icon

Cigarety pre svokru

20. máj 2022

Ahojte.
Chcem sa spýtať , teraz neviem či som ja glupa alebo je to normálne, ale predsa skúsim. Za každým keď ideme pozrieť s priateľom jeho mamu, alebo má priateľ cestu naokolo, tak mu jeho mama napíše aby jej po ceste kúpil cigarety. Poviete si banalita, ale z nejakého takéto iného hľadiska ma to štve, ja nefajčím, priateľ áno ale o to tu nejde , proste ani raz sa nestalo že by mu za tie cigarety peniaze dala. Ja neviem príde mi to také hlúpe, nepoviem keby sú to potraviny že doma niečo pochybi a keď ma cestu nech to kúpi ale toto ma vie celkom nahnevať. Obchod má blízko ale že jej sa nechce chodiť, v robote má stánok cez ulicu ale nekúpi si sama, veľakrát sa stalo že keď sme už boli na odchode tak sa spýtala že či nemôžeme ísť na benzínku a doniesť jej cigarety pritom sme už boli na ceste od nej domov. Priateľa to už štve, že to berie ako automatiku, keby mu aspoň zo slušnosti navrhla že počkaj veď ja ti peniaze dám a on odmietne tak možno pochopím ale ani to, že prejaviť nejako tu ochotu zaplatiť ich. Už sme sa o tom bavili že sa mi to nepáči, on tiež sa vyjadril tak že doteraz to neriešil ale niečo na tom bude lebo keď si spätne spomenul naozaj sa to stáva celkom často a prišiel s tým, že nabudúce už ticho nebude a porozpráva sa s ňou. Len teraz neviem,hrotim alebo by ste to neriešili?

Strana
z2
nairia
20. máj 2022

pocit nevdacnosti nie je na mieste. len na toto netreba zabudat a mat oci otvorene, aby sa raz v buducnosti mestalo, ze vy si budete aj s detmi odtrhat od huby,len aby madam mohla vypalovat zobak. trosku som to zvelicila, ale pointa je hadam jasna. 😁

zdena1990
20. máj 2022

Priateľ nech to spraví naopak ..... Mama dones mi cigarety kúp mi mne sa nechce ísť do obchodu...uvidíte či pochopí ved aj vám nepadajú eurá z neba..

autor
20. máj 2022

@zooeynka no už bolo aj také, že som mala kúpiť ja a doniesť. A ja blbá zo začiatku som kúpila, doniesla. Žiadne také že počkaj, dám ti. Odvtedy som nebola ochotná ani raz, práve preto, že od partnera to berie ako samozrejmosť.🙂
@lubina presne toto je aj môj názor, životu potrebné to naozaj nie je a relax si viem predstaviť aj inakší.

autor
20. máj 2022

@nairia chvíľkami dotoval aj mladšieho brata vreckovým, no ako sme začali spolu bývať našťastie prestal. On bol taká dojná krava na všetko, voľný čas, peniaze, benzín ... Ešte keď bol mladší a brigádoval , nemal svoj účet a prvé výplaty mu chodili na účet rodičov, dostal z vyše 1500€ výplaty max 200€ ... Vraj nemajú viac 🥲

mandzula
20. máj 2022

Moja ochota tolerovat takuto vec by zavisela od kvality vztahu so svokrou. Ak by to bola osoba mila , prajna, proste normalna zenska, s ktorou mam dobry vztah, tak by som to vari aj neriesila. Ak by to vsak bol niekto, kto o mna ani nezakopne a povazuje za automaticku vec, ze mu nieco zadarmo nosim, tam by uz problem bol.

nairia
20. máj 2022

asponze s tym prestal a aj v tomto pripade sa trosku zbadal, to je dobre znamenie. inak nerozumiem rodicom, ktori si z deti robia rukojemnikov v oblasti financii... to dieta sa na svet samo nepyta...

zooeynka
20. máj 2022

Tak pytat od teba ako od synovej priatelky a nezaplatit ti ich, to je drzost. Ty si v pozicii ze jej mozes povedat ze na to nemas, jej syn by si tiez mohol otvorit usta a stopnut to. Ale zase to nie je taka polozka ktora by ho ruinovala, nie? Pokial mama nepyta na ine(necitala som celu diskusiu), tak tie cigy by jej fakt mohol kupit....ak jej kupujete aj ine, tak treba s cigami predlozit aj blok na preplatenie.

Strana
z2