascina nepochopila, o co v prispevku ide. Zakladatelka chce chovnu stanicu, preto si kupila psov s papiermi. Iste, potrebuje na zaciatok nejaky kapitat a je skoda, ze ju rodina a hlavne manzel, v tom nepodporuju. Na psoch s papiermi sa da pekne zarobit. Poznam zverolekara, ktory sa tym roky zivil. Nechal to az v dochodku. Dalsi znamy vyskusal mnoho zamestnani, je aj vzdelany a nakoniec sa nasiel vo svojej detskej zalube, akvaristike. Podnika v tom a pekne ho to zivi. Autorka, ak si psickarka, nedaj sa odradit. Uz len to, ze tvoja praca je zaroven tvojou zalubou, je kombinacia na uspech. Drzim palce 🍀
@anonym_31eb92 prepáč, ale asi si ty jediná nepochopila autorku, ona si kúpila psov len preto, že v žiadnej práci nevydrží a myslí si, že na množení psov zarobí a nenarobí sa. Pritom o tom, ako funguje CHS nevie absolútne nič. Stačí jej komentár, že keď ona kúpila šteňa za 1300€ , tak toľko si aj ona vypýta.
Na ,,množenie" jej stačia aj 2 , nemusela davať výpoveď a brať úver na ďalšieho. Prečo by jej muž mal platit mesačne 180 € granule, 140€ jej úver, ešte veterinar, skúšky, výstavy, uchovnenie keď chce CHS? Hádam je jej partner a nie dojná krava.
Matka zlá, sestra zlá, kolektív zlí, len vychcaná, lenivá autorka je dobrá. Ona bude sedieť doma na riti a muž bude financovat domacnost, stravu , ju aj jej 4 psov?
Ja mám jedneho psa. Veterinarne granule nás stoja 80€ na 3 mesiace keďže je len 10 kilový, ale jedna ,,sračka" a ,,grcačka" u veterinara kludne aj 150€, len odber krvi stoji u nas u obycajneho vet ( ziadna klinika) 70€ , k tomu lieky a 200€ fuč. 1 pes a nie 4. A nie drahé vyšetrenia pred uchovnenim!
@anonym_autor neviem, či toto myslis vážne. My sme mali napr uchovneneho yorkshira. Mali sme problem s parenim, steniatko mala len raz a to len jedno, aj to rodene cisarskym rezom, ktorý sme museli platit. Steniatko nám ako 4 mesačne uhynulo, takze sme boli hlboko v mínuse, lebo na vystavy, či za chovnym psom sa cestovalo. Potom sme mali druhu fenu obrieho plemena. Prirodzene ju šampión Slovenska nevedel nakryt, skúšali sme 2x inseminaciu, nevyslo a to sme chodili aj na vysetrenia ovulácie, krytie sme samozrejme zaplatit museli + sme museli cestovat za psom. Potom sme sa na to vykaslali a začali sme psov z utulku docaskovat.
@anonym_31eb92 prepáč, ale asi si ty jediná nepochopila autorku, ona si kúpila psov len preto, že v žiadnej práci nevydrží a myslí si, že na množení psov zarobí a nenarobí sa. Pritom o tom, ako funguje CHS nevie absolútne nič. Stačí jej komentár, že keď ona kúpila šteňa za 1300€ , tak toľko si aj ona vypýta.
Na ,,množenie" jej stačia aj 2 , nemusela davať výpoveď a brať úver na ďalšieho. Prečo by jej muž mal platit mesačne 180 € granule, 140€ jej úver, ešte veterinar, skúšky, výstavy, uchovnenie keď chce CHS? Hádam je jej partner a nie dojná krava.
Matka zlá, sestra zlá, kolektív zlí, len vychcaná, lenivá autorka je dobrá. Ona bude sedieť doma na riti a muž bude financovat domacnost, stravu , ju aj jej 4 psov?
Ja mám jedneho psa. Veterinarne granule nás stoja 80€ na 3 mesiace keďže je len 10 kilový, ale jedna ,,sračka" a ,,grcačka" u veterinara kludne aj 150€, len odber krvi stoji u nas u obycajneho vet ( ziadna klinika) 70€ , k tomu lieky a 200€ fuč. 1 pes a nie 4. A nie drahé vyšetrenia pred uchovnenim!
@anonym_162166 náš kocúr (doteraz sa nepriznal kde :D ) si zlomil labku a veru doteraz, a to si zlomil labku v júli, to vyšlo na viac ako 1.500€. Mohli sme ho nechať tak, ale nedalo nám to. Kocúr sa nám odvďačuje tým, že každé ráno ako hodiny presne 8.30 mňauká v klietke keďže chudák nemôže nikam ísť a od nudy kradne topánky zo stojana na topánky a hrá sa so šnúrkami :D
A to sú tie nečakané výdavky, na ktoré autorka nemyslí. Lebo veď čo, len dá nakryť fenku a € sa budú sypať
Chovaj ty len škrečkov radšej. Ľahšie sa s nimi spakuješ, keď ťa muž kopne do prdele a zostaneš niekde na ulici.
Za kazde male stena nedostanes 1300€. Musi splnat iste kriteria. A co s tymi, o ktore nebude mat nik zaujem?
Manzelstvo funguje inak. T.j., na baze spolocnych rozhodnuti, vzajomnej komunikacii. Tvoj manzel nie je duch z Aladinovej lampy, ktory plni tvoje zelania, ale partner.
Vies, co vsetko obnasa mat chovnu stanicu? Aj po formalnej stranke? Vystavenie certifikatov, ockovania od veterinarov. Povedala by som, aby si sla za svojim snom, ale ty si velmi poplasena, zda sa, ze nevies ako na to a neporadis sa s manzelom.
@anonym_162166 viem, co obnasa chovna stanica. Aj obycajny pes. Aj to, ze zo zaciatku vysoke naklady, ale neviem, preco by som mala toto autorke vysvetlovat. Hadam ona sama vie, do coho ide. A manzelia zvyknu manzelky financne podporovat, nie je to nic neobvykle. Aj ja som isla do podnikania s penazmi svojho manzela.Nie v kazdom manzelstve hospodari kazdy so svojimi peniazmi.
Ak by mala robotu a peniaze, nemusi ist podnikat. Nemusi byt este zly clovek, ak nevydrzi v kolektive, ak ma zle vztahy v rodine. Kazda druha mate tieto problemy, tak preco nie ona?
Clovek ide do novych veci s vidinou uspechu a ak je to zaroven jeho konickom, je o to vacsi predpoklad uspechu . Ak kupila stena za 1300€, nevyzera, ze chce mnoziaren. A ano, ak budu jej stena splnat vsetky kriteria svojej rasy, MOZE zan ziskat aj 1300 €. Aj ked nebude, stale sa stenata s papierami predavaju drahsie, ako bez.