icon

Čím priťahujem sebcov?

7. nov 2021

Dievcata, trosku diskusia k poobednej kave. Moj problem je ze pritahujem na moj vkus az moc sebeckych muzov. A neviem cim? Nemusi sa jednat len o muzov s ktorymi som mala vazne vztahy, ale aj kamarati, partaci na turistiku sa mi tak javia.
Mala som dvoch takych kamaratov, s ktorymi iskra ani chemia neprebehla ale ze budeme ako kamarati vybehneme na turu, na kavu raz za cas, pokecat a pod. No casom to nejako upadlo. Ten prvy sa prestal ozyvat, reku dobre, kaslem na teba, no vzdy mi raz za pol roka napise spravu a podakuje ake krasne priatelstvo mame a ze je rad ze sme kamarati. pritom sa ozve malokedy a ak tak vacsinou sa stazuje a potrebuje radu. No ak potrebujem ja radu, bud neodpise, alebo da len like, proste mam pocit, ze ho obtazujem. Aj som ho volala na kavu ci nepokecame ale furt sa z toho vykrutil, pritom ja sa mu ozyvam tiez zriedka ( raz za mesiac) a aj to mam pocit ze ho obtazujem. Pritom naco mi pise ze dakuje za nase kraasne priatelstvo ked ziadne nie je 🙂. Ako by ste reagovali? Odpisali zo slusnosti,alebo sli do konfrontacie ze ved ani kamarati nie sme..
Druhy kamos je partak na turistiku a tiez sa mi javi dost sebecky, ideme len kde chce on, neberie moje turisticke plany do uvahy ani nic...Proste bud idem alebo pojde sam kedze jeho bavia len vyskove metre a nie vychadzky po dolinach. Tento mi zacal aj nadbiehat, no ja neviem staci mu vidiet sa 1x za 2 tyzdne, inak napise max 2 spravy denne. Ja mu nevypisujem ani nic, len konstatujem ze na to, ze by aj chcel vztah so mnou ma dost biedny zaujem. Ja mu vzdy odpisem zo slusnosti, aj sa pytam aby videl zaujem no potom bud neodpise ..proste mi vadi komunikacia ze pisem, pisem a potom ani dobru noc, ani prepac musim koncit len sekne v polke debaty. Pride mi to zvlastne, nevychovane a to obaja muzi su nezadani.

Tak som sa zamyslela, ze aj partneri predtym boli sebecki a neriesili moje potreby. Bud sa prisposobim alebo mozem ist prec. Ze cim ich pritahujem? Sama nad tym rozmyslam a neviem na nic prist. Rada by som stretla muza, co by javil normalny zaujem o mna a nie taky len chaby. Este rozmyslam ci som dobre vyhodnotila tych dvoch ci ozaj su sebci. Ved urcite su aj horsie problemy na svete a neberiem to tragicky mam kamaratky, kde je to kamaratstvo obojstranne, len tak sa zamyslam nad muzmi okolo mna, co pritahuje sebcov na zenach? 😕

falbala132
7. nov 2021

@janka_23 napis nejaku pikosku, zazitok 😉

janka_23
7. nov 2021

Celá táto doba je na vzťahy veľmi čudná. Ja keď to vidím okolo seba tak som niekedy aj rada, že som sama. Myslím si, že keď žena muža očarí a on cíti ze je to to prave orechové tak vtedy vie robiť aj kompromisy, zaujímať sa, snažiť sa. Keď je so ženou iba preto lebo aktuálne iná po ruke nie je a nie z nej až tak paf, tak sa správa tak, že nehľadí na jej potreby a rieši iba seba.

janka_23
7. nov 2021

@falbala132 joj, to neviem ci takto verejne 😄 ešte by sa tu niekto mohol spoznať 😄

marsmykkok
7. nov 2021

@anonym Ja by som sa ho rovno opýtala prečo išiel dnes do doliny ked má rád výhľady a stebou do dolín nechce chodiť? Ved dnes pekný čas, mohol sa vytrepať aj na Gerlach obrazne povedané, keby hlásia víchricu, búrky alebo čo chápem, ale dnes je fakt ideálne počasie na túry. Ja na jeho mieste určite idem niekde na kopec kde teba nevytiahnem a opýtam sa ťa či do tej doliny pôjdeš so mnou v blízkej dobe.

falbala132
7. nov 2021

@janka_23 ved snad nepride na konika a neotvori tuto temu, to by uz bol total exot 😅

autor
7. nov 2021

@marsmykkok ved presne tak, urcite sa ho to opytam, dakujem inak by ma to asi nenapadlo ani sa opytat. mozno ozaj sa len chce ukazat predo mnou

autor
7. nov 2021

@marsmykkok akurat posiela foto tak som sa opytala a on ze uz bolo dost neskoro na tury a ze sa nudil tak vybehol len do doliny...tak neviem co to...ale teoreticky si mohol naplanovat gerlach obrazne

janka_23
7. nov 2021

@falbala132 no tak jeden si napr požičiaval veeeeeelmi drahé auto od kamaráta aby predo mnou vyzeral ako brutálne za vodou cavo, chválil sa ze robí v rakúsku atď pritom potom som sa dozvedela ze chlapec sedel v base za podvody, ma 2 deti každé s inou a ani jednej neplatí výživné, plus ďalšie "príjemné" veci

autor
7. nov 2021

no co dievcata? Znizime z narokov,alebo ostaneme na ocot? 🙂

retatka
7. nov 2021

ANONYM mne by blikal maják pri chlapovi , pred 40tkou a ešte nemal vzťah.A viac by som neriešila.Ktovie čo je zač...on nieje zvyknutý na život vo dvojici,na kompromisy.Starého psa novým kúskom nenaučíš.Utrápil by ťa.Treba ti toto?

makova333
7. nov 2021

Baby baby, preco chcete chlapov, ktori nechcu vas? A je jedno pre aky dovod ci je gay alebo trulo alebo len nie ste jeho typ.

autor
7. nov 2021

@makova333 ved ked nas nechcu nech sa neozyvaju 🙂 ale hej je to take kadejake, aj dava najavo ze ma ma na haku aj sa ozve a ze ako chcem zasuvky na dome 🙂 psycho asi

luciannka83
7. nov 2021

Ja ti poviem len tolko,...nestretavam sa s ludmi, co mi nevyhovuju. Ak sa niekto ozyvat chce, bude sa ozyvat. Ak sa niekto xhce stretnut, stretne sa. Ostatne je vyhovorka.

falbala132
7. nov 2021

@makova333 presne aj u mna to bolo tak, nie žeby ma vyslovene nechcel, skor tam boli take zmiešané signály, asi ani sam nevedel co, a ja som sa medzitym zamilovala a to uz bolo potom neskoro.

autor
7. nov 2021

@falbala132 hej tieto zmiesane signaly su hrozne. nechapem preco to robia. ved ak niekoho nechcem sa neozyvam,ak chcem tak potom idem naplnno do toho. nechapem tymto zmiesanym signalom a aj ked sa pytam tak odpoved nic k veci

sense
7. nov 2021

Myslím ze ani jeden nemá o teba skutočný záujem ako o priateľku, len ako o niekoho kto je k dispozícii... Keď nikto iný nie je po ruke... A to môže byť u teba problém, že si vždy k dispozícii a a prispôsobís

Aj môj ma rad turistiku ale teda keď chcel ist so mnou prispôsobil vždy terén a obtiažnosť mne, a ak je s nami moja dcéra aj jej teda až na jednu výnimku keď bola s nami 1x ale tak posledných 200m ju odniesol na chrbte.

autor
7. nov 2021

@sense ano moze byt ze to je problem ze vzdy odpisem, aj ked po dlhsom case sa ozve....asi to treba seknut razom a hotovo ked mi nevyhovuju

makova333
7. nov 2021

Ale on sa ozyva, jemu to takto vyhovuje drzat si ta na spagatiku. Ty si vsak svojpravna a mas dat (len a len kvoli sebe) urcite hranice. Lebo potom si ta ktokolvek zvesi z klinca kedy bude potrebovat a ty sa budes stale cudovat preco to robi. Lebo moze, Lebo mu to dovolujes.

autor
7. nov 2021

@makova333 ano viem, mas uplnu pravdu. cize ako reagovat spravne? proste ako vytycit tie hranice? neozyvat sa vobec? alebo povedat mu ze ked nepojdeme kde chcem ja nech si ide sam? ci ako z toho bludneho kruhu ?

makova333
7. nov 2021

V provom rade musis vediet co chces. Chces ist na vysoke kopce? Chod. Nehcces ist? Nechod. A takto vo vsetko ostatnom. Bude ta volat na vysoke kopce a tebe to nevyhovuje, povedz, ze toto nie je pre teba, ale do doliny na prechadzku pojdes rada. Nie urazene "chod si sam", normalne mas na vyber rozhodni sa sam. Ked zacne so zasuvkami, povedz jooj tak daleko este nie sme, aby som zasuvky vyberala 😀 A ak ta niekam zavola a uz mas program, prepac, rada inokedy uz mam program. Nevysvetlovat, nehrat sa na "nech ziarli" a podobne. A hlavne, netreba ho riesit prilis.

autor
7. nov 2021

@makova333 ano a ked sa ozve po mesiaci? ze co nove a tak? tazko to je s tymi motakmi joj.

sense
7. nov 2021

Určite áno, pretože to vyzerá tak ze sa ti ozve keď už nikto iný nie je po ruke...
Ak chceš vzťah alebo očakávas viac ako "len byť po ruke" tak s tým sekni pripadne skus povedať teraz mi to nevyhovuje môžme napr o týždeň. A keď chceš ist naorechadzku do doliny a on navrhne kopec, tak mu tiež povedz sorry ale dnes som mala v plane ist FO doliny, ved pod so mnou ak chceš, a uvidíš reakciu

makova333
7. nov 2021

Autorka: A potrebujes kamosa co sa ozve raz za mesiac?

autor
7. nov 2021

@makova333 jasne ze nie. Len uz som zacala rozmyslat ci naozaj nemam prehnane naroky na tych muzov ( vediet sa dohodnut, urobit kompromis, byt v pravidelnejsom kontakte ) lebo tak sa tvarili ze akoby som bola extra narocna, a to v kratkej dobe, jeden, potom druhy...tak uz clovek bol zmagoreny

janetinka27
7. nov 2021

mne z toho nepride, ze su to sebci. proste maju svoj zivot a obcas niekam s tebou vybehnu alebo napisu a to je vsetko.priatelstvom by som to asi nenazyvala,ale asi by som sa nad tym ani nepozastavovala a nic od nich necakala.a ten,co ti dakuje za priatelstvo, tak by som to neriesila, vsak mozno naozaj sa ti chce pripomenut a je rad ze ste v kontakte,ale zas nepotrebuje mat ten kontakt intenzivny. sebca si predstavujem inak, toto su muzi,co ti nic nedlhuju a stretnu sa,ked maju cas a chut a takto to robi vela ludi

makova333
7. nov 2021

Nie, nie si narocna. To su uplne standardne podmienky na muza, ktory by mal prejst do levelu frajer. Ale je tu aj moznost, ze dotycny vobec nema zaujem ist do levelu frajer a preto sa sprava ako sa sprava. Ked sa niekto ozve po mesiaci, ver, ze viac od teba necaka, len raz za cas pokecat a ked sa mu to hodi vybehnut na turu, tam kam on chce. Chlap, ktory chce vztah sa sprava inak. Takze mi z toho vychadza, ze vlastne natrafis vzdy na niekoho koho ty chces a on nie ze z teba az tak paf. Inak dobra komedia mrkni poucna 😀

autor
7. nov 2021

@makova333 je dost mozne ze vztah pre nich nie je prioritou. Kamoska ma takeho muza od zaciatku chodenie take nemastne, neslane, jemu stacilo ze boli spolu raz za 2 tyzdne na hodinku, ved zobral si ju aj vsetko ale zaujem o nu ziaden, vzdy ma ona pocit ze nechcel byt sam a nikto iny po ruke nebol.

autor
7. nov 2021

ved povedala som mu o tom ze mohol ist dnes na kopec a nabuduce sme mohli ist do doliny a zacal zurit, ze on to robil pre mna,aby som mala zazitok a ze si to nevazim,lebo v doline som bola velakrat a ze som nevdacna, ze si myslel ze budem mat radost,,,,wtf??

makova333
7. nov 2021

Autorka:nerozumiem preco si ho zobrala... A k tvojmu poslednému prispevku, nerozumiem preco si toto nechas. Ale tak nie vsetkemu musim rozumiet🤔

dankanka
8. nov 2021

Neviem ci to sem dakto pisal..ale..to nie je o tom ze ich pritahujes, ale ze si to nechas. Mne keby dakto povedal, ze sa ide len kde chce on, tak kaslem na neho. Ak by sa neozval,ja sa neozvem. Ak by ma nechcel vypocut a ozval sa len ked on potrebuje radu, ignorovala by som ho. Slusnost bokom. Oni ju totiz tiez nemaju. A Ty nemas voci sebe uctu a nedala si im hranice. Kasli na nich.