icon

Čierna ovca rodiny

29. okt 2025

Teraz som čierna ovca rodiny lebo som kúpila daleksiejo psika s PP. Spolu máme 4 psikov. Od septembra som dala vypoved v praci a mužovej rodine sa nepáči keď teraz nepracujem a vraj musí chudačik ich syn živiť psov. Posledneho papieraka som kúpila na menší úver...chcem si časom založiť chovatelsku stan. rodina je v tomto skeptická lebo malý dvor lebo kto to bude financovať lebo medveď. Muž si ma ani nezastane a naposledy mi vykričal že v žiadnej práci nevydržím dlhšie ako tri mesiace a kto to má živiť a platiť veterinárov. Dal mi tým najavo aby sme sa psov zbavili ale ja nechcem. Čo mám robiť ako argumentovať? Ďakujem

maca1984
29. okt 2025
@anonym_31eb92

Myslim, ze vascina nepochopila, o co v prispevku ide. Zakladatelka chce chovnu stanicu, preto si kupila psov s papiermi. Iste, potrebuje na zaciatok nejaky kapitat a je skoda, ze ju rodina a hlavne manzel, v tom nepodporuju. Na psoch s papiermi sa da pekne zarobit. Poznam zverolekara, ktory sa tym roky zivil. Nechal to az v dochodku. Dalsi znamy vyskusal mnoho zamestnani, je aj vzdelany a nakoniec sa nasiel vo svojej detskej zalube, akvaristike. Podnika v tom a pekne ho to zivi. Autorka, ak si psickarka, nedaj sa odradit. Uz len to, ze tvoja praca je zaroven tvojou zalubou, je kombinacia na uspech. Drzim palce 🍀

@anonym_31eb92 myslím, že ty si nepochopila
Na psa si brať úver ? A kde sú tie náklady na stravu, veterinu pre 4 psov ?
Prečo by to mal ťahať manžel ? Ty si tiež spadla z jahody a nemáš predstavu o chs a sumách.
Toto nie je psíčkar, ale množka.

anonym_1341f1
29. okt 2025
@anonym_31eb92

Myslim, ze vascina nepochopila, o co v prispevku ide. Zakladatelka chce chovnu stanicu, preto si kupila psov s papiermi. Iste, potrebuje na zaciatok nejaky kapitat a je skoda, ze ju rodina a hlavne manzel, v tom nepodporuju. Na psoch s papiermi sa da pekne zarobit. Poznam zverolekara, ktory sa tym roky zivil. Nechal to az v dochodku. Dalsi znamy vyskusal mnoho zamestnani, je aj vzdelany a nakoniec sa nasiel vo svojej detskej zalube, akvaristike. Podnika v tom a pekne ho to zivi. Autorka, ak si psickarka, nedaj sa odradit. Uz len to, ze tvoja praca je zaroven tvojou zalubou, je kombinacia na uspech. Drzim palce 🍀

@anonym_31eb92 no, len problém j, že autorka sa nevyjadruje ako psickarka, ale ako nieto, kto nemá najmenšiu predstavu ako funguje chovné stanice. A rozpráva ako keby sa chystala mať mnoziaren.

motylik2559
29. okt 2025

@anonym_autor Ahoj, ty si si toho posledneho psa kupila bez toho, aby manzel o tom vedel? A este sa chcem spytat, to kde ti dali uver, ked nepracujes? To vazne vydrzis v kazdej praci len cca 3 mesiace, ako ti to muz vykrical? Lebo na idealny kolektiv nenatrafis nikde...vzdy sa najde niekto, kto narusa pokojnu atmosku. Predpokladam,ze prac si vystriedala kvoli tomuto viacero...Vies na mna posobis tak, ze sa ti pracovat skor nechce. Ja mam psov velmi rada, ale toto je vec, ktoru sa treba dopredu dohodnut aj s muzom, pretoze kedze pracu nemas, tak je na mieste prebrat moznosti, veterina lacna nie je, krmivo, atd. Ano sice kedze ste manzelia su financie spolocne, ale nezda sa ti sebecke, ze ty si zmyslis a on nech to potiahne? Pritom je to zalezitost, co si nutne riesit nemusela. A co ak v dalsej praci vydrzis zas len cca 3 mesiace, lebo zas sa ti nebude nieco pozdavat? Ked som si precitala clanok, tak som si ako prve povedala, ze toto je snad len zly vtip, troll, atd...Lebo takto zodpovedny clovek rozhodne nepremysla. A tu chovnu stanicu kebyze chces bude kto financovat? - zas tvoj muz? -napriek tomu,ze uz teraz ma postoj aky ma? Pokial je toto realna tema, tak bez urazky, ale prides mi ako nezodpovedny sebec.

enmery
29. okt 2025
@anonym_1341f1

@anonym_31eb92 no, len problém j, že autorka sa nevyjadruje ako psickarka, ale ako nieto, kto nemá najmenšiu predstavu ako funguje chovné stanice. A rozpráva ako keby sa chystala mať mnoziaren.

@anonym_1341f1 Chce mnoziareň a nechodiť do práce. Všade kolektív zlý, s mamou sa nebaví, lebo bola zlá a so sestrou tiež....len blbý by nepochopil, kde je chyba...
A navyše finančne negramotná, ale že totálne.

evazhoufova
29. okt 2025

Rozmaznana koza. Robí si čo chce, zodpovednosť 0.

cyneric
29. okt 2025

Človek s takouto predíspozíciou by nemal mať právo vlastniť psy, nie to ešte ich množiť. Sama hovoríš že máte malý dvor, psov si chceš brať na množenie - pretože peniaze, čo tam že je to živý tvor. Sama nepracuješ, necháš sa živiť rodinou a manželom a ešte sa čuduješ že majú tú "drzosť" namietnuť proti tvojmu morálne zvrátenému pasívnemu príjmu. Nestačím sa diviť.

lienka.7
29. okt 2025

@anonym_autor žeby ísť do práce?

viestta
29. okt 2025
@anonym_31eb92

@anonym_31eb92 podnikanie sa zaklada na dobrom biznis plane a s vedomostami. Kapital moze byt aj z uveru Neviem co z tych dvoch bodov v prvej vete autorka splna.

anonym_f56909
29. okt 2025

zakladatelka chce len mnozit stenata, ktore preda. To ma velmi daleko od solidnej chovnej stanice

lucia147852
29. okt 2025
@anonym_31eb92

@anonym_31eb92 ona neni psickarka, ani len netuší koľko ju pes v chovnej stanici bude stať. 1300€ nie ke čistý zisk. Minimálne polovica (niekedy aj viac) pôjde na starostlivosť. Veterina, kvalitne krmivo, výstavy. Šteňatá môže mať 2x don roka max. Plus tlači 4 veľkých psov na malom pozemku. Čaká že to muž všetko zafinancuje bez predchádzajúcej dohody. Áno, peniaze v manželstve sú spoločne, ale veľké výdavky a úvery sa majú jasne vydiskutovať dopredu. Autorka si tu len dupe nozkou ako zdute decko a všetci sú zlí len ona je lietadlo

anonym_9f1082
29. okt 2025
@anonym_31eb92

@anonym_31eb92 Pobavilo🤣🤣

maca1984
29. okt 2025
@lucia147852

@anonym_31eb92 ona neni psickarka, ani len netuší koľko ju pes v chovnej stanici bude stať. 1300€ nie ke čistý zisk. Minimálne polovica (niekedy aj viac) pôjde na starostlivosť. Veterina, kvalitne krmivo, výstavy. Šteňatá môže mať 2x don roka max. Plus tlači 4 veľkých psov na malom pozemku. Čaká že to muž všetko zafinancuje bez predchádzajúcej dohody. Áno, peniaze v manželstve sú spoločne, ale veľké výdavky a úvery sa majú jasne vydiskutovať dopredu. Autorka si tu len dupe nozkou ako zdute decko a všetci sú zlí len ona je lietadlo

@lucia147852 toto tu treba tej ehm nejak pripnúť 🙈

sasa1310
29. okt 2025

@anonym_autor psa na úver. No pekne

autor
29. okt 2025
@katarinaba

@anonym_autor mozem vediet plemeno?

@katarinaba fena cane corso, pes československý, fena BO, fena samojed a ešte mám jednu rezerváciu narodia sa až v marci

lilinka76
29. okt 2025
@anonym_autor

@maca1984 samozrejme muž ale príjmy su spoločné tak je jedno kto to platí či?

@anonym_autor príjmy sú spoločné 😁😁? Ale ty žiaden príjem nemáš, dala si výpoveď , ty máš len výdavky na psov.
Trošku si to mýliš, je to tak v manželstve a väčšinou sa o tom dočítaš tu na fóre v tej súvislosti, že keď ženy riešia finančné týranie od manžela a uvažujú o rozvode, vtedy im diskutujúci rádia, že v BSM je majetok spoločný. Ale v Tvojom prípade by ma hanba fackovala tvrdiť, že príjmy sú spoločné. Tak začni nosiť príjem do rodiny a potom buď gerojka.

autor
29. okt 2025

@anonym_autor ak sa podaria šteňatá a bude vrh úspešný......a hovorte si čo chcete ja nič nemnožím. Mám doma papierakov a nie bastardov

cyneric
29. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ak sa podaria šteňatá a bude vrh úspešný......a hovorte si čo chcete ja nič nemnožím. Mám doma papierakov a nie bastardov

@anonym_autor Máš kúpených 4 psov rôznych plemien, ktoré plánuješ množiť (!!!) aby boli šteňatá na predaj a tento cyklus plánuješ opakovať ako zárobkovú činnosť. Rozum sa mi vskutku zastavil, množiteľ môžeš byť aj s papierovými psami. Ide o princíp.

enmery
29. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Chce sa mi grcať. Hádam Tvoj muž dostane rozum a pošle Ťa do preč. Otrasný človek, takým by som nedala do ruky ani zhrdzavene hrable, nieto živú bytosť, psa.

greywolf
29. okt 2025

@anonym_autor maju pravdu

katarinaba
29. okt 2025
@anonym_autor

@katarinaba fena cane corso, pes československý, fena BO, fena samojed a ešte mám jednu rezerváciu narodia sa až v marci

@anonym_autor do tejto chvile som ti este fandila. No tento zoznam 😱 aj vobec vies nieco o tych plemenach? Co vsetko musia absolvovat pred zaradenim do registra chovnych jedincov? Pane boze, 4 diametralne odlisne plemena, 4 rozne podmienky. Ved ty ani robit nemozes aby si bola schopna tych psov pripravit. A to budu len zavrete v kotcoch? Ako a kde to budes cvicit - mas vobec skusenosti s vycvikom? A viec kolko penazi vyhodis len pred samotnym vyhodnotenim, ze su chovne? Co ak ti niektory neprejde sitom vysetreni, skusok a vystav?
Neverim, ze toto je skutocne.

katarinaba
29. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor a este jedna dolezita informacia - cena steniat sa odvodzuje aj od ich povodu - ake zvucne mena maju v rodokmene. Ak si kupila len tak obycajne papierove stena, bez toho aby si poznala predkov, tak si mozno vyhodila peniaze za psa, ktory ma hodnotu "bastarda".
Este si spocitaj veterinara, stravu pre stenata a rataj s tym, ze ti mozno nejake ostanu, lebo ich nepredas. Budes musiet s cenou dole alebo budes rada ak sa ich zbavis darovanim.

anonym_6f90c9
29. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor A načo si založila tému keď si mame hovoriť co chceme a aj tak si urobíš ppo svojom co si čakala ze ti napiseme ze áno super chod do toho🙈

maickamf
29. okt 2025

@anonym_autor rodina a muz maju pravdu. Je nezodpovedne si v dnesnej dobe kupovat psa na uver, s tym, ze ved budem mat chovku.
Trh je tak presyteny stencami, ludia nemaju peniaze na ine veci, nie este psov kupovat.
Taktiez si treba zvazit xy veci co to obnasa od vet.starostlivosti cez chovatelsky servis, vystavy atd.
Mat chovatelsku stanicu je doslova zrut penazi a casu, lebo kym sa clovek na nejaku uroven vypracuje, to nieco stoji.
O ake plemeno sa jedna?

enmery
29. okt 2025
@maickamf

@anonym_autor rodina a muz maju pravdu. Je nezodpovedne si v dnesnej dobe kupovat psa na uver, s tym, ze ved budem mat chovku.
Trh je tak presyteny stencami, ludia nemaju peniaze na ine veci, nie este psov kupovat.
Taktiez si treba zvazit xy veci co to obnasa od vet.starostlivosti cez chovatelsky servis, vystavy atd.
Mat chovatelsku stanicu je doslova zrut penazi a casu, lebo kym sa clovek na nejaku uroven vypracuje, to nieco stoji.
O ake plemeno sa jedna?

@maickamf Ako vážne,to fakt nečitate ani len odpovede autorky? Odpovedala o 17.42...

viestta
29. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor a kolko ystav tie tvoje papieraky absolvovali? Ake maju konecne hodnotenie pre danu rasu? Pretoze podla hodnoty rodicov, teda od vysledkov na sutaziach sa odvija aj cena steniat. Na vystavy treba chodit, zbierat hodnotenia. Ale to nie su vystavy orieskov v miestnom kulturaku. Na vystavy sa cestuje do cudziny, cesta, ubytovanie, startovne, opatera, veterinarne prehliadky... To vsetko su peniaze, a nemale. A v dnesnej dobe sa plati aj za inseminaciu sampionov medzinarodnych vystav. Tisice len za geneticky material, dalsie peniaze veterinar, ktory ju spravi. Aj to bude platit tvoj muz? Si si ista, ze je ochotny investovat do tvojho biznisu s neistym vysledkom a este neistejsim vynosom? Len aby si s tymi styroma papierakmi neskoncila niekde pod mostom, pretoze moze sa ti to lahko stat a podnajom so 4 velkymi psami nezozenies, ked ta tvoj muz vypoklonkuje z domu.

katarinaba
29. okt 2025
@maickamf

O ake plemeno sa jedna?

@maickamf plemeno? 🤣🤣🤣 plemena 🤦‍♀️ cane corso, cs vlciak, bo, samojed. Zatial 😱 tri suky, vlciak je pes.

enmery
29. okt 2025
@viestta

@anonym_autor a kolko ystav tie tvoje papieraky absolvovali? Ake maju konecne hodnotenie pre danu rasu? Pretoze podla hodnoty rodicov, teda od vysledkov na sutaziach sa odvija aj cena steniat. Na vystavy treba chodit, zbierat hodnotenia. Ale to nie su vystavy orieskov v miestnom kulturaku. Na vystavy sa cestuje do cudziny, cesta, ubytovanie, startovne, opatera, veterinarne prehliadky... To vsetko su peniaze, a nemale. A v dnesnej dobe sa plati aj za inseminaciu sampionov medzinarodnych vystav. Tisice len za geneticky material, dalsie peniaze veterinar, ktory ju spravi. Aj to bude platit tvoj muz? Si si ista, ze je ochotny investovat do tvojho biznisu s neistym vysledkom a este neistejsim vynosom? Len aby si s tymi styroma papierakmi neskoncila niekde pod mostom, pretoze moze sa ti to lahko stat a podnajom so 4 velkymi psami nezozenies, ked ta tvoj muz vypoklonkuje z domu.

@viestta Táto nevie nič. Asi jej mama a sestra vedia, prečo ju odstrihli. Jej mužovi sa čudujem, mal by ju kopnúť do prdele, vychcaná lenivá tyranka psov, nič iné...

mariaaaaa
29. okt 2025

a vieš o tomto m, že aby fena mala šteniatka, musíš jej zohnať psa, majiteľovi misíš za nakrytie zaplatiť a ešte stále nemáš 100% istotu že sa podarí? Mám kamarátku s chovnou stanicou NO ( nemá to na biznis, má to popro práci) - sama povedala, že najväčší úspech pri predaji šteniatok je, keď skončí na nule a nieje v mínuse....

kiki68
29. okt 2025

No k tej CHS, to na tom stenati ledva nieco zarobis, ako mam kamosov a maju ChS viaceri a robia vsetci popritom. Lebo inak by to neutiahli cele. Ako Kazdy ma normalny job, viac menej maju viac problemov, lebo pripravy na vystavu, vystavy a dojazdy casto 600km a viac, bonitacie, veterina, geneticke testy na nemoci, opatera steniatok atd. Casto si v noci hore a rano ides o 8:00 do prace. Cize ja v tom nevidim nejake terno a zarobok.

binarypete
Autor odpoveď zmazal